![]() |
Ma čekam novu grafu da dođe da testiram na pravim stvarima... Probao sam s 3d markom i 1 puni sat COD4 na max detaljima, i nije se diglo iznad 39 stupnjeva, vent je na 5v (500 rpm). Mislim da moj proc nejde iznad 40 stupnjeva kada je na 12v (1600rpm), ali onda je i glasnoća već u igri, a to nevolim :):chears:
|
Ajd probaj sa drugim programom tipa speedfan ili everest, pa nam onda reci kaj imaš od temperatura (senzora) za cpu. Jer ovo kaj pokazuje kod amd-a za jezgre nema veze s mozgom, kod mene je to npr. ispod sobne temp. Kod ovih drugih programa bi trebo vidjet da imaš jednu temperaturu za cpu (uz još ove besmislene za jezgre), koja već ima više smisla (tipa u idle +10° iznad sobne). AMD cpu imaju jedan senzor za temperaturu, a ne za svaku jezgru, ovo kaj prikazuju programi za jezgre služi za intela. Možeš također primjetiti da neovisno kakvo je opterećenje pojedinih jezgri, sve imaju uvijek istu temperaturu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Komp radi već 10 sati u komadu, baš sam testiaro ga 3d makom i trenutno igram COD4, koji je trenutno pokrenuti, samo minimizirati, i prije toga pogledao 2 filma... I max temperatura je dosegla 37°. |
Ja bi rekao da ti sjedis u jakni kraj kompjutera i hvališ se kako imaš dobre temp. a u sobi zima :D....za 45C u loadu bi vec bilo realno ali ispod 40C kazem ti nemoguce....
ajde ti njega ljepo natjeraj u full load jedno 10min OCCT-a i tijekom loada stavi prst na hladnjak sto blize procesoru pa nam reci kakav je ;) |
A j... me, meni 40 stupnjeva u idle-u. Doduse kod mene je upitna metoda stavljanja paste, tzv. spread method masnim prstom... Ali opet.
|
Možda čovjek i ima tako dobre temperature. Meni je u idlu 33 stupnja, a nakon sat vremena prime95 je temperatura 45 stupnjeva. Ja imam dvojku, a možda je trojka bolja malo po pitanju hlađenja.
@Mommistake Skini ti prime95 i pusti ga barem pol sata pa vidi temperature onda. Nije isto "load" i "full load". Ne znam koliko cod4 opterećuje proc, al vjerujem da ga prime95 optereti više :D. |
Ti stvarno mislis da je sa zracnim hladjenjem moguce postici nizu temperaturu od sobne ili si svjesan da te brojke nemaju veze s realnoscu?
|
Citiraj:
|
A kad je na 100% load?
Probaj sa prime95 ili slično. |
Citiraj:
|
3 programa i bios vuku podatke sa jedne jedine sonde, tako da :)
|
Kad se prica o loadu onda se prica o full loadu. ako ti je stvarno u sobi 17c onda... ma ne znam sta da ti kazem. Ja imam Mugena 2 rev B koji je po svim testovima tu negdje sa Mugen 3 i to su zaista dobri hladnjaci ali nista vise od toga. 50c full load sa tvojim procesorom i hladnjakom ce biti normalna temperatura.
|
Šta kažete ljudi...Koliko stupnjeva bi dobio niže temperature sa Mugen 3 nego sa sadašnjim AC 64 Pro? Stavim ja proc na 4.0 GHz, 1.45v i temp pod Prime-om mi je 57°C...više manje, no npr cpu-z jednom pokaže napon 1.440v, a drugi put 1.488v. Može li Mugen biti bolji tih 10-ak stupnjeva bolji od AC?
|
daj molim te zbog 57c kupovati novi hladnjak :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
57 stupnjeva pod Primeom nije puno, i mislim da nemaš razloga mijenjati hladnjak osim ako tu neigra ulogu još faktora poput buke i sl.
|
|
Pa i nije buka, ali je vent od hladnjaka bio na max kad je bilo 57c i naravno da se čuje. Probat ću danas opet stavit na 4 Ghz i ponovo pogledat temperature. Real temp il šta?
@lolofuxy....tnx. Yasya je dobar i za tu cijenu mislim da nema nešto bolje, ali vidim u jednoj temi kako neki imaju problema, valjda drugi nemaju. :) Razmislit ću još... |
ne vjerujem baš da bi trebao imat problema s njim, ja čitam temp. sa hw monitorom a real temp je kolko ja znam sam za intele.
|
Citiraj:
Jedno off topic pitanje, za šta služe ti potenciometri, a koliko sam skužio nisu samo vezani uz hladnjak nego mogu bit dobri i za još neke stvari u kućištu računala. :beer: |
http://www.pohrani.com/t/1q/vS/P3qrF...fancontrol.jpg
Ovakav ima samo jednu funkciju - regulaciju brzine vrtnje ventilatora (regulira napon venta) http://www.pohrani.com/t/h/BC/2MxkcEhU/img4832.jpg A ovakvi digitalni pak osim regulacije brzine, najčešće pokazuju temperature, koliko je sati, imaju zvučni alarm, svijetle ko božićno drvce i "izgledaju". Ali i koštaju... |
Znači to se ne dobiva s kupnjom kućišta, već se zasebno mora kupit?
