![]() |
|
stavi naprijed vent. iza isto jedan. na sonicu vent među tornjeve.
pa moras imat nekakav protok zraka u kucistu ;) |
Citiraj:
|
matična 40? :|
meni je max na 33 celzijusa s jednim 12 cm ventom sa strane |
Citiraj:
|
onda odlicno Behrooz. Obozavam tihe kompove...upravo sredujem svog.. ;)
|
Citiraj:
ma dušica je.Čuje se jedino zalman na grafici kad je na 12V. Al imaš pravo,dodam još jedan vent na lijevu stranu, a kako da montiram vent između,ima koja shema il nešto? |
1 privitaka
Ja sam isto uzeo sonic t. Stavio sam izmedu tornjeva vent 12x12 Sunon na 3000o/min. Istina da je "malo" bucan ali odlicno hladi. Proc mi je na 2.9 clockan a voli se grijat. (san diego 3.7, vCore 1.7V):rolleyes:
|
Nije SanDiego 3,7 već 3700+ i skidaj taj napon dolje jer će zgorit :fuming:
3700+ većinom ide na te ferkve sa cca1,5v a ako neće tada onda ga pusti moj a i gotovo svi koje sam vidio su išli na 2,8GHz 1,4-1,45v A sve nakon 1,55-1,6v je opasno a i nepotrebno |
Citiraj:
|
1 privitaka
Da. Busio sam rupe. Cooler mi je tako smjesten da nije okrenut prema "ispuhu" nego ispuhuje prema gore, pa sam ga odlucio ovako stavit. Nakon 24h prime-a, nije se ugrijo preko 55.
Sada sam smanjio vcore na 1.6:) Moram ponovo provrtit prime da vidim dal je stabilan. |
Nije važno dal je stabilan ili ne. Prevelika je to voltaža pa će ti on sam otići, bio on stabilan ili ne...
I ne kužim kakvo je to OC-anje da se samo digne napon i tek onda ide provjeravat frekva!? Mislim, meni bi bilo žao kada bi mi neš takvog krepalo, nije to jeftino... |
Citiraj:
zamijeni sa ac pro tc ili necim slicnim ;) |
Citiraj:
Ne cuje se nista :p |
ni slučajno davati više od 1.600V procesoru na A64...:smoke:
pogotovo sa zračnim hlađenjem i pogotovo za 24/7 upotrebu... možes mu dati i više, ali samo za potrebe kratkoročnog testiranja... |
Citiraj:
Definitivno istina... E da masni jer znaš možda kolka ja max radna temperatura deklarirana za nf4 ultra čipsete nigdje nisam uspio naći nikakvo službeno saopćenje oko toga... |
Citiraj:
mislim da je sve do 60 stupnjeva ok...toliko ti temp može dogurati sa stock kulerom... |
moram priznati da s sonicom (konfa iz siga) tem bile do tri stupnja niže, s GT 1200mm, a Bigtyphoon je preglasan na svojih "16db" jer GT se manje čuje na 12V...no ipak moji glas ide Typhoon-u (5V), nekako je noviji, snažniji i ljepši: hello2 :
|
meni st i glacialtech na 5v drže najtoplijeg pentiuma na 45 celzijusi u idlu...
al treba mi malo veće kučište i poliranje baze, jer sam dobil za****c primjerak :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:22. |