PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   quad q6600 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77129)

Swarm dude 15.08.2007. 17:58

Kolega Wolverine je rekao da bi on zamijenio ploču. Nemoj ju mijenjati, jer je sa njom vjerojatno sve uredu, a ploča nije loša. Pošto si rekao da imaš tri ventilatora, vjerojatno je jedan na bočnoj stranici i puše po matičnoj ploči (northbridge-u točnije) i to je sasvim dovoljno da ga ohladi. Imam navedenu ploču, pa znam iz iskustva.
Mislim da je stvar u BIOS-u, točnije treba ga ažurirati. Pošto kažeš da se ne razumiješ previše u računala, možda će ti biti problem to napraviti.
No iskreno, nije tako strašno, samo prouči upute na stranicama proizvođaća i te upute zapiši. Postupak je jednostavan, samo ne smiješ ugasiti računalo dok se ažurira BIOS (tj. flasha ili fleša po naški ;)).
Probaj im reći da ti ažuriraju BIOS, samo ne znam što će oni odgovoriti na to.

mimo11 15.08.2007. 18:02

narvno da mi treba quad i on mi je rekao da ga ostavim i čekam zakrpe
ali što će mi ako vi kažete da te zakrpe ne postoje

dugixy1 15.08.2007. 18:04

imao sam nedavno problem sa njima nisu mi htjeli uvažiti garanciju u servisu, prvo sam bio fin al sam vidio da finoča ne pomaže ali nisam vrijeđao već sam smatrao da sam u pravu i nisam htio odustati,već bez puno natezanja tražio sam ih da mi zovu bilo koga glavnoga u ve-milu i došla je neka glavna ženska, njoj sam živčano rastumačio:banned:,ona mi je zvala šefa od servisa i došao dečko i bez ikakavih problema su mi uvažili garanciju još su me na piče zvali i ispali max fer a da sam pognuo glavu i slušao one iz servisa nebih ništa postigao, zato ako si u pravu moraš biti uporan. a napiši kratko i jasno ,kupio sam kod vas i želim da mi radi kako treba, ako je potrebno stavite drugu matičnu, zakrpe bios ili bilo šta ali želim da radi ili mi vratite novce ako ne tužiču vas.

ti to malo uljepšaj ili izbaci tužbu ali moraš biti oštar bez obzira što su fini prema tebi

:chears:

mimo11 15.08.2007. 18:12

hvala dugixy1 dobro si rekao poslo sam mail sažeo sam što ste mi rekli ovdje pa ćemo vidjeti što će odgovoriti danas je praznik pa moram čekat sutra ali uglavno brzo odgovore već ujutro će biti odgovor tu.vi nastavite iznositi svoja mišljenja što više inf. to bolje
ako ovo pomogne ovo mi je poslao na ekranima.:na xpu obična greška sruši igru i ono send report dont send
a na visti plavi ekran PAGE FOUND IN NON PAGE AREA I ISTO PLAVI EKRAN IRQL LESS OR EQUAL

zvonac 15.08.2007. 18:24

imal si problem ko i ja tj tjekom igranja...BSOD
http://support.microsoft.com/kb/329293
međutim ja sam na visti bil

Salko01 15.08.2007. 18:31

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790204)
narvno da mi treba quad i on mi je rekao da ga ostavim i čekam zakrpe
ali što će mi ako vi kažete da te zakrpe ne postoje

Ma koje mrtve zakrpe one nepostoje sta si zapeo za njih,kod mene radi sve super na p35-ds4 odi u vemil i j... im sve po redo i trazi lovu nazad!!!

mimo11 15.08.2007. 18:41

to su mi oni rekli za zakrpe i meni glupo zvuči da bi intel izdao procesore koji ne rade

^SuperUnknown^ 15.08.2007. 21:53

Majko moja, iskreno cudit cu se ako od ovoga svega ispadne nesto dobro... uz ovoliku polupismenost, nesnalazljivost i nesposobnost to ce bit pravo cudo. OK ako se netko ne kuzi u racunala, ali da nakon 5-6 drugih misljenja ne kuzi da ga veslaju u ducanu i da ne moze napisati nikakav suvisli sastavak tom istom ducanu kojem je ostavio toliku lovu mi je neshvatljivo. Ali, sretno enivej, javi kak je proslo :)

tomifish2002 15.08.2007. 22:38

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790233)
to su mi oni rekli za zakrpe i meni glupo zvuči da bi intel izdao procesore koji ne rade

ajde onda prije pisanja bilo kakvih mailova čisto slučaja radi stavi prvo zadnji bios i nakon toga pusti memtest 2 sata. bar to napravi. 10 min posla

Wolverine 15.08.2007. 22:43

Također mislim da bi možda stabilnije radio komp sa samo 2x 1GB a ne 3x 1GB
nekim pločama jednostavno 3 keksa ne leže

Vuco 15.08.2007. 22:51

Ajmo barem pomoći čovjeku kad već nemreš niš drugo. Skini ovaj file:
http://www.memtest.org/download/1.70...+-1.70.iso.zip

Otpakiraj sa i *.iso fajl zaprži na CD. Resetiraj računalo i boot-aj sa CD-a toga. Pusti Memtest da odradi 2-3 sata. Ako se bude išta crvenilo, ne valja memorija ili nekompatibilnost memorije i matične. Uglavnom, poslušaj još tomifisha sa flashem BIOS-a (točno prati upute) i Wolverina.

mimo11 15.08.2007. 22:56

ljudi hvala na pomoći ali kompjuter je već dva dana u ve-mila

mimo11 15.08.2007. 23:02

čekajte je li ovaj u ve-mila stvarno mene za***ava za patch i zakrpe ako je tako onda ću poć tamo i tražiti novac natrag je li sigurno da ne postoje te zakrpe ne bi mi bez veze on to govorio pa nije lud

BladeRunner 15.08.2007. 23:09

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790445)
čekajte je li ovaj u ve-mila stvarno mene za***ava za patch i zakrpe ako je tako onda ću poć tamo i tražiti novac natrag je li sigurno da ne postoje te zakrpe ne bi mi bez veze on to govorio pa nije lud

A jeli..sad će poć tamo i tražit novac..pa ti si mali skroz opak...aaaaaaa...
Bogati ti tvoga sa zakrpama ***enim, da se mene pita odavno bi bia bannan smotan tako.. kad ti se reklo već 60 puta da ti ne tribaju nikakve usrane zakrpe onda šta ih više spominješ..a kad si već toliko nesposoban da možeš platit nešto 10000 kn i neznat/bojat se/biti previše smotan za rekolamirat onda stvarno mi te nije žao...
zbogom

^SuperUnknown^ 15.08.2007. 23:15

Drito to. I daj se konacno nauci koristit tipkom "Edit".

mimo11 15.08.2007. 23:25

***o vas život to su oni meni rekli o zakrpama i živim u dubrovniku nije to neki veliki grad da ima stotine butiga za kupit kompjutere nažalost ve-mil je najbolji ne mogu se samo tako posvađat s njima prvi komp koji su mi prodali bio je odličan i odlična usluga stvarno ne znam zašto me za***avaju s ovim

BladeRunner 15.08.2007. 23:28

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790470)
***o vas život to su oni meni rekli o zakrpama i živim u dubrovniku nije to neki veliki grad da ima stotine butiga za kupit kompjutere nažalost ve-mil je najbolji ne mogu se samo tako posvađat s njima prvi komp koji su mi prodali bio je odličan i odlična usluga stvarno ne znam zašto me za***avaju s ovim

AHAHHAHAHAHAHAHA
Koji si ti lik....
Možeš se posvađat s nekim tko ti je prodao nešto što ne radi,a to si platio 10000kn........
A daj gubi se više stvarno si.....

danij3l 15.08.2007. 23:38

za***avaju te zato sto mogu.

cim oni vide da dolazish s 10000kn kupit racunalo i nemas blage o njemu ...

ali, moze se izaci i s tim na kraj. nadji nekoga tko je na TI s racunalima i povedi ga sa sobom. tebe mogu muljat jer neznash o cemu pricaju.

ja bi u roku 10 min dobio cijeli iznos nazad ili ispravan komp. kad vidim da me netko zeli "navuc" ja odmah prebacujem u mod "***ach mama" i tu sav razuman razgovor zavrsava, ali nazalost to je nekad i jedini nacin da se dodje do cilja.

nema smisla biti kulturan s nekim tko to nije.
to sto si u dubrovniku ti nije opravdanje. links npr ima besplatnu dostavu na tako velikim iznosima.

Hamm 16.08.2007. 00:01

:roller:
pa ovako se vec dugo nisam nasmijao :lol2:

kao sto su ti rekli pečeva nema..ve mulj te zahebava i to žešče

ovak bi ti bilo najbolje: vratiš im taj quad core ako ne radi i uzmeš si lijepo dual core..mislim da ce ti to biti sasvim dovoljno jer prema pokazanom znanju mislim da neces raditi neke zahtjevne poslove (procesorski zahtjevne) nhf :beer:

PcKinG 16.08.2007. 00:20

pročito sve od a do ž i mislim da ću sanjat te zakrpe i patcheve za qcore. očito imaš previše respekta prema ovima iz ve-mila. platit 10 k kuna comp i pustit da te zahebavaju---pa i da su od zlata a ne naj dućan im to nesmiješ dopustiti

Daddy 16.08.2007. 00:52

Ne bi htio nista nametati ali zar nije moguce da i doticna gospoda iz servisa trebaju malo poraditi na "znanju"?
Sumnjam da bas zayebavaju, mozda jednostavno ne znaju pa im slucajno prolazi?!?

Ozy 16.08.2007. 01:08

Lako moguće Daddy..i to je ono najtužnije... :(

Nego da,letimično sam okom preletio...i šta reći nego :goood: :roller: :lol2:

Ali sve u svemu,slažem se sa Vucom,ako čovjek jednosatvo nije sposoban ni za 10K kunića ili više da napiše suvisao mail,a ono nemojte ga vrijeđati. Znam da je smiješno i sve,i normalno da mu nitko od nas neće mail pisati,ali neka ostane na smijehu i bez vrijeđanja,mislim da to nije ok... :stoopid:
Možda je dečko malo i 'drukčiji aka 'poseban' (da ne govorim sad onu ružnu riječ;i da dečko nemoj se uvrijedit ili nešto ako je i stvarno tako; pobogu i ja uvijek pomažem frendu autistu),pa u tom slučaju svakako nije za ismijavanje;iako je situacija smiješno-tužna...

Inače da ne bude sad ovo-ono;pomogao bih,ali neznam kako...a mogu ti reći samo da lijepo objasniš da možda sam nisi najbolje izbarao komponete,te da ti je nešto nekompatibilno itli slično i da PC nije ok,pa neka se to riješi lijepo,ili da te zanima povrat novca;eto to tako pod fino im kažeš i valjda će krenuti stvari dobrim putem. ;)

danij3l 16.08.2007. 01:15

ozy nemoj biti naivan. da su stvari mogle krenuti praim putem krenule bi do sad.

DO KOSKE :D

mimo11 16.08.2007. 09:37

evo reko mi je da je mislio na neštpo ovako dok ne izađe
http://www.channelregister.co.uk/200..._duo_bios_fix/

Wolverine 16.08.2007. 10:00

ma nema on kaj mislit... ako samo tebi komp ne tadi a drugima radi onda nikakav patch ne treba....

prestani se držat njihove suknje i daj pokaži zube
a ako želiš po njihovom onda ti stvarno ne možemo pomoć

Hamm 16.08.2007. 10:39

mimo11:

oni su tebi prodali računalo za koje oni MORAJU garantirati da radi.

tebe jednostavno mora boliti jedna stvar što oni nisu bili svjesni činjenice da će možda trebati novi bios!
ti si platio podosta novaca i stoga traži da ti daju novu matičnu ili uzmi drugi procesor

pokaži zube ili uzmi za ruku nekog tko se kuži u računala da im ode tamo i objasni im kako stvari stoje ;)

mrga 16.08.2007. 11:52

mimo11, ajd si promijeni nick, samo ove dvije jedinice zamijeni sa "za", bolje će ti odgovarati.

Salko01 16.08.2007. 12:16

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790445)

Ma sto oni tebe j... sa tim zakrpama ali sto si ti nas poceo zaj..... pa sta se tebi nedaju neke stvari objasniti NEMA ZAKRPA!!!:Machineg::amen:

Swarm dude 16.08.2007. 12:21

Lakše malo...

^SuperUnknown^ 16.08.2007. 12:22

Ja mislim da bi ovdje najbolje bilo opalit lock, jer ili netko trola pod drugim nickom ili je ovo stvarno neka retardacija u pitanju. Uglavnom, sumnjam da se ista korisno vise moze napisat na ovom topicu :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:54.