![]() |
:D:chears:..ma duži kabl je beba,ima u ve-mulju,70tak kn...
Netko je spomenuo Chiefa,ma sve mi je jasno,imam BX tower njihov,prža mi je IDE,Asusova isto..i skroz gore je..poznata mi je tvoja muka..ali blago ovoj ploči ako joj je položaj IDE konektora jedini minus..i razlog za 3 ocjene manje.. Zar ne? Sve u svemu,odličan posao..nino je dobro rekao,ako ćemo pošteno..prvo gledaš šta ćeš kupiti i šta ti treba..onda ideš kupovati..pa nemamo 10g pobogu..znamo šta kupujemo..Al ako je to - , onda ok..prihvaćam.. žile,kume..pa imaš kabel,70kn dođe..:D,bez rovanja 5,25tki..meni drži preko pola godine..ko sat radi prža...nije to greda.. 200kn? Nije malo..al nije ni pošteni miš..ako ćemo biti realni..kad kupuješ konfu od 6 000kn,200kn više manje mi neće biti problem..pogotovo ako kupuješ i pržu..pogledaš,raspitaš se..1 IDE,ok..na dnu je? ok i to..uzimam SATA pržu..i doviđenja..no kažem..ja sam zadržao staru..i poznam tvoje muke..i primjedba stoji. Tko koristi FDD? Evo jednog klipana..myself...zašto? Pa recimo da mi je Asusflash iz windowsa XP razvalio BIOS na dvije ASUS-ice prije..i rekao,zahebi..ja ne riskiram..lupio file na disketicu,i lijepo iz BIOS-a flashao..to je iznimka,ne pravilo..da se razumijemo...al govorim za sebe..netko cijeli život flasha iz XP i zakon mu je..ja sam imao tragikomičnih iskustava..pogotovo kad mi rokne veza sa serverom u Taiwanu a ja oću online puknuti update BIOS-a.. toga je bilo sa Gigabyteom koliko te volja..:hitthewal: EOD..super review..sviđa mi se..:) |
Citiraj:
Al jebiga,i za 70kn moraš radit par sati ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
ps.ne spammam niti poticem nesto, cista rasprava i moje gledanje na layout ploce. :beer: |
smirite si dozivljaje :D
ocjena 7/10 je opravdana jer je gledana u globalu a ne kao maticna do 800kn. Da sam stavio 9/10 nastala bi diskusija i oko toga iako sam mislio 8/10 no to je osobna ocjena. Za moje potrebe je ploca 7/10 a za necije druge 5/10 a za opet nekog drugog 10/10. Neznam cemu toliko panike oko ocjene. vModovi su tu da dokazu koliko je ploca "shebana" po pitanju voltaza. A meni je taj dio najvazniji kod nje jer 2.55V za memoriju je uber premalo i moram napravit vdimm mod kao i 1.7V za procesor. Ja sam imo srece pa nemam veliki drop sa Wolfijem al puno ljudi mora pravit vdroop mod kako bi se rijesio variranja napona. Opet kazem, za mene ploca zasluzuje ocjenu 7! |
Ma tako jasno..pričamo,šta ćemo drugo..pa nećemo se ljubit..:D:stoopid:...
