PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Asus P5K Vanilla Review/Overclock/Vmod's Thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107226)

thedream 11.05.2008. 15:19

:D:chears:..ma duži kabl je beba,ima u ve-mulju,70tak kn...

Netko je spomenuo Chiefa,ma sve mi je jasno,imam BX tower njihov,prža mi je IDE,Asusova isto..i skroz gore je..poznata mi je tvoja muka..ali blago ovoj ploči ako joj je položaj IDE konektora jedini minus..i razlog za 3 ocjene manje..

Zar ne?

Sve u svemu,odličan posao..nino je dobro rekao,ako ćemo pošteno..prvo gledaš šta ćeš kupiti i šta ti treba..onda ideš kupovati..pa nemamo 10g pobogu..znamo šta kupujemo..Al ako je to - , onda ok..prihvaćam..

žile,kume..pa imaš kabel,70kn dođe..:D,bez rovanja 5,25tki..meni drži preko pola godine..ko sat radi prža...nije to greda..

200kn? Nije malo..al nije ni pošteni miš..ako ćemo biti realni..kad kupuješ konfu od 6 000kn,200kn više manje mi neće biti problem..pogotovo ako kupuješ i pržu..pogledaš,raspitaš se..1 IDE,ok..na dnu je? ok i to..uzimam SATA pržu..i doviđenja..no kažem..ja sam zadržao staru..i poznam tvoje muke..i primjedba stoji.

Tko koristi FDD? Evo jednog klipana..myself...zašto? Pa recimo da mi je Asusflash iz windowsa XP razvalio BIOS na dvije ASUS-ice prije..i rekao,zahebi..ja ne riskiram..lupio file na disketicu,i lijepo iz BIOS-a flashao..to je iznimka,ne pravilo..da se razumijemo...al govorim za sebe..netko cijeli život flasha iz XP i zakon mu je..ja sam imao tragikomičnih iskustava..pogotovo kad mi rokne veza sa serverom u Taiwanu a ja oću online puknuti update BIOS-a.. toga je bilo sa Gigabyteom koliko te volja..:hitthewal:

EOD..super review..sviđa mi se..:)

žile 11.05.2008. 15:25

Citiraj:

Autor thedream (Post 1025946)
žile,kume..pa imaš kabel,70kn dođe..:D,bez rovanja 5,25tki..meni drži preko pola godine..ko sat radi prža...nije to greda..

Ovako je kod mene izgledalo,subota navečer,ram došao busom (zadnji dio prije opaljenja),spajam sve,trpam u kućište,kabel prekratak,subota je je navečer deset sati,ja hoću instalirat win i overkluokirat :D
Al jebiga,i za 70kn moraš radit par sati ;)

Optik 11.05.2008. 15:29

Citiraj:

Netko je spomenuo Chiefa,ma sve mi je jasno,imam BX tower njihov,prža mi je IDE,Asusova isto..i skroz gore je..poznata mi je tvoja muka..ali blago ovoj ploči ako joj je položaj IDE konektora jedini minus..i razlog za 3 ocjene manje..

Zar ne?

Pa osobno, to je nesto sto je meni upalo u oci. Ta ploca mi je u drugom kompu i nismo se nesto previse druzili.

Citiraj:

200kn? Nije malo..al nije ni pošteni miš..ako ćemo biti realni..kad kupuješ konfu od 6 000kn,200kn više manje mi neće biti problem..pogotovo ako kupuješ i pržu..pogledaš,raspitaš se..1 IDE,ok..na dnu je? ok i to..uzimam SATA pržu..i doviđenja..no kažem..ja sam zadržao staru..i poznam tvoje muke..i primjedba stoji.

Stvar je ipak u principu. Asus je mogao isporucit 15-20cm duzi kabl sa plocom i mnogi bi rijesili muke.

