![]() |
Citiraj:
btw. procitaj pravila foruma |
Citiraj:
Nema veze, šta je tu je, nabavit ćemo sve u dućkasu. ;) |
Imaj na umu da u pravilu na X99 ploče možeš kasnije stavljati i E5 v4 Xeone. Nećeš moći dizati radni takt no moći ćeš recimo koristiti procesore s 10/12/14/16/20 jezgri. Radije bi išao na Xeon nego na 5960X.
Možda da sačekaš AMD Zen, po svemu sudeći njihovi će procesori od 300-tinjak dolara razvijati performanse jednog i7 6900K |
Citiraj:
Imam pristup Xeonima E5-2620 v4 koji su u serverima za renderiranje, tako da bi svakako volio probati 5960x jer me zanima kolika će biti razlika u vremenima s obzirom da 5960x radi na daleko višem taktu (plus OC) u odnosu na taj Xeon. U pravilu radim na Intelu već godinama, nisam hejter AMD niti fanboy Intela, nego jednostavno je Intel bio bolji odabir za ono što trebam. Zen obećava puno, nebi išao odmah u nabavku Zena kad izađe, nego eventualno kad vidim kakva su iskustva i dok platforma malo sazrije. |
2620 v4 će biti sporiji, no ja sam gledao više tipa 2683 v4 kao nadogradnju.
Idu često gore i procesori koji nisu na listi podržanih. |
Citiraj:
|
Puno ste mi pomogli savjetima i odabirom, pa da vas ne ostanem duzan za finalnu informaciju.
Imao sam u medjuvremenu priliku neke stvari i testirati i probati, pa sam i na temelju toga donio neke zakljucke za sebe. Bitna stavka mi je takodjer bila racun/dobavljivost/podrska u HR, pa su i to faktori koji su utjecali na odabir. Sto se tice komponenti hladjenja/kucista: Ventilatori: Corsair ML140Pro - skupi su, ali sam sa hrpu strana dobio input da su odlični. Uzeo sam 6 komada, jer planiram zamjenu svih ventova u kućištu + na vodenom hlađenju. Nepotrebno, ali želim unificirati. Vodeno hlađenje: Bilo je odličnih prijedloga, odabran je Corsair H110i (115i će ići ako bude raspoloživo u trenutku preuzimanja) Kućište: Fractal Define XL R2. Imao sam ga prilike uživo vidjeti i probati, to je to što želim. Što je sistemske priče tiče - neću previše u OT. Ryzen je izašao, oduševilo me prikazano, pogotovo kad se cijena uzme u obzir. 1700 i 1800x su mrcine i nude u pola cijene Intelove performanse. Unatoč pohvalama, neću ići sa AMDom. X99 platforma i Intel će biti, sutra ujutro ide narudžba ako bude sve ok. Zahvaljujući AMDu i Ryzenu, uspio sam isposlovati muški popust na Intel 6950x. Ako bude interesa, puknem par fotki kada komponente stignu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:40. |