![]() |
Citiraj:
inače to pogledaš na kutiji od proca sa strane na naljepnici, piše ti "FBO/BATCH# L625A300" (ovako je kod mene) |
Citiraj:
|
B u nas skoro ni nepostoji. Nema pravila koja bi trebala bit u dućanima.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Europa, Audigy 4 dolazi sa daljinskim a kod nas (na Balkanu) uredno bez. ;) |
Citiraj:
Vjerojatno je bolja kada mnogi eksperti ovdje kažu da je. |
Nema ti druge ne u šetnju po trgovinama i pitaš možeš li vidjet par komada procesora....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koliko se sicam iz CPU-z moj E6400 je B2.
Jel' to dobro? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo mozda da probate u autronicu pogledati.
ja sam kod njih dobio B reviziju i jos ES Ako nista drugo nazvati i pitati da procita |
Pošto još nisam namontirao proc i tko zna kad ću.., malo sam sad čitao o tim stepinzima i evo šta piše na ovom:
E6400 L631B096 Dakle 31 tjedan i B ? Obećavajuće ? :D Žiletom sam "mjerio" bazu proca i neznam.., ne vidim ja tu nikakve rupe ili ispupčenja, čini se savršeno ravan, biće da mi se stvarno posrećilo oko tih sitnih problema sa c2d. Kuc kuc od drvo..:) |
ako je tako taj bi mogao 4ghz sa nekim ekstremnim hlađenjem bez problema. Pogledaj malo na XSu šta čine ti B steppinzi.
|
Jaoo...stublina, nemas pojma koliko si sretan :)
Ja sam stavio zilet i ispod njega na sredini mozes sloveniju zgurat :D |
Citiraj:
|
Ja takoder :D
|
Evo uspio sam.... bar mislim :confused:
prvo metoda testiranja: http://img249.imageshack.us/img249/9...2167up5.th.jpg http://img261.imageshack.us/img261/1...2174ws6.th.jpg znači markerom sam oboja blok i stisnem proc na njega. Ostalo je ovako kako se vidi gore na slici. Ponovio sam par puta uvijek ovako ili sl. Malo sam pogleda žiletom kako izgleda i uhvatio se brusnog papira. 20 min mi je trebalo. Izpolira sam sve okolo a u sredini ostavio malu kockicu veličine procesorske jezgre. I u qrac opet sam si nabio žulj na palcu : nono : :rambo: na kraju sam dobio ovo i bio sam prezadovoljan dobivenim jer činilo mi se odlično http://img249.imageshack.us/img249/5...2175or1.th.jpg Dobro mislim se u sebi i sve spojim opet natrag. I sad neće se upali. Ja poludio i pola sata ga pokušavam upalit. Na kraju sam opet rastavio i obrisao kontakte na procesoru. Onda je proradio ali sam skužio još jednu stvar. Stegnio sam prejako! Doslovno se ploča iskrivila. :eek: Malo sam popustio i upalio se. Ali kad sam vraćao blok pasta mi se razmazala na sve strane i blok je malo klizio po procesoru. tako da nisam ništa dobio... ama baš ništa. morat ću opet rastavit pa spojit. Ali sad bar znam da nije radi konkavnosti : cheers2 btw. sad sam primjetio da sam krivo resizeao slike, ali shvatit će se bit. |
Hmm...ja sam to drukcije zamislio...ali evo, bio sam lijen danas, pa mi se nije dalo otici kupiti glinamol...ali budem ujutro :D
Dakle, ja mislim napravit kalup od glinamola i prema tome ispolirat freezer, da tocno sjeda na procesor.... Javim reze, kad napravim sutra.... |
nemam pojma za glinamol ali ovo bi trebalo upalit jer sad kao što se vidi procesor dobro nasjeda. Ali izgleda da je sam kontakt između jezgre i IHSa vrlo loš pa je prijenos topline loš.
|
http://img489.imageshack.us/img489/1930/dsc00087uk7.jpg
http://img454.imageshack.us/img454/6823/dsc00088ay3.jpg Kako sam ja to riješio.Odlično je sada,i,mam bolje rezultate s boxom nego tu neki s BT |
Citiraj:
Ako bih već imao takav problem...prije bih pokušao nešto srediti sa bazom coolera (kako je to kolega nicko zamislio) |
WTF? :eek: Koji je vama Bog da brusite procesore od 1500-2500kn??
