![]() |
Citiraj:
Kupio kod nas ili vani? |
Skoro niš je da sam kroz neke poslice dao svoju 4870, a dobio ovu + neka cuga sto sam moro platit :D
|
Onda si odlično prošao.
PS. Misliš moju 4870. |
Hehehe, naravno :D
Ma bratic uzimo preko firme sebi, grafa mu nije toliko bitna, pa eo ubacili u budzet ovo, jer taman smo na nekim komponentama ustedili, a nisam htio forsirat 6850 jerbo jos uvijek ima nesto malo morala u meni :D, pa ja njemu ostavio svoju |
Za 930kn mislim da nema bolje LINK
Igram BF3 na HIGH bez beda (1280x1024) Bavim se također amaterskom videoobradom ( baš sam završio obrađivanje nekog HD materijala i osjeti se snaga GPU-a sa uključenom Hardverskom akceleracijom) http://media.schottenland.de/pi/XFX-HD-679X-ZRF.jpg |
Vrti ta grafa i na ultra BF3,samo iskljucis AA,al dobro imas dosta slabiji procesor,ja sa 955BE i HD5770 OC vrtim na ultra bez AA na 1680x1050 rezi i fps rijetko kada padne ispod 30....a 6790 je malo jaca...i to ti je teski overkill za taj procesor...
|
Znam proc mi je usko grlo ali šta je tu je!!!
Na X2 soket nemrem staviti nekaj puno bolje, morao bih mijenjat ploču,proc,rame( sada su DDR2 a sa novom pločom bi išlo DDR3...NOVI KOMP čovjeće) Unatoć slabijem procu ova grafa izvlači dosta dobre performanse i u igrama i u video-editingu! Evo recimo jedne usporedbe GeForce GTX 550 Ti vs Radeon HD 6790 sa "hvcompare"... LINK Mislim da je HD6790 "Best-Buy" kartica momentalno na tržištu!!! |
Da,al ja ti govorim iz vlastitog iskustva,jer sam prije mjesec dana imao X2 5000+ BE@3.1Ghz i HD5770 koja je nesto sporija od 6790,i znam kakve su performanse,sad sam uzeo 955BE,880G plocu i DDR3 memoriju i to je preporod naspram X2 proca...a nisam nesto puno ulozio
Moj savjet ako zelis iskoristit tu grafu kak spada je da prodas taj proc,plocu i memoriju dok jos vrijedi imalo,dodaj jos 300-400kn i kupi polovni X3 koji se otkljucava u X4,neku jeftiniju AM3 plocu i DDR3 memoriju,ddr3 je trenutno jeftiniji nego ddr2... |
El je hd6790 brža od hd4890 ?
Nigdje ne mogu pronaći dvoboj te dvije grafe... |
4890=5830=6790 - ugrubo rečeno, mislim da nećeš nigdje naći direktnu usporedbu između te dvije kartice.
Osim naravno podrške za directx 11 i manjeg zagrijavanja i nema bog zna kakve prednosti u odnosu na 4890. |
Citiraj:
Evo ti LINK u vezi tih kartica. Uglavnom su tu negdje kao što kaže @blackened ( ipak mislim da je HD6790 malo brža ) http://img521.imageshack.us/img521/930/specso.jpg By andicro at 2011-11-08 |
Nekih 10-15% ugrubo je 6790 brza od 4890, ali je najveca prednost barem po meni DX11 i buka, jer stvarno je puno tisi hladnjak, a i sama grafa se manje grije i manje opterecuje napajanje
|
Yeston Intros Cost-Effective Radeon HD 6790 Graphics Card
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala |
XFX-ice su poznate po buci. Radije neki drugi model.
|
Moja Sapphire je stvarno tiha, u usporedbi sa 4870 koju sam imao prije ove, razlika kao neki novi hibridni autic i F1 automobil :). Sad mi se na 40% jace cuje 12cm vent bocnoj stranici kucista nego grafa
|
Citiraj:
|
Jel bi išao Accelero S1 rev.2 na ovu XFX-icu s crveni ventom koju je pokazao andicro, službeno bi to trebalo ići no ta verzija kartice nema referentni pcb, mislim da bi to mogao biti pcb od HD6850 (manji, ima jedan 6pin konektor) no nisam siguran pa ako netko može to potvrditi?
|
Citiraj:
Moj prijedlog bi bio: GTX 560 |
Ma imam ja HD6790 već neko vrijeme. :D
Mene samo zanima dal bi S1 išao na nju pošto ne koristi referentni pcb? Kako sam već rekao vjerujem da se radi o pcb-u od HD6850, provjerio bih ja i sam no trenutno komp i ja nismo zajedno, a nigdje slike na netu koja bi mi to pokazala. Imam za ok cifru kupiti S1 koji je kod nas dosta skup tako da mi ta ideja nije još pala na pamet. EDIT: Kolko sad vidim bio sam u pravu, referentna HD6790 koristi pcb od HD6870, dok ova XFX-ova verzija koristi od HD6850. Tako da bi S1 bez problema trebao na tu karticu. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
:amen: |
E ljudi moze pomoc, imam ovu graf vec 4 mjeseca i sve radi ok, samo nekad zna bit plave i crvene tockice kad palim igru i onda nestanu ubrzo ili kad radim s photoshopom se znaju pojavit sta mislite jel u graf problem?
Evo primjer nezz jel se kuzi... Citiraj:
|
Citiraj:
Probaj monitor utikat na drugi video izlaz pa vidi jel se ponovo dešava. |
Hm imam izgleda da drugi DVI izlaz ne reagira prespojim monitor na njega i nista monitor blinka kao da nisam ukopco nigdje jedino ovaj prvi DVI radi....
Edit: Imam adapter s DVI na VGA(posto monitor ima samo VGA) jel moguce da je u tom problem? |
Vrlo jednostavno, nosi je u servis.
|
Citiraj:
|
Hm mozda rade izlazi posto ovaj drugi DVI izlaz je Dual Link DVI nije single ko prvi pa zato ne sljaka..(pošto imam adapter za Single DVI)..mozda da uzmem hdmi kabel pa prikopcam na LCD telku(82 cm) pa da vidim oce bit tih crveno plavih ...
Evo primjer http://img813.imageshack.us/img813/9738/bluespots.png |
HD 6790, radi samo jedan DVI utor
Znači ovako. Htio bih imati dva monitora priključena.
Oba monitora su AVG, a grafička ima dva DVI utora i jedan HDMI. Imam AVG -> DVI adaptere i DVI -> HDMI adapter, ali kojom god kombinacijom priključim bilo koji od dva monitora u 2. DVI ili HDMI utor - ne radi. Rade samo ako su prključeni na 1. DVI utor. Imam windows 7 64-bit, GIGABYTE H67MA matičnu, i5 2400 procesor. Monitor jedan je LG flatron L1915S, a drugi je neki malo stariji CRT monitor. Google mi nije bio od neke pomoći pa da pokušam ovdje :D. Hvala. |
Zato jer ti jedan DVI konektor daje digitalni i analogni signal i na tome radi, a drugi samo digitalni pa taj ne daje sliku.
Oba tvoja monitora imaju D-SUB/VGA (analogni) konektor. |
HDMI isto? I znači ne postoji nikakva mogućnost da imam ta dva monitora spojena u isto vrijeme?
|
HDMI ti je isto samo digitalni, ali postoji vga -> hdmi konverter samo to kosta.
Nesto slicno ovom, mislim da se moze naci i kod nas samo treba traziti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:15. |