![]() |
Isto smece, ali to sam dobio skoro besplatno inace nemam namjeru sebi nista snimati na njih samo za grebatore iz komsiluka kojima je i zrak skup pa neka se oni sekiraju.
Sebi samo verbatim i to +r jer mi leze plekstoru ko budali samar. |
Ne mogu da se ponovo ne javim. Nova kutija Verbatima(MCC004 Taiwan) uzeta u dućanu gdje uvijek uzimam.Dosad sam spekao 8 komada i PIF na svima preko 4000. Probao peći i sa Liteonom-preko 6000 PIF. Obično ,u ovoj kombinaciji, imam u prosjeku 300-400 grešaka ,a na lošijim serijama znalo je biti i 1500 ali ovo...Zbog provjere uzeo sam preostali ,malo zgrebani, medij iz prijašnje pošiljke i dobio 540 grešaka. E da-na jednom je puklo snimanje. Tako nešta mi se nikada nije dogodilo u kombinaciji Samsung,liteon,Verbatim. Jednostavno mi je pun k.... globalizacije,multinacionalnih kompanija,made in EU i tih sranja. Više ništa nije garancija kvalitete. DVD-i su samo prelili čašu. Isto je sa TV-ima, perilicama, autima,tenisicama,hranom,igračkama. Čekam samo da kurtoni počnu štekat. Ajme veselja. Kupiš nešto i moliš bog da si ubo šihtu kad je radio Hans(premda ni ovaj nije što je bio) ,a ne Rahim ili Mujo.
|
Ajd molim te pogledaj jesu li proizvedeni u CMC ili Prodisc tvornici. Ako imaju kod na unutarnjem hubu koji počinje slovima PAP..., MAP... ili slično, onda su CMC.
|
PAPA26LA13....
I ovaj spindle koji sam prije imao ima isti kod ali su OK. |
Hmm... ja uglavnom isto naletim na CMC-made (PAPA... kod) i svi su mi zasad se pokazali izvrsnima - snimljeni na 8x ili 12x daju 200-300 PIF grešaka skenirano na BenQ-u (da je LiteOn 18A1/20A1 serija, bilo bi vjerojatno ispod 100). Na 16x/18x nabriju nekih 400-800 grešaka obično, što je isto izvrsno. Mislim, nije 4000 katastrofa rezultat, daleko od toga (ovisi i čime skeniraš), ali od ovih medija navikao sam na dosta bolje... Stvarno loša serija, izgleda. Nek te tješi da i tako loša serija sigurno nije lošija od Riteka koji mnogi koriste.
|
|
U Optimumu sam uzeo spindl od 50kom DVD-R Verbatima TYG03 i mogu reci da losije Verbatime do sada nisam imao, sprzio sam vec pola DVD-ova i vecina ima PIFove oko 2000, par komada je bilo preko 4000...stvarno lose...bas sam potrefio...kod na unutrasnjem rubu pocinje sa TB.
|
Zanimljivo... Prvo, TY 16x mediji nažalost nisu toliko dobri kao 8x (što ne znači nikako da su loši, jedni su od najboljih medija, ali to dosta ovisi i o prži koje medije preferira). Drugo, koja prža, firmware, brzina snimanja? Treće, čime skeniraš kvalitetu? Četvrto, postoje dva koda na unutarnjem dijelu diska, jedan na samom prozirnom dijelu huba, a drugi tik do prozirnog dijela - trebaš gledati ovaj drugi i trebao bi počinjati slovima GH nakon kojih slijedi 6 znamenki (npr. GH000123). Peto, rezultat od 2000 PIF-ova nije loš, iako nije ni posebno dobar, ovisi i na kojoj si brzini snimao i čime skenirao.
|
S obzirom da snimam s LGH42N i skeniram Benqom 1655 rezultat je debelo losiji od uobicajenog...nema neke velike razlike za 8X i 16X brzinsko snimanje PIFovi su tu negdje oko 2000, drugi kod je GH000169...inace meni uvjerljivo bolje LG przi na tajvance, a snimio sam tonu Verbatima.
Obavezno kad uzmem novi spindl provjeravam koje su kvalitete...ovaj spindl uvjerljivo najlosiji...a sto da kazem, Maxell DVD+R snimljen 8X (RICOHJPN R03) imaju vise nego duplo manje PIFova a jos su kupljeni po 50kn/25kom na akciji. ...firmware RL01 |
E, vidiš, to je jedna od rijetkih prža koja bolje prži na MCC nego na TY (imam ju, znam :D).
Ja dobivam oko 700-1500 PIF-ova na TY (ovisno o brzini, 8x-18x), a nekih 100-400 PIF-ova na MCC (isto ovisno o brzini). Skeniram BenQ-om 1640 koji kao i tvoj pokazuje nešto više grešaka nego recimo LiteOn-i (koji je rez realniji, teško je reći), a iz iskustva ti mogu reći da 1650/1655 još u većoj mjeri pretjeruju s brojem grešaka za medije snimljene LG (Renesas) snimačima. Da sumiram - grešaka je realno vjerojatno nešto manje (recimo upola manje), a tvom snimaču sigurno bolje leže MCC-i. |
Onaj moj spindl TY Verbatima je definitivno blago pa skart...ostalo mi jos par komada i sprzim danas 1 DVD na 16X i dobijem fakat katastrofalan rezultat :
http://img39.picoodle.com/img/img39/...1m_062649b.png Prije nego se pojavila 1cm crtica na podlozi PIFovi su bili izmedju 10 000-11 000 sto je ipak previse (znaci ipak nije tako strasno kao na slici)...kao i na slici - kvaliteta pala pred kraj medija...ma to je poprilicno lose za Verbatim jer je u spindlu od 25kom. druga polovica spindla imala imala PIF oko +4000 (nijedan ispod), a ovaj sad pred kraj i cca +10 000 (snimano na 16X). Danas kupio novi spindl ali made in Taiwan 25kom, sloj MCC, unutrasnji obod MAP... , vanjski...ZD9030-DVR-...Prvi za probu snimim na 16x PIF 700-800, drugi sprzim na 8x i PIF 42 :)...a vec sam poceo sumnjati na przu. http://img27.picoodle.com/img/img27/...Mm_21b921a.png Snimano s LG H42N testirano Benq 1655 Ma nema teorije da vise kupim TY, samo MCC Taiwance, barem dok imam ovog LG-a...inace su mi PIFovi ispod 1000 bez obzira na brzinu i gdje su proizvedeni (oni iz Indije su mi najgori)...zato mi je ovaj TY spindl fakat razocaravajuci. |
Evo i kod mene sranja... :(
http://www.imagesforme.com/thumbs/15...scanned@8x.png http://www.imagesforme.com/thumbs/11..._TYG03_TRT.png Medij je snimljen na LG-u GSA-H30N (firmware 1.03) na 12x (P-CAV). Quality Scan testiran na Benqu DW-1640 (firmware BSRB), a Transfer Rate Test na LG-u GSA-H10N (firmware JJ11). |
Budući da sam ostao bez medija posegnuo sam za ovim lošim spindlom Verbatima ,kojeg sam svojedobno spominjao, i dobio ove rezultate-JFYI.http://www.imagesforme.com/thumbs/74...2007_13_10.png
|
Prekjučer mi je prijatelj došao sa Taiyo yuden ty03 medijom iz metroa i trebao sam mu nešto snimiti, ali na 2 DVD-a, pa sam morao iskoristiti i svoj mcc004 iz linksa. Snimim ja tako oba DVD-a do negdje 3.5GB po komadu sa nerom 7.10.1.2, koji mi se pokazao kao najbolji u sedmom izdanju i pioneerom 112D. Idem iz dosade testirati mcc004 i dobijem quality score 99 kao i uvijek (možda na 1 od 20 komada dobijem q.s. 97). Uvijek snimam na 8x jer tako dobivam najbolje rezultate. Njegov TY03 je ostvario katastrofalan rezultat od q.s. 39%. Na mcc004 mi PIE ide maksimalno do 30 (uz neke jedinstvene peakove, možda 2 komada, do 60), dok njemu ide debelo preko 500, a PIF mi je ostao ispod 1, osim jednog peaka koji je išao do 2. TY je imao amplitude PIF-a do nekoliko desetaka. Stvarno sam ostao razočaran...crvenilo se kao nekada kada sam snimao mirror-e ili gigamaster i imation. Od sramote nisam uzeo screenshot testova, jer je lik zagovornik TY sloja još od doba TY02:D. Prije sam uvijek preferirao TY, dok ih nije postao manji problem nabaviti, pa u posljednjih 6 mjeseci koristim samo mcc004, a nakon postova na forumu i mojeg testiranja, mislim da ostajem na mcc004 do daljnjeg dok eventualno ne dođe ty04 kod nas.
|
I meni se definitivno najbolji pokazao mcc004 tako da nemam namjeru nista eksperimentisati.
|
ima ovdje u rijeci jedan dućan u kojem ima hyundai dvda, mcc004 je sloj, pa me zanima kolike su šanse da je to fake sloj? uzet ću sad digitalac pa poslikat dvd da ga proučimo zajedno :D
dođe 2,4 kn komad |
Po cijeni je dupljak, ali nikad se nezna.
|
Oho, naš "dobri stari" Hyundai je s TY sloja prešao na MCC :D
Lažnjak, s velikim L. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:13. |