PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Portio Informatika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=225251)

Rebbit 14.12.2011. 22:43

valjda ih ubija konkurencija (links) rofl...

nego, jeste li primjetili da portio cjenik ima iste stvari kao i links i tocno 10% jeftinije nego links... u lipu :D

Facelessone 14.12.2011. 22:50

Zato jer je Linksov.

veve 14.12.2011. 23:16

Ja uskoro planiram uzimati par stvari u vrijednosti 1000kn od njih pa se nadam da ce sve dobro proci, mislim da bi najbolje bilo pogledati cega ima na lageru u linsku (centrali) pa onda to naruciti.

Mozda ste jednostavno narucili bas ono sta nema na lageru pa se oduzilo?

Rebbit 18.12.2011. 15:15

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2049745)
Zato jer je Linksov.

da znam.. post je napisan u ironičnom duhu :)

srale7 19.12.2011. 02:43

Jel ima netko neka iskustva sa zemaljskim poslovanjem ovog Linksovog web shopa? Konkretno zanima me jel mogu naručit nesto i platit, te poslije samo to negdje preuzet, znači bez da se salje i samim tim poveceva iznos?

Bluzer 19.12.2011. 02:51

http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=5

"Portio Informatika je ONLINE TRGOVINA i kao takva nema poslovnicu koju možete osobno posjetiti."

Realno, nemaju gdje biti. :D

srale7 19.12.2011. 03:13

Logično je da nemaju gdje biti :), nego, ovo je paralelni online dućan sa Linksom, namjenjen ekipi koja nije u blizini Links dućana, ili onima koji mogu doci do dućana, ali naručuju robe za 2000+ kn pa im sve to dodje doma. I pri tom ostvare popust od 10% u odnosu na cijene u Linksu.

Uglavnom ja ako zelim kupit neki vent u Portiu jer je 12 kn jeftiniji nego u Linksu, na kraju ispadne samo vise, jer, eto:"Osobno preuzimanje trenutno nije moguće." :D

elzel 19.12.2011. 16:30

Jel se može u Portiu naručit roba pa da se plati pouzećem u gotovini kod dostave kao u ADM-u ili se mora platiti prvo?

lolofuxy 19.12.2011. 16:35

Da, može se.

chika7ilo 19.12.2011. 16:35

Citiraj:

Autor elzel (Post 2053192)
Jel se može u Portiu naručit roba pa da se plati pouzećem u gotovini kod dostave kao u ADM-u ili se mora platiti prvo?

http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=11

Portio Informatika d.o.o omogućava plaćanje prilikom dostave putem dostavne službe. Prilikom preuzimanja paketa, dostavljaču plaćate gotovinom iznos koji je naznačen na računu.

coconut 19.12.2011. 19:34

Moje iskustvo mi govori da je to najskuplja kombinacija jer dostavna služba obračuna neku svoju proviziju na takvu uplatu.

lolofuxy 19.12.2011. 19:57

@coconut misliš na plačanje pouzećem? Ja znam kad ja naručujem da mi naplate normalno cijenu proizvoda kak je bila i na web cjeniku + 35 kn za dostavu, više od toga ništa.

Deathclaw13 19.12.2011. 20:24

da, coconut, da nisi ti nesto drugacije mislio?
ja isto koliko znam platis koliko je racun + dostava
na uzmu npr na racun od 2000kn jos 200 sebi

freedado 22.12.2011. 15:42

Citiraj:

Autor dopeer (Post 2049733)
ma nula bodova:baad: narucio nekakve gluposti da vidim kako funkcionira. uglavnom evo vec 6 dan i nista od robe. poslao mailove i nitko ne odgovara.
portio je zavrsena prica:fala:

Evo ja sam im uplatio u petak 16.12. poslao uredno uplatu, odgovorili kao i svakom da su robu naručili od dobavljača i čim stigne da je šalju.
Kako još ne dolazi poslao sam im mail u kojem im kažem da sam ja robu naručio i platio njima, a ne nekom njihovom dobavljaču i da u njihovim uvjetima stoji da od zaprimanja uplate u roku od 24 sata šalju robu.
Nema odgovora, a i napisao sam im da što mi nisu pri potvrdi narudžbe i slanju ponude da uplatim naručeno napisali da će po uplati morati kontaktirati dobavljača da im isporuči robu. Naravno, u tom slučaju im ne bi platio, nego bi vjerojatno išao na pouzeće, ali sad je kasno, a evo na mail mi ni ne odgovaraju.

Yoman 23.12.2011. 11:33

Narucio sam nešto, ali sam krivo stisnuo prilikom kupnje. Stavio sam da cu uplatiti virmanom, a ipak sam se odlucio platiti po pouzecu.
Na mail sam dobio potvrdu za svoju narudbu, ali nigdje nepise da su vec krenuli nabavljati od dobavljaca.
Dal se da ikako ovo opozvati? Meni kak se cini ova moja naruđba je na čekanju dok god ja ne uplatim novce?
Sad me strah napravit novu narudbu da mi nebi krenuli isporucivat obadvije, a nepostoji opcija za opozvati naruđbu.

freedado 23.12.2011. 12:09

Citiraj:

Autor Yoman (Post 2056342)
Narucio sam nešto, ali sam krivo stisnuo prilikom kupnje. Stavio sam da cu uplatiti virmanom, a ipak sam se odlucio platiti po pouzecu.
Na mail sam dobio potvrdu za svoju narudbu, ali nigdje nepise da su vec krenuli nabavljati od dobavljaca.
Dal se da ikako ovo opozvati? Meni kak se cini ova moja naruđba je na čekanju dok god ja ne uplatim novce?
Sad me strah napravit novu narudbu da mi nebi krenuli isporucivat obadvije, a nepostoji opcija za opozvati naruđbu.

Pa jednostavno imaš komunikaciju s njima mailom pa im ga pošalji i objasni o čemu se radi.
Vjerojatno će ti udovoljiti.

Yoman 23.12.2011. 13:04

Budem probao ali to sve preko maila je uzasno sporo, a i dosta ljudi kaze da ovi bas i ne odgovaraju agilno.

Strong 30.12.2011. 19:52

meni su odgovorili, na poslani mail oko 23:00h (jučer), odmah danas ujutro negdje oko 10:00h.. ;)

FRipper 30.12.2011. 20:03

Ocito nisi postavio neko glupo pitanje pa su ljudi odgovorili. Jer na ovako sto ni ja ne bi odgovarao

Citiraj:

Autor Yoman (Post 2056342)

Valjda je logično da se nece isporučiti dva put ako nije plačeno :D
Jednostavno ne treba opozivati naruzbu vec napraviti novu kako ti paše,platiti i amen. Sigurno se prva nece isporuciti jer virman nije plačen...

Strong 31.12.2011. 12:05

ne nisam..
dapače samo sam htio htio reći da odgovaraju na mailove,uredno.. :)

da inače kasne ovih dana sa dostavama jel im valjda gužva.. ;)

T0mB1ll 02.01.2012. 12:51

naručil sam kučište 26.12. u 00:56h

27.12. sam dobio mail

Code:

Poštovani,

Vaša narudžba je zaprimljena i obrađena.
Artikli su naručeni od dobavljača.
Isporuka slijedi putem Overseas dostavne službe najvjerojatnije kroz 3-4 radna dana.

i odonda ništa... neznam di je zapelo.. razumijem da je bio božić i nova, al mogli bi bar poslat neki mail da objasne u čem je problem... nemaju na lageru ili...

Alfa_R 02.01.2012. 13:15

Jesi li ih kontaktirao?

Desi se...

Nybelung 02.01.2012. 13:23

Ma ni danas nije radni dan, a nekima nije bio ni u petak... Ja bi se strpio još 24h.

vedranzeman 02.01.2012. 14:15

Izgleda da imaju gužvu za ove blagdanske dane.

Ja sam naručio ploču i memoriju 22.12. ujutro, te odmah platio na račun u ZaBi, tako da je uplata bila odmah vidljiva kod njih.
Tek u popodnevnim satima 28.12. mi je stigao mail da je roba poslana i sutradan ujutro mi je stigla Overseas dostava.

S time da su obje stvari bile iz Linksa i dostupne u Linksu, kaj se može vidjeti po tome da šifra artikla ima 9 znamenki i ista je kao u Linksu (minus točke; 123456789 = 123.456.789).
Jer Portio ima i nešto robe koju nabavlja mimo Linksa, to se može skužiti po dužem broju artikla i tome da ne piše dužina garancije.

T0mB1ll 02.01.2012. 14:46

aha, evo maila... isporučeno... valjda sutra stiže... :)

tigerija 02.01.2012. 16:36

Uplaćeno u četvrtak ili srijedu prošli tjedan. Rekli da bude u petak, pa ponedjeljak pa danas kažu da su se čuli sa dobavljačem i da stiže u srijedu te da bude u četvrtak dostavljeno.

radi se o matičnoj i kućištu. Također dok je uzeto kućište drugi dan su poslali mail da više nemaju to(a bilo je na stranici). I onda se moralo uzeti drugo.

Stvarno loše organizirani. Makar shvačam; praznici i to.

