![]() |
Citiraj:
ne znam kakvo je P182, al ja sam neki dan uzo antec solo i mogu reć samo sve pohvale od izrade do funkcionalnosti, stranice su poprilično teške, nelomljive i nesavitljive...ja mu do sada nisam našao nikakvu zamjerku, a dosta patim na kvalitetu.5+ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Da se razumjemo, i dalje je kutija xx puta bolje nego razne no-name kutije i tu nema spora smao eto po meni ne vrijedi te pare a nikako nije za usporedbu sa Obsidianom. Citiraj:
P.S. Znam da ce se javiti nekolician vlasnika P182 da ga "opravdaju" jer nemoguce da su oni kupili loshe ali to je tako kod na su "narodu" (moras sam sebe uvjerit da si odlicno "pazario" ;)). Ali ljudi daj budite malo objektivni ponekad. Ni Obsidian nije SAVRSENO kuciste (i pre skup je) a kamoli Antec P182 koji je klasu ili dvije ispod po kvaliteti :). |
1. Obsidian
2. Lian Li PC-A71F Taj fractal je vrlo sličan al je malo kućište. Antec 18x, lijep ali prečesto čujem oprečne kritike. Nekima je super, dok neki nađu podosta mana. Cosmos preružan. HAF otpada zbog buke. |
Moram ispraviti totalne gluposti koje se ovdje pisu, jer stvarno nemaju veze sa realnoscu.
Stranice na P182SE su najkvalitetnije koja sam imao prilike vidjeti (daleko kvalitetnije od Obsidiana). Kao sto rekoh prepipao sam Corsaira u Linksu (znaci temeljeno na iskustvu uzivo) i to jednostavno nije ista klasa ... sve je nekako davalo osjecaj kao da i nije previse truda ulozeno na kvalitetu izrade. Ugl. da ne raspravljamo previse ... cijena mi nije problem (ni za jednog ni za drugog), ali se jasno vidi koji je moj odabir :) EOD |
Potpisao bih rado Lewisa za Chieftec.:) Osobno ga koristim oko 3g,i mislim da će tako i ostati do daljnjega,model je BX-01-BBB.
http://www.hardwarebolt.hu/termekek/...p-1-middle.jpg Jednostavno masivan je,prozračan,dobre zvučne izolacije,ladice za hardove su odlično izvedene IMO,za nekakav midstream segment,sigurno prvi izbor,oko 400-600kn su. Ništa drugo osim stražnjeg 120mm venta u režiji S-Flexa ili slično ne treba ovakvom toweru,za 90% single-GPU quad-core / C2D konfi. Prosjek prosjeka rekao bi. |
Citiraj:
Imas pravo na svoj izbor ali to ne znaci da je to jedini ispravan izbor :fiju:. |
Iskreno me zaboli sto drugi misle (premda imaju pravo na svoje misljenje), meni osobno je bitno da sam i dalje zadovoljan sa Antecom i ne mislim prelaziti (ako uopce i budem prelazio) na nista ispod Lian-Lia :)
Sve ostalo je uglavnom kompromis, barem kada gledam kvalitetu (i sposobnost utisavanja buke). Sorry ali stvarno ne mogu dopustiti nekakve pljuvacine tipa "Antec P182SE bas i nije kvalitetan" ... jednostavno mi savjest NE dozvoljava :) |
PA jel nisi reko EOD :D :D ;).
Ja se slazem da je bitno da se vlasniku svidja ono na sta je potrosio pare/kupio (i to je najbitnije) ali opet ne slazem se s time da se govori da je to isto besprijekorno/savrseno iz tog razloga sto je njegovo (naravno da ce 99% njih to zanijekati a neki cak i sami sebe uvjere da su objektivni) a to se kod nas nazalost najcesce dogadja, valjda zato sto treba dosta muke da se zaradi tih 500,1000,2000... kn pa svi vole "branit" svoje ulozene pare bez obzir ana sve ;). |
Vidim da raspravljate oko 182.
Lewis dal ti imaš 182 ili 182SE. Možda ta dva modela imaju različite stranice? |
Što više čitam koje kućište kupiti u većoj sam nedoumici :)
Obsidian mi se čini stvarno odličan,gledao sam i Lian-Li ali kod nas nije dobavljivo puno toga, Links ima nešto ali nije to to,tj nijedan mi nije u rangu sa Obsidian-om,stvarno neznam, 2k kuna mi je neki limit 100+/- ...any idea? |
Obsidian za te pare, samo što ti je Obsidian konstruiran više za vodeno nego zračno hlađenje...
|
Citiraj:
|
U Varaždinu u Linksu se prodaje Osidian po 1800kn jer ima jedva vidljivu crticu sa zadnje strane...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Antec P182SE ima mirror finish stranice i crnu unutrašnjost za razliku od običnog P182 http://www.pugetsystems.com/featured.php?detail=66 http://www.silentpcreview.com/article741-page1.html |
Citiraj:
|
Citiraj:
a da jednostavno na maticnoj zamjenis konektore, ono hdd ustekas na pwr, a pwr na hdd? lampica je lampica... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i, jesi ga uzeo? dojmovi? |
nisam...ne ću xD (još)
|
|
hebena kucista,nema sta .. ali ono najbitnije
Citiraj:
|
NZXT po meni je, iako dobro izgleda, presuplje... pogotovo sad kad sam vec prosao fazu kad mi se da raskopavat komp svakih 10 dana zbog nekog vraga pa ga usput pocistim...
Zato trenutno, vec godinu dana, furam P182, otvorim ga svakih 6 mjeseci, puhnem ono malo prasine sto se unutra skupilo i gotovo... samo ocistim prednje filtere redovito svakih mozda mjesec-dva i to je to... Ja necu bit subjektivan u vezi svog kucista pa rec da neke stvari nisu mogle bolje... Zadovoljan jesam ultra, al opet... po meni, donji kavez za napajanje je s onom pregradom izmedju kaveza sa diskovima pretijesan za kakvo High-End napajanje koje nije modularno... pogotovo ako su kablovi dulji i ako se hoce koristit taj medju-ventilator... Onda ona rupa izmedju prostora za napajanje i prostora s plocom, s onim plasticnim sliderom... hm... nije bas nesto... Pa za neke frikove (i sam sam takav) koji pate na urednost kucista, premalo je rupa na limu iza MBO... Nadalje, taj spojler gore mi je bezveze, cak sam si mislio izrezati komad lima da lijepo stane na knap pa da pokrijem tu rupu cijelu i ostavim samo onaj straznji 12cm vent... skupa sa PSU dosta za ispuhivanje toplog zraka... sta jos... mogli su se potrudit i ofarbat kostur u crno... Stranice, ko sto neko rece, nisu bas najzahvalnije za zatvaranje... ja nakon sto se otelim da sklopim kuciste, uvijek gledam jesam u stranici ostavio kakvu rupu za koju bi morao ic kod limara da mi sredi... Ja jos nisam nasao kuciste koje ce uz slicnu cijenu P182 dat vizualno iste ili bolje rezultate (minimalizam) a da recimo ispravi ove gore navedene bolesti... |
Imam i ja već dugo P182 i otkad sam ga kupio nisam zadovoljan. Muče me isti problemi kao i tebe, osim što sam ja kroz vrijeme uspio strgati jedan pin na bočnoj stranici i odvaliti vrata jer su me uvjeravali da se mogu otvoriti više od 90° :(
Čak i kada imaš modularno napajanje upiknuti još jedan kabel u napajanje je praktički nemoguća misija dok je napajanje u kućištu, a da ne spominjem koliki je problem izvući donji cage sa diskovima kada je nakrcan. Postoji li neko kućište ala serversko da se diskovi samo trpaju unutra a s druge strane je daughter board sa SATA konektorima i konektorima napajanja? |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img513.imageshack.us/img513/3978/kejblj05.th.jpg http://img513.imageshack.us/img513/7804/kejblj02.th.png http://img690.imageshack.us/img690/4656/kejblj2.th.jpg http://img263.imageshack.us/img263/3416/kejblj01.th.png Citiraj:
|
najbolja kućište
LIAN LI modeli,npr. ovaj model PC-X2000F RAVEN RV02 Fortress FT02 Corsair Obsidian 800D |
Citiraj:
|
Imao sam CM690, pa HAF 932, pa Antec P183, i sad imam Obisidiana 800D. Svi ovi navedeni se mogu sakrit iza 800D. Kuciste je prebrutalno, i sta je mi je najvaznije, malo prasine ulazi u njega. Imao sam i prije neka Antec kucista, i sa P183 sam se razocarao opcenito u Antec. HAF je OK za mulariju i cistacice koje imaju volje par puta tjedno usisavat prasinu iz njega.
|
Citiraj:
Uspoređuješ Obsidiana od 2+ k kn sa ovima od 1 k i manje kn. A 800D se može sakriti iza epskog STACKER-a i Cosmosa 1000 |
Citiraj:
Nazalost ni Stacker ni Cosmos 1000 nisu na razini 800D. Bilo bi zgodno da jesu jer bi onda i 800D bio jeftiniji. |
P182 imam, najveća mana po meni:
ventilatori, počeli cvrkutati nakon dva miseca, za složit sve kablove kako spada treba imati jebenu volju, prednji usb, uspija je izdržati misec dana, a onda sam napuca usb dok je bija ukljućen i polomija utor. Prednosti: čudo je stabilno i teško, nema vibracija, malo prašine, utišava zvukove , debele stranice, |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
prvo što sam izvadil na kejsu su bili ti ventovi, chief od 30kn FTW (mislim da su to YateLoon ventovi) :) a što se usb-a tiče, meni je napukla pregrada između ta dva pa sad nemogu koristiti lijevi jer kontakti dobro ne drže, desni hvalabogu radi ko i prvi dan :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako mjenjas CPU cooler na Cosmosu :D? Ili mislis da je prakticno skidati plocu svaki put i to je njegova prednost koji ga uzdize iznad 800D ;)? Isto tkao prostranost u kucistu je neusporediva i Obsidian ih oboje tu nadamsuje visestruko a o cable managmentu da ne govorimo..... Kao sto rekoh nisu uopce za usporedbu. Mana kod Osbsidiana je cijena i mislim da ne vrijedi tih cca 2000kn (ipak je to hrpa lima ;)) ali tu nemozemo pomoci, pogotovo sa nasim premalim trzistem :( |
Rupu iza MBO-a za backplate izbušiš u roku jedne minute (i manje) :)
Makar koliko često mjenjaš cooler? Svakih 6 mjeseci? Vjerujem i rijeđe, tako da jednom u 6 mjeseci nije problem sve povaditi van, a i nebi bilo loše da se sve ponovo složi i ispuše Prostranost na stranu, ima je i u Cosmosu i u STACKERu viška :) Kablovi se sasvim lijepo mogu složiti u oba CMa. STACKER sa svojim removable MBO trayem daleko nadmašuje svaki Corsairov plus. Da ne govorim o vjerovatno najboljem kavezu za diskove ikad kod Cosmosa 1000 i zvučnu izolaciju na stranicama I ja mislim da nisu za usporedbu, neželim ni pomisliti kako ona plastika što skriva hot swap i onaj vent sa strane diskova počne klepetati kad bi unutra stavio četiri terabajtna Hitachia :D Lijepo je što je sav crni, i'll give him that, i dobar je COrsair, ali nije sveti gral među kučištima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |