PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   isplativost vodenog! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14209)

>>>KUKY-vk<<< 11.11.2004. 17:25

Jos nesto.
Ova pumpa hydor seltz l20 dali moze raditi kao potopna? (dimenzionirana je kao protocna) no na jednom linku sam nasao da se moze uroniti u vodu bez beda...dok na svim drugim linkovima navode samo protocni postupak rada...
:confused:

Isus 11.11.2004. 18:21

Citiraj:

Originally posted by Paske
Pa .... pumpa u Mysti kompletu je krepala nakon cca 4 mjeseca.

Prije toga je uspiješno " drndala " ko mješalica :D

Nakon promijene - trebalo joj je mjesec dana da poćne " drndati ".

Protok vode kroz 2 Mystieva hladnjaka - 0 bodova :rolleyes:

300 l/h je naprosto premalo ..... Nema snage za nki ozbiljniji posao :eek:

Na kraju sam sve prodal i kupil Thermalright + 92 mm vent :D :beer:

Manja jebada za isti učinak :D

eh ti imas staru pumpu, moja ima protok nekih 500 ak ne i vise i ne drnda.

madafaka 11.11.2004. 20:46

Citiraj:

Originally posted by Bl@de
da to je tocno ali je neprihvatljiv odgovor u ovom slucaju. to ti je isto ko da ti ja opisujem kak izgleda procesor kompjutera kojeg ti nisi nikad vidjel u zivotu i kazem ti da izgleda ko athlon.

dakle nemres opisati jedan pojam jedno te istim pojmom. osnova definicije!

tu se varas jel ima jako puno varijanti mesinga i krecu se od omjera kako sam prije naveo.

u pravu si jednim dijelom,ali opet se postavlja pitanje:boja srebra je sivo bijela ili srebrna??

a što se tiće varijanti mesinga ne znam ovo sam reko jer mi je nekaj ostalo u mutnom sjećanju

madafaka 11.11.2004. 20:48

Citiraj:

da to je tocno ali je neprihvatljiv odgovor u ovom slucaju. to ti je isto ko da ti ja opisujem kak izgleda procesor kompjutera kojeg ti nisi nikad vidjel u zivotu i kazem ti da izgleda ko athlon.

dakle nemres opisati jedan pojam jedno te istim pojmom. osnova definicije!

tu se varas jel ima jako puno varijanti mesinga i krecu se od omjera kako sam prije naveo.

u pravu si jednim dijelom,ali opet se postavlja pitanje:boja srebra je sivo bijela ili srebrna??

a što se tiće varijanti mesinga ne znam ovo sam reko jer mi je nekaj ostalo u mutnom sjećanju

kian 11.11.2004. 21:00

Citiraj:

Originally posted by >>>KUKY-vk<<<
Jos nesto.
Ova pumpa hydor seltz l20 dali moze raditi kao potopna? (dimenzionirana je kao protocna) no na jednom linku sam nasao da se moze uroniti u vodu bez beda...dok na svim drugim linkovima navode samo protocni postupak rada...
:confused:

Ma radi...
"For submersible and external use"

Bl@de 11.11.2004. 21:19

Citiraj:

Originally posted by madafaka

he he kak ti mene sad cimas, moram priznat da si dobar!

da dakle srebrno nije boja ali srebro je svjetlo sive boje.:D

eto virtualana za dobro uocavanje:beer:

DoDo 12.11.2004. 00:23

Znam da to nista ne znaci
al hladnjak mi nije bas bakrene
boje onako crvena vise
zuckaste

:p

I sav je o mesinga znaci nisu posebno cijevi posebno listici
Znaci otpada taj hladnjak??

Od kojeg auta je onda dobar
imam onaj popis u pdfu
al kolko sam ja tamo vidio sve je aluminij
mesing ,plastika

Tooma 12.11.2004. 01:34

Citiraj:

Originally posted by DoDo

Od kojeg auta je onda dobar
imam onaj popis u pdfu
al kolko sam ja tamo vidio sve je aluminij
mesing ,plastika

moj ti je savjet da se klonis radijatora iz auta (grijaca kabine) jer su pregusti i tesko je progurat zrak kroz njih

sto se korozije tice procita san da ona u sustavima velicine vodenog hladjenja za racunalo nije problem jer su takvi sustavi mali a povrsine koje su u dodiru s vodom dobit ce zastitni sloj koji ne bi pretjerano trebao utjecat na hladjenje
to vrijedi za sloj koji se stvara prenosenjem iona vodom s jednog metala na drugi, a ne kod klasicne korozije (hrdze) za koju sumnjam da ce se u vodenom pojavit
u krajnjem slucaju postoje i dodaci vodi protiv korozije koji se mogu kupit za 30-ak kuna

Mljac 12.11.2004. 09:22

Jel neko od vas razmišljao o radijatoru od frižidera ili škrinje, onoj lojtri iza frižidera?

Mora to netko probat, imam dojam da bi u pasivnom modu to hladilo čisto OK, cijevi su malog promjera pa protok (pumpa) nije problem, a kolko vidim na frižideru čisto solidno isijava toplinu u okolinu i bez ventilatora.

Može se i cool složit, pričvrstiti negdje na zid recimo!

Ha, kaj velite?! Ko je ovdje najveći Grunf?!:D :D :D

Bl@de 12.11.2004. 10:18

Citiraj:

Originally posted by Mljac
... cijevi su malog promjera pa protok (pumpa) nije problem.
pa ak su cijevi malog promjera to je gadan problem! pogotovo kad se radi o cijevima promjera nekoliko mm. pa pumpa biu ti crkla valjda za par sati rada a da ne govorim da bi ti kroz te cijevi prolazilo on valjda manje od 10 l/h. uglavnom jako losa ideja.

taj hladnjak se koristi za hladjenje plinom stoga je i takve konstrukcije plin u tom sistemu jako sporo kruzi i bitno se razlikuje od standardnog vodenog hladjenja.

madafaka 12.11.2004. 10:54

Citiraj:

he he kak ti mene sad cimas, moram priznat da si dobar!

da dakle srebrno nije boja ali srebro je svjetlo sive boje.:D

eto virtualana za dobro uocavanje:beer:

nema veze kaj smo malo skrenuli s teme :D :beer:

madafaka 12.11.2004. 11:07

nema veze s ovom temom,al da sad bezveze ne otvaram novi topic kak da stavim sliku s kompa u sig??

Mljac 12.11.2004. 11:22

Citiraj:

pa ak su cijevi malog promjera to je gadan problem! pogotovo kad se radi o cijevima promjera nekoliko mm. pa pumpa biu ti crkla valjda za par sati rada a da ne govorim da bi ti kroz te cijevi prolazilo on valjda manje od 10 l/h. uglavnom jako losa ideja.

taj hladnjak se koristi za hladjenje plinom stoga je i takve konstrukcije plin u tom sistemu jako sporo kruzi i bitno se razlikuje od standardnog vodenog hladjenja.

Znači ipak je sve već izmišljeno!
Nema više mjesta za nas teoretičare magle!

Ja sam išao logikom manji promjer cijevi = veća brzina protoka = slična količina protoka.
Nisam naravno mislio na to što će se dogoditi s pumpom, jer je logično da za manji promjer cijevi i veću brzinu protoka treba i veća snaga pumpe, pa bi kako veliš moglo biti i dima radi preopterećenja iste.

Ovaj forum postoji i radi toga da spriječi neželjene pojave kao npr. iskakanje elektroenergetske mreže u sjeverozapadnoj hrvatskoj uzrokovane briljantnim idejama.:beer:

Jelc 12.11.2004. 11:30

Ma najbolje je imat hižu sa bunarom, lepe spojiš hidrofor, pa voda cirkulira iz bunara u blok i natrag:D :D :D

I nemaš beda sa pregrijavanjem:clap:
Struju mažnjavaš Elektri ili susedu tak jasno:)

Joj, znam ja tipa koji se je prištekao na banderu i mažnjavao struju da bi mogao tarantuli osigurati "optimalne uvjete". da se siroče ne smrzava:D

Mljac 12.11.2004. 11:55

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ma najbolje je imat hižu sa bunarom, lepe spojiš hidrofor, pa voda cirkulira iz bunara u blok i natrag:D :D :D

I nemaš beda sa pregrijavanjem:clap:
Struju mažnjavaš Elektri ili susedu tak jasno:)

Joj, znam ja tipa koji se je prištekao na banderu i mažnjavao struju da bi mogao tarantuli osigurati "optimalne uvjete". da se siroče ne smrzava:D

Ovo s bunarom je fenomenalno!

