PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Thermaltake DH202 Touch - multimedija na dodir (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=220105)

Pupo 08.09.2011. 15:52

Ja sam imao Lanboxa HT i nije to lim tak pretanak. Ja bi rekao da je u rangu novih Chiefetec kućišta tako da to nema problema nekih s tim. Ko kaže drugačije, nezna o čemu priča. Kakva su TT tower kućišta, neću sudit, nisam ih nikada imao.

Recimo, meni kod odabira kućišta za HTPC bi prvenstveno ulogu igrao dizajn(osim ako nema nekih specifičnih zahtjeva što se veličine tiče), a onda sve ostalo. Jer u toj klasi, iznad X novaca, nema toliko (izrađenog) lošeg kućišta da se nebi unutra mogle stavit komponente. Isto tako mi nije bitno hoće li procesor bit na 45 il 52 stupnja, bitno je da je dovoljno tiho.

Neznam, ja sam imao prije neko A+ CS3 kućište za 400kn i bilo mi je ljepše od pola ovih spominjanih u temi, i opet je unutra sve ok radilo, temperature su bile ok, buka isto tako. Nije to bio lim debel ko na ovim 1000kn+ kućištima, al daleko je to od škripavog, samo što se neraspadne kućišta kako bi se moglo zaključit da je to TT-ovo kad se čitaju nečiji postovi u ovoj temi.

syss 08.09.2011. 16:19

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1972324)
Znači ti si basically rekao da će svi ovi bolje hladtiti proc od mog TT-a :D TT-a koji ima direktno usisne rupe gore gdje mi cooler povlači zrak izvana? Ovi ostali od kojih neki imaju ravan komad lima koji bi išao preko ventilatora :D

lascala ima stražnje 80mm i mogućnost za bočni 92mm ako se dobro sjećam, ali mora biti 15mm debljine, za svaki disk kavez ima po jedan 80mm.

antec na tom istom boku ima 2 x 120mm... pasivni htpc s tim napraviš ko iz šale, diskovi su odvojeni pregradama i hlade se čistom konvekcijom jer je kejs ispod diskova mesh što bi reklo da ne utječu na mbo, isto kao i psu.

zalmana nisam slagao iz prijespomenutih očitih razloga.

staviš neki tower kuler i usmjeriš ga prema exhaust ventovima.

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1972324)
Svaki dio TT-a je čvrst, robust čak i komad lima koji pokriva gornju te bočne strane ima zamjetnu masu. Ali to je loše :D Trebali su staviti fiksne bočne stranice i samo gornju da se mijenja kako bi sisa bio zadovoljan :D

sad još reci da je bolje imat plahtu lima sa dve pod-90-kutem stranice nego jedan panel sa fixnim stranicama i onda idemo svi diy-at kejsove od bukovine :D

Mad_Duke 08.09.2011. 16:28

Sisa. Nije plahta lima. Debela komadina lima je i bolje je rješenje jer kad ju makneš imaš odmah pristup i sa boka.

syss 08.09.2011. 16:40

jer inače moraš taktički pristupat kejsu sa boka... DA TE NE VIDI :D

De5tr0yer 08.09.2011. 16:45

Daj živcirate me. :D

Mad_Duke 08.09.2011. 16:54

Da završimo sa ovim glupostima. gledao sam di bum stavio još 2 diska (5 skupa) pa rekao da onda samo za tebe i ostale izvažem gornju ploču. Pa da završimo sa raspravom. Sada svatko koga toliko brine ta gornja ploča može sam procjeniti da li mu je ovo dovoljno debel komad lima. :fiju:

Pohrani.com

Citiraj:

Autor syss (Post 1972375)
jer inače moraš taktički pristupat kejsu sa boka... DA TE NE VIDI :D

Sad ga stvarno kenjaš. Oprosti što cijenim da mogu pristupiti matičnoj (i diskovima) sa ove strane te da imam sav taj prostor na raspolaganju prilikom slaganja kompa.

Pohrani.com

(ovo nije moja konfa)

syss 08.09.2011. 21:57

pa naravno da ima kilu i po kad ima bočne stranice :D

denoiser 26.09.2011. 02:47

Imam ovakvo DH202 kučište oznake VJ80011N2Z - ono s manjim LCDom (ovo je VJ80051N2Z) i mogu vam reć da je veeliko.
Ventilatori nisu jako glasni ali odma van s njima ak mislite gledati film potiho, bez zujanja iz kištre. Može se ugraditi i pasivni hladnjak (stane scythe ninja mini rev. b uz malo uradi sam majstorije) za stvarno tih htpc.
Maska odaje dojam kvalitete izrade u rangu njemačkog tenka, osim donje ladice koja je dosta mlohava.
Najveća mana mu je LCD grozota koja blješti k'o betlehem, lošeg je kontrasta, a dosta ljudi se žali na nemogućnost gašenja istog nakon gašenja računala. Iako u softwareu postoji opcija isključivanja i kod mene šljaka, vele da ima veze sa napajanjem, pa oprez.
Problem blještavosti LCDa je rješiv naručivanjem polarizacijskog filtera direktno od proizvođaća LCDa (soundgraph), a mene zanima dali i ovaj model sa većim LCDom ima takav problem?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:49.