gpremec |
24.01.2004. 20:39 |
Citiraj:
Originally posted by Coolmer
ja imam obican intel-ov stock cooler (korisitm AS5 pastu) i relativno je dobar, na 2.8@3.5 GHz ne prelazi 50C, mislim ako moze hladnije zasto ne, pa bi volio da korisnici doticnih Zalmana, Alphi i ... napisu svoje dojmove a ne samo zakon je, nego neke realne razlike izmedu recimo obicnog stock coolera i ovog koji trenutno koriste uz to da navedu na cemu je testirano, naravno i buku koji cooleri stvaraju, jos me zanima ima li kakav dobar cooler za chipset (ploca P4P800-Deluxe ima pasivni hladnjak) jer dosta se zagrijava
|
Iskreno, ne mogu ti reci kakva je razlika izmedju Alphe i Intel-BOX coolera u mojoj konfi, jer nikada u mojoj konfi nije radio Intel-BOX cooler. Alphu sam kupio prije P4. :D Znam da se moj proc pod punim opterecenjem (oba HT procesa na 100%) grije nekoliko stupnjeva manje nego na slicnim strojevima (Asus P4P800, P4 2.6C, BOX cooler, slicno kuciste...), kada nije pod punim opterecenjem. Ovo je slucaj za ne-OCani stroj. Prava razlika se vidi kod OCanja. Osobno mi se nikada temp pod Alphom digla za vise od 3-4°C, a przio sam proc (dobar stari 2.4B 533MHz FSB) i na 2V, te na nekih 3.2GHz. Temp nikada nije prelazila 48°C pod punim opterecenjem nakon 3-4 sati rada.
I upravo sad gledam temp na svom kompu, opterecen je s 50% (cijeli dan se vrti UD Agent), imam centralno, toplana je na 20 metara od moje zgrade, prozor je zatvoren (u sobi je blagi pakao od temp), a 2.4C proc radi na 41°C na 2.4GHz (ne-OCan). Kuciste je na 37°C, ako ti to nekaj znaci.
Alpha je uvijek bila skupa, svoju sam platio 640kn prije nekih godinu i pol, a SUNNON 8CM vent (3-pinski prikljucak i 2800o/min) me kostao daljnih 60kn. Puno, ali pod tom Alphom raditi ce i Prescot. :D
|