Trebal bi elektri prijavit (znaš da HEP daje lovu cinkarošima) ovog tvojeg sa tarantulom da imam love za skopat bunar!!!:clap:

4444josip4444 12.11.2004. 15:21

moje misljenje :o
sto se tice pumpe....nabavi eden iz bauhausa, ja ju imam vec skoro godinu dana i sve funkcionira savrseno, dao sam za nju kojih 200kn, potopna je, dok ju budes stavljao u posudu nemoj da ti se naslanja na rubove jer ce prenositi vibracije i stavi nesto ispod nje, gume (unutrasnja od bicikla) radi vibracija....
obavlja svoj posao dobro..
model: EDEN 126 (max 800l/h, tako pise....)
pumpa je stvarno jaka i neces imati problema sa protokom.
cijevi kupi 8mm sa sto debljim mesom
sto se tice hladnjaka.... ja imam od stojadina (mislim da je od kabine, kad voda ulazi u njega onda se razracva u mnogo kanalica i tako se pospjesuje hladjenje...(aluminijski) takodjer ga imam vec skoro godinu dana i nema nikakvih problema....nemoj uzimat one masivne sa motora jer to nije dobro....
a blokovi...moji su rucna izrada, cisti bakar i nebi ih mjenjo za nikakva kupovna smeca na kojima stede svaki gram bakra i mjesaju ga sa Bog zna cim..i jos stave gore pleksi radi ljepote a budale to kupuju.... otidji tokaru sa nacrtima i dogovori se, nece te kostati vise....
ventilatori ce ti trebati za protok zraka unutar kucista sa bilo kakvim vodenim...
jedino ako ne mislis imati kiler sa hladnjace :p (provjereno)
za tekucinu koja ce kruziti uzmi destiliranu i na svaku litru stavi 2 dl antifriza da ti ubija gljivice i ostalo... cista destilirana voda je agresivna na bakar...
za spajanje cijevi sa ostatkom uzmi shelne koje se stezu preko vijka i matice (ako znas na sto mislim)....
sto se tice toga da se bakar kolje sa ostalim materijalima je istina, ali eto ja imam aluminijski kiler godinu dana i sve radi savrseno....
to bi bilo to, barem mislim...
pogledaj moje vodeno
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=13715
barem mislim da sam ti malo pomogao.... :beer:

DoDo 12.11.2004. 16:25

Pa ja imam od stojadina 101
i nije aluminijski nego od mesinga
pa iz kojeg si to stoleta izvuko?

>>>KUKY-vk<<< 13.11.2004. 00:31

Citiraj:

Originally posted by 4444josip4444
moje misljenje :o
sto se tice pumpe....nabavi eden iz bauhausa, ja ju imam vec skoro godinu dana i sve funkcionira savrseno, dao sam za nju kojih 200kn, potopna je, dok ju budes stavljao u posudu nemoj da ti se naslanja na rubove jer ce prenositi vibracije i stavi nesto ispod nje, gume (unutrasnja od bicikla) radi vibracija....
obavlja svoj posao dobro..
model: EDEN 126 (max 800l/h, tako pise....)
pumpa je stvarno jaka i neces imati problema sa protokom.
cijevi kupi 8mm sa sto debljim mesom
sto se tice hladnjaka.... ja imam od stojadina (mislim da je od kabine, kad voda ulazi u njega onda se razracva u mnogo kanalica i tako se pospjesuje hladjenje...(aluminijski) takodjer ga imam vec skoro godinu dana i nema nikakvih problema....nemoj uzimat one masivne sa motora jer to nije dobro....
a blokovi...moji su rucna izrada, cisti bakar i nebi ih mjenjo za nikakva kupovna smeca na kojima stede svaki gram bakra i mjesaju ga sa Bog zna cim..i jos stave gore pleksi radi ljepote a budale to kupuju.... otidji tokaru sa nacrtima i dogovori se, nece te kostati vise....
ventilatori ce ti trebati za protok zraka unutar kucista sa bilo kakvim vodenim...
jedino ako ne mislis imati kiler sa hladnjace :p (provjereno)
za tekucinu koja ce kruziti uzmi destiliranu i na svaku litru stavi 2 dl antifriza da ti ubija gljivice i ostalo... cista destilirana voda je agresivna na bakar...
za spajanje cijevi sa ostatkom uzmi shelne koje se stezu preko vijka i matice (ako znas na sto mislim)....
sto se tice toga da se bakar kolje sa ostalim materijalima je istina, ali eto ja imam aluminijski kiler godinu dana i sve radi savrseno....
to bi bilo to, barem mislim...
pogledaj moje vodeno
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=13715
barem mislim da sam ti malo pomogao.... :beer:

thx. Svaki savjet je dobrodosao.:beer:

kian 14.11.2004. 23:36

Citiraj:

Originally posted by >>>KUKY-vk<<<
Svaki savjet je dobrodosao.:beer:
Od viska glava ne boli...
Ljink
Ljink2 :beer:

Jelc 14.11.2004. 23:51

Citiraj:

Originally posted by Mljac
Ovo s bunarom je fenomenalno!

Trebal bi elektri prijavit (znaš da HEP daje lovu cinkarošima) ovog tvojeg sa tarantulom da imam love za skopat bunar!!!:clap:

Ma tog su ulovili davno još...ali mislim da je vražja zvijer još živa negdje kod nekog frenda:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:16.