Citiraj:
Autor dh41400
(Post 2828421)
... promijeniti krivulju u AB-u :D i povećati brzinu ventova. Te temperature nisu čudne s obzirom da ti se ventovi TEK pokreću na 60-ak°C za GPU (a VRM-ovi vjerojatno izgaraju do tog trenutka).
Opet se ponavljam, ali nadam se da vidiš oko čega se sve vrti u toj grafi ... premala brzina ventova za uvjete u kojima grafa radi.
Podesi ventove na 100% i onda isprobaj sve igre u kojima ti nešto šteka ili se javljaju problemi.
Ako je buka prevelika privremeno stavi/nabavi/posudi slušalice :D
|
Krivulju sam već promijenio, samo sam zaboravio napisati.
Zadnje što sam napravio je bilo to da GPU temp nije prelazila 82 C, a ventovi se u tom slučaju vrte na oko 60-70% i nakon par minuta je igra crashala kao što uvijek crasha s 390.
Nakon toga sam ponovno ubacio 270 i napravio sve isto i ona nije crashala igru, a pustio sam 5 put duže da radi.
Citiraj:
Autor Sphere
(Post 2828426)
Stavi ventove na grafi na 100 posto pa onda reci kakvo je stanje, ako imas mjesta stavi jedan vent odozgora dolje pored napajanja da upuhuje zrak u kuciste, tako da ide svjez zrak u grafu, ali izvadi zvucnu da ne zagrađuje protok zraka, pa onda reci kakvo je stanje.
|
Ovo s ventom da upuhuje sam probao. Stavio sam da vent gore upuhuje, a sljedeći pored njega ispuhuje. Kažem, nije problem dotok hladnog zraka, jer je u kućištu temperatura dobra.
Nema potrebe stavljati ventove na 100%, jer već na 70% zadržavaju temp ispod 80.
Definitivno je problem u grafi, budući da je temp u kućištu i temp GPU normalna, a ona i dalje crasha.
Ide ona na reklamaciju, a ja odustajem od 390. Kada dobijem zamjenu ide na tržnicu i njuškalo, a ja idem na 380 ili ostajem na 270. :)
S 270 imam minimalnu razliku u kvaliteti slike, zadovoljavajuće FPS, nemam problema s temperaturama i bukom, a troši 3 put manje struje. S 380 imam sve to isto, samo što je razlika u kvaliteti skoro nikakva. A da ne pričam o razlici u cijeni. 390 je previše kompromisa i problema za malo performansi. Sad bar znam da mi je filozofija oko kupnje grafi bila potpuno ispravna. :)
Eto, ako netko bude htio kupiti 390 neka prati tržnicu, kad riješim reklamaciju ide na prodaju. A ako netko misli da je ovo normalno ponašanje ove grafe i hoće kupiti odmah slobodno se javite na PM. :D
Case closed.