![]() |
Citiraj:
Vidim da su neki stavili ventove na manual. |
Nije prvi put da se ovo desilo. Koji je tocan razlog ne znam. Nvidia je imala isti problem na seriji kartica GTX 2xx. Nakon instalacije drivera, kartica nije vidjela uopce ikakav ventilator, te su kartice isto masovno odlazile. Dali je to problem do instalacije drivera nakon koristenja nekog "toola" ili jednostavno samo bug u driveru, ne znam. Ja sam osobno instaliro driver i radi mi bez greske na sva 3 kompa.
|
Zaista nevjerojatno ! Pa zar nisu testirali prije izdavanja ? Ahh moj Amd....
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sreća pa prijeđoh na zelenu stranu ^^
Ali recimo 290X sa referentnim hlađenjem bi bila idealna kombinacija za ovo :) |
Meni nije zalockano na 20%, evo sad je na 39%, kako to?
|
Meni sve normalno radi...
|
Citiraj:
Ovo za ventove i pregaranja prvi put čujem. Mislim, jasno da su svi imali sfušane drivere nekad u povijesti svojoj i crne serije, ali neki primjeri se vuku sa internetova ko zna odakle. Dok su neki problemi ovdašnji i događali su se nama ovdje. PS - ta GTX 260 i dalie zuji i radi kod frenda u kanti. ;) |
radit ce i rade i radeoni..
ali svejedno se bezveze sfusha s vremena na vrijeme.. (nije da sam skroz u toku, ali ovo AMDu svakako nije trebalo s obzirom na to da krecu kao s novim paketom i imenom i sve) zato bez obzira o cemu se radi, da je novi driver izasao, ili nova verzija softwarea, novi windosi, novi firmware ili bios ili sta ja znam vec, mene vise neces vidjet da prvi moram instalirat.. :D ..pricekas malo da drugi isprobaju za tebe, i onda se lako kasnije odlucis ako zelis.. iako u biti ja se drzim pravila da ni ne diram ono sto radi ;) |
Jos jedna vijest u moru gluposti.
Driveri rade dobro i nece bit sprzenih GPU. Interesantno je da na probleme kod AMD grafa ukazuju nvidijasi dok vlasnici doticnih tvrde da nema problema. |
To je sve ista stvar kao i kod Windowsa, nekome dobro rade, neko ima problem s ovim neko s onim... nemora nuzno uvjek drajver bit kriv, mozda nesto drugo radi probleme pa se kolje sa drajverima :kafa:
|
Citiraj:
u ovom gore, paljevinu je prijavio korisnik Radeon kartice, koliko vidim. A o problemima bi se isti dalo. Koliko znam, samo ti i AMD ekipa filozofirate oko famoznih 0.5GB kod 970tke, a isto niste vlasnici iste. De lakše malo. @Sphere Tak jasno. Jednom tupanu izgorila grafa. I kaj sad. Meni su skenjale se 3 kartice do tada. Imao sam garanciju i dobio nove. Nisam primjetio da su se spalile zbog drivera, možda i jesu... no teško mi je popušiti priču da softver pali hardver, pogotovo neki official :) |
Citiraj:
Inače, moja kartica normalno radi, a baš me sad zanima koliko je ovaj bug istinit i učestal. |
meni je u startup-u ab-profil, međutim kad ga isključim primjetio sam da mi u win-u rade po defaultu dosta visoko rekao bih nekih 60-ak %
|
Hwinfo pamti max i min temp. te brzinu ventova. Tako je lako vidit kako se ponasa grafa.
Ovi zadnji driveri nisu nista spektakularno,ali da prze grafe je suluda tvrdnja. |
Meni radi normalno bez greške i nemam nikakve custom profile, okretaji lijepo skaliraju s temperaturom i grafa je na 69C max u BF4.
Nikakvu razliku nisam primijetio u odnosu na 15.11.1 beta Inače mogu preporučiti Open Hardware Monitor koji ima integriran gadget na kojem možete postelati šta želite da vam prikazuje, i za vrijeme igre može biti on top |
Citiraj:
|
Ma to je neka patka, svejedno cim sam procitao odmah sam vratio na stare catalyst :D
|
evo ja se sad remote-ao doma i pustio furmark na par minuta i ventovi se uredno dižu.
|
Ma laz i obmana...teror nvidia clana!
|
Ja sam isprva imao problema sa ovim driverom u vidu black screen of death-a prilik loadanja windows-a, taman prije nego sto ce loadat desktop. Medjutim kad sam posve uklonio oc alate, sad radi kao doxa. I nemam problem sa ventovima, taman i da zakucaju na 20% kartica se ne bi pregrijala. I ovako ne idu preko 1800rpm a 1500rpm je 20%...
|
Izgleda da nije hoax i da crkavaju VRM ili neke druge komponente prije nego dode do kriticne temperature za gpu :fiju:
http://www.anandtech.com/show/9823/a...-gpu-fan-issue Nije amd kriv nego proizvodaci kartica :) |
Stoga snose odgvornost na paljevinu te su dužni bez pogovora dat novu grafu na RMA. :D
|
Hej ekipa, jucer mi je sve radilo ok s Crimson software-om no danas sam radio update Windows 10 Pro x64 (nisam radio update duze vrijeme pa mi je danas napravio cijeli update i ocito je nesto otislo k' jarcu) no danas nakon toga mi stoji pod opcijom "Radeon Additional Settings" samo opcija "Install Now" i to kada kliknem odvede me na verziju software-a dok sam jucer normalno imao sve opcije kao u CCC.
Tocnije, problem je tocno kao sto je i tu opisan (samo sto meni ne treba za crossfire, ali problem je isti tj. nedostaju opcije od samih drivera): https://community.amd.com/thread/192116 https://www.reddit.com/r/techsupport...s_install_now/ Prije toga sam imao normalno CCC (samo malo "okrljusteni" kao i svi s noivim Crimson-om): http://www.trustedreviews.com/amd-ra...edition-review ..znaci, nemam uopce predzadnji screenshot na stranici pod "Radeon Additional Settings". Probao sam reinstall drivera tj. sve je ocisceno kako treba s AMD Clean up utility no nista ne pomaze. Ima netko savjet sta napraviti? |
Stavio i ja ove Crimson drivere. Sve je ok, nikakvih problema, ventilatori ubrzavaju kako i trebaju. Fallout 4 55 stupnjeva max na 57% vrtnje.
|
Citiraj:
http://betanews.com/2010/03/18/nvidi...ssues-updates/ A ja se sjecam i dobrih starih dustbuster FX 5800 koje su takodjer imale naviku skuhati se sa odredjenom verzijom drivera. Cini da je przenje kartica zbugiranim driverima stvar koja se jednostavno mora desiti svakih par godina, neovisno o proizvodjacu. Citiraj:
|
:D :D :D |
...umjesto vode benzin :D :D :D
|
Citiraj:
Čak je i Asus sad tweetao https://twitter.com/ASUSUSA/status/671395525468553217 EDIT: Provjeravam link kad ono Asus izbrisao post. |
Svaka AMD kartica koja dosegne 105 stupnjeva ide automatski shutdown.
Throtlanje pocinje od 95+ Osim u slucaju kojekakvih modanih BIOSa i sl. |
Isto tak ima prica na nbr forumu gdje je neka verzija drivera przila monitore kod vlasnika nvidije :-)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Budalaste price o driverima koji prze hardware mogu proc valjda samo na redditu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Doduse u ovom slucaju je najvise u opasnosti ekipa sa modanim Biosima na vjerojatno starijim grafama. Ili bi trebali stavit u onaj Crimson overdrive bar neko upozorenje tipa "nije za osobe sa IQ nizim od sobne temperature" |
Citiraj:
|
Citiraj:
(i to ne mislim na nacin da se ovako neki driver snimi negdje na kompu i sacuva za pred kraj garancije :D :D :D ) cak sam znao neke koji su svjesno kupovali uvjek neke "super duper limited edition nikad ju vise nece imat na lageru" graficke i druge komponente bas zbog takvih kombinacija.. :fiju: PS hawker, ovaj driver je greska koju su koliko vidim i u amdu proznali jer izbacuju hotfix i to je tako .. ...bas ono glupa greska bez obzira na specificnost koja se manifestira vrlo rijetko |
|
Citiraj:
Problem je opadanje ucinkovitosti porastom temperature. EDIT: Eladio, bez obzira na ovaj slucaj koji je smijurija btw,zadnji driveri su ispod ocekivanog. |
Citiraj:
u tome i je ovdje prica da kombinacija losijih vrmova i problema s hladjenjem ako ti se locka vent, evo problema |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |