PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Catalyst 9.1 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136406)

McG 02.02.2009. 22:56

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1267791)
Sad sam išel sve isprobat-u VLC-u i DivX playeru mi šljaka .mkv ali ne trza više na "normalni HD" (i MPEG-2 i MPEG-4) a PowerDVD i DVBViewer vrte normalno...

Meni VLC normalno otvara sav HD koji imam i sve vrti kak spada. Jedino MPC HC koji za razliku od VLCa iskorištava akceleraciju uopće neće krenut s filmom ili serijom.
Samo otvori i tu stane. Ko bi ih znal, kaj su ovaj put "sredili" u tim driverima.:D

Jelc 03.02.2009. 02:40

Citiraj:

Autor McG (Post 1267798)
Jedino MPC HC koji za razliku od VLCa iskorištava akceleraciju uopće neće krenut s filmom ili serijom.

Pa, meni je u VLC-u i DivX playeru zauzeće proca dosta manje nego u drugim (.mkv):)

McG 03.02.2009. 02:46

Znam, dali su si truda pa VLC sve bolje barata s HD materijalima i iz verzije u verziju poboljšavaju reprodukciju HD materijala.
Ali službeno VLC ne podržava akceleraciju, niti postoji način da se ona na bilo koji način uključi ili isforsira.
Možda i akceleraciju slože u nekim od nadolazećih verzija, ali zasad ništa.

Jelc 03.02.2009. 10:34

Citiraj:

Autor McG (Post 1267941)
Znam, dali su si truda pa VLC sve bolje barata s HD materijalima i iz verzije u verziju poboljšavaju reprodukciju HD materijala.
Ali službeno VLC ne podržava akceleraciju, niti postoji način da se ona na bilo koji način uključi ili isforsira.
Možda i akceleraciju slože u nekim od nadolazećih verzija, ali zasad ništa.

Nebi se štel mešat-ali sa ono malo .mkv filmeka kaj imam pokazuje isto zauzeće kao i zadnji DivX player dok drugi soft dosta više troši proc...kaj god je na stvari dela kak treba:)

Mislim da je verzija 0.9.4 Grishenko.

D-I-A-B-L-O 03.02.2009. 10:47

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1267791)
Sad sam išel sve isprobat-u VLC-u i DivX playeru mi šljaka .mkv ali ne trza više na "normalni HD" (i MPEG-2 i MPEG-4) a PowerDVD i DVBViewer vrte normalno...

Kaj fali 8.10, ja sam do jučer bil na njima-da nisam bolestan i cijeli dan doma ni nebi iz dosade išel stavljat 9.1:)

Pa ja sam upravo i rekao da im niš ne fali i da nemam potrebe stavljat 9.1 zbog eventualnih par frame-ova više,jedino mogu još dobit da mi nešto prestane radit kako treba :)
Možda uskoro kad budem stavljao veći hdd pa instaliram friški OS :)

McG 03.02.2009. 10:55

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1268029)
Nebi se štel mešat-ali sa ono malo .mkv filmeka kaj imam pokazuje isto zauzeće kao i zadnji DivX player dok drugi soft dosta više troši proc...kaj god je na stvari dela kak treba:)

Mislim da je verzija 0.9.4 Grishenko.

Vredu, ja samo velim da VLC nema mogućnost iskorištavnja hardverske akceleraciju koju donose sve kartice s UVDom. Tak da kolko god VLC biva optimiziraniji za HD iz verzije u verziju, on još uvijek koristi CPU za HD materijal, dok MPC koristi (kad se složi kak spada) hardversku akceleraciju od kartice, pa je zauzeće svega par posto.

Jelc 03.02.2009. 11:24

Jesi isprobao zadnji DivX?

McG 03.02.2009. 11:43

Nisam, koristim samo VLC i MPC. Taj DivX nisam koristil još iz doba kad sam (ko i svi ostali) instaliral masu codeca, pa BSplayer i još k tome DivX player.:) Kaj dobar vam je taj DivX ili ga koristite tak usput?

Neo-ST 03.02.2009. 12:15

Citiraj:

Autor McG (Post 1268044)
MPC koristi (kad se složi kak spada) hardversku akceleraciju od kartice

Kako misliš kad se složi kako spada? Zar se tu ima išta složit? Pitam jer ga ja dobijem u sklopu K-lite mega codec packa, i nakon instalacije "to je to", ne znam što se tu ima podešavat?

Jelc 03.02.2009. 13:04

Novi DivX dela ko zmajček sa .mkv materijalom:)

alen.s 03.02.2009. 13:35

meni vlc šteka kad gledam hd a zna i zvuk zezat ali MPC home cinema ide ko f1 http://sourceforge.net/project/showf...roup_id=170561
e ovo se zove :offtopic:

McG 03.02.2009. 13:46

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1268112)
Kako misliš kad se složi kako spada? Zar se tu ima išta složit? Pitam jer ga ja dobijem u sklopu K-lite mega codec packa, i nakon instalacije "to je to", ne znam što se tu ima podešavat?

Trebaš složiti da ti MPC HC preuzima sav HD s DXVA, tj. trebaš složiti u opcijama samog playera da kartica preuzme HD na sebe i na taj način omogući rasterećenje procesora. Naravno MPC i bez podešavanja fino vrti HD, ali ga preuzima procesor umjesto kartice, pa je i zauzeće veće u tom slučaju. Uglavnom imaš na Audio, Video podforumu temu o x264 akceleraciji prek nekolko desetaka stranica, pa baci pogled.

Primjera radi...
720p + MPC HC i HD akceleracija prek kartice, te 720p + VLC i procesor obavlja sve

http://pce.hostili.com/images/Ai4670i0pgj0_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/V27is0x_thumb.jpg
Jasno se vidi da akceleracija prek kartice, puno bolje obavlja posel.:)

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1268164)
Novi DivX dela ko zmajček sa .mkv materijalom:)

Ja se ipak zadnjih nekolko godina držim ovih playera koje sam spomenul. Nema šanse da ih mijenjam za bilo kaj drugo.:)

Jelc 03.02.2009. 14:02

Budem se poigrao i sa MPC HC, na VLC-u imam oko 7-12% zauzeće...ili Kata u tamnim scenama zauzima manje?:D

McG 03.02.2009. 14:10

Ma vredu je Britanka u svim scenama.:D Još dok sam friško sprobaval sav mogući HD za temu o HD 4600 seriji, sam prevrtel sve kaj imam i zauzeće se bilo za 720p, bilo za 1080p rijetko kad popelo iznad 10%, dok je uglavnom bilo slično ovome na screenshotima, tj. onima u temi za karticu. Tak i tak se s nekom žešćom brutalom od full HD materijala, zauzeće kreće oko 25-30%.

Jelc 03.02.2009. 14:23

Možda bi trebao više promjeniti svoj prastari Haali Media Splitter...

Razer 03.02.2009. 14:31

Citiraj:

Autor McG (Post 1268227)
Ma vredu je Britanka u svim scenama.:D Još dok sam friško sprobaval sav mogući HD za temu o HD 4600 seriji, sam prevrtel sve kaj imam i zauzeće se bilo za 720p, bilo za 1080p rijetko kad popelo iznad 10%, dok je uglavnom bilo slično ovome na screenshotima, tj. onima u temi za karticu. Tak i tak se s nekom žešćom brutalom od full HD materijala, zauzeće kreće oko 25-30%.

Tko bi reko, to sve na Dresdenskom šrotu :p:D

Nego, probao sam ovaj novi DivX, i onak, li-la, bolji je MPCHP, otkad mi ga je McG preporučio, ništa drugo ne postoji za mene :)

McG 03.02.2009. 14:38

Citiraj:

Autor Razer (Post 1268243)
Tko bi reko, to sve na Dresdenskom šrotu :p:D

Pa znaš, a vrti on i masu drugihhttp://pce.hostili.com/images/wubhg5m.gif prirodnih ljepota.:D Nego, ovo čudo od akceleracije ne radi samo s driverima za XP, s Vistom funkcioniše kak spada.
Ako ništ drugo, imamo fini materijal za temu o tome kak AMD i Microsoft pod okriljem noći prisiljavaju korisnike na novi OS.:D

Razer 03.02.2009. 14:40

Citiraj:

Autor McG (Post 1268252)
Pa znaš, a vrti on i masu drugihhttp://pce.hostili.com/images/wubhg5m.gif prirodnih ljepota.:D Nego, ovo čudo od akceleracije ne radi samo s driverima za XP, s Vistom funkcioniše kak spada.
Ako ništ drugo, imamo fini materijal za temu o tome kak AMD i Microsoft pod okriljem noći prisiljavaju korisnike na novi OS.:D

Ajoj šta bih ja bez tebe :D Koga briga za sve ostalo pored ovog (baca se na čitanje štiva) :D

McG 03.02.2009. 15:01

Kad smo se već (mojom krivicom:)) dotakli prirodnih ljepota, bilo bi šteta da se u ovo vrijeme recesiije, loših drivera od (u znak pažnje svim vandalima:D) još lošijih i polupropalih firmi, nema kvalitetno skretanje pozornosti (~1MB) s aktulane i nažalost crne i tmurne IT tematike.:D Kak god se okrene bez dobrih drivera smo nigde.:)

Razer 03.02.2009. 20:53

Od ovog će se dat napravili lijep wallpaper, tnx :beer:

Jelc 03.02.2009. 21:13

Bilo bi dosta offtopičarenja:)

afterburner 04.02.2009. 16:48

Da li itko zna kako iskljucit onaj CrossfireX logo koji mi se nekim cudom pojavio nakon instalacije novih drivera?? Mislim na onaj u gornjem desnom kutu sta se pojavi u igrama.
U Catalystu nema nikakve opcije za to iskljucit..bar je ja ne vidim:D..

Ps imam HD 3870X2 i vistu

DraŽ 04.02.2009. 17:22

Rade bez problema na windows xp 32-bit, vista 32-bit, windows 7 32-bit te windows 7 64-bit(barem meni).

Sn4k3 04.02.2009. 21:15

Citiraj:

Autor afterburner (Post 1269181)
Da li itko zna kako iskljucit onaj CrossfireX logo koji mi se nekim cudom pojavio nakon instalacije novih drivera?? Mislim na onaj u gornjem desnom kutu sta se pojavi u igrama.
U Catalystu nema nikakve opcije za to iskljucit..bar je ja ne vidim:D..

Ps imam HD 3870X2 i vistu

Ja imam 4870x2 ali mislim da bi opcije tribale biti iste...
Kao prvo imas pravo sto se tice Catalysta, tamo neces naci tu opciju ali mozes priko ikone. Znaci ukljuci opciju da se ikona prikaze pa
ovako: desni klik na ikonu -> 1. po redu gpu -> CrossFireX Settings -> Show CrossFireX status icon. To iskljuci i nemas problema :)

d^_^b 04.02.2009. 21:29

Ovaj vikend cu da reinstaliram Windowse. Pa bih nakon reinstalacije instalirao ove nove drivere.
Netko mi je rekao da moram flashati bios i obaviti jos neke gluposti kako bi mi sve radilo kako treba nakon instalacije drivera? Je li to istina ili mogu samo instalirati drivere na svjeze Windowse i furati dalje bez problema?

alengrosevic 04.02.2009. 21:35

Citiraj:

Autor d^_^b (Post 1269439)
Netko mi je rekao da moram flashati bios i obaviti jos neke gluposti kako bi mi sve radilo kako treba nakon instalacije drivera?

Cekaj, ti to ozbiljno mislis? Pa naravno da ne trebas flashati bios prije instalacije drivera. Kad instaliras windowse instaliraj i nove drivere i to je to, nikakav flash :D

d^_^b 04.02.2009. 21:40

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1269450)
Cekaj, ti to ozbiljno mislis? Pa naravno da ne trebas flashati bios prije instalacije drivera. Kad instaliras windowse instaliraj i nove drivere i to je to, nikakav flash :D

Ozbiljno :(
Danas ja jaranu kazem da sam vidio na netu nove drivere za grafu. Veli on meni kako on to nikada nece instalirati jer je to jako komplicirano zbog toga sto moras flashati biose i obaviti jos neke zajebancije.
Ja sam sumnjao u to, ali ipak sam pitao - bolje pitati nego skitati....

Vozdra, hvala...

Sn4k3 05.02.2009. 15:47

Hehe, flashati bios nakon instalacije drivera... lol
ma kakvo flashanje, samo ti inst nove drivere i stvar je rjesena

DraŽ 06.02.2009. 09:17

Citiraj:

Autor d^_^b (Post 1269455)
Ozbiljno :(
Danas ja jaranu kazem da sam vidio na netu nove drivere za grafu. Veli on meni kako on to nikada nece instalirati jer je to jako komplicirano zbog toga sto moras flashati biose i obaviti jos neke zajebancije.
Ja sam sumnjao u to, ali ipak sam pitao - bolje pitati nego skitati....

Vozdra, hvala...

Jaran ti nije bas informaticki pismen!

DavidCroBBB 07.02.2009. 21:18

hm... nakon sto sam instalirao nove drivere ne zeli se otvorit Catalyst Control Centar u procesima vidim kako se pocne "vrtiti" ccc.exe ali nakon cca 10s se makne i nista ... (reinstalacija nije pomogla)

zna netko u cemu je problem?

Sn4k3 07.02.2009. 23:08

Citiraj:

Autor DavidCroBBB (Post 1271985)
hm... nakon sto sam instalirao nove drivere ne zeli se otvorit Catalyst Control Centar u procesima vidim kako se pocne "vrtiti" ccc.exe ali nakon cca 10s se makne i nista ... (reinstalacija nije pomogla)

zna netko u cemu je problem?

Hmm, nisam siguran.. Probaj napraviti uninstall pa s driver cleanerom sve pocisti. Prije same instalacije drivera updateaj net-framework... To je sve sto mi trenutno pada na pamet.

DavidCroBBB 09.02.2009. 18:58

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 1272050)
Hmm, nisam siguran.. Probaj napraviti uninstall pa s driver cleanerom sve pocisti. Prije same instalacije drivera updateaj net-framework... To je sve sto mi trenutno pada na pamet.

sve je to napravljeno 2 puta

kaiserrex 09.02.2009. 23:15

Radeon HD4850 stucanje u nekim igrama

Pozdrav!

Naime prije nekoliko dana sam kupio u Ve-mil-u Gainward Radeon HD4850 graficku karticu,
jer mi je zastarjela Nvidia Geforce 7600GT jednostavno preslaba za novije i atraktivne naslove.
Naravno uzbudjen kupnjom odmah sam instalirao nevedenu graficku karticu u sistem i instalirao najnovije Catalyst 9.1 drivere.
Cisto iz znatizelje za perfomansama globalno hvaljene ATI-jeve kartice pokrenuo sam igru "Mirrors Edge".
Podesio sam postavke na nativnu rezoluciju monitora ( 1680x1050 ) sa najvisim postavkama
i ukljucenim 4x Antialiasing-om i ukljucenim V-sync-om.
I zaista perfomanse su ocaravajuce, no primjetno je neugodno 1. sekundno zastajkivanje vrtnje grafike.
Pokusao sam i sa drugom igrom "Left4Dead", no takodjer se javlja stucanje grafike.
Promjena drivera na 8.12 nije donjela pozitivan ucinak.
Problemi se javljaju kod gore navedenih igara,
dok kod "Far Cry 2", "Fallout 3", "PES09", " Tomb Raider - Underworld" sve radi odlicno.
Gumb "Moj Komp" ce vam reci o kakvoj se konfiguraciji radi.
Svaki komentar je pozeljan!

Hvala!

Big Guy 09.02.2009. 23:20

probaj smanjiti postavke kao aa i af
grafa je dobra ali ipak ne može sve vrtjeti na max

probaj staviti patcheve na igre

Metamphetamine 09.02.2009. 23:21

Kod Mirrors Edge isključi u opcijama physx, a u left 4 dead "multicore rendering".

kaiserrex 09.02.2009. 23:36

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 1273939)
probaj smanjiti postavke kao aa i af
grafa je dobra ali ipak ne može sve vrtjeti na max

probaj staviti patcheve na igre

Citiraj:

Autor Metamphetamine (Post 1273940)
Kod Mirrors Edge isključi u opcijama physx, a u left 4 dead "multicore rendering".

1. Na LOW postavkam stuca, igra je patch-ana ( Graficka je dovoljno jaka, frame-ovi su dovoljni za glatko igranje, no ipak stuca )
2. physx je iskljucen
3. Znam za dual core probleme kod ove igre ( rjesit cu to kad uhvatim vremena )

Burko 09.02.2009. 23:48

driveri, sistem? kakvo je stanje sa tim, cime si micao stare drivere? jel os ok, koliko star, jesi formatirao pa stavljao novo kad si promijenio grafu?

inace osobno preferiram svjez os, pogotovo kod mijenjanja graficke kartice. cesto naletim na neodobravanja, ismijavanja i negodovanja prijedlogom, ali onda barem znas da zeza nesto sa driverima (naravno, ako zeza, a nije mi se dogodilo da nesto ne radi kako treba). jer jako tesko da je do sistema, kad je nov, jel.

inace, fulao si podforum. mislim da je ovo puno prikladnije softverskim problemima, jer je 99% problem u driverima.

kaiserrex 10.02.2009. 00:08

Citiraj:

Autor Burko (Post 1273967)
driveri, sistem? kakvo je stanje sa tim, cime si micao stare drivere? jel os ok, koliko star, jesi formatirao pa stavljao novo kad si promijenio grafu?

inace osobno preferiram svjez os, pogotovo kod mijenjanja graficke kartice. cesto naletim na neodobravanja, ismijavanja i negodovanja prijedlogom, ali onda barem znas da zeza nesto sa driverima (naravno, ako zeza, a nije mi se dogodilo da nesto ne radi kako treba). jer jako tesko da je do sistema, kad je nov, jel.

inace, fulao si podforum. mislim da je ovo puno prikladnije softverskim problemima, jer je 99% problem u driverima.

Naveo sam verzije drivera koje sam koristio.
Drivere sam micao Driver Sweeper-om.
OS je i vise nego O.K., star je negdje oko 6. mj., odrzavan, mazen i pazen.
Mislim da za to nema potrebe, mjenjao sam vise grafi na instaliranim sustavima i nikad problemi.

-POP- 10.02.2009. 00:25

Najbolje rješenje kad ništa neće je podići windowse. Simple

Burko 10.02.2009. 01:32

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1273997)
Najbolje rješenje kad ništa neće je podići windowse. Simple

bas ovo napisano, pogotovo ako ocito nesto zeza. ne kuzim kako je to postala tolika tlaka ljudima, ja formatiram, instaliram xp, potrpam drivere/programe/igre u manje od dva sada. a da je sistem mazen i pazen maximalno sto se moze, opet nece raditi bolje i brze nego svjezi sistem.
mislim, ako ti zeza u dvije igre, ocito nesto negdje zeza. dakle, moja preporuka je format/install.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02.