![]() |
Citiraj:
Samo otvori i tu stane. Ko bi ih znal, kaj su ovaj put "sredili" u tim driverima.:D |
Citiraj:
|
Znam, dali su si truda pa VLC sve bolje barata s HD materijalima i iz verzije u verziju poboljšavaju reprodukciju HD materijala.
Ali službeno VLC ne podržava akceleraciju, niti postoji način da se ona na bilo koji način uključi ili isforsira. Možda i akceleraciju slože u nekim od nadolazećih verzija, ali zasad ništa. |
Citiraj:
Mislim da je verzija 0.9.4 Grishenko. |
Citiraj:
Možda uskoro kad budem stavljao veći hdd pa instaliram friški OS :) |
Citiraj:
|
Jesi isprobao zadnji DivX?
|
Nisam, koristim samo VLC i MPC. Taj DivX nisam koristil još iz doba kad sam (ko i svi ostali) instaliral masu codeca, pa BSplayer i još k tome DivX player.:) Kaj dobar vam je taj DivX ili ga koristite tak usput?
|
Citiraj:
|
Novi DivX dela ko zmajček sa .mkv materijalom:)
|
meni vlc šteka kad gledam hd a zna i zvuk zezat ali MPC home cinema ide ko f1 http://sourceforge.net/project/showf...roup_id=170561
e ovo se zove :offtopic: |
Citiraj:
Primjera radi... 720p + MPC HC i HD akceleracija prek kartice, te 720p + VLC i procesor obavlja sveJasno se vidi da akceleracija prek kartice, puno bolje obavlja posel.:) Citiraj:
|
Budem se poigrao i sa MPC HC, na VLC-u imam oko 7-12% zauzeće...ili Kata u tamnim scenama zauzima manje?:D
|
Ma vredu je Britanka u svim scenama.:D Još dok sam friško sprobaval sav mogući HD za temu o HD 4600 seriji, sam prevrtel sve kaj imam i zauzeće se bilo za 720p, bilo za 1080p rijetko kad popelo iznad 10%, dok je uglavnom bilo slično ovome na screenshotima, tj. onima u temi za karticu. Tak i tak se s nekom žešćom brutalom od full HD materijala, zauzeće kreće oko 25-30%.
|
Možda bi trebao više promjeniti svoj prastari Haali Media Splitter...
|
Citiraj:
Nego, probao sam ovaj novi DivX, i onak, li-la, bolji je MPCHP, otkad mi ga je McG preporučio, ništa drugo ne postoji za mene :) |
Citiraj:
Ako ništ drugo, imamo fini materijal za temu o tome kak AMD i Microsoft pod okriljem noći prisiljavaju korisnike na novi OS.:D |
Citiraj:
|
Kad smo se već (mojom krivicom:)) dotakli prirodnih ljepota, bilo bi šteta da se u ovo vrijeme recesiije, loših drivera od (u znak pažnje svim vandalima:D) još lošijih i polupropalih firmi, nema kvalitetno skretanje pozornosti (~1MB) s aktulane i nažalost crne i tmurne IT tematike.:D Kak god se okrene bez dobrih drivera smo nigde.:)
|
Od ovog će se dat napravili lijep wallpaper, tnx :beer:
|
Bilo bi dosta offtopičarenja:)
|
Da li itko zna kako iskljucit onaj CrossfireX logo koji mi se nekim cudom pojavio nakon instalacije novih drivera?? Mislim na onaj u gornjem desnom kutu sta se pojavi u igrama.
U Catalystu nema nikakve opcije za to iskljucit..bar je ja ne vidim:D.. Ps imam HD 3870X2 i vistu |
Rade bez problema na windows xp 32-bit, vista 32-bit, windows 7 32-bit te windows 7 64-bit(barem meni).
|
Citiraj:
Kao prvo imas pravo sto se tice Catalysta, tamo neces naci tu opciju ali mozes priko ikone. Znaci ukljuci opciju da se ikona prikaze pa ovako: desni klik na ikonu -> 1. po redu gpu -> CrossFireX Settings -> Show CrossFireX status icon. To iskljuci i nemas problema :) |
Ovaj vikend cu da reinstaliram Windowse. Pa bih nakon reinstalacije instalirao ove nove drivere.
Netko mi je rekao da moram flashati bios i obaviti jos neke gluposti kako bi mi sve radilo kako treba nakon instalacije drivera? Je li to istina ili mogu samo instalirati drivere na svjeze Windowse i furati dalje bez problema? |
Citiraj:
Cekaj, ti to ozbiljno mislis? Pa naravno da ne trebas flashati bios prije instalacije drivera. Kad instaliras windowse instaliraj i nove drivere i to je to, nikakav flash :D |
Citiraj:
Danas ja jaranu kazem da sam vidio na netu nove drivere za grafu. Veli on meni kako on to nikada nece instalirati jer je to jako komplicirano zbog toga sto moras flashati biose i obaviti jos neke zajebancije. Ja sam sumnjao u to, ali ipak sam pitao - bolje pitati nego skitati.... Vozdra, hvala... |
Hehe, flashati bios nakon instalacije drivera... lol
ma kakvo flashanje, samo ti inst nove drivere i stvar je rjesena |
Citiraj:
|
hm... nakon sto sam instalirao nove drivere ne zeli se otvorit Catalyst Control Centar u procesima vidim kako se pocne "vrtiti" ccc.exe ali nakon cca 10s se makne i nista ... (reinstalacija nije pomogla)
zna netko u cemu je problem? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Radeon HD4850 stucanje u nekim igrama
Pozdrav!
Naime prije nekoliko dana sam kupio u Ve-mil-u Gainward Radeon HD4850 graficku karticu, jer mi je zastarjela Nvidia Geforce 7600GT jednostavno preslaba za novije i atraktivne naslove. Naravno uzbudjen kupnjom odmah sam instalirao nevedenu graficku karticu u sistem i instalirao najnovije Catalyst 9.1 drivere. Cisto iz znatizelje za perfomansama globalno hvaljene ATI-jeve kartice pokrenuo sam igru "Mirrors Edge". Podesio sam postavke na nativnu rezoluciju monitora ( 1680x1050 ) sa najvisim postavkama i ukljucenim 4x Antialiasing-om i ukljucenim V-sync-om. I zaista perfomanse su ocaravajuce, no primjetno je neugodno 1. sekundno zastajkivanje vrtnje grafike. Pokusao sam i sa drugom igrom "Left4Dead", no takodjer se javlja stucanje grafike. Promjena drivera na 8.12 nije donjela pozitivan ucinak. Problemi se javljaju kod gore navedenih igara, dok kod "Far Cry 2", "Fallout 3", "PES09", " Tomb Raider - Underworld" sve radi odlicno. Gumb "Moj Komp" ce vam reci o kakvoj se konfiguraciji radi. Svaki komentar je pozeljan! Hvala! |
probaj smanjiti postavke kao aa i af
grafa je dobra ali ipak ne može sve vrtjeti na max probaj staviti patcheve na igre |
Kod Mirrors Edge isključi u opcijama physx, a u left 4 dead "multicore rendering".
|
Citiraj:
Citiraj:
2. physx je iskljucen 3. Znam za dual core probleme kod ove igre ( rjesit cu to kad uhvatim vremena ) |
driveri, sistem? kakvo je stanje sa tim, cime si micao stare drivere? jel os ok, koliko star, jesi formatirao pa stavljao novo kad si promijenio grafu?
inace osobno preferiram svjez os, pogotovo kod mijenjanja graficke kartice. cesto naletim na neodobravanja, ismijavanja i negodovanja prijedlogom, ali onda barem znas da zeza nesto sa driverima (naravno, ako zeza, a nije mi se dogodilo da nesto ne radi kako treba). jer jako tesko da je do sistema, kad je nov, jel. inace, fulao si podforum. mislim da je ovo puno prikladnije softverskim problemima, jer je 99% problem u driverima. |
Citiraj:
Drivere sam micao Driver Sweeper-om. OS je i vise nego O.K., star je negdje oko 6. mj., odrzavan, mazen i pazen. Mislim da za to nema potrebe, mjenjao sam vise grafi na instaliranim sustavima i nikad problemi. |
Najbolje rješenje kad ništa neće je podići windowse. Simple
|
Citiraj:
mislim, ako ti zeza u dvije igre, ocito nesto negdje zeza. dakle, moja preporuka je format/install. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02. |