![]() |
zbog određenih imovinsko-pravnih razloga moram ubrzo preselit opremu... i sad sam 90% uvjeren da mi LHG neće "pokrivat" oba sxt-a (nešto veća udaljenost sa 2 krova između).
s obzirom da si uređaji koji rade na istom bandu provjereno smetaju, mogu li uzet 2 x sxt lite 2, i stavit ih do 5ghz opreme? ali doslovno, 10 cm do. razlika u frekvenciji bi sad bila 3 ghz, mislim da je to dovoljna razlika da si ne smetaju... lite 2 bi vrtio na cca 2.3ghz, a lhg ostaje na 5.5 link bi bio cca 350 metara sa 2 krova između, vjerujem da će signal preletit , kao šta je preletio i za link sa lhg-om. i da, u međuvremenu se zbog položaja neptuna i vanzemaljaca signal popravio, i link tera 70tak mbita :D čak se i nstreme popravio i manje puca. |
Ipak razmakni koliko možeš , jer bez obzira na freq. blizina jačih em polja će gušiti onog na prijemu....i srećom su ti freq. takve da nemaš problema sa harmonicima kao što bi imao sa 2,5 i 5GHz jer su naj jače na x3 x2 x5 x9 itd.
|
Citiraj:
Code:
Tx/Rx Signal Strength -66/-71 dBm |
odustalo se od toga, za sad. a i omnitik sam zamijenio sa lhg-om.
sad selim i lhg i morat cu vjerojatno dodati novi link.... eh. al taj "sad" nije baš sad sad, bit će prije ljeta. treba oprema stić, testirat prvi dio linka, i onda dalje... |
danas napokon preselio link, tj cijeli čvor.
prije je pozicija bila idealnija, s obzirom na količinu prepreka, novi link je fizički niže sa više krovova po putu i bez uopće naznake LOS-a, u oba smjera gdje gledaju antene su kuće ravno ispred, duži link mi doslovno puca u fasadu zgrade ispred moje. no očito zakoni fizike ne vrijede, i link mi piči na 100mbita, sa signalom oko -65dB. predivno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:54. |