![]() |
O kojