PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Novi PC se čudno ponaša, random BSOD i restart pri slabom opterećenju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=266635)

zbuzanic 16.01.2015. 22:59

Ako je probao na drugom kompu nema on sto dirat po biosu osim ako mu to kazu nakon reklamacije.

DariX 20.01.2015. 17:40

RAM je reklamiran jos u petak.
S frendovim RAMima evo komp radi vec 5. dan bez ikakvog problema, pa pretpostavljam da je u RAMu bio problem :D

Grafa je vracena nova ( Sapphire Vapor-X R9 280x) i s ovim napajanjem nisam imao apsolutno nikakvih problema do sad.
Skinuo sam Far Cry 4 samo da testiram komp na nekoj malo novijoj (zahtjenvijoj?) igri i na ultra postavkama GPU radi na 95% :lol2:
Igrao sam tek 2 sata, bez ikakvih problema sa slikom, gasenjem ili slicno.

Bas je lijepo napokon koristiti komp bez da se gasi ili BSODa :D:D:D:D

Novo pitanje:
Hoce li ovaj Corsair 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance Heatspreader koji je Nikky naveo raditi u paru sa ovim mojim Patriot RAMom?
Hoce li to takav RAM stat u moju maticnu zbog svojih dimenzija(AsRock H81M-HDS)?

Nikad si necu oprostit sto sam toliko stedio na toj glupoj maticnoj :fuming:
Sad bi dao i 500kn vise da je neka normalna s nekom normalnom velicinom. Uzasno je tesko izvaditi grafu van iz nje. Onaj *impek koji trebam stisnut prema gore je toliko zavucen i od ovih utora za RAM i upiknute graficke ne mozes prst gurnut da ga stisnes. Morao sam vec par puta necakinju od 8 godina molit da to povuce prema gore jer je mene nakon 10 minuta vec prst bolio :fuming:
Sljedeci put cu bit puno pametniji kod kupovine racunala :fiju:

Karlo666 20.01.2015. 18:00

Citiraj:

Autor DariX (Post 2722513)
Novo pitanje:
Hoce li ovaj Corsair 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance Heatspreader koji je Nikky naveo raditi u paru sa ovim mojim Patriot RAMom?
Hoce li to takav RAM stat u moju maticnu zbog svojih dimenzija(AsRock H81M-HDS)?

Ako je DDR3 zašto nebi stao?
Jedino kod RAMa najviše smeta visina za kompatibilnost nisam siguran jer ovisi na koliko volti radi tvoj trenutni i ovaj kojeg misliš kupiti(iako se da rješiti uz malo prčakanja u BIOSu) ako je ista voltažao onda bi ploča trebala sama postaviti tajmige.

DariX 20.01.2015. 18:39

Nemam pojma, zato i pitam :D

Pise za oba da rade na 1.5V i na 1600MHz-a.
Ne kuzim se u ove brojeve iza (9-9-9-24), pa nisam znao da li ce se ista klat jer vidim tu po forumu da se svi raspitivaju oko klanja razlicitih memorija.

Pitanje oko toga da li bi stao se odnosilo na ovaj Heat sink od Corsaira, ne znam kakve su to dimenzije tj. da li ce udarati od ovaj drugi keks RAMa koji je odmah tik do njega (ploca ima samo 2 slota).

DariX 21.01.2015. 14:07

Evo, javili mi iz centro-hr-a da je odobrena reklamacija i stigla mi je vec nova memorija, pa ju mogu doc preuzeti :)
Cini se da ste bili u pravu :D

Pretpostavljam da je problem rijesen, pa moze lock na temu :)
Hvala jos jednom svima na pomoci i savjetima :fala:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:03.