![]() |
Citiraj:
Sudeći po korisnicima-Club3D i Powercolor su se pokazali najboljima za modanje, ali kak ti veliš kod nas ih baš i nema... Ma nismo mi pričali o AIW 9800 PRO-nego o AIW 9700 PRO i 9800 vulgaris. I koliko bi došla ta AIW 9800 SE kod nas, baš me zanima? |
Citiraj:
Pinsla nije da ne bih da je tako, neg cisto ne vjerujem da bi cijena pojavom 9800 XT pala za 500 kn..mislim znam da ce past ali ovoliko ipak mislim da nece:confused: Ako sam u krivu ispravi me |
Citiraj:
A ako ne do onda barem da gledam novogodišnji program. Inače na ovom stroju mi vrti slavni Voodoo3 3000 PCI jedna od najboljih neprofesionalnih (za svoje vreijeme) grafulja ikad napravljenih :clap: Recimo možemo se čut na INFU, popit pivu i riješit kupoprodaju:beer: |
Dogovoreno! Hvala što imaš razumijevanja.:) :beer:
PS. Pretpostavljam da 3000 nije imao onaj TV tuner kao 3500? |
da to je verzija bez tunera, ali brije:D
|
Citiraj:
|
E da baj dvej skoro sam zaboravil.
Možda ti ne bi bilo loše malo pričekat i razmotrit ASUS 9600 xt trebala bi imat hardwerski monitoring a moram priznat da sam ASUS od proizvođača uvijek najviše cjenio. Čak sam nekad bio ponosni vlasnik asusove nvidijine kartice i bio zadovoljan njome:D Imam još čak kutiju negde doma to mi je bila jedina grafa kupljena ko ritejl:D ak se ne varam radilo se o asus v-3800 magic:) |
@Jelc ta SE AIW se trebala kretati reda veličine 2.1 , 2.2 kuna za gotovinu.
|
:eek: :eek: Pinsla je imao nVidijin čip u kompjuteru!?!?!? Dokaz da svijet ide kvragu!!:D :D :D Još da kupi FXicu i Judgement Day je tu! :D
Pogledaj moj sig, kutija mi je ispod stola, puna je goodiesa što sam dobio uz karticu, kartica još radi odlično, ali ju je vrijeme pregazilo. Vrijeme je za novu, iako će mi ASUS ostati u jako dobrom sjećanju ( ako naprave 9600XT karticu koja će bit bolja od 9800 np, kupujem nju, djelomično i zbog HL2:D ) Mislim da ću do Infa vidjeti kretanje cijena 9800 np i onda je kupiti od najboljeg ponuđača. Khm,Denis, što kažeš, kad dolaze XTice? I jel bi se mogao dogovorit neki rabat, a?;) |
ASUS RADEON 9200SE 128MB,
ASUS RADEON 9600SE 128MB ASUS RADEON 9600 XT 128MB ASUS RADEON 9800 XT 256MB Tu ti je link i pročitaj jakoooo pažljivo:D http://www.digit-life.com/articles2/.../asus-ati.html Da...da:) to je dobri stari digit-life koji se još uvijek drži toga da SVE testove objavljuje na JEDNOJ stranici...tako da "malo" potraje dok se stranica učita. Jako mi se sviđa kako su riješili hlađenje, i stavili hw-monitor i hladnjake gdije im je mjesto, to je super stvar. Do sada sam izbjegavao ASUS ko" vraga"-sjećam se kad sam kupovao prvu MX-icu...otvorim cjenik sa njihovim grafama a kad tamo jojjjj...kad sam vidio nazive i "oznake" modela nisam gledao ASUS nikad više... Ali ovo mi se sviđa. Jedino ostaje pitanje cijene...oni nikad nisu bili baš jeftini. |
Citiraj:
|
Danke, Jelc! Više mi se sviđaju ove sve u jednom stranice, kliknem ih, pustim da se sve skine i onda čitam u miru bez da mi se zbog neke sitnice a la banner ne može učitati stranica kad odem offline.
O, ljudi moji, ovi Rusi su si zbilja dali truda:) Pitanja: - Što znači RV350? Znam da postoje R300 i R350 (9800 kartice)čipovi, što znači onaj V? - (malo off-topic)Koji je čip bio u 9500 np pa ga se dalo modat u 9700 np? - zar samo 9800XT ima HW monitoring? Mislio sam da to imaju sve ASUS-ice. Žao mi je što nema usporedbe sa 9800 np, malo da vidimo kako se on ponaša u usporedbi sa 9600XT. Pinsla, svejedno mislim da je 9800np jači igrač od 9600XT zbog same arhitekture čipa. Ipak je XT samo kloknuti PRO koji je kloknuti obični 9600. Jel tako? |
Citiraj:
9700,samo što kod njega nisu bili aktivirani svi cjevovodi,pa otud i lošije performanse |
Citiraj:
u svim 9500, 9500pro, 9700, 9700 pro karticama je isti čip sad već legendarni R 300. U 9500 np su obično stavljali čipove kojima neki od 8 cjevovoda za renderiranje ne radi, dok kod npr. 9700 np kartica se nalaze čipovi koji ne mogu radit stabilno na frekvencijama 9700 pro. Kolko sam vidio 9600 xt asusova ima hardwerski monitoring Jasno je da je 9800np jači od 9600 xt to bez sumnje, no 9600 xt je trenutno sigurno najbolja kupovina ak baš nemaš para za bacanje |
Ne znam koliko je 9600XT luda kupovina trenutno, ako je 9600 Pro 1600-1700 kn, XT će biti bar 200-300 kn skuplji, bar dok se malo ne ohladi. Radije pljunem još 300 kn i imam grafu za klasu jaču.