Protis je odma drugi dan sve isporučio. I ostale trgovine; Finder. Čak je i Osrić sa D14 hladnjakom prije portia uspio dostaviti...

Jel ima koji način da se narudžba ukine!? Jer po njihovome treba ima oko 90 sati. A ne 24-48.

Slash555 02.01.2012. 17:17

moje iskustvo
ja sam naručivo prije cca mjesec dana. sve je bilo ok dok nisam uplatio lovu, nakon toga 4-5 dana bez ikakve obavijesti ni da su primili uplatu ni da su naručili robu, apsolutno ništa. nakon nekoliko mailova udostojili se javit s tim da nisu ni na jedno pitanje odgovorili. čekao jedno 8 dana dok nisam robu dobio. nekome možda nije puno al meni je, u tom roku sam znao pakekte s ebay-a dobit (usa, hongkong i sl)
očito da nemaju uvid šta je na stanju pa se čeka od dobavljača i sl.
99% kupujem iz webshopova već godinama jer u Slatini nemam gdje i ovo je najlošije iskustvo do sad:baad:
cijene jesu dobre al razliku sam platio živcima:D

Burko 02.01.2012. 17:55

tja. indirektno misljenje od frenda preko mene, jer sam mu sklopio cijelo kuciste upravo u portiju, ispostavilo se da je adm tu negdje s cijenom, protis jeftiniji, ali portio imao na lageru tocno tu graficku i maticnu koju smo (sam) ganjao.

ali, naruceno, uplaceno, treci dan kod frenda dosle dvije kutije, sve na broju i sve na mjestu. naruceno negdje 18-19. proslog mjeseca, doslo 22-og mislim (ili je bilo 4 dana cekanja, nisam ziher).

no generalno, s obzirom na sisak, isplati se cekati tih 3-4 dana, jer je usteda nekih 700-800 kuna na 6000 kuna generalno robe, plus sto je izbor itekako limitiran ako kupujes u sisku (a vjerujem da je tako u svakom drugom gradicu/mjestu od 20-70k stanovnika).

tigerija 02.01.2012. 18:02

Mene zanima jel se po nekom zakonu može prekinuti narudžba?

Pošto piše dostava 24 do 48h. Ali opet piše da kad jednom naručiš da više ne možeš povratiti; ja mislim.

http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=9

Jer bi otkazao to sveM možda, ako mi se sad uopšte više isplati, a opet to možda nebi bilo fer prema njima kad pokušavaju nešto zaraditi pa nemaju 100 dostavnih službi.

FRipper 02.01.2012. 18:22

Danas je svuda inventura,pa tako vijerujem i kod njih...Ako nisi dobio email, strpi se jos sutra da dobiješ email te preksutra roba mora biti kod tebe...Ako sutra ne dobiješ email da su poslali, šalji im email da to pošalju danas te da u protivnom želiš novce nazad...

tigerija 02.01.2012. 19:03

U četvrtak je uplaćeno.

Trebalo stići u petak, ali onda je ispalo da kućišta više nema pa se moralo odabrati drugo. Na webu je bilo svega.

Po tome trebalo je stignuti u ponedjeljak. Danas javili da su se čuli sa dobavljačem te da će im stignuti u srijedu pa komponente dostave u četvrtak.

Znači tjedan dana bi im trebalo. Meni je smiješno kako Osrić tamo negdje drugi grad uspjeli poslati Noctua D14 prije Portio koji su u Zagrebu i trebaju dostaviti u Zagreb.

Ok danas imaju puni inventuru da, ali ipak... Sad vidim da se digla cijena matične. Sad neka samo probaju nešto vezano uz to prigovoriti.
+ Vjerojatno se dodatno nerviram zbog tog dugog čekanja.
Mogli su barem javiti da NIJE LAKO DOBAVLJIVO pa bi se uzelo iz neke druge trgovine danas i stiglo bi već sutra...

Nadam se da je do dostave i dobavljača, a ne do njihove neodgovornosti i neorganiziranosti.

Makar ih mogu pohvaliti da sam jednom naručio komponentu i stigla odma drugi dan :D .

FRipper 02.01.2012. 19:35

a što si točno narucio ako se smije znati?

freedado 02.01.2012. 22:15

Citiraj:

Autor tigerija (Post 2063289)
U četvrtak je uplaćeno.

Trebalo stići u petak, ali onda je ispalo da kućišta više nema pa se moralo odabrati drugo. Na webu je bilo svega.

Po tome trebalo je stignuti u ponedjeljak. Danas javili da su se čuli sa dobavljačem te da će im stignuti u srijedu pa komponente dostave u četvrtak.

