![]() |
Meni je prvi pick bio 6c/12t još dok za Zen nismo znali da bu se zvao Ryzen :) ali sad kad gledam, bit će dobar i 8c/16t :D
Iako, eto već 5 dana sam u degradaciji sa i7 na Celerona, sa 16 na 4 GB RAMa i sa 1070 na iGPU :) nije baš da je neka kriza. Ali da, oću nove friške komponente sa garancijom :) a za SMT problem pri "igricama" mi niš pretjerano ne znači. E da, i Syssin rant "kome treba proc sa toliko glava"? Kome treba Passat 2.4 200 konja kad se i u Fabiji 1.2 može dopeljat gdje god :) odgovor je isti - ko može, taj hoće, pa čak i ako mu nije potrebno :) |
Citiraj:
Gle ne razumijem raspravu. Ovo je maltene 6900K sa neki Z270 fičurima i sad je to problem? Oke malo zeza u igrama ali niš spec. Ovo je best case scenario ryzena. |
Syss mi je falio :D
ali cak i on nema sta puno rec, cak je i pohvalio ryzena. Ludilo :D |
to je maximum što će dobit od mene :D
|
Ja sam lijepo iskoristio situaciju i piknuo 8350 ,i bude vozio bar dvije godine.
A onda, kaj bude! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko igram i prastari 550BE@B50 je bio i više nego dobar, al eto kad se već nabavilo 1440p monitor i GTX970 da je u rezervi i adekvatan procesor kad nešto zasvrbi:) |
Citiraj:
|
Pa ja sam se dugo palio na Ryzena.Sad kad su došli,malo sam se ohladio,pa sam odlučio ovako sa 8350.Nije ovaj ryzen 8 core ono što mi treba.Mada je cijena ok za te performanse.Pošto se pretežno igram,ovaj fx ne zaostaje toliko da je neisplativ.
|
Citiraj:
P.s. 1700 ipak ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
8+2 power phase? Cini se solidna. |
Na tia mobiteli je navodno dobavljiva od prvog dana, te stoji dan danas
U futuri x370 fatality i killer od as rocka "Proizvod je dobavljiv isti ili najkasnije drugi dan." Crosshair uz tiu dostupna i u linksu |
Citiraj:
Citiraj:
Ali ploča me jako jako zainteresirala. Što cjenovno, što ne sumnjam u Asus kvalitetu kojoj svjedočim već 12+ godina na raznim socketima (A7N8X-E Deluxe , P5Q-E i sad zadnja P8Z77-V) tako da uopće nisam uzimao u obzir ove ASRockice, MSI-jke ili nedajbože Điđibajtice :D Istina da bi Sabertooth isto uzeo u obzir, ali neda mi se toliko dugo čekat :D Citiraj:
|
Citiraj:
Zatim krizam Gigabyte jer su imali pateticno loš BIOS i hiljade sugavih revizija i prevara u vidu dubliranih Power phases I slična veselja. Ostaje mi samo ASUS jer su u AM3+ stvarno imali,i imaju,daleko najbolje ploče. Evo i sad radi sa fx na 5,2ghz i vcore je hebena ravna crta. :) |
Za MSI ploče mi je dovoljno par @Wolverine-ovih postova i kalvarije koje je on prolazio dok je recenzirao hardver.
Iako mi je ova MSI Titanka prekrasna. OK, i košta, ali opet... to je MSI. Grafičke su im fenomenalne, ali ploče... |
Hawkeru, asusov support je daleko najlosiji od nabrojanih.
|
hmm, ukucao "rma maticne" u nabava.net i izbacilo samo asrockice...nekako ne vjerujem da se ostale ne kvare, pa pretpostavljam da ostale rma ploce prodaju pod nove...no odavno me brend prestao zanimati...pogledam layout, pituru, djidja midje koje mi trebaju i naravno cijenu i to je to, pa sto bilo...ima garanciju, pa ako i rikne, dat ce drugu...
|
Citiraj:
Dok sam živ, Asus neće dobiti ni lipe od mene, makar bili zadnji proizvođač na kugli Zemaljskoj. Da se razumijemo, imaju kvalitetne proizvode, ali ako/kad ti zatreba podrška za njih, bolje ih je odmah proslijediti u smeće. Manje živaca, vremena i novaca se izgubi. Ali dosta OT. Ovaj 1700 je lijep udarac u jaja Intelu u HEDT segmentu, još da se iskristaliziraju ploče i ovo će biti jako dobra priča.:) |
Za razliku od Bulldozera i šetogodišnjih 5-postotnih reciklaža Intela, ovo je već sad divna priča. S vremenom će biti sve bolja i bolja :)
Microsoft baca van Creators Update gdje rješava probleme sa Schedulingom, a BIOSi će isto popeglat i otvorit puno stvari. Gamechanger totalni. Od ove točke pa nadalje AMD se vratio da ostane. Kao što rekoh, Intel bude opet bacio van neš novo, bolje i skuplje, ali nekako mislim da ne bude imao situaciju kao 2006 sa C2D i 2011 sa Sandy Bridge protiv tada nemoćnog AMDa. Yet to be seen. Kako bilo da bilo, ovaj 8/16 Ryzen sigurno nebu zastario 5-7 godina. |
Citiraj:
Citiraj:
https://www.newegg.com/Product/Produ...ard&Submit=ENE |
Citiraj:
ASrock mi u slučaju ovih jeftinijih X370 ploča djeluje... jeftinije... pa nekako bi njega ovdje preskočio. Ne govotim o Tajči ploči jer košta 3 soma kuna, govorim o ovim Killer Fatal1ty midrangericama. Gigabyte Aorus Gaming 5 je vrlo solidna ploča (ne vjerujem što govorim, ali ajde :D ) čak mi se i sviđa. Krešo ju je dobro secirao, čak je u nekim stvarima bolja i od C6H. Jebemu, nema niti jednog jedinog reviewa Asus Prime X370 ploče. Krešo je najavio (dakle 2-3 dana) tako da se još stignem predomisliti ako će ploča biti flop, mada čisto sumnjam. Uglavnom, slatke brige. |
Citiraj:
|
OK, ali kad se komponente uzimaju na dugi period (cca 5 godina) onda tih 200-250 kn ne igra ulogu ako je jedan od drugog proizvoda toliko bolji.
Bačen je novac jedino ako je ploča skuplja zbog LED rasvjete i nekih totalno nebitnih fičura oko gejmanja, zvuka pri gejmanju i dual LAN-a za gejmanje (to sve ima ova Aorus Gaming 5 ploča) tj. ako su iste po kvaliteti i po OC mogučnostima, onda jasno da je jeftinija logičan izbor. |
Da trebalo bi viditi Carbonku, ima zanimljivu cijenu kod čeha... Tomahawkica B350 zasad miriše na dobro, a ta je jos viša kategorija...
Aorusku zasad svi hvale... |
Peglaju se BIOS-i maksimalno :)
Evo ASRock za svoje X370 ploče kaže da zadnji BETA BIOS, od 09.03.2017. fixa sljedeće: 1.Improve XMP DRAM compatibility. 2.Add Simultaneous Multi-Threading(SMT) item in BIOS setup. Sad me zanima što je ovo pod točkom 2.? Valjda opcija da se može svičati ON/OFF ili neš drugo? |
Štancaju BIOS-e za sve Asrock X370 skoro svaki dan.
Izgledaju mi dobro njihove AM4 ploče |
Brko vjerojatno, jer mislim da je neki od recenzenata bio rekao da nema tu opciju za gasiti
|
Imam filing da neće biti MBO ispod 200ojra koja će moći stabilno klokati 1700 i još imati više od 4 sata porta :D
|
Izgleda da je moja procjena od $400 za 8 core bila puno preciznija od bariarnillovih $1000 još prije godinu dana :)
čak sam ispao malo pesimističan |
Mene je "sjebao" u procjeni ovaj najjeftiniji 8c16t, njega je amd izmislio poslije nove godine, jer su prije bili rekli 3.4ghz base clock minimum. Inače bih bio skroz unutra za 8c16t sa 3500-5000kn. Ako su zadnje glasine istinite 4c8t sam pogodio zbog širokog raspona cijene, a 6c12t će biti i jeftiniji od moje prognoze tako da sam generalno ugodno iznenađen. Još ako R3 bude jeftiniji od 1000-1100kn još bolje (a sad mislim da je i to moguće)
|
Drago mi je da sam bio u krivu u procjeni cijene za R5 1600 6c/12t tj. da si ti bio u pravu, kao što sam i rekao da ću biti :)
|
Amdu fali tj kao da mu fali neki proc za ganjanje popularnih pentiuma. Oko 500kn.
I nista ne cujem da se najavljuju neke verzije ryzena za notebooke? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego izgubio sam jednu okladu za bon staru negdje godinu-dvije vezano uz zen :D Ja rekao da će hexa biti preko 2500kn, a octa preko 3000kn, lik rekao sve ispod (nije mislio da će biti iole ovakvi). Prvo izlistavanje octe u hrvata 2.900 i kusur kn :D Odmah sam potpisao i kapitulaciju za hexu unaprijed |
Citiraj:
kod nas oko 7 somova jel ;) |
ako treba kome kakva b350 ploča imam jednu viška ;)
|
Pa koje 2 si uzeo? :D
|
Citiraj:
Ima kakvih konkretnih podataka o tim procesorima? |
asrock ab350 gaming k4 i giga ax370 gaming 5
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:51. |