|
Maloprije sam na BUG-ovoj stranici vidio 9600 non pro za 944KN. Kliknem kad tamo u Autronicu.
http://www.autronic.hr/akcija.asp VPU: ATi RADEON™ 9600 • Memorija: 128 MB DDR SDRAM • RAMDAC: 400 MHz • Memorijsko sučelje: 128 bit • Tip utora: AGP 8X /4X Ovdje piše da je 128bitno sučelje a to je dobro al jel istinito? Ako je tako onda je ovo super povoljna kupovina. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
u vecini slucajeva (90-95%) stanje je po mom sudu :
90% performansi 50% cijene, 10% performansi drugih 50%. |
Citiraj:
Teško da će itko reći da je 9800 non pro loš u odnosu na pro zato kaj ima nekaj malo slabiji takt memorije a razlika u taktu memorije između 9800 non pro i 9800 pro je manja nego u 9600 slučajevima. Isto tako razlika u cijeni između 9800 np i 9800 pro je 800-1000 kn dakako mislim na 128 mb verzije jer od 256 mb verzije ionako nema veće koristi. |
Eto, financijsku konstrukciju sam sklopio, još samo trebam kupiti vražju karticu. Razmišljam da kupim ovu 9800np u Autronicu, jel netko ima bolji prijedlog?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Makar-trebalo bi otići i pogledati,ak ništ drugo za memoriju. Da nebi bio gore dobri stari neclockabilni Infenion.... Ja kad bih davao tulike šekela nebih išao ispod Samsung 2.8ns... |
Dakle, Infinion nikako, Samsung 2.8 ok, Hynix?
|
Citiraj:
http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php vidjećeš da je većina Samsung. To je dosta bitno jer se dosta kvalitetnijih 9800 može bez beda flashat u 9800 PRO,a i u budućnosti budeš lakše našao noviji BIOS. Hynnix je dosta dobra i stabilna memorija,čak su na neke primjerke 9700 PRO AIW stavljali 4+ns te firme. A da se i clockati. Mislim-bilo bi normalno da se svaka memorija može uredno voziti barem +10%, a kod većine Infeniona to nije slučaj. |
Citiraj:
Naravno da bi samsung 2.8 ns varijanta bila najbolji izbor ali nekak baš ne vjerujem da je puno stavljaju na 9800 np kartice. U svakom slučaju odi pogledat a ne bi ti bilo loše da pogled baciš i na njuze ima tam dosta tog zanimljivo. |
Ok, ako sam dobro skužio, ti BIOS-i daju da se igraš sa klokanjem kartice, jel tako?
Koliko vidim, Sapphire ima 3.3 Samsungovu memoriju, mislim da to objašnjava zašto malo manje košta ova Autronicova kartica... Evo, sad gledam da postoji 9800 sa 4 pipeline-a... Idem sutra u Autrobic poslije faksa, pogledat ću specifikacije pa se javim, može? |
Citiraj:
Ona jedna AIW 9700 PRO o kojoj sam pričao je bila BBA. Pa si ti misli. Ja bih osobno uvijek uzeo sporiji Hynix nego Infenion. Npr-9700 sa Hynix memorijom/3.3 ili 3.6/ ne sjećam se baš, se bez beda dala flashati u 9700 PRO. Ili u Fire GL. A jedna verzija Sapphire-a sa 3.3 ns Infenion memorijom jedva dela stabilno na default frekvi...itd... |
Radeon™ 9800 Atlantis (128 MB)
• VPU: ATi Radeon™ 9800 • Memorija: 128 MB DDR SDRAM • RAMDAC: 400 MHz • Core/Memory clock: 400 MHz / 300 MHz • Memorijsko sučelje: 256 bit • Arhitektura: 2nd generation 8-pipeline arhitektura Evo specifikacija ciljane kartice. Izgleda dobro, ali me malo buni jer nisam nigdje u softmod BIOSima našao 9800 karticu s tim core/mem clockom. Jelc, pomozi!:) *NEWS FLASH* Zvao sam Autronic ( i da, jesam nestrpljiv:) ). Memorija je Infineonova, 3.0 . Savjet, kupiti ili ne? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:34. |