PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mediji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Verbatim u Metrou (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62068)

domy_os 21.12.2007. 10:25

Tko ima Metro karticu da posudi? :D

technix 21.12.2007. 11:12

Citiraj:

Autor domy_os (Post 901909)
Tko ima Metro karticu da posudi? :D

Javi pa ćemo otići.. nije problem :D

Gabre 21.12.2007. 11:38

a u čemu uopće postoji razlika u + i - mediju?

ne kužim uopće čemu postoje dvije vrste? danas svi uređaji čitaju oba standarda.. što ih ne ukinu...

coconut 21.12.2007. 11:59

Navodno su '-' mediji bolji za video materijale (kompatibilniji sa stacionarnim playerima), a '+' za podatke.

Ubleha 21.12.2007. 12:05

Tako je nekada bilo, medutim danas je potpuno svejedno, moj pioneer star 5 godina isto cita i + i - kao i ovaj najnoviji koji je star 6 mjeseci.
Mada su se meni + pokazali pouzdanijim od - medija, tj. manje sam imao problema sa njima sa filmovima i koncertima koje snimam.

Gumby 21.12.2007. 13:00

Citiraj:

Autor domy_os (Post 660431)
Mogao bih se onda zaletit do Metroa po to, ali prvo moram maznut od nekog karticu... :D

Mazni od mene karticu, a za mene diskove ;)

BTW, zadnje cca 3god. koristim iskljucivo Verbatimove DVDe iz Metroa i ne sjecam se da sam ikad imao problema. Osim s (lagani OT) przilicom na laptopu koja mi pocesto zna izbaciti "Power Calibration Failure" error, narocito kod przenja CDa. Zna li netko o cemu se radi? Nasao sam na netu da su najcesce 3 uzroka: nekvalitetni mediji, prljava leca, potreban upgrade firmwarea. Prva dva gotovo sigurno nisu, a s trecim mi se neda zezati. Imate li vi kakvih iskustava?

coconut 21.12.2007. 13:35

Ja sam na zadnjoj akciji u Metrou kupio 6 spindelova po 50kn/komad

Citiraj:

Autor Gumby (Post 902014)
BTW, zadnje cca 3god. koristim iskljucivo Verbatimove DVDe iz Metroa i ne sjecam se da sam ikad imao problema. Osim s (lagani OT) przilicom na laptopu koja mi pocesto zna izbaciti "Power Calibration Failure" error, narocito kod przenja CDa. Zna li netko o cemu se radi? Nasao sam na netu da su najcesce 3 uzroka: nekvalitetni mediji, prljava leca, potreban upgrade firmwarea. Prva dva gotovo sigurno nisu, a s trecim mi se neda zezati. Imate li vi kakvih iskustava?

Takva poruka obično znači da je prža zrela za rashod. Možeš pokušati s stavljanjem novog firmwarea, ali sumnjam da će pomoći na dulje staze.

technix 21.12.2007. 14:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 902046)
Takva poruka obično znači da je prža zrela za rashod. Možeš pokušati s stavljanjem novog firmwarea, ali sumnjam da će pomoći na dulje staze.

meni je značila da su mediji bili loši (5 kom. za redom iz jednog spindlea - traxdata), pržilica je bila u najboljem redu.

coconut 21.12.2007. 14:30

Citiraj:

Autor technix (Post 902077)
meni je značila da su mediji bili loši (5 kom. za redom iz jednog spindlea - traxdata), pržilica je bila u najboljem redu.

Pročitaj njegov post malo bolje. Pogotovo predzadnju rečenicu i onu prije nje.

technix 21.12.2007. 15:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 902094)
Pročitaj njegov post malo bolje. Pogotovo predzadnju rečenicu i onu prije nje.

Nema potrebe, pročitao sam post. Čovjek je pitao "Imate li vi kakvih iskustava?" pa sam iznio svoje iskustvo:

Citiraj:

Autor coconut (Post 902046)

Može biti ali i ne mora, konkretno kod mene nije bio taj slučaj. Kao što je rečeno, može se raditi o lošem mediju, ili firmwareu.

Gumby 21.12.2007. 18:59

A nista, probat cu s novim firmwareom. A neeedaaaa mi seeee :hitthewal:
U svakom slucaju thx na savjetima :chears:

igorba 22.12.2007. 12:17

Na stranice proizvođača laptopa, pronađi točan model i vidi ima li nadogradnja firmware-a, pa ako ima nadogradi jer se firmware za prže u laptopima inače rjeđe nadograđuju, skoro uvijek samo ako ima neki problem sa starom verzijom (a ne samo radi poboljšanja kompatibilnosti s novim medijima).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:53.