Pa izbrusi bazu od hladnjaka koji košta 100-300kn, a ne 10ak puta skuplji procesor. |
Evo krenio sam sa raspakiravanjem kutija i ovako na prvu ovaj cooler me je dosta impresionirao.
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...14651074013337 Sličnost sa zalmanom je očita, stavio sam ga onako malo za probu na matičnu bez ikakve montaže ( Gigabyte 965P-S3 ) i cooler ljepo pristaje te zahvaća dosta veliki dio oko socketa. Northbrige je do pola "zahvaćen" sa njim te svi mofseti i kondezatori oko socketa. Za razliku od zalmana pera su mu dosta deblja i nisu tako zbijena što će svakako olakšati ćišćenje prašine koja mi se kod zalmana redovito svakih mjesec dana poprilično nakupljala. Malo sam ga spoijo na ovaj komp da ga čujem i mogu reći da sam zadovoljan. Vrti se oko 1700rpm u punoj snazi i skoro da je nečujan. Nema svoj kontroler brzine što je prava šteta jer kad sam ga priključio na Aerogate II i malo smanjio na 1400rpm, cooler je stvarno nečujan. Baza odlična, ravna je te naravno bakrena no izostao je onaj visoki sjaj kao u zalmana. U svakom slučaju vrlo zanimljivo riješenje naspram Zalmana 7000B koji sa dodatnim kit-om od 25kn može ići na s775. Tko ima neki svoj kontroler ovo je 60-tak kunića jeftinije rješenje koje nebi trebalo zaostajati za perfomansama Zalmana 7000B te u svakom slučaju lakše održavanje. Više o samom cooleru kad ga upogonim te vidim kakve su temperature. |
Citiraj:
|
Citiraj:
@Quake2: mogao si i malo smanjit te slike, ne kuzim cemu 16XX*12XX slike kad bi se ista stvar vidjela i na 640x480 :) I cime je to slikano, kvaliteta je uzas? :) |
Mobitelom
|
Ja sam danas izgubio skoro cijeli faking dan na je***no poliranje!!!!!!!!!!!:mad: :mad: :mad:
I znate sto sam dobio?? Kitu u zube... Take 1.) Prvo sam isao trik s glinamolom...skinuo jucer proc, otisnuo ga, opet vratio nazad...cekao do danas da se glinamol osusi, isao ispolirat, kad kita, puknuo glinamol, jer to i nije bas nesto tvrdo bilo.... Take 2.) Uzmem vodbrusni papir granulacije 1000 i 1200 i brusim rubove....brusim....i jos uvijek brusim i sto dobijem...pogadate KITU.... Take 3.) Sad sam vec zivcan...vec koji sat se zahebavam s svim zbog nicega.... Uzmem dremel, nataknem na njega vodobrusni papir 1200 i na 15k rpm-a i brusim...brusim....brusim.....i faking bazu jednostavno ne mozes izbrusit u krivo....NE IDE!!!! Take 4.) unistavanje baze i finish.... Uzeo sam nekakv ful grubi brusni papir, jer mi je dopizdilo vise sve i isao sam ispolirat bazu i naravno da sam previse zarezao i poprilicno je unistio.... Ali da sam je bar izbrusio kako spada...NE...NEMA SANSE... I na kraju mi je preostalo samo jos poravnat sve opet 1200-tkom, koliko toliko da normalno izgleda i sa pastom za poliranje.... I upalim komp...i vidi vraga smanjila se razlika izmedu core temp i cpu temp za 2st....jupi...jos uvijek je 13 st. faking razlike.... Popizdio sam, izivcirao se, bazu unistio i dobio NISTA... Nek crkne gad ako mu se crkava....boli me k.... Zakljucak: nemojte se trudit ni gubit vrijeme, nema spasa...: nono : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44. |