![]() |
Citiraj:
No, istina je da on nije rekorder u transferu, ali za gledanje filmova ili audio nema nikakvih problema. Malo moras postimati postavke i jako vazno kad si jednom dobro slozio performanse, vazno je vise ne dirati logicke jedinice ili bilo sto, sto bi moglo pomicati njegovo 'slovo' logicke jedinice. Znaci sto manje ubacivanja drugih HD-a. Znam, zvuci cudno ali driver je jako mušićav na promjene. Ja na SCSI DVD-RAM-u mogu citati 5.2GB, ali,ne fali mi medija, no, ako ne uspijes u ducanu dobiti zamjenu, napravit cemo neki change da bude posteno, ipak si dao novce za to. |
Citiraj:
Ma nemam vise ni kutiju ni nista od tog DVD-RAM-a imam samo njega gologa, drugo sva sam bacio pa sumnjam da bi mi priznali tako nesto. Ma nema veze pomirio sam se stim da sam se zeznio i gotovo, drugi put cu se bolje raspitati prije kupovine onoga sto ne znam ;) |
Gdje se u Zagrebu mogu kupiti DVD-RAM mediji, pitam u ime jedne prijateljice iz Zagreba koja koga god pita niko nema pojma o tome :confused:
|
Citiraj:
Pogledaj i u ovoj temi prvi ili drugi dio, dao sam link jos jedne male firme u HR koja ih prodaje. Ali bolje Ilica, sigurnije. Da stvar bude zabavna u ovom trenutku je DL medij skuplji nego DVD-RAM :clap: Evo kako LG u svom novom promo-u pozicionira po vaznosti : http://uploads.bestupload.com/redir/63465.gif |
E, puno ti hvala :clap:
Moji super rade i na Windowsima i na SuSE 9.2 Linuxu :) |
Prijateljica je u Exportdrvu kupila 3 DVD-RAM-a 9.4GB 3x (5x nije bilo) i kada ih je isprobala super je zadovoljna i kaze da ih ide kupiti jos :cool:
|
Citiraj:
Cak su i likovi iz Bug-a citali malo po forumu, pa su "iznenada" prestali lupetati kako je to out format ;) Jednostavno nisu nikad ni saznali koliko je to kvalitetan format. Za 5x, valjda nemaju trenutno jer ipak najveci broj ljudi koji kod njih kupuje RAM su vlasnici kucnih video rekordera Panasonic i Jvc, tako da nije im presa nabavljati skuplje 5x, ali za koji mjesec bit ce njih redovito. |
Gle kada je ona kupila LG 4160B przilicu ja sam joj rekao da si kupi DVD-RAM i onda je ona isla po nekim trgovinama to pitati ali oni nisu imali pojma i cudno su ju gledali i uvjeravali su ju da je to isto kao DVD-RW, a pred nekim prijateljima je ispala budala jer kao ne zna o cemu prica :mad:
|
Pozdrav dvd-ramoljupci :D.
Odlucih i ja pristupiti vasem taboru. Naime odlucih se za kupnju gsa4163b u superbliskoj buducnosti. Imam pitanje, kako je 4163 dobavljiva jedino u bulk varijanti u Vemilu a cuo sam od ljudi na nekim forumima koji su sa podrucja prozivodnje takvih uredjaja (Daleki Istok) da zna se desiti da bulk zna biti nekvalitetniji od retaila. Da li je to neka patka ili :confused: . Zna li netko ima li gdje osim Ve-mila za kupiti 4163 i possibly da je retail? |
Eh da, se moze saznati cijena medija kupljenih u Exportdrvu?
