PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Mass Effect PC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104908)

konj 03.06.2008. 23:44

Nisu bas "save" rijesili u originalu.

A sto se tice sucelja i inventorija, ljudi pa ovo je igra sa konzole tako da ne ocekujete previse po tom pitanju. Za pc jesu navodno malo poboljsali grafiku i uveli podrsku za misa i tastaturu ( hahaha kakav lol ) ali cijelo vrijeme zaboravljaju da sto prolazi na konzoli ( valjda ljudima padne inteligencija cim sjednu ispred televizora, nema veze sto je ukljucena konzola a ne big brother) na pcu bas i nece. Iako igra nije losa i ima dobru pricu puno je to losije od witchera npr. a ljudi nebi vjerovali da je mass effect ipak rpg igra, tj. trebala je biti.

Zmalamuth 04.06.2008. 13:19

malecni update.
Problemi sa save i hyperspace jump rijeseni.:chears:

hammer_of_thor 04.06.2008. 13:38

A da podjeliš sa nama način na koji su riješeni?
Ili su onako "riješeni"

xGAME 05.06.2008. 16:01

ima li tko kakvih problema kada igra s 8800gt

hammer_of_thor 06.06.2008. 01:53

Evo ufurao sam se u igru, super mi je, zapravo, i više od super, stvarno me ugodno iznenadila, odličnom pričom i igrivošču
Riješio sam zasad sve u Citadeli, postao Spectre, preuzeo brod Normady... sad trebam odletit u neki sustav... kad bi mogao ući u oni galaktičku mapu -.- :kafa:

Sonic2048 06.06.2008. 01:59

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1048222)
Evo ufurao sam se u igru, super mi je, zapravo, i više od super, stvarno me ugodno iznenadila, odličnom pričom i igrivošču
Riješio sam zasad sve u Citadeli, postao Spectre, preuzeo brod Normady... sad trebam odletit u neki sustav... kad bi mogao ući u oni galaktičku mapu -.- :kafa:

pošalji mi mail ja ti dam tu mogučnost :D

John Creasy 06.06.2008. 09:19

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1048222)

A jebemu....bez spoilera (bar i tih malih)....nije zabavno:Machineg:

Sonic2048 06.06.2008. 11:38

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 1048324)
A jebemu....bez spoilera (bar i tih malih)....nije zabavno:Machineg:

ma to je ništa,ako hočeš neki MEGA spoiler javi se uništim ti zabavu totalno :D

John Creasy 06.06.2008. 16:15

Citiraj:

Autor Sonic2048 (Post 1048436)
ma to je ništa,ako hočeš neki MEGA spoiler javi se uništim ti zabavu totalno :D

Hehe, tako mi je zabava bila uništena u Ass Creedu.... ..nažalost....
Nije ovo ništa puno, al ubuduće molim, da ako itko bude pisao gdje je stao u igri i koga je sve osvojio i pokillao, molim da napišete SPOILER....hvala na razumijevanju.....:dobartek:

xGAME 06.06.2008. 21:36

evo zaigrao to čudo od igre im ogu reči da je igra super u svim pogledima, za sada nemam nikakvih problema... meni za sada s 8800gt radi normalno, sve na max

hammer_of_thor 06.06.2008. 21:44

Samo nek mi netko kaže, po mogučnosti netko ko je odigrao malo vise tu igru
Dali se sve svodi na skakanje po sustavima i ici od jednog pustinjskog planeta do drugoga ili ima ekšuali i razvijenih planeta?
Prvi sam jump napravio (malo sam tu sad preskočio glavnu priču) i prvo tražim kčerku od one ženske neke utjecajne pič** sto se pojavi glasom na onoj snimci, pa istražujem planete tamo tog sustava na koji su me uputili i svi pustinja za pustinjom

Jesu svi taki napušteni ili ima ono ful lijepih razvijenih planeta u drugim sustavima?

konj 07.06.2008. 03:38

Pa obisao sam ih dosta i vecina planeta su pusti ko da su na enginu iz 90ih. Jedino planeti vezani za pricu imaju koju kucicu i tunele ali svejedno pustinja.

Dali netko kuzi sta znace statistike itema? Nema u uputstvima. Nemam pojma kako se statsi zbrajaju i sto rade u kojoj mjeri pa ako tko zna neka napise. Volim znati sto cemu sluzi u igri i sto mogu s njima. Ovako nemam pojma dali je bolji armor s vise shielda ili optornosti na dmg. A da ne pricam o upgradima koji nemam pojma sto dobar dio njih daje. I što je acuracy cost?? Znam da je igra s konzole ali valjda ti pusti brojevi ipak znace nesto?

Lucius 07.06.2008. 17:50

Igra je za sada dobra. Igram na ultra high sa frame rate-om oko 20. Prica se zagrijava ima dosta poznatih glasova npr. Keith David iz Pitch Black-a glumi onog arapa, onda Marina Siritis iz Star Treka, Lance Henrikson, ima ih jos, ali ne znam kako se zovu. Iz Dooma onaj sta vijesti govori na pda-u je ovdje i slicnu ulogu ima. :care:

Sonic2048 08.06.2008. 12:08

Citiraj:

Autor konj (Post 1049201)
Pa obisao sam ih dosta i vecina planeta su pusti ko da su na enginu iz 90ih. Jedino planeti vezani za pricu imaju koju kucicu i tunele ali svejedno pustinja.

Dali netko kuzi sta znace statistike itema? Nema u uputstvima. Nemam pojma kako se statsi zbrajaju i sto rade u kojoj mjeri pa ako tko zna neka napise. Volim znati sto cemu sluzi u igri i sto mogu s njima. Ovako nemam pojma dali je bolji armor s vise shielda ili optornosti na dmg. A da ne pricam o upgradima koji nemam pojma sto dobar dio njih daje. I što je acuracy cost?? Znam da je igra s konzole ali valjda ti pusti brojevi ipak znace nesto?

pa ako se nevaram piše ti kada klikneš na upgrade šta radi nekaj tipa 25% damage increase, uostalom ti piše onak ugradiš u armor neki shti pa imaš 30%txic resistance, accuracy cost ti je ono kada pucaš s assault rifelom pa ti se nišan počinje povečavat,sve što je manji accuraccy cost manej se povećava i brže skuplja.

hammer_of_thor 08.06.2008. 13:31

Ja sam skroz skužio sad Inventory, čak je i ok napravljen ali treba malo da se uhodaš

Jedino sto me jaaaaaaaako živcira:

Ja uzeo Vanguarda, dakle, dobar je sa pištoljem, shotgunom i biotic močima, i to ukratko znači da Assault Rifle i snajper mogu bacit :wtf2:
Ne mogu uopče nabrijavati baratanje sa njima, pa WTF, kak mutavo, dođe mi da ponovo ispočetka krenem i uzmem običnog marinca jer (iako sam jako dobar sa pištoljem) zivcira me sto slona na 2 metra ne mogu pogoditi sa puškom :fuming:

Lucius 08.06.2008. 14:05

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1050437)
Ja sam skroz skužio sad Inventory, čak je i ok napravljen ali treba malo da se uhodaš

Jedino sto me jaaaaaaaako živcira:

Ja uzeo Vanguarda, dakle, dobar je sa pištoljem, shotgunom i biotic močima, i to ukratko znači da Assault Rifle i snajper mogu bacit :wtf2:
Ne mogu uopče nabrijavati baratanje sa njima, pa WTF, kak mutavo, dođe mi da ponovo ispočetka krenem i uzmem običnog marinca jer (iako sam jako dobar sa pištoljem) zivcira me sto slona na 2 metra ne mogu pogoditi sa puškom :fuming:

Ja sam uzeo Marinca, nije mi se svidjalo sto vanguard ima samo shotgun i pistolj. Biotic mi je nekako slabo izgledao, a tako ionako Kaidan Alenko ti je biotic pa koristis njega za malo "star wars" efekta. Uglavnom igra je zakon, ali cekati cu kraj 8. mjeseca kada nabavljam novi komp, pa cu ga onda proci. Jednostavno ovih 20 fps ubija covjeka.:hitthewal:

hammer_of_thor 08.06.2008. 14:11

Citiraj:

Autor Lucius (Post 1050479)
Biotic mi je nekako slabo izgledao, a tako ionako Kaidan Alenko ti je biotic pa koristis njega za malo "star wars" efekta. Uglavnom igra je zakon, ali cekati cu kraj 8. mjeseca kada nabavljam novi komp, pa cu ga onda proci. Jednostavno ovih 20 fps ubija covjeka.:hitthewal:

Ja za biotic moći koristim Liaru :goood::care:
Kak ženska rula e, owna sve okolo :banana:

Sve mislim kako ću početi ispočetka, pištolj mi je OK, dosta jak, al ne mogu stalno igrati sa njim, dosadi :kafa:

A ovo za 20 fps... pa smanji malo detalje i rezu čovječe :D

Lucius 08.06.2008. 17:35

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1050487)
Ja za biotic moći koristim Liaru :goood::care:
Kak ženska rula e, owna sve okolo :banana:

Sve mislim kako ću početi ispočetka, pištolj mi je OK, dosta jak, al ne mogu stalno igrati sa njim, dosadi :kafa:

A ovo za 20 fps... pa smanji malo detalje i rezu čovječe :D

Hehe dobra je. Ja imam dva accounta, na jednom sam rogue ili ti "evil", a na drugom "good".

Hej, vec igram na 1024 x 768, manje bi bilo bzvz i ne bi imao isti gaming experience kao na max. Ma imam ti ja vec nagomilanih igra koje cekaju kraj 8. mjeseca. Ma strpit cu se, do tada samo isprobavanje igara i trazenja prave konfe.:kafa:

hammer_of_thor 08.06.2008. 17:54

Ma ja igram samo sa jednim, naginjem Paragonu, ne želim ići u Renegade/Odmetnika

xGAME 08.06.2008. 18:16

igram s vanguardom, isto Paragon,malo je glup kaj onda mi rifle i sniper niš ne znači ali ok, navadil sam se...

Sonic2048 09.06.2008. 00:38

Baš me zanima razlika između Paragona i renegade na kraju,ja npr naginjem ovom zločesto, e sada pitanje zašto? Pa jer je bilo fora koknut onog lika iz bande kaj te ucjenjuje :D

Hamm 09.06.2008. 06:42

@Sonic2048...ajde prestani :) uništavaš drugima igru..

Neo-ST 10.06.2008. 00:12

može li mala pomoć, zapeo sam u onom rudniku gdje je kćerka od one neke, i sad idemo velikim liftom prema gore i gore nas čekaju onaj veliki ružni i ekipa... ekipu brzo pokokam, ali njega ne mogu nikako...zatrči se na mene, udre me i to je to, a ovi moji patetični suradnici vrlo brzo kleknu...
jednom mi se posrećio "bug" u toj situaciji, naime taj veliki je zapeo za zid i onda sam ga mogao komodno koknit sa snajperom, šta sam i napravio, i onda sam došao do njega, on se digao (oživio nekako), udrio me i paf... poludio sam... :(
ali od svega me najviše živcira šta iznova i iznova moram slušat onaj dijalog prije nego se počmemo dizat dizalom jer ga se ne može preskočit :fuming:

hammer_of_thor 10.06.2008. 01:18

hmmm, ja sam to riješio u roku jedne minute
Odma nakon cut-scene roknuo space, naredio jednom mom da baci throw na jednog vojnika, drugom overkill, u roku 20 sekundi te oko velikog porokao, ostao jos samo taj ružni, on se sakrio iza nekog kamena, ja ga samo roko, lagan za ubit, čak i sa pištoljem
I da, dok je na podu, tj, kao mrtav, još rokaj u njega i tek češ ga onda ubit

Lihto 14.06.2008. 17:05

Konačno i ja počeo igrat,predobra igra:),baš vuće na KOTOR:) što je odlična stvar jer nikako da izbace KOTOR 3. Inače jedino me zanima jel se squad može mjenjat trenutno ili samo onda kad dobijem opciju da biram ko će samnom?

hammer_of_thor 14.06.2008. 19:00

Squad možeš mijenjati tako da se vratiš na svoj brod Normandy i ponovo odmah izađeš iz njega, onda te dočeka onaj screen za biranje squada :)
naravno tek nakon sto riješiš sve u Citadeli i skupiš dovoljno ljudi da možeš birati
A dok si jos u Citadeli kada regrutiraš nekoga isto ti se otvori taj screen i biras

Ja sam podosta već prešao, ali mislim da nije to jos bliu kraja, barem se nadam, ganjam onu Beneziu po zamrznutom planetu Noveria
Ja se uplašio kad sam negdje pročitao da je igra kratka i da ju je neki lik prešao u 9-10 sati :nono:, a ni CItadelu nemoš pošteno riješit u 8 sati igre
Naravno, vjerovatno je lik u tih 10 sati riješio Citadelu i došao na Normandiju te nije mogao otvoriti galaxy map i mislio da je kraj :roller:

Super mi je ono sto moraš/možeš birati sto kažeš i sve ima svoje posljedice i se može itekako očitovati u igri

Jedino mi je borba malo mutava... jednostavno su ju trebali napraviti više FPS-ovsku, ovako je prekonzolaška i neispolirana

Lihto 14.06.2008. 19:40

ma dobra je borba,malo treba se naviknut,taktizirat i tak to:)

xGAME 14.06.2008. 19:42

moguće je igru proću u 9h i manje, ali pod uvjetom da ubrzavaš sve dialoge, filmove, ne istražuješ sve svijetove, ne ispunjavaš sporedne misije...meni je trebalo 36h (možda par minuta više) ali sam ispunio sve sporedne misije koje sam dobil osim onih kukaca na početku (trebal sam naći još jednog) i mžda još koje misije (najviše jedne), za svaki planet sam čital opis, pročital cijeli codex, pratil sve dialoge, bil na svim mjestima na mapama/planetima... igra je super, samo kaj su se više trbali potrudit sa sporednim planetima, a ne da su svi isti, samo se razlikuju u boji (neki plavi, neki crveni....), trebalo bi biti veće područeje za kretanje po njima i više za istraživati po njima, ubaciti po koje drvo, čudne biljke, životinje... i trebali su napraviti da semože sletjeti na našu planetu Zemlju (!!!MALI SPOILER!!!na mjesec se može i tamo se dobije dodatni/bonus skill...)... sve u svemu jako dobro napravljeno...ocjena 9 od 10

hammer_of_thor 14.06.2008. 20:00

Daj mi reci (stavi pod spoiler) jesi zaveo Liaru? :D

Ja idem po redu, obavljam sve sto mogu, pratim, čitam, veći mi je gušt
Ja za onaj bonus skill na mjesecu uzeo Shock Troopera :D, fora

I da, slažem se da su planete mogli malo bolje napraviti, samo se po boji razlikuju, osim onih na kojima su main questovi

Malo me koja igra odmah ovako oduševila, stvarno predobra i definitivno preporuka za svakoga, možda čak i 9.5/10

xGAME 14.06.2008. 21:33

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1056773)
Daj mi reci (stavi pod spoiler) jesi zaveo Liaru? :D

Ja idem po redu, obavljam sve sto mogu, pratim, čitam, veći mi je gušt
Ja za onaj bonus skill na mjesecu uzeo Shock Troopera :D, fora

I da, slažem se da su planete mogli malo bolje napraviti, samo se po boji razlikuju, osim onih na kojima su main questovi

Malo me koja igra odmah ovako oduševila, stvarno predobra i definitivno preporuka za svakoga, možda čak i 9.5/10

SPOILER

liaru sam od****l, ashley mi je bolja:D, prije ilosa sam se poigral s njom:D :D

igral sam s vanguardom i isto sam na mjesecu uzeo neki skill koji je više za oružje, ne znam je li to taj ili neki drugi, drugi je bio za one sposobnosti/moči...

danc00 14.06.2008. 21:35

Ne sviđa mi se način borbe,,,jesu ga zasrali. Al sve ostalo je za pohvalu...dijalozi i te cake...al nije me tolko zagrijala ko "KOTOR",

Fiberglass 15.06.2008. 11:43

Prešao sam je prije 2 tjedna jako dobra igra....priča je super ali trebali su se ipak odlučiti ili RPG ili pucačina.
to je jedina zamjerka igri..inače sve ostalo je predobro.

shrek00 16.06.2008. 15:41

Problem!!

Situacija je sljedeća...igram negdje sal i pol vremena cca i došao sam do dijela kada me pošalju na neku misiju...naravno u onom gradu sam...dođem u brod sve super i i kam onda dalje....di se pali brod :lol2:

sve živo sam obišao.....

pomagajte

Lihto 16.06.2008. 15:58

imaš onu mapu gdje putuješ,traži galaxy map,tamo je kod onog navigatora

shrek00 16.06.2008. 16:09

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1058690)
imaš onu mapu gdje putuješ,traži galaxy map,tamo je kod onog navigatora

e da galaxy map mi se otvori i sve mi je crno..jedini kad stišćem esc se pojavi slika na sekundu....pretpostavljam da netreba tako izgledat...neki bug ili nešto?!!!!!

hammer_of_thor 16.06.2008. 16:55

Citiraj:

Autor shrek00 (Post 1058705)
e da galaxy map mi se otvori i sve mi je crno..jedini kad stišćem esc se pojavi slika na sekundu....pretpostavljam da netreba tako izgledat...neki bug ili nešto?!!!!!

Bug nije, već je tvoj primjerak igre... pirat :fiju:
Nabavi original :goood:

shrek00 16.06.2008. 17:08

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1058762)
Bug nije, već je tvoj primjerak igre... pirat :fiju:
Nabavi original :goood:

Pa kaj se to svima događa sa neorginalnim primjercima??!!!
Nije vrag da nisu ništa smislili da se to nekak zaobiđe...
ah ti hakeri.... :)

di ima za kupit igra i po kojoj cijeni

hammer_of_thor 16.06.2008. 19:03

Citiraj:

Autor shrek00 (Post 1058777)
Pa kaj se to svima događa sa neorginalnim primjercima??!!!

di ima za kupit igra i po kojoj cijeni

Imaš PM :beer:

Spoiler:

Ja evo našao lady Beneziu i ubio ju i pustio one kukce da žive, i odem na sljedeči planet po misiji kad ono sa tim planetom izgleda i završava :(
Virmire planet, neeeeeeee, već kraj, ili nije? Možda Saren pobjegne pa se nastavi pucačina po galaksiji :D :Machineg:

Idem loadat save prije slijetanja na taj planet pa istraživati druge planete i riješavati sporedne misije

Neo-ST 17.06.2008. 01:44

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1052120)
može li mala pomoć, zapeo sam u onom rudniku gdje je kćerka od one neke, i sad idemo velikim liftom prema gore i gore nas čekaju onaj veliki ružni i ekipa... ekipu brzo pokokam, ali njega ne mogu nikako...zatrči se na mene, udre me i to je to, a ovi moji patetični suradnici vrlo brzo kleknu...
jednom mi se posrećio "bug" u toj situaciji, naime taj veliki je zapeo za zid i onda sam ga mogao komodno koknit sa snajperom, šta sam i napravio, i onda sam došao do njega, on se digao (oživio nekako), udrio me i paf... poludio sam... :(
ali od svega me najviše živcira šta iznova i iznova moram slušat onaj dijalog prije nego se počmemo dizat dizalom jer ga se ne može preskočit :fuming:

Još uvijek ne mogu preć ovaj dio...
Samnom u ekipi su Wrex i Tali'Zorah. Kako god da ih postavim i koje god powerse da koriste, uvijek na*ebem. Onaj najjači je jednostavno pre jak i pre brz i pobije mi cijelu ekipu, a mene jednim udarcem. Najdalje dokle sam uspio je da sam mu pucao u vrat i on je pao, i nastavio sam pucat po njemu, međutim on se digao, health mu se vratio (baš debilno), i ja ponovo počeo pucat međutim tada weapon overheat i gotovo, a kada mu idem pobjeć onda me uhvati fatigued i opet gotovo. Da nisam probao bar 100 puta dosad ne bih se žalio, ali već danima stojim na ovom *ebenom nivou na kojem ne mogu ni preskočit onu kompletnu animaciju :fuming:
Čak sam posegnuo i za cheatom (onaj sa otvaranjem console), međutim ne funkcionira (tamo nalaže upotrebu tilde, a hrv tastatura nema tildu na mjestu gdje oni imaju. Kod njih je to tipka ispod ESC, a kod hrv. tastature je to alt gr. + 1, a to ne funkcionira u igri)

hammer_of_thor 17.06.2008. 11:17

Ne znam di tvoje tipkovnica ima tildu ali moja ima lijevo od jedinice, ispod escapea
Skini neki trainer ako baš ne možeš to preći, uključiš besmrtnost (ako je ima) i peglaš :Machineg:

Stvarno ne znam, ja sam za tu misiju imao Garrusa i Ashley mislim
Nakantao sam ih ko beba zvečku u roku odmah

Throw na tog glavnog, u dok se on digne već možeš pobiti 3 ona oko njega
Overheat, sabotage, koristi sve biotice od suboraca
I da, uzmi najjacu sačmaricu za to i stavi joj one metke koji su dobri protiv synthetica

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:01.