Za 4ghz na E6750 je 1.65V vjerujem dovoljno za proc..a rijetko tko,pa čak i razer,memu drži preko 2.4V..ma sto ljudi,sto ćudi..iskustava..svega.. Realno je 7/10...ja dajem 8/10...:dajpivu: @optik..ma ne volim iz XP-a flashat..općenito..duži kabl? od njih..ma nema teorije..:D..al dobro..šta..70kn nije greda.. @žile..hahahha:roller:,to je najžešći osjećaj..nabriješ se,sve super..kad ono ne radi prža,kabel prekratak..eh..prepoznato.. Ne znam na koliko idu ovi 8 wolfiji..4.2,4.4?Mislim da će za 90% usera ploča biti rock-solid i super izbor za OC..ovih 10% će potražiti nešto i skuplje,i njima bolje.. @metak..ma svakako da moraš i cijenu staviti u obzir..tj. ploču u kontekst cijene..pa nije zbilja isto 800kn,tj 750 i 1000,1100,1200..nego pričaj ti meni..na koliko ide taj 8XXX ? |
Citiraj:
Cijenu sam svakako uzeo u obzir no nisam uzimao Vanillu kao najskuplju varijantu kao i sto nemozes gledat tako. Wolfy ide na onoliko koliko sam postao na prvoj strani ;) doduse jos sa stock coolerom no eto mali bench za veliki rez :D Sto se tice koliko globalno idu, 4.2 je neki prosjek za zracno hladenje (uzimam u obzir sve batcheve :D) EDIT: sto se tice flashanja. Imas ASUS Update tool. skines sa njihove stranice BIOS file i tamo odaberes opciju da flashas sa tim fileom i bog te veselio. Jako jednostavno ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
fino disketa..i da vidiš..old school.. Pa dobro..4.2..prosjek nekakvih E6750 je 3.8,4.0 max..ako ne i mrvicu više..dobro je..ni pola godine nakon kupnje kompa ne zaostajem.. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
A sto se tice palatala, ili rvackih slova/znakova, mislim da nas stvarno puno ima koji pisu ovako kako pisem ja i bullet. Problem je u tome sto nigdje kad sam "ucio" pisati nisam koristio niti jedan palatal... sto ja mogu sto ga qbasic, pascal i c ne podrzavaju? I sad kad ih probam koristit, trazim po tipkalu di je koje...:nono: |
Citiraj:
|
kad dode cooler bude testova ;)
sto se tice palatala, i meni neide pisanje njih negledajuci u tipkovnicu :D |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
SATA brena sucka big time ;) |
Citiraj:
Možeš li molim te postati 4.5 rezultat? |
Vidim da ti je teško povjerovati da ga je uspio naviti na 4.5GHz pri stock hlađenju :)
Škicni ovaj thread, možda progledaš ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja jedino znam da nije ista sobna temperatura kad je bio na 4.5 i sad na 4.4 . A uostalom znas koliko me zaboli zas mislis da nije na stocku jer ima clanova (vjerujem svi ostali) koji znaju da je na stocku ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@thedream: za 1200 @ 4-4-4-12 treba 2.3V dok sam pokusao sa 4-4-4-8 sa 2.45V i radilo je. Ubrzo bi trebao pravit vdimm pa se bude przilo :DAko ne, dobivam T2R x38 na review pa ce bit i soka za memu tako da ocekujem 700+ club :fiju:
@Vin EuroDizel: mislim da je bilo dosta o (lepim:D) brenama... Ovaj topic sam gledao kao topic za sva pitanja o Vanilli a ne samo kao njen review. Nesto kao Official P5K Vanilla thread tako da se ne bojte nista pitat ovdje o doticnoj ;) |
Evo nesto... Primjetio sam da kad idem sa voltazom iznad 1.6V da mi je sistem puno nestabilniji... tako sam neko vrijeme imao 4GHz e6750 na 1.59V 100% stabilan, no iso onak za ziher jos povecat V. 1.61V i sistem se rusi... kao i sve iznad toga. Do cega je ovo ne znam... i dal je to samo na mojoj ploci...
|
pogledaj si u BIOSu temperaturu. To se meni dogadalo i mogu rec da je podrucje socketa uzavrelo prilikom voltaze od 1.6V. Nakon 1.625V prije boota pali se upozorenje "Over Voltage Error" no ploca normalno nastavi.
Kad dode TRUE ici cu vise od 1.6V pa cemo vidjeti. Zasad ti samo ostaje opcija da provjeris temperaturu u BIOSu. Inace je meni sa 1.615V ploca sasvim normalno bootala... No bilo je hladnije pa su temperature to dopustale. |
Citiraj:
al to je bilo na p5k maticnoj koja mi je krepala nevezano od overkloka. sad sa "novom" mi se javlja ovo. Inace, puse 120mm vent, koji je malkec jaci, po prostoru oko socketa... tak da to nije problem. |
koja revizija? (iako je to za Vanillu nebitno). Vjerujem da je 1006 BIOS gore!?
|
Citiraj:
iako sam bio razocaran sa svima nakon 0603... bio je najstabilniji. |
Mora da se ploca onda nesto zblesila. U mene je rev.1.02 takoder i kako rekoh, radi sasvim normalno sa 1.625V (pricekaj tjedan dana pa ti recem kako se ponasa na 1.7V :D)
|
Citiraj:
Mozda je proc u pitanju:) Ah, puno je mozda... |
Citiraj:
http://www.max-save.org/pix/b27okg3_thumb.jpg http://www.max-save.org/pix/lj9arts_thumb.jpg sljedeci tjedan dolazi TRUE pa ce bit veselja sto se ploce tice a i sto se tice procesora :fiju: |
Svaka čast, nema što. Mene je to svakako zanimalo da vidim, čak mi je kao što sam i prije rekao zvučalo nemoguće da na 4.5 može dugo radit dok prolazi test stabilnosti i to samo sa stock kulerom. Ako je stock kuler zaista u pitanju ovdje i ako to prolazi test, to je nevjerojatno, ali istinito:)
Svaka čast još jednom. Pozdrav |
evo i dokaza da jest stock cooler... jos dok sam pokusavao sa 1.650V sam mjerio sto dokazuje i multimetar no nisam uspio dobit nista bolji rez pa sam vratio na 1.6375V prilikom SuperPi-a
http://www.max-save.org/pix/6p6cwgb_thumb.jpg |
Super 3.14zda je inace program koji stvara jako zauzece procesora i grijanje istog, ma LoL.
|
sta je pisac s time htio reci?
vrtio sam wprime 32M no srusilo se na 70% zbog temperature. Nevidim u cemu je poanta tvog posta osim spamma :stoopid: |
SuperPizdek nije test stabilnosti i ne korisiti niti 50% resursa procesora, pitanje je dana kad ce se poceti postati samo slike iz BIOS-a koliko je tko uspio napisati brojkica u polje gdje se upisuje vrijednost FSB-a :)
|
Citiraj:
|
SuperPI se vrti na jednoj jezgri..... i kao takav je savrsen izbor za opteretiti i testirati multi core proceve :fiju:
|
tko ovdje uopce prica o 100% opterecenju procesora? ciljao sam na 3. mjesto (sa stock coolerom) u SP1M i dobio sam ga. Jel se negdje spomenula stabilnost ili takvo sto? A i vec sam rekao da se na istim postavkama wPrime32M rusio. a sto se tice neiskoristivosti obje jezgre, nisi cuo za gasenje jedne tj. dodjeljivanje samo jedne jezgre nekom procesu :kafa:
ovdje bi ipak stao sa SP raspravom, ako imate sto protiv takve kalkulacije i nacina natjecanja raspravljajte negdje drugo. Ovaj thread sam zamislio iskljucivo za probleme i sposobnosti ploce a rezultati su tu da to podkrijepe. Istina, ovim sam izvlacio max iz procesora a ne iz MBO no ipak je ona bila na def postavkama NB-a i FSB-a a uspjela je preci 500MHz. |
Citiraj:
Citiraj:
Ti i tvoje navlačenje Super Pizde 3.14, odi ju navlačiti negdje drugdje. Ohladio se od clockanja, pa došao na ovaj podforum (već danima) pljuvati po clockanju, i svakom obliku benchanja/natjecanja... Ako ti se ne sviđa to, nemoj raditi, očito niti ne radiš, i dobro, tvoja stvar. Ovo nije mjesto za liječenje frustracija koliko tvoj flagship (ne)ide ili kako ti Traceri pucaju u MemTestu... Tako da, prestani njatke po svakoj iole korisnoj temi/temi namijenjenoj za natezanje/mjerenje pimpeka na ovom podforumu. NHF naravno...ovo sve nebih rekao da zbilja nije prešlo granicu ''dobrog ukusa''... Usput, u vezi SuperPi-ja i opterećenja, ovo ide i za nex-a Prime load: http://www.max-save.org/pix/cj5fslb_thumb.png Super Pi (dvije instancije) load: http://www.max-save.org/pix/zypqld4_thumb.png Super Pi (jedna instanca) load: http://www.max-save.org/pix/tmyy857_thumb.png Očito je da SuperPi u jednoj instanci opterećuje dual core procesor za točno polovicu, dok sa dvije potpuno opterećuje obje jezgre, kako se i vidi iz SS-a. Razlika od 3C između loada ta dva programa usput nešto i govori, toliko o (ne)zauzeću i (ne)zagrijavanju procesora SuperPi-jem, zar ne? S tim da SuperPi niti nije namijenjen za opterećivanje procesora... |
mali update sam napravio u selekciji modova.
dodana su jos 3 moda. (OVP,vMCH,FSBVTT/GTLREF) :chears: sutra cu se potrudit nac max FSB. :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16. |