Citiraj:
Autor fanATIk
(Post 557602)
1.apsolutno nisam rekao da sam ja IT specijalist, ali ako ti jesi onda bi ti morao shvatit da si počeo s nebulozama.
|
no dobro, nisam na to mislio. pa nije baš nebulozno. možda je ispalo kao da pametujem pa zato. niš strašno. viš da polako sjedamo na isti kolosjek:)
Citiraj:
Autor fanATIk
(Post 557602)
2.poanta je u tome da nađeš clock na kojem mašina radi STABILNO i NE GRIJE SE pretjerano. i to radiš zbog toga da ti ne krepa drugi dan nego da te služi duži niz godina. usput, garancija na proceve je po nekoliko godina, i da krepa, uvjek ga mogu zamjenit.
|
ok to i je poanta. šta će mi kloknut stroj koje se ruši, pregrijava i na kraju krepa? i nije neka fora. radije bi da ne krepa jer mrzi me natezat se s njima oko grancija. uvijek imaju nekaj za dodat.
Citiraj:
Autor fanATIk
(Post 557602)
3.npr moj proc je clockan sa 2000 na 2400 mhz i radi savršeno stabilno i hladan je. i nije mi padalo na pamet davat 800kn više za jednog a64 3800+ kad 3200+ može radit na njegovoj frekvi. i još je e6 revizija, da je e3, ko zna koliko bi ga gonio....
|
sad i nije tolika razlika. razlika je koji 250-300 kn ili manje čak. ne znam točno, ali kako si ti svog doveo u te granice očito nema potrebe za mjenjavu.
Citiraj:
Autor fanATIk
(Post 557602)
4.vodeno hlađenje JE bolje i SKUPLJE. i zašto davat par stotina kuna više kad moj sonic tower i 120mm glacial izvrsno rade svoj posao. što se tiče dušika i kompresora to su stvari koje se koriste u traženju maksimalnog clocka i niko normalan to ne koristi u svakodnevnom radu. za peltier si i sam naveo probleme s kondenzacijom.
|
mamiš me da kupim sonic, jednostavno me mamiš. bacio sam oko da vidim kak izgleda...izgleda moćno u svako slučaju. ako su mu i performanse takve skidam kapu.
peltier je priča za sebe, ali ne odustajem:)
Citiraj:
Autor fanATIk
(Post 557602)
5. naravno da ti je ispalo jeftinije, al ti si počeo thread s upitima o intelovim procevima i želji da kupiš jednog. i vjerujem da će te ovaj super služit, ali da si išao kupovat novu konfu, nikakav intel D, nikakav a64 nego samo C2D.
|
počeo sam sa razlikom između serije 9xx i 6xxx jer ako već kupujem onda ću kupit ono što valja. međutim kad sam sve to strpao na papir zavrtilo mi se od cifre pogotovo što imam skoro pa novu konfu, al mi proc bio malo slabašan. nakraju sam ipak uzeo x2 i nije loše za sada. pokazuje se dobrim za ono što mi treba, ali u nekoj bliskoj budućnosti ću ipak uzet 6xxx ili možda nešto novo od amd-a ako izbace nešto pametno.
Citiraj:
Autor fanATIk
(Post 557602)
zalman je OK, al postoje jeftiniji i bolji cooleri od njega.
|
izgleda da si u pravu. nisam se poprilično dugo zanimao oko hlađenja pa sam ispao iz toka. kad mi je to bilo zanimljivo onda je zalman bio car (barem kod nas) jer i nije bilo lako doć do nečeg drugog. sad se sve potpuno promijenilo i ponuda je gotovo pa neograničena, a i cijene su se drastično smanjile.
|