Znači tjedan dana bi im trebalo.

Ok danas imaju puni inventuru da, ali ipak... Sad vidim da se digla cijena matične. Sad neka samo probaju nešto vezano uz to prigovoriti.
+ Vjerojatno se dodatno nerviram zbog tog dugog čekanja.
Mogli su barem javiti da NIJE LAKO DOBAVLJIVO pa bi se uzelo iz neke druge trgovine danas i stiglo bi već sutra...

Nadam se da je do dostave i dobavljača, a ne do njihove neodgovornosti i neorganiziranosti.

Makar ih mogu pohvaliti da sam jednom naručio komponentu i stigla odma drugi dan :D .

Ja sam kod njih isto naručio neke komponente i uredno su mi poslani ponudu koju sam odmah uplatio (bili su najpovoljniji). Nakon uplate su mi javili da su robu naručili od dobavljača.
Malo sam se sa njima dopisivao u duhu da sam ja robu naručio(dobio potvrdu da mogu uplatiti) a oni mi sad spominju nekog dobavljača s kojim ja nisam sklopio nikakvu narudžbu ni ugovor i da me to ne zanima. Uglavnom poslao sam im nekoliko maila i na sve su mi odgovorili isti ili dan poslije.
Na kraju su mi poslali ispričnicu:
"Poštovani,
>
> Trenutno smo u procesu ažuriranja podataka i informacija na webu,
> te Vas ovim putem molim da primite našu ispriku oko nastalog
> nesporazuma. Uvjeti dostave koji su navedeni su uvjeti koji se
> odnoste na dostavnu službu Overseas."
Samo to na stranici ne piše tako što su oni i svijesni, ali tada vjerojatno ne bi imali veći, nego manji broj uplata.
I na kraju su mi javili da kučište koje sam izabrao (a bilo je jeftino jer mi je tako odgovaralo 126kn)nemaju kod dobavljača i da mi mogu ponuditi drugo cca 240kn (iako mi je moje po dizajnu bilo ljepše) uz znak isprike pa sam prihvatio. Poslali u petak oko 13h isporuka bila u ponedjeljak.

tigerija 02.01.2012. 22:35

Što je sad na kraju problem? S dostavom i dobavljačima?

Budem ih pitao da li je moguće zamijeniti neke komponente pa da se prije isporuče... Budemo sad vidjeli...

veve 03.01.2012. 00:21

Moje iskustvo je tenutno pozitivno.
Roba je narucena 22.12, drugi dan stize potvrda da je narudzba zaprimljena i obradena, te je naruceno od dobavljaca i da ce biti isporucena u roku 3-4 radna dana. 27.12 dobivam obavijest da je poslano i 28.12 negdje oko pol 11 dobivam posiljku.
Sve je bilo lijepo poslozeno i zapakirano, a sto se tici roka dostave mislim da bi to sve brze islo da nije naruceno taman prije Bozica i Svetog Stjepana.

tigerija 03.01.2012. 11:41

Vjerojatno praznici, godišnji i slično pa onda nastane gužva i veliki zaostatak.

CatKiller 03.01.2012. 11:45

Za sad pozitivno iskustvo na uzorku od 1 kupovine :-) . Naručeno 24.12., isporučeno 2.1. Nije instantno, ali odmah po narudžbi sam dobio obavijest da će poslati kroz 3-4 radna dana zbog gužve.

Jučer dovezli Overseasom i platio pouzećem.

Kupovat ću i dalje kod njih ako ostanu ovako konkurentni cijenom i ponudom.

T0mB1ll 03.01.2012. 14:55

stiglo kučište... znači overseasu treba 24h da mi dofura.. problem je znači u njihovim "dostavljačima"...

vjerojatno vlasnik portia (i vlasnici ostalih web shopova) zaprime sve narudžbe i svaka 2-3 dana odu u links, msan ili koje već skladište s kojima imaju deal i onda šalju...

ja bi reko da je to ta šema...

Alfa_R 03.01.2012. 15:43

Portio-Links: Isti vlasnici, isti osnivači, isti direktori ... :)

tigerija 04.01.2012. 14:29

Ovdje je uplaćeno prošli tjedna u četvrtak ili srijedu.
Danas mail:

Poštovani,

Čim Vaš paket predamo dostavnoj službi Overseas na mail ćete dobiti obavijest sa brojem paketa pa se možete sa njima čuti oko točnog vremena dostave.
Nažalost Vaša pošiljka nije još spremna za isporuku.

Prema ovome paket neće stignut sutra. A petak više manje ništa ne radi... Znači ponedjeljak prema tome?!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49.