Citiraj:

Tko koristi FDD? Evo jednog klipana..myself...zašto? Pa recimo da mi je Asusflash iz windowsa XP razvalio BIOS na dvije ASUS-ice prije..i rekao,zahebi..ja ne riskiram..lupio file na disketicu,i lijepo iz BIOS-a flashao..to je iznimka,ne pravilo..da se razumijemo...al govorim za sebe..netko cijeli život flasha iz XP i zakon mu je..ja sam imao tragikomičnih iskustava..pogotovo kad mi rokne veza sa serverom u Taiwanu a ja oću online puknuti update BIOS-a.. toga je bilo sa Gigabyteom koliko te volja..:hitthewal:

Pa barem je to kod Asusa sredjeno. EZFlash, spremi bios na hdd i digni ga. Sigurnije nego koristenje disketa tko zna koliko starih :)

ps.ne spammam niti poticem nesto, cista rasprava i moje gledanje na layout ploce.

:beer:

Bullet1 11.05.2008. 15:59

smirite si dozivljaje :D

ocjena 7/10 je opravdana jer je gledana u globalu a ne kao maticna do 800kn. Da sam stavio 9/10 nastala bi diskusija i oko toga iako sam mislio 8/10 no to je osobna ocjena. Za moje potrebe je ploca 7/10 a za necije druge 5/10 a za opet nekog drugog 10/10. Neznam cemu toliko panike oko ocjene.
vModovi su tu da dokazu koliko je ploca "shebana" po pitanju voltaza. A meni je taj dio najvazniji kod nje jer 2.55V za memoriju je uber premalo i moram napravit vdimm mod kao i 1.7V za procesor. Ja sam imo srece pa nemam veliki drop sa Wolfijem al puno ljudi mora pravit vdroop mod kako bi se rijesio variranja napona. Opet kazem, za mene ploca zasluzuje ocjenu 7!

thedream 11.05.2008. 16:21

Ma tako jasno..pričamo,šta ćemo drugo..pa nećemo se ljubit..:D:stoopid:...
Za 4ghz na E6750 je 1.65V vjerujem dovoljno za proc..a rijetko tko,pa čak i razer,memu drži preko 2.4V..ma sto ljudi,sto ćudi..iskustava..svega..

Realno je 7/10...ja dajem 8/10...:dajpivu:

@optik..ma ne volim iz XP-a flashat..općenito..duži kabl? od njih..ma nema teorije..:D..al dobro..šta..70kn nije greda..

@žile..hahahha:roller:,to je najžešći osjećaj..nabriješ se,sve super..kad ono ne radi prža,kabel prekratak..eh..prepoznato..

Ne znam na koliko idu ovi 8 wolfiji..4.2,4.4?Mislim da će za 90% usera ploča biti rock-solid i super izbor za OC..ovih 10% će potražiti nešto i skuplje,i njima bolje..

@metak..ma svakako da moraš i cijenu staviti u obzir..tj. ploču u kontekst cijene..pa nije zbilja isto 800kn,tj 750 i 1000,1100,1200..nego pričaj ti meni..na koliko ide taj 8XXX ?

Bullet1 11.05.2008. 16:34

Citiraj:

Autor thedream (Post 1026017)
Za 4ghz na E6750 je 1.65V vjerujem dovoljno za proc..a rijetko tko,pa čak i razer,memu drži preko 2.4V..ma sto ljudi,sto ćudi..iskustava..svega..

Ne znam na koliko idu ovi 8 wolfiji..4.2,4.4?Mislim da će za 90% usera ploča biti rock-solid i super izbor za OC..ovih 10% će potražiti nešto i skuplje,i njima bolje..

