PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Coolermaster Geminii (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58683)

Milentije 01.02.2007. 22:32

Citiraj:

Autor Razer (Post 633944)
Možda si me malo krivo shvatio ;), pod ''OCZ sa vodenim'' samo mislio da OCZ-ovu memu hlađenu vodom, a ne na vodeno hlađenje ;)

Nisam te krivo shvatio. I ja sam mislio na vodom hladjenu memoriju.....;)

Sto se tice temperatura.............................P E R V E R Z I J E

Kada se kod nas pojavi stavicu i prst u guz'cu (u prevodu - gladovacu. Da ne bude slucajno krivo shvaceno :D) ali cu ga kupiti cisto da zaledim ovu svoju sadasnju konfiguraciju, a i sldecu koja ce najvjerovatnije biti C2D.

Babaloo 02.02.2007. 00:26

Neznam dal je tko skužio, al na onom zadnjem linku, pogledajte sig onoga sa nickom "NapalmV5", tip ima plazmu kao dio konfe : bonker :

FERRYS 02.02.2007. 00:29

64dB!!! pa to je kao da si stao pored golfa2 dizela na kojem je taman napravljena 2 generalka i sad se razradjuje...
mislim ta 2 venta da pusu po golom procesoru mislim da bi ga ohladili...

inace svaka cast cooleru i temperaturama

ZMAJ 02.02.2007. 00:35

hm

evo ja bas mislim sljedeci tjedan uzet TT BT al sad kad vidim ovu mrcinu neznam bas...

jel bu to opce doslo kod nas ak zna netko?

Vuco 02.02.2007. 00:36

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 634104)
Nekako mi je čudno to, PWM 13°C i vcore 1.7V...Preniske temperature, rekao bih da ploča kaki. Pa čovječe, nije to led, ipak je to običan zrak...
Ali i bez obzira na to izgleda da odlično hladi, možda ga i nabavim za drugi rig iz siga, u kojem je svaki dB manje bitan :)

Piše da je otvoril prozor u sobi i da mu je room temp=12°C, tako da mislim da je uz ove ventove, koji pušu 260cfm-a (sa za usporedbu, moja Delta od 80mm sa 6k rpm-a daje malo manje od 80cfm-a mislim) sve moguće, pa tako i takve temperature ploče i PWM-a (s obzirom da cooler prekriva pol ploče).

Jak cooler, ali bome i ventovi koji su ko tornado ;)

Swarm dude 02.02.2007. 08:43

Eh, eh to bome nisam vidio, hvala Vuco. Onda rezultati stoje. Ostao sam zbunj (mislio sam da je sobna temp. cca. 25°C) kad sam to vidio. Rekao bih da je nemoguće spustiti toliko temp. ako je sobna temperatura normalna, bez obzira na ventove...

Roberto 02.02.2007. 09:17

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 634302)
Rekao bih da je nemoguće spustiti toliko temp. ako je sobna temperatura normalna, bez obzira na ventove...

Točno. Ali svejedno, čini se da je to hladnjak čija veličina opravdava njegove performanse. Ipak, većina današnjih procesora se ne grije pretjerano tako da je za klasično hlađenje ovo vjerojatno overkill, ali mislim da bi ovaj komad bakra hladiti pasivno i malo jaču konfu. I zbog toga mi se čini primamljiv

Vuco 02.02.2007. 09:46

Hladnjak je velik, ali po težini od nekih ~840g i nije nešto težak, ima i težih, kolko se ja sjećam.

Ali na onoj jednoj slici se jako dobro vidi kako savija ploču ;)

Roberto 02.02.2007. 09:56

Citiraj:

Autor Vuco (Post 634321)
Hladnjak je velik, ali po težini od nekih ~840g i nije nešto težak, ima i težih, kolko se ja sjećam.

Ali na onoj jednoj slici se jako dobro vidi kako savija ploču ;)

što se tiče težine, uvijekl je najbitnije kako je raspoređena, a taj dio priče možda nije najbolje riješen jer se hladnjak nadvija nad gornjim dijelom ploče
Bojim se da bi moglo biti problemai s manje kvalitetnim pločama, kaj se tiče savijanja.
ali podupreš ga s dvije tri šipke i riješen problem :D

amd freak 02.02.2007. 12:38

Citiraj:

Autor Roberto (Post 634313)
Točno. Ali svejedno, čini se da je to hladnjak čija veličina opravdava njegove performanse. Ipak, većina današnjih procesora se ne grije pretjerano tako da je za klasično hlađenje ovo vjerojatno overkill, ali mislim da bi ovaj komad bakra hladiti pasivno i malo jaču konfu. I zbog toga mi se čini primamljiv

PA i ne grije se ali za klok bude dušu dalo...

Milentije 03.02.2007. 14:56

Ima li kakvih najava o dolasku na nase trziste, kada bi to moglo biti i kolika bi bila cijena?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:54.