![]() |
Na mojem dell-u ponekad skoci prozor da "nije adekvatan" adapter - obicno je to do oscilacije napona u zgradi. U pravilu ako bas ustekam laptop u struju kad neko pozove lift :)
Rjesenje - ponovo ustekat adapter dok lift cujem da stoji. Nego - jako puno ljudi ima problem sa w8 ako im laptopi nisu dosli sa istima - barem prema www.notebookreview.com |
Pisalo je na papiru s kojeg je doso laptop da je promijenjena maticna - malo iznad 700 kn, onda ventilator oko 150 - 200 kn, i ruke 1h 150 kn. :D
Adapter je onaj koji je doso iz kutije. :D Nije vrag da je Windows 8 tak problematican, vec sam reko da cu staviti W7 cim uhvatim malcice vremena pa da vidimo oce li to rijesiti probleme iako dajem vrlo male sanse da ce to uroditi vecim plodom. |
Ne znam koliko tu osmica ima veze, zapravo bi po nekakvoj logici trebala biti suprotna situacija no ono, sve je moguće :)
Probaj otići u Safe Mode i pogledaj kako se tamo ponaša laptop. Čisto da se eliminiraju nekakvi problemi sa aplikacijama ili nekompatibilnim driverima koji možda drže CPU aktivnim više nego što bi trebali. |
Nakon instalacije svih drivera i sredjivanja laptop je i dalje nestabilan.
Skoro svaki put kad ucitava stranicu zavrti ventilator, pa se smiri, pa idem opet ucitat stranicu i opet ga zavrti. Uglavnom nema sanse da vise ista kupim od sranjskog della |
Opet ga odnesi na reklamaciju. Razlog: kvar nije otklonjen.
|
Evo jedan zanimljivi fenomen, a i mozda glavni problem kod mog laptopa. Vidjet cemo ponasanje kroz par dana.
Trenutno ventilator radi, ne na max RPM, ali taman cujno da nista ne mozes radit za faks tipa citat slajd ili pisat i wordu. Uglavnom, laptop je uso u polu Stand By (ugasilo se pozadinsko osvjetljenje na ekranu) i tu je poceo radit hard disk ko lud, ocito system koristi taj predah da odradi svoje. U tom periodu max temp. je isla cak do 69 stupnjeva i normalno je da se zavrti ventilator. Cim sam taknuo mis HD je presto radit, a temp. su se smanjile, ali ventilator je i dalje cujan. Ocito postoji neka kriticna temperatura nakon koje se laptop vise ne moze vratiti u normalnu, vise smrdi na neki BIOS problem, ali ne znam. Takodjer jos nisam uspio ocitati temperature grafe, od trenutka kad sam instalirao ATI drivere s DELL stranice senzor ne sljaka. @Coconut Bojim se kad bi ga odneso na reklamaciju da ne bi ama bas nista napravili. Da se uopce skuzi da je osakacen primjerak treba na tom lapu provesti bar sat, dva, a sumnjam da ce oni to napraviti. Bit ce klasika, pokrenut dijagnostiku, sve ce proci u redu, zatim ce se igrat s njim par min i u tom trenutku se moze dogoditi da vent ne zavrti i cao. Najvise od svega me bode senzor za grafu. |
nosi ga u neki drugi ovlašteni servis
|
Citiraj:
:suicide: EDIT: kad zivci prorade laptop postaje jos iritantniji. Ne shvacam zasto se tak glasno cuje, desktop racunalo of frenda koje je 5x jace od ovog mog smeca je tise. Ne znam na koju foru. Kontaktiro sam i ADM jos prije koji tjedan, oni se takodjer prave grbavi, tak da i od njih 0 bodova. Laptop sad tu i tam utihne, i samo idem ucitat bug.hr stranicu i nema sanse da je ucita do kraja a da se vent ne upali. Strahota, ovo smece ce prije zavrsit u zidu nek na servisu. |
Citiraj:
|
Prvi put od kad je laptop izaso iz kutije je tih 10 minuta u komadu. Nevjerovatno.
Igro sam se s power settingsima i sve sam stavio da cucla manje energije, i takodjer sam stavio na passive cooling. Osjetim da je laptop sada malo topliji, al who cares, barem mogu surfat u normalnom okruzenju. :chears: |
Od kad sam slozio svoj profil power settingsa puno je bolje, stvarno se vent puno manje pali, a za osnovne operacije kao surfanje, skype, citanje pdf-ova i slicno netreba previse procesorske snage.
Radim u Catii (3D modeliranje) i dosad mi se 4,5 puta dogodilo da mi program prekine s radom jer je doslo do greske u radu graficke kartice, prisiljen sam ugasiti program, a zatim kad ga upalim opet sve sljakam. Ponavljam, drivere sam skinuo s DELL stranice preko mog service tag-a i instalirao ih bez problema, pa sad ne znam di je problem. Takodjer sam poslao upit na DELL community zato jer ne mogu ocitati temperature i lik je napisao da napravim update BIOS-a, no BIOS mi je vec azuriran za A13 tj. zadnju verziju. Jel moguce da je osakacena grafa? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30. |