![]() |
pogle moj sig, bit će ti jasno ;)
|
Citiraj:
moja bivša albatron 6600GT je išla do 580/1130 |
ja isprobao 600/1200 i radi stabilno
|
evo sa 500/900 na 600/1250! sasvim solidno! sa 3200 markova na 3800 (05)
|
6600GT?
Pozdrav svima! Zanima me jel itko zna cija je to 6600GT, AGP verzija, za 832,00kn u Hgspot-u?
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=10 Mozda Sparkle? I ako kojim slucajem ju netko ima pa da napise nesto. Zahvaljujem! |
Nvidia Gainward 6600GT AGP vs .9800PRO AGP
Nvidia Gainward 6600GT 256MB, 128-bitna AGP vs. Sapphire 9800PRO AGP 128MB, 256-bitna. Koliko je ona bolja od 9800PRO? Hoće li biti velike razlike u igrama?
Athlon 64 3200+@2300MHz stock cooler Kingmax 1.78GB RAMA PC3200 MBO ABITA V8 3rd Eye |
oem nesto cim ne pisu .
|
U OpenGL igrama 6600GT je brža od 9800Pro, pošto ATI-ju tradicionalno ne leži OpenGL (za obične Radeone ;)).
U DirectX igrama 6600GT je brža zbog višeg clocka gpu-a i meme,a je li razlika primjetna, to baš ne znam ali u zahtjevnijim naslovima je ;) |
256mb 6600gt ti je nesto sporija od 128mb , razlika je do par fps-ova . a sto se tice odnosa na 9800pro - razlika ce se osjetiti i vidjeti.
|
Citiraj:
No sve to ni nije previse bitno. Bitniji je rezultat (fps) u igrama, di je razlika izmedu recimo Albatrona na stock i oc-anog Gainwarda mozda par frameova (ovisno o naslovu, u Far Cryu je 5-10fps-a, u Oblivionu 2-3)... |
Moja 6600GT GS daje 4100 na defaultu.
|
ali je tvoja gs
|
evo mali update:
Core: 580MHz sa Zalmanom VF700AlCu LED gore Memory: 1280MHz bez voltmoda čini se da se ipak isplati ta 1.6ns memorija, temp. su 58°C load jezgra, i 38° na kartici. zašto onaj glupi ati tool radi normalno 3d view, kao i sve igre, al kad odem scan artifacts izbacuje brdo artefakata. ne kužim. |
Razlika izmedju te dvije grafe je samo u 3d marku u igrama zanemariva isprobao sam obje
|
6600GT...nemoj se uopce dvoumit
|
|
Pa da, on je isto govorio za GS koliko vidim.
Citiraj:
|
Ma rezultati u sintetickim benchmarcima ovise o puno stvari (o verziji drivera, broju procesa koji se vrte,...). Ja sam to nedavno benchao sa "izrovanim" windowsima, popunjenim diskom, sa Oblivion moddanim driverima i bez oc-anog procesora, tako da je tu razlika. No moram quotati sam sebe:
Citiraj:
|
idu ali samo na PCI-E mislim da na AGP neidu, na mojoj kartici u sigu je gore sa pasivcima, original ni malo rezani
|
geforce 6600 turbo force edition
bog ljudi..eto danas sam kupio tu karticu - 6600 turbo force edition (do sada sam imo ati 9200 : nuts : ) zanima me koliko ova turbo force edition je bolja i ako uopće jest od 6600 obične..na kutiji piše nekih 12 posto u 3d marku 2003..i što mislite općenito jel to ok kartica ? imo sam na raspolaganju nekih 850 kn pa je uzeo..hvala : cheers2
|
mogo si uzet 6600gt polovnu...
|
Bolja je utoliko što GPU umjesto na 300, radi na 450 MHz.
|
a koliko donosi to bolje performanse ? jel bar nekih 10 % od obične 6600..ima li kakav test usporedbe njih 2 ? hvala
|
...tako nesto,stavi bios od "sparkle" graficke i ice ti sigurno na 500/500
|
dobio sam sa njom neki v tuner 2 sa kojim mogu dizat frekvencije gpu-a i memorije..neznam dokle da idem sa tim dizanjem - po defaultu mi je 400mhz gpu i 500 mhz memorija..dal se isplati igrat sa time ?
|
ma gpu ce ti cii na 500 sigurno a to je onda nekih 30% bolje od vulgaris 6600 :)
|
Imam istu takvu, stavio sam silencera davno......vise od godinu dana ju "teram" na 580/1180.
Max bez artefakata mi je isla 605/1210. Moj savjet je da se hitno rijesis one pasivne kante od haladnjaka sa nje i uzmes Zalmana ili Silencera. |
..ovdje se prica o 6600 agp "obicnoj" a ne gt verziji !!!
|
hehe , covjek se zanio . i moja gt na 600/1200 prolati 3d markove ali u igrama ne drzi .
mislim da si dobro uzeo , sa obzirom da je agp , ali smijesno je da obicna 6600 na agpu je ko 6600gt na pci-e Po cijeni . |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
radilo je i meni , zato sam i rekao , malo sam se nazuljao ali sam ga slozio .
ak se ne javi nitko sa nekim konkretnim iskustvom , bumo nekaj smislili - ak nista budem ja iscupao grafu iz kompa pa da isprobas . ljudi smo :) |
Budem ja probo!(x300+7600gt)
|
Ljudi svaka cast :D Router, na koju grafu mislis? !vO, jos jednom THX :beer:
|
Evo jesam,ali mi ne želi instalirati jer nemože nači grafu(a grafa se počela grijati što valjda znači da radi).Aj budem probo još kad okrenem onu karticu naopako(sad mi je u položaju sli=zato valjda neče)
|
6600Gt . bar da se vidi hoce li raditi sa 2 istog proizvodjaca , jer ak nece 2 nvidie , onda nvida i ati zajedno - no way Joseee .
|
neželi ni ovako mi nači grafu,možda da imam 2 particije pa da na drugu instaliram ati drajver?i treba u windowsima podesiti nešto,a ja neznam što?pa mi treba stranica!
|
Citiraj:
|
Ne koda ga nema,ali grafa se grije,probo sam u sli modu i bez njega ali niš,mora se nešo u windowsiam podesiti,samo bi mi trebala ta stranica i još jedan monitor(budem posudio do frenda) pa bi pokušo!
|
Mislim da ne otkrivam toplu vodu ako kazem da dvije PCI-E graficke kartice i to od razlicitih proivodaca mogu raditi na nekim plocama izvan SLI/Crossfire moda. Takav sistem pouzdano radi na DFI Ultra-D (no ona je i oznacena kao Dual Xpress Graphic ploca). Na njoj zajedno rade npr :x600 i 6800gs, dvije 6200, samo sto je ograniceno na 16x i 2x PCI-E ... Na DFI forumu tvrde da nakon moda Ultra-D u SLI je moguce koristiti dvije razlicite kartice i izvan SLI-ja sa 8x i 8x PCI-E sto bi reklo da je to moguce na svim SLI plocama...
Da li je to moguce na ovoj Asusici nemam pojma (ovaj put u 4x i 16x kombinaciji). Dakle, kao i uvijek, nisam od neke koristi. Ono sto sam iskopao o ovoj ploci je sljedece: "Interestingly the P5WD2 incorporates two PCI Express slots, although the second one didn’t seem to offer any functionality for a graphics card. However, Windows XP does detect a second graphics card in the slot and installs the drivers, but no extra outputs were to be found in the display properties" E sad da li su oni previdili nesto neznam. Windowsi ih prema ovome prepoznaju i potrebno je samo instalirati odgovarajuce drivere kad windowsi detektiraju drugu karticu. Trebalo bi probati. P.S. Takoder vidim da ima pitanja o Asrokici. Ona radi sa dvije razlicite (agp i pci-e) graficke kartice istovremeno, kao sto sam i napisao u vodicu na AMD podforumu ;) |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:10. |