PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Koliko opreme treba? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=273455)

ivo_k 30.10.2015. 08:59

isprike sto dizem temu, bio sam zatrpan...
cijenim razlicitost misljenja, no govoriti o ovakve neistine o cloudu mogu biti plod ili groznog neznanja i straha ili razumne zastite postojeceg poslovnog modela trpanja lokalnog hardvera u podrum, ili kako to danas prodavaci starih tehnologija zovu "private cloud" i misliti da si al-pari amazonu.

ne samo da cloud vise nije nesto novo ili nadolazece, to je realan zivot i praksa u svijetu.
ignorantskim ili prkosnim odupiranjem stvarnosti i napretka firme propadaju.
koga zanima neka pogleda malo analize zadnjih kvartalnih izvjesca tehnoloskih kompanija te projekcije. tko nije zagrabio na vrijeme u cloud, lose mu se pise i gubi povjerenje brze nego prihode.

danas je nevjerojatno lako doci do takvih podataka, samo treba moci otvoriti um za nove spoznaje.

Old Iggy 30.10.2015. 11:06

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2846912)
danas je nevjerojatno lako doci do takvih podataka, samo treba moci otvoriti um za nove spoznaje.

S ili u izradi clouda radim već godinama.
Nema nikakvog smisla trkeljati bez veze, cloud nije čarobni štapić i nije "ultimativno rješenje" za svaki problem ni u kojem pogledu (tehnički, operativno, financijski).
Za svaki poslovni zadatak cloud je jedno od mogućih rješenja, ali do sada jako mali broj firmi ovdje nakon prave analize vidi dugoročni smisao potpune migracije u cloud.
U ovom slučaju ovakvo cloud rješenje je potpuno nepotrebno.

Nikky 30.10.2015. 12:41

Ista "ideologija" objašnjavanja kao za W10,
ukratko ako nisi prihvatio to šta se svim silama gura onda si zaostao > smješno.
Old Iggy je dobro zaključio.

mann 30.10.2015. 16:29

Zasto uopce private cloud treba parirati Amazonu? Pa ne moras imati infiniband ako ga ima Amazon. Iako je to state of the art, tebi i tvojem okruzenju je overkill (mozda).

Uglavnom ja nisam uopce odusevljen tim buzzom zvanim cloudom, sto je nista drugo nego tudja infrastruktura negdje drugdje. Web stranice se hostaju godinama na tudjon infrastrukturi I to je odlicna primjena. Edge transport je cesto bio hostan vani. Za sve postoje primjene, no podrzvam Iggy-a I Nikky-a s poantom ako ne prihvatis sto ti drugi silama pokusaju prodati onda si zaostao. Pa oni to guraju iz ciste zarade.

Slicno je i sada sa famoznim cloud softwareom sto je nista drugo nego forsirani maintenance. Godinama se software firme trude prodati mainenance. Sada su skuzili da jednostavno vise nemaju razloga prodavati maintenance nego ce iskoristiti cloud buzzword. Ukinuli su standalone licenciranje i nazvali to Cloud software za koji ti treba godisnji subscription. Whatever...

Bubba 30.10.2015. 22:32

Citiraj:

Autor mann (Post 2847102)
Slicno je i sada sa famoznim cloud softwareom sto je nista drugo nego forsirani maintenance. Godinama se software firme trude prodati mainenance. Sada su skuzili da jednostavno vise nemaju razloga prodavati maintenance nego ce iskoristiti cloud buzzword. Ukinuli su standalone licenciranje i nazvali to Cloud software za koji ti treba godisnji subscription. Whatever...

#OnoKadSiTolikoUCloduduDaNeMozesOdgovoritiNaJednostavnoPitanje #ivo_k

Bono 30.10.2015. 23:11

Ako nisi u cloudu nisi cool :)
Pricate o nekoj sigurnosti, vecina velikih providera tipa Amazon su na Xenu.
http://www.theregister.co.uk/2015/10/29/xen_security/

Nikad to necu shvatiti, napisu par stotina stranica pravilnika o sigurnosti i onda sve podatke pohrane na Microsoft cloud.

mann 02.11.2015. 10:55

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2847260)
#OnoKadSiTolikoUCloduduDaNeMozesOdgovoritiNaJednostavnoPitanje #ivo_k

Odvalio sam. Novinar u jednom trenu kaze nesto kao, oprosti ali nema nacina kako da ti to kazem ali niste mi odgovorili na pitanje. :D :D

Pitanje ostaje; Dali je "bolje" imati rentani auto a firma koja ti ga renta radi sve oko njega tipa servis, zamjenu guma, registraciju nasuprot tvog privatnog auta o kojem se ti (firma) brines? Kada podvuces crtu, netko ce reci ja nemam ljude i vremena za brigu o voznom parku ili nemam sada cash-a za novi auto ja cu ih rentati, dok ce drugi reci, ali za 3. godisnji najam ja kupim 2 nova auta koja su moja i nakon tog vremena...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33.