|
Pa ja imam LG 4160B bulk i radi ko zmaj, nemam pojma zasto bi bili nekvalitetni :confused:
Za retail pogledaj u HG Spot, mozda oni imaju ;) U Exportdrvu imas DVD-RAM-ova od 4.7GB po 32 kn i po 52 kn, a od 9.4GB 72 kn ;) |
Citiraj:
za specificne "manevre" i zasigurno govori nesto i o trzistu, no svijet je postao pre mali za preveliku zabrinutost, tako da neces imati problema sa Bulk-om. No, ako ti hoces full pakiranjeo odi u prvi MM Graz, pa kupi u kutiji ;) Moze se to i kod nas u krajnjoj liniji naruciti, siguran sam da skladiste Melcomp-a skriva i barem jedan Boeing, pa sigurno imaju prostora za jedan retail LG ;) I vani ima određen broj ljudi koji radije kupuju Bulk, samo vani Retail znaci i pravu garanciju koju doplacuje ta mala razlika u cijeni pa mnogi ipak vise kupuju retail. |
'
U razgovoru sa Bubba-om shvatio sam da nikad nisam ovdje spomenuo DVD-RAM-ov prvobitni naziv : PD (dual phase Phasewriter) http://www.digital-photography.org/D...en_and_box.JPG Prije nego je pusten u prodaju PD je nastao prije dolaska DVD-a, kao kombinacija optical i MO-a,...kako je DVD vec pohodio kao opipljiv konzumentski format, odluceno je da se shodno tome i revidira naziv u DVD-RAM. Da se postedim pisanja evo odlican link sa slikama : http://www.digital-photography.org/D..._DVD-RAM_.html Kod nas ovo nema neku tezinu ali recimo vani netko bi mogao prodavati vecu kolicinu (recimo) bas PD-a, misleci kako je to krama, pa ga adekvatno utopiti po nekoj mizernoj cijeni. U tom slucaju nek promocurniji vlasnici DVD-RAM citaca i rekordera imaju to na umu ;) |
Evo danas je bas neki DVD-RAM dan kad po drugi put update-am.
I ovo smo dozivili...DVD-RAM je dobio i prvi Spindle : http://www.cdw.com/shop/products/def...spx?EDC=646640 Samo da se DL jos vise izbruka i jos vise spusti cijenu RAM-a na jos ugodniju razinu za vecinu ;) |
Ovo je već prilično jeftino za DVD-RAM, a DL za ono što nudi baš i nije jeftin.
|
'
Prgava masina sa najbrzim trenutnim specifikacijama + revidirani 5x DVD-RAM ;) http://www.trustedreviews.com/images/banners/267.gif Detaljnije (kliknuti na specifikacije) |
tek da se zna... doticna stvarca je vec mjesec dana u Crnom Zmaju(tm) i guta sve.... sad muku mucim s nabavkom 5x DVD RAM medija jednako kao i sa dvostranim 9,4gb... Exportdrvo ih nema i ne znaju kad ce dobiti... tako da ako netko zna... vicite na PM ili tute...
Jedino sto sam primjetio dosad je da na DVD-R nekakav shrotex istinabog desi se da nacini necitljiv medij... (Verbatimu se ovo ne dogadja...) Model je 4163RB sto ce reci crn (to mu dodze ovo R).... |
Citiraj:
:beer: |
'
http://slidirect.com/digistorweb/ind...productpic.jpg Prijatelj koji mi je bas spomenuo svoj novi DVD-RAM drive (Canada) odusevio me je sa detaljem da istima ne treba dodatna struja ;) : http://slidirect.com/digistorweb/list_extslimdvd.html detaljnije : http://slidirect.com/digistorweb/pro...traslim8x.html Istina, ima to i IBM (takav model) ali ovo je stvarno jedna potentna minijatura i cak nije ni uzasno preskupa. Digistor je samo naziv to je 100% Panasonic (Matsushita) ili quote od prijatelja Paula : "The best units I know of, and I have five, one on most every computer. If you run on 6-pin FireWire, it is bus powered...no adapter. They are all Matsushita drives inside, UJ-815 or UJ 816 or the new Dual Layer one (UJ-825???) and have a MTBF mean time between failures of about 250,000 hours. Wow. Sony is only 50,000...crap." To je samo naziv kao recimo Privileg,Palladium,Universum brand (mrzim taj naziv) koji robne kuce u DE koriste da dobiju bolji bonitet kad prodaju elektroniku sa vlastitim nazivom. Ti uredjaji su su samo Sony,Panasonic....sa drugim imenom, sve ostalo je identicno. |
oke ukratko... ja u lapu mogu pržit dvd-ram.
šta? gdje? jel to ide u moj kućni dvd onda ili kako? |
Citiraj:
Nisam shvatio pitanje? Naravno da mozes korisiti DVD-RAM. U svakoj boljoj Toshibi (koja ima multi drive) kao i IBM-ovim top modelima, za vecinu lapova lako mozes dodatno traziti DVD drive po zelji, to nije neki problem. Prijatelj ima fenomenalan bas kao na link slici IBM-ov DVD-RAM externi USB recorder. Jos nesto, DVD-RAM se ne prži, vec kopira kao HD ;) Kucni DVD, da, ako imas JVC (Victor) pojedini playeri i veci broj snimaca ga cita/pise ili Panasonic (Matsushita) = *.* Pioneer ga podrzava po specifikaciji, no u EU ga uopce niti ne spominje ali pojedini modeli ga ipak kako tako citaju. |
Attn : DVD-RAM useri >>>
Bas me zanima, što po PM upitima, što po sigovima i opcenito jednoj ugodnoj DVD-RAM tendenciji oblikovanja biranja novih DVD snimaca kod pojedinih forumaša baš zbog te opcije... Koliko nas doista ima DVD-RAM i koliko ga cesto koristite kao medij i sto držite na istom? Jeste li ga probali koristiti kao temp drive za TV tuner ili neku audio aplikaciju? |
a čekaj dvd-ram je ko dvd-+rw ili šta? to mi nije jasno, koje su direktne prednosti tog formata?
imam denona 1710 doma. |
Citiraj:
Zamisli da uđeš u foaje (ako se usudim uopce to tako nazvati) - prijemnu dvoranu (ispravnije) Plaza Hotela i tamo slucajno sjedi sa dionicarima i pije kavu vlasnik Donald Trump, a ti ga pitas : > Možete li me molim vas uputiti do najbližeg Hotela? < Što bi ti rekao? Pa nije li lakrdija da ti dajem link u za DVD-RAM bas ovdje :clap: Ajde molim te procitaj od samog pocetka ove teme sve što te zanima. #@$%^ Ostali@ No123 i meni znana DVD-RAM ekipa + novi vlasnici, ocekujem odgovore na postavljena DVD-RAM pitanja. Pa glupo je da otvaram novi topic za to pitanje a pase tematski ovdje. Jedina sramotna okolnost je što je BD postao vlasnik LG-a i to bas izdajničkog modela koji ne I/O DVD-RAM = sramota, a vec sam mu pakirao jedan dvostruki za welcome. |
ja uskoro kupujem DVD-RAM pržu, odnosno LG-a koji ga može snimati.
Zašto? Zato što mi je totalno sexy ideja da mogu drag and droppati 4,7GB podataka i izbrisati ih pritiskom na tipku deletu u windows exploreru. Zašto mi to treba? Najviše za konstantno nasnimavanje i dosnimavanje stvarčica koje mi ne stanu na USB stick. RW solucije mi nemojte spominjati. Ja sam od onih koji ne vjeruju u RW +/- medije :) |
zela me je lijenost, kad da ti velim :)
|
Citiraj:
koliko ga stvarno koristim? primarno backup podataka... tu i tamo kao temp drive za neku obradu videa/slika... vecina medija koje koristim je uglavnom DVD-R, RAMova imam svega nekoliko (5 kom trenutno)... i to jednostranih... ocem dvostrane... Visage help... :D |
Ja imam LG 4160B, starija sestra ima LG 4163B, a mladja sestra ima LG Combo, ne znam kako se zove ali podrzava DVD-RAM tako da sve sto slikam s digitalnim fotoaparatom stavljam na DVD-RAM i onda prebacim kod njih na komp. Osim toga na DVD-RAM-u cuvam sve programe koje imam jer mi je tako najjednostavnije i pjesmice.
|
Jos ja i starija sestra imamo i LG DRD-8160B DVD-ROM koji isto podrzava DVD-RAM :beer:
|
LG happy family :D
|
Evo danas oko 14:00h sluzbenim aktom kupovine LG 4163 i potpisom racuna usao u LG-DVD-RAM obitelj. :D Usput sam svratio do Ambiente u Novom Zagrebu i ubo 3 Panasonic DVD-Rama. Cijena im je inace 22 kn po komadu, gledao sam u Ilici i tam ih nemaju, imaju samo sa cartridgeom po 54 kn komad.
|
Citiraj:
Vidis, vidis, ta Ambijenta i dalje znaci radi, mislio sam da je to vec zaboravljena destinacija, kad prodjem odmahnem rukom, no fino da imaju Ram-ove. No kako je glavna prodajna centrala Ilica, onda je za naslutiti da tamo momentalno nemaju vecu potraznju pa nisu ni posegnuli za osvjezavanjem inventara, dok ovi Ambijentari imaju ne prodane viska. 22kn za 4.7GB? Imaju li dvostrane tamo? ...stalno me pitaju za njih pa da znam. Fino, DL se pokopao pa visokom cijenom a RAM sve povoljniji ;) |
di je ta ambijenta :) ?
i kakve su sanse da ce uskoro (za maximalno mjesec i malo vise dana) pojeftiniti doticna przilica? recimo 15ak posto? :D |
Miato: przilica je vec dobrano pojeftinila. Recimo razmisljao sam u ponedjeljak skoknuti do Ve-mila i kupiti ju, no srecom nije mi se nakon predavanja dalo klipsati na Voltino. Cijena u pon je iznosila cca 545 kn za crni model i retail varijantu. Danas sam se prisilio da odemo na Voltino i cijena je bila 495 kn. Dakle 50 kn discount u 24 h , necu ni pomisljati kaj bu bilo do kraja tjedna :D . Bulk varijanta, beige model ti je 440 kn,uostalom skokni kod Verice i Milana pa baci oko. Ambienta ti je zgrada preko puta Ine u Novom Zagrebu, ima veliki natpis Ambienta , nemres fulati, u izlozima tone namjestaja.
Visage: Sinoc sam pitao u Ilici imaju li Ramove, kaze tip cartridge only, 4,7gb. Pitam jel to trenutno tak, on kaze da. Sva sreca da sam se sjetio Ambiente i pitam jel zna da li oni imaju, kaze mogli bi imati. Kad sam dosao u Ambientu cim sam vidio 22kn Panasonic fixirao sam pogled i maltene ono : "stlicek tli komada ovoga" :eek: . Stvarno nisam puno zujao pa nemrem ti reci imaju li dvoslojne. Najbolje nazvati ili navratiti. ;) -- Dok sam otvarao sadrzaj kutije, malo prelistah paprice i vidimo preporuceni DVD-RAM mediji Maxell i Panasonic. Odmah toplina oko srca :) . Mislio sam u Ve-Milu uzeti Verbatim Ramove ali su imali na onom veleprodajnom skladistu a tamo po blatnjavom cestom mi se nije opet dalo. :rolleyes: |
Inace rijec je 3x medijima, da se ne bi ponadali da je o 5x rijec :)
|
Citiraj:
|
@zond
u petak je kupujem za 300kn :D :D neznam jesam li vas dobro shvatio, al vi u trgovini namjestaja kupujete DVD-RAMove ? ;) to je zapravo ona zgrada exportdrva, jelda? |
Je od Exportdrva, kad udjes nutra ldi lijevo uz namjestaj te na prvom racvanju desno (kod krizanja su ti stepenice koje vode na gornji kat) , dakle tu desno i onda nakon par metara lijevo, u biti pri kraju "zgrade" ti se nalazi multimedijalni odjel.
|
Evo i moje nove bebe :)
Iskustva budu za neko vrijeme. @Vi koji imate LG-a - S kojim se diskovima (DVD+-R/RW, -RAM) najbolje slaže? http://img246.echo.cx/img246/1785/dvdram9nh.th.jpg |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25. |