I vezano za temu zapeo mi ovaj hladnjak za oči zbog dva vent, ima li netko iskustva s njim, i dal vrijedi uloženih kuna? |
Push-pull donosi buku, a smanjenje temperature je minimalno, 1-2°, pa to već i vrapci znaju. :D
|
Jebiga ja nisam vrabac, i ne kupujem baš često novi hladnjak za proc, zato i pitam vas ovdje jer pretpostavljam da znate nešto vezano uz tu tematiku.
Pa ako vi znate, ne bi bilo loše da i ja znam, zar ne? :D A što se tiče postanog hladnjaka, to što malo više buči mi nije smetnja, jer ovaj trenutni buči vjerojatno duplo jače nego taj, tako da ne brinem se oko njegove buke, a dva venta su dva venta, to sigurno dobro hladi. A gledo sam malo po internetu, razina hlađenja mu je odlična, a ima i osjetno bučnijih hladila od njega. |
Jednostavno nema potrebe za 2 venta, posebno ako je single tower cooler.
To smo na forumu već bezbroj puta raspravljali i uvijek je isti zaključak-dva venta su totalno nepotrebna. |
ipak mi je ovaj ovdje zapeo za oko posto sam mislio na svoju i5 2500k stavljati noctua-u sad sam malo u dilemi jer je ni vise ni manje nego mugen3 duplo jeftiniji...trenutno
proc mi je na stocku a vrijeme je doslo da ga malo "produvam" kak bi to komsije rekle :D prijedlozi i misljenja dobrodosla... |
Post iznad tebe ti sve govori ovo ti je trenutačni best buy za 2500K i ponaša se isto kao i Mugen, a cijena mu je taman ispod 300 kn (sa dostavom).
|
a nezz sta da ti kazem gledam evo vec ko zna koji review i u svakom mugen potuce cm bar za koji stupanj, ovisi u kojim se uvjtima pravi bench, sve testove sto sam gledao su radeni sa prime95 a koliko mi znanje seze on zna "zakuhati" stvar
ali eto da odmah napomenem da mugen3 sa 2 venta samo 2-3c bolje hladi od onog sa 1 ventom ali vraski dobro izgleda u kucistu :D iako nisam od onih sminkera koji ce izvaliti silne novce za komponente a na kraju ih nece ni vidjeti mislim da cu ipak uzeti gore navedenog mugena jer mi ga frend prodaje dosta ispod cijene zato sam postao i pitao misljenje izmedu mugena i noctue koji ne hladi extremno bolje ali je zato extremno skuplji |
Pozz,
Dali je normalno da tower vibrira kada ventilator radi na vecim okretajima, prvo sam stavio push-pull, kombinaciju sa razlicitim ventima, pa sam mislio da je zbog toga, ali i sa samo jednim stock slipstream ventom isto vibrira. Cooler je dobro pricvrscen, cak mozda malo i pretegnut. |
Bump, moze odgovor od nekog ko posjeduje hladnja, Znaci dali je normalno da tower vibrira ili oscilira neznam sto je tocniji opis ?
|
Naravno da nije normalno da vibrira. Ventilator je ili oštećen ili deformiran i centar ravnoteže mu nije u centru ventilatora. Vizualno ga pregledaj i javi zapažanja :D
|
Otpusti malo šarafe, nemoj ih presiliti.
|
Iskljuci bocni ventilator i napisi tu da li je vibracija i dalje prisutna. Ako nije onda pretpostavljam da ti je vent na hladnjaku okrenut da puse prema gore. Okreni ga da puse prema natrag.
|
Vent je do memorije i upuhuje zrak u tower 1 stock vent i zrak ide prema kraju kucista, mada mi lezi utjesno na memoriji mozda stvarno nije u centru, evo nastojat cu sto prije otvorit kuciste i probat drugi vent pa javim. Nebi tija da mi cooler rastrese socket.
|
Oscilira mi ventilator poprilićno, pri večim okretajima osijeti se pod prstom sav se trese, ja sam mislio da je to normalno pošto nije fiksno zavidan šarafima, znači nevalja ventilator jel ?
Koji su ventilatori dobri za cpu cooler dobavljivi kod nas. Ima li nocuta kod nas nabaviti ? |
Imas Noctua u Opric Informatika. dobri ali i skupi.
|
Fala ljudi na informaciji, vent sam zamijenio i nema vise nikakvih vibracija.
|
Eto, uzeo Mugen 3 rev. B i mogu reć da je stvarno bolji 10-15°C od AC freezer 64 Pro-a. Stvarno hladi super, na min. okretaja (300 rpm) hladi 10°C bolje u loadu, a u idle 34, dok je freezer bio 36-39 i to na 1900 rpm.
|
smeće, crklo nakon godinu dana i mjesec, dakle 13 mjeseci i crko. naravno garancija je 12 mjeseci, nema šanse da ću ovim šupcima više ijedan proizvod kupit, imo sam prije hladila i sva su mi trajala godinama, a ovi pametnjakvići nisu u stanju za cijenu od 350 kuna napravit normalan vent. e pa neka, ubuduće ih zaobilazim u širokom krugu.
temp proca mi je nevjerojatnih 98 stupnjeva, sutra je praznik pa ne mogu ništa mjenjat, eventualno u srijedu, stavit ću tvornički vent od i3570K vjerojatno će i on bolje radit i manje zujat od ovog govna. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |