![]() |
a da se mijenjamo za konfe, barem ne bi imo problema...
e da, ima ko za posudit kakvog 7k zalmana da vidim kako ide ovaj moj iz siga :D |
kaj imas orginal intel hladnjak? ti fakat imas srece. moj frend ima 1,8 na 2,61 sa hyper6 na max i 1.65v sve preko rusi prime unutar 1 min. covjek bi reko ide to ko blesavo.
|
1 privitaka
da imam hyper6 ide na 2700 super stabilno. mene muči samo toplina. na 2500 i 1.675V mi je krajnja granica ovog coolera po ljeti( a sad sa novom grafuljom mi je i napajanje problem), po zimi ide na nekih 2600, 2650 i 1.7V.
Proc je poliran do visokog sjaja. A i hladnjak je malo ispoliran. trenutačno radi na suho bez ikakve paste... Evo rezultata kad radi na 2400 i 1.6V :beer: |
Stavi pastu i razmaži je nekom karticom (osobna) ili žiletom do tako tankog sloja da se skoro pa vide slova.
To bi ti trebalo biti bolje nego da imaš 2 polirane strane bez paste |
ma moram si kupit as5. al nije samo stvar u tome. ja si na hladnjak kad pokrenem prime nakon sat vremena mogu prste speći. još malo pa ću čevape vrtit...
P.S. Na mom procu više nema nikakvih brojki ni slova. samo kad ga gledam vidim neku glupu facu na njemu :D :D :D |
pa ti ga rostiljas:eek: :eek: :eek:
ovom se liku nece probudit iznad 2620mhz pa makar mu stavio i 1.9v nemperatura NIKAD ne prelazi 55C:grrr: :grrr: :grrr: |
Citiraj:
|
Ja sam davno svog 2.4B (533 FSB) polirao do bakra i vrhunskog sjaja, pa mi još ni to nije bilo dosta, pa sam mu skinuo HeatSpreader i na kradju prodao bez HeatSpreadera za 600kn ovdje nekom (Renci) na forumu.
Ali uvijek je bolje da staviš pastu. Jezgra bez Heatspreadera je također vrhunski polirana, kao AMD-i, pa se opet preporućuje da se stavi pasta. I Hladnjak mi je bio ispoliran. |
Citiraj:
Preshott se meni sa voltažom od preko 1.65V ne želi ni bootat, bez obzira na kojoj frekvenciji |
1 privitaka
Heatspreader zasada neću skidati. samo trebam pastu nabavit...
meni boota na 2700, ali čim pokrem prime ga ruši nakon 2-5min... |
To je odličan rezultat za 1.6
Mislim da ti je to plafon CPUa i da bi profitirao, morao bi ić sub-zero |
Evo jednog pitanja koje je malo offtopic.
Kak izgeda taj clock generator i gdje se se obično nalazi na matičnoj? |
To ti je jedan čip (kao memorijski kontroler na VGA kartici), meni se nalazi lijevo od socketa (u blizini). Nemožeš ga falit
|
Vjerojatno negdje jako blizu kraj quartz kristala, ono malo srebrno :)
http://www.ocworkbench.com/2003/epox...887%20copy.jpg |
E, baš taj
|
inače ploče imaju dva neke možda i tri clock generatora. jedan kod socketa, jedan kod ddr-a, a treći stvarno ne znam di je...
|
Citiraj:
Prvo šta sad kupujem je napajanje, onda zalman 7000b-cu, onda ćemo vidjeti što dalje... |
Citiraj:
DAJ OĆEŠ LI TI ISPRAZNITI PM!!!! |
Citiraj:
??? |
Napokon kupio Antec True Control 550W i smontirao ga.
Povećao sve voltaže PSUa koliko se daju i stavio FSB na 270 (prije mi se na tom FSBu restartao u Idleu), i sada mi je komp 15min upaljen i još mi se nije restartao. Sad mi preostaje još samo da čekam. |
Bar nisi bezveze dal lovu. :p Ipak napajanje vrijedi.
btw - mali off topic - jesu tešokirali ovi iz servisi kad su ti rekli cifru za auto? |
Trenu tno već 45 min stabilno dok surfam. Prije mi se restartalo nakon oko 20min. Mislim da nisam još vidio zadnje šta još ovaj proc može : pirate :
Što se tiče cifre, moram priznat da sam očekivao manje. ~>23000 Dobro si pročitao. I to mi kao haubu zbog njihovog prijašnjeg krivog farbanja popravljaju i farbaju besplatno. |
Ajd nafrlji taj proc do kraja da vidimo do kud ide.
A cifra, boli glava. Stari ti je ziher jako sretan. |
Ako ne probije 4ghz, nisi više lord :D
ne šalim se, znači ipak te struja zezala? |
Izgleda da mu je i Enermax od 433W bio mali
Probat ću ga ja još Sad je na stabilnih 3784 |
Sad je na stabilnih 275FSB, tj 3850 na 1.563V
Da bude na 4GHz treba biti na 286FSB, a na toliko mi ne želi postat bez obzira na voltažu. Boota na 280, ali me uđe kompletno u XP i resetira se. Možda kad bi imao bolje hlađenje... |
Wow!
Očito je taj Antec u ligi za sebe. |
Sada VCore napon pod opterećenjem varira najviše 0.06V, a prije je i do 0.1V.
Ipak mislim da je sistemu falilo Watta da radi stabilno |
Citiraj:
|
Poslao sam ti PM, ali ti je inbox pun, pa da te tu pitam.
Daj mi svoj mail, pa da ti pošaljem slike Auguste F4 iz Varaždina |
Jel šta te koči za tih 280, NB ili nešto drugo, ako niš drugo sad ti barem ne fali struje :D
P.S. Koliko max možeš nafrljit voltaže na tom napajanju? |
Citiraj:
isus@2crowded.com |
Citiraj:
Sad mi je full stabilan na 270FSB i možda bude na još koj više. Na 280 učitava XP i samo se resetira Voltaže su razočaravajuće. Max 3.36, 5.12, 12.3 Očekivao sam više na 3.3 liniji. |
Naponi su po meni očekivani, Antec ne daje neke divlje napoen ali su zato stabilniji nego kod drugih Konkretno Chiefteca.
Glavna stvar po meni jesu jakosti ( Amperi) koje daje. |
Mani se ćorava posla, opet ćeš nešto skurit.:beer:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ko i metalov ener puno ampera na 12V al ostali relativno osrednji.
Ajd nabaci usporedne brojke |
Citiraj:
+3.3V 35A +5V 35A +12V 33A |
HM možd ai nisu, al opet moj Chief 420daje ovo
12V-18A 3,3-30A 5V-40A |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:04. |