@metak..ma svakako da moraš i cijenu staviti u obzir..tj. ploču u kontekst cijene..pa nije zbilja isto 800kn,tj 750 i 1000,1100,1200..nego pričaj ti meni..na koliko ide taj 8XXX ?

gle, ako nisi shvatio - ici ce nesto ekstremnije poput ln2 hladenja i zato kazem da je uber malo tih 2.55V za memu te 1.7V za proc
Cijenu sam svakako uzeo u obzir no nisam uzimao Vanillu kao najskuplju varijantu kao i sto nemozes gledat tako.
Wolfy ide na onoliko koliko sam postao na prvoj strani ;) doduse jos sa stock coolerom no eto mali bench za veliki rez :D
Sto se tice koliko globalno idu, 4.2 je neki prosjek za zracno hladenje (uzimam u obzir sve batcheve :D)

EDIT:
sto se tice flashanja. Imas ASUS Update tool. skines sa njihove stranice BIOS file i tamo odaberes opciju da flashas sa tim fileom i bog te veselio. Jako jednostavno ;)

aski 11.05.2008. 16:36

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1025792)
Aski skidam te sa vrha :fiju::D

Nemoj mi se upucavat :D

thedream 11.05.2008. 17:15

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1026038)
gle, ako nisi shvatio - ici ce nesto ekstremnije poput ln2 hladenja i zato kazem da je uber malo tih 2.55V za memu te 1.7V za proc
Cijenu sam svakako uzeo u obzir no nisam uzimao Vanillu kao najskuplju varijantu kao i sto nemozes gledat tako.
Wolfy ide na onoliko koliko sam postao na prvoj strani ;) doduse jos sa stock coolerom no eto mali bench za veliki rez :D
Sto se tice koliko globalno idu, 4.2 je neki prosjek za zracno hladenje (uzimam u obzir sve batcheve :D)

EDIT:
sto se tice flashanja. Imas ASUS Update tool. skines sa njihove stranice BIOS file i tamo odaberes opciju da flashas sa tim fileom i bog te veselio. Jako jednostavno ;)

Sve pet..:D:roller::flyingey:..skužio sam..o tom toolu sam i pričao..ne sviđa mi se iz XP-a..jednom mi nije,vjerovao ili ne,background sliku pravilno stavio..i corruptao mi se cijeli BIOS..da sam se mogao slikati zamalo sa MBO....

fino disketa..i da vidiš..old school..

Pa dobro..4.2..prosjek nekakvih E6750 je 3.8,4.0 max..ako ne i mrvicu više..dobro je..ni pola godine nakon kupnje kompa ne zaostajem..

De5tr0yer 11.05.2008. 20:26

Citiraj:

Autor thedream (Post 1025830)
...ali kudim zbog subjektivnosti kod negativnih strana MBO...recimo ovako,IDE ? pa kome to još danas treba pobogu,za pržilicu si mislio? ili položaj IDE porta - na dnu MBO ? Da,to je pomalo nezgodno rješeno u ASUS-u..ali ništa šta jedan 70cm IDE-kabel ne može rješiti..

Da ne pričam..kako SATA prže koštaju ravno 200kn...i rješen problem..

Ostale negativnosti mi se nisu učinile pretjerano bitnima..pa ih ne bi iznosio..

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1025867)
da, negativne stvari su vise subjektivne no kad sagledas u globalu, puno ljudi jos koristi IDE sucelje, npr. meni je HDD jos IDE a prza SATA. Iako se cini smjesno tako je jer je stvarno na losem polozaju.

Ja jos uvijek iam ide hard. Slobodno se pogleda kak mi stoji hard sa 90cm ide kablom u linku na dnu, medu zadnjim slikama u reviewu.

Citiraj:

Autor nino (Post 1025903)
A boze moj, pa barem danas postoje mogucnosti "biranja" hardvera po zeljama. IDE/sata/boje/velicina pim**ka...itd.

Ako imam IDE hard, normalno da cu pogledati plocu prije kupnje i procijeniti dali mi pase ili ne. Ili cu izbaciti ide uredjaje iz kejsa i staviti sve sata. Toliko se raspravljate bespotrebno. Ili vi prvo kupite pa onda kukate. Ne kuzim. IDE slot je stavljen gdje je, nije na nama da procjenjujemo dali je dobar/los polozaj. Kome netreba taj ce rec da je u idealnom polozaju, right

Jelda? Hm. Ja sam kupovo maticnu i proc i sve prije neg sam uopce kuciste imao. Tako da nisam nikako mogao odrediti kako ce mi (ne)pasati polozaj ide konektora. Ako je moguce (a moguce je) staviti sve kanale fdd, ide itd. na jedno mjesto koje je totalno zgodno, zasto ne naprave? Da ustede 0.05$ po maticnoj za 40-ak vodova koji bi bili neznatno dulji? Osim toga, kad je dosla ova maticna u trgovine, ponuda sata prza je bila nikakva. Znam jer sam gledao da cu uzet, a ovu ide prebacit u drugi komp. Naravno da sam kupio ide...

A sto se tice palatala, ili rvackih slova/znakova, mislim da nas stvarno puno ima koji pisu ovako kako pisem ja i bullet. Problem je u tome sto nigdje kad sam "ucio" pisati nisam koristio niti jedan palatal... sto ja mogu sto ga qbasic, pascal i c ne podrzavaju? I sad kad ih probam koristit, trazim po tipkalu di je koje...:nono:

Ozi 11.05.2008. 20:43

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1025792)
ma np, sljedeci ozbiljniji review bude i pravopisno tocan samo za tebe :D

:stoopid: zas nebi bila moja slika? 4.5GHz je postignuto sa stock coolerom na 1.6V i sta je tu cudno? Mislim, znam da je malo ludo ici na takav potez

OK, ajde molim te zavrti Everest memory benchmark na 4.5, jako me zanima kakav će biti rezultat, pa postaj SS.

Bullet1 11.05.2008. 20:46

kad dode cooler bude testova ;)

sto se tice palatala, i meni neide pisanje njih negledajuci u tipkovnicu :D

Ozi 11.05.2008. 21:59

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1026292)
kad dode cooler bude testova ;)

sto se tice palatala, i meni neide pisanje njih negledajuci u tipkovnicu :D

Ne, ne, sada, sa stock coolerom, samo postaj rezultat iz Everest memory bencha, ništa više, to nije bar problem nakon svega što si već napravio, zar ne? Stavi na 4.5GHz i odvrti Everest benchmark, to je minuta posla.

Bullet1 11.05.2008. 22:04

OMFG...

eo ti rez na 4.4Ghz

http://www.max-save.org/pix/qkh5y9q_thumb.jpg

zadovoljan?

Dizel 11.05.2008. 22:41

Citiraj:

Autor thedream (Post 1025830)

Da ne pričam..kako SATA prže koštaju ravno 200kn...i rješen problem..

Nakrkaj sve SATA konektore diskovima i probaj na zadnji preostali picnit SATA brenu i da vidis problema :) DISK BOOT FAILURE do besvijesti :D

SATA brena sucka big time ;)

Ozi 11.05.2008. 22:59

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1026387)
OMFG...

eo ti rez na 4.4Ghz

http://www.max-save.org/pix/qkh5y9q_thumb.jpg

zadovoljan?

Hvala, ali zamolio sam te da postaš na 4.5, ne 4.4.
Možeš li molim te postati 4.5 rezultat?

Razer 11.05.2008. 23:03

Vidim da ti je teško povjerovati da ga je uspio naviti na 4.5GHz pri stock hlađenju :)

Škicni ovaj thread, možda progledaš ;)

Ozi 11.05.2008. 23:10

Citiraj:

Autor Razer (Post 1026458)
Vidim da ti je teško povjerovati da ga je uspio naviti na 4.5GHz pri stock hlađenju :)

Škicni ovaj thread, možda progledaš ;)

Hvala, za taj thread svi znaju rekao bih, no ovo me jako zanima jer vidim nešto što nije isto.;)

Bullet1 11.05.2008. 23:12

Citiraj:

Autor Ozi (Post 1026465)
Hvala, za taj thread svi znaju rekao bih, no ovo me jako zanima jer vidim nešto što nije isto.;)

onda taj dio podijeli s nama ;)
ja jedino znam da nije ista sobna temperatura kad je bio na 4.5 i sad na 4.4 . A uostalom znas koliko me zaboli zas mislis da nije na stocku jer ima clanova (vjerujem svi ostali) koji znaju da je na stocku ;)

thedream 12.05.2008. 12:22

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1026440)
Nakrkaj sve SATA konektore diskovima i probaj na zadnji preostali picnit SATA brenu i da vidis problema :) DISK BOOT FAILURE do besvijesti :D

SATA brena sucka big time ;)

:D:D..ma joj,al daj,ruku na srce..90% usera ima 1 SATA2 HDD i pržu..ali slažem se..disk boot failure je beba:roller:

thedream 12.05.2008. 12:24

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1026466)
onda taj dio podijeli s nama ;)
ja jedino znam da nije ista sobna temperatura kad je bio na 4.5 i sad na 4.4 . A uostalom znas koliko me zaboli zas mislis da nije na stocku jer ima clanova (vjerujem svi ostali) koji znaju da je na stocku ;)

E bul..na koliko držiš ballistixe da idu 1200 cl4? Meni neće mhz preko 1080...a valjda zato šta ja imam 3 keksa..:hitthewal::beer:

Dizel 12.05.2008. 12:31

Citiraj:

Autor thedream (Post 1026731)
:D:D..ma joj,al daj,ruku na srce..90% usera ima 1 SATA2 HDD i pržu..ali slažem se..disk boot failure je beba:roller:

JA sam taj problem imao kad su istom izasle SATA brene...3 SATA diska i SATA brena, 4 konektora za SATA na Abit AW8...i nikako bootat sistem, LoL. Onda sam skontao da moram jedan disk istekati i brenu ostaviti samu na jednom paru SATA kontrolera, inace kita od boota :D Brena je uskoro bila prodana. IDE rulez!

Bullet1 12.05.2008. 21:06

@thedream: za 1200 @ 4-4-4-12 treba 2.3V dok sam pokusao sa 4-4-4-8 sa 2.45V i radilo je. Ubrzo bi trebao pravit vdimm pa se bude przilo :DAko ne, dobivam T2R x38 na review pa ce bit i soka za memu tako da ocekujem 700+ club :fiju:

@Vin EuroDizel: mislim da je bilo dosta o (lepim:D) brenama...

Ovaj topic sam gledao kao topic za sva pitanja o Vanilli a ne samo kao njen review. Nesto kao Official P5K Vanilla thread tako da se ne bojte nista pitat ovdje o doticnoj ;)

De5tr0yer 12.05.2008. 21:27

Evo nesto... Primjetio sam da kad idem sa voltazom iznad 1.6V da mi je sistem puno nestabilniji... tako sam neko vrijeme imao 4GHz e6750 na 1.59V 100% stabilan, no iso onak za ziher jos povecat V. 1.61V i sistem se rusi... kao i sve iznad toga. Do cega je ovo ne znam... i dal je to samo na mojoj ploci...

Bullet1 12.05.2008. 21:32

pogledaj si u BIOSu temperaturu. To se meni dogadalo i mogu rec da je podrucje socketa uzavrelo prilikom voltaze od 1.6V. Nakon 1.625V prije boota pali se upozorenje "Over Voltage Error" no ploca normalno nastavi.

Kad dode TRUE ici cu vise od 1.6V pa cemo vidjeti. Zasad ti samo ostaje opcija da provjeris temperaturu u BIOSu. Inace je meni sa 1.615V ploca sasvim normalno bootala... No bilo je hladnije pa su temperature to dopustale.

De5tr0yer 12.05.2008. 21:49

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1027206)
pogledaj si u BIOSu temperaturu. To se meni dogadalo i mogu rec da je podrucje socketa uzavrelo prilikom voltaze od 1.6V. Nakon 1.625V prije boota pali se upozorenje "Over Voltage Error" no ploca normalno nastavi.

Kad dode TRUE ici cu vise od 1.6V pa cemo vidjeti. Zasad ti samo ostaje opcija da provjeris temperaturu u BIOSu. Inace je meni sa 1.615V ploca sasvim normalno bootala... No bilo je hladnije pa su temperature to dopustale.

vozio sam ja na vise od 1.68V, nis se ne boj.

al to je bilo na p5k maticnoj koja mi je krepala nevezano od overkloka.

sad sa "novom" mi se javlja ovo. Inace, puse 120mm vent, koji je malkec jaci, po prostoru oko socketa... tak da to nije problem.

Bullet1 12.05.2008. 21:54

koja revizija? (iako je to za Vanillu nebitno). Vjerujem da je 1006 BIOS gore!?

De5tr0yer 12.05.2008. 21:59

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1027226)
koja revizija? (iako je to za Vanillu nebitno). Vjerujem da je 1006 BIOS gore!?

1.02.. ko i ona prva... 1006.

iako sam bio razocaran sa svima nakon 0603... bio je najstabilniji.

Bullet1 12.05.2008. 22:01

Mora da se ploca onda nesto zblesila. U mene je rev.1.02 takoder i kako rekoh, radi sasvim normalno sa 1.625V (pricekaj tjedan dana pa ti recem kako se ponasa na 1.7V :D)

De5tr0yer 13.05.2008. 20:07

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1027231)
Mora da se ploca onda nesto zblesila. U mene je rev.1.02 takoder i kako rekoh, radi sasvim normalno sa 1.625V (pricekaj tjedan dana pa ti recem kako se ponasa na 1.7V :D)

sad uskoro se nadam uzet rad za vodeno, napravit jos par sitnica, mozda cak i E8400 sjedne, pa cu onda malo jace kloknut.
Mozda je proc u pitanju:) Ah, puno je mozda...

Bullet1 16.05.2008. 11:03

Citiraj:

Autor Ozi (Post 1026456)
Hvala, ali zamolio sam te da postaš na 4.5, ne 4.4.
Možeš li molim te postati 4.5 rezultat?

evo Ozi samo za tebe sam se jucer poigrao i bio prisiljen srusiti Razera i Quakea u SuperPi-u :D a i da nekazes da nemam Everest screen i njega sam samo za tebe napravio

http://www.max-save.org/pix/b27okg3_thumb.jpg http://www.max-save.org/pix/lj9arts_thumb.jpg

sljedeci tjedan dolazi TRUE pa ce bit veselja sto se ploce tice a i sto se tice procesora :fiju:

Ozi 16.05.2008. 11:14

Svaka čast, nema što. Mene je to svakako zanimalo da vidim, čak mi je kao što sam i prije rekao zvučalo nemoguće da na 4.5 može dugo radit dok prolazi test stabilnosti i to samo sa stock kulerom. Ako je stock kuler zaista u pitanju ovdje i ako to prolazi test, to je nevjerojatno, ali istinito:)
Svaka čast još jednom.

Pozdrav

Bullet1 16.05.2008. 11:22

evo i dokaza da jest stock cooler... jos dok sam pokusavao sa 1.650V sam mjerio sto dokazuje i multimetar no nisam uspio dobit nista bolji rez pa sam vratio na 1.6375V prilikom SuperPi-a

http://www.max-save.org/pix/6p6cwgb_thumb.jpg

Dizel 16.05.2008. 11:55

Super 3.14zda je inace program koji stvara jako zauzece procesora i grijanje istog, ma LoL.

Bullet1 16.05.2008. 12:19

sta je pisac s time htio reci?
vrtio sam wprime 32M no srusilo se na 70% zbog temperature. Nevidim u cemu je poanta tvog posta osim spamma :stoopid:

Dizel 16.05.2008. 12:52

SuperPizdek nije test stabilnosti i ne korisiti niti 50% resursa procesora, pitanje je dana kad ce se poceti postati samo slike iz BIOS-a koliko je tko uspio napisati brojkica u polje gdje se upisuje vrijednost FSB-a :)

Ozi 16.05.2008. 13:24

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1030442)
SuperPizdek nije test stabilnosti i ne korisiti niti 50% resursa procesora, pitanje je dana kad ce se poceti postati samo slike iz BIOS-a koliko je tko uspio napisati brojkica u polje gdje se upisuje vrijednost FSB-a :)

Da, super pi rezultat je zapravo rezultat memorijskih i fsb performansi, ali stavr nije tako jednostavna računajući na to da se super pi vrijeme računanja drastično smanjuje većim klokom.

nex 16.05.2008. 13:31

SuperPI se vrti na jednoj jezgri..... i kao takav je savrsen izbor za opteretiti i testirati multi core proceve :fiju:

Bullet1 16.05.2008. 21:09

tko ovdje uopce prica o 100% opterecenju procesora? ciljao sam na 3. mjesto (sa stock coolerom) u SP1M i dobio sam ga. Jel se negdje spomenula stabilnost ili takvo sto? A i vec sam rekao da se na istim postavkama wPrime32M rusio. a sto se tice neiskoristivosti obje jezgre, nisi cuo za gasenje jedne tj. dodjeljivanje samo jedne jezgre nekom procesu :kafa:

ovdje bi ipak stao sa SP raspravom, ako imate sto protiv takve kalkulacije i nacina natjecanja raspravljajte negdje drugo. Ovaj thread sam zamislio iskljucivo za probleme i sposobnosti ploce a rezultati su tu da to podkrijepe. Istina, ovim sam izvlacio max iz procesora a ne iz MBO no ipak je ona bila na def postavkama NB-a i FSB-a a uspjela je preci 500MHz.

Razer 16.05.2008. 21:37

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1030386)
Super 3.14zda je inace program koji stvara jako zauzece procesora i grijanje istog, ma LoL.

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1030442)

Jel ti dosta?

Ti i tvoje navlačenje Super Pizde 3.14, odi ju navlačiti negdje drugdje.

Ohladio se od clockanja, pa došao na ovaj podforum (već danima) pljuvati po clockanju, i svakom obliku benchanja/natjecanja...

Ako ti se ne sviđa to, nemoj raditi, očito niti ne radiš, i dobro, tvoja stvar.

Ovo nije mjesto za liječenje frustracija koliko tvoj flagship (ne)ide ili kako ti Traceri pucaju u MemTestu...

Tako da, prestani njatke po svakoj iole korisnoj temi/temi namijenjenoj za natezanje/mjerenje pimpeka na ovom podforumu.

NHF naravno...ovo sve nebih rekao da zbilja nije prešlo granicu ''dobrog ukusa''...

Usput, u vezi SuperPi-ja i opterećenja, ovo ide i za nex-a

Prime load:

http://www.max-save.org/pix/cj5fslb_thumb.png

Super Pi (dvije instancije) load:

http://www.max-save.org/pix/zypqld4_thumb.png

Super Pi (jedna instanca) load:

http://www.max-save.org/pix/tmyy857_thumb.png

Očito je da SuperPi u jednoj instanci opterećuje dual core procesor za točno polovicu, dok sa dvije potpuno opterećuje obje jezgre, kako se i vidi iz SS-a.

Razlika od 3C između loada ta dva programa usput nešto i govori, toliko o (ne)zauzeću i (ne)zagrijavanju procesora SuperPi-jem, zar ne? S tim da SuperPi niti nije namijenjen za opterećivanje procesora...

Bullet1 20.05.2008. 21:43

mali update sam napravio u selekciji modova.
dodana su jos 3 moda. (OVP,vMCH,FSBVTT/GTLREF)

:chears:

sutra cu se potrudit nac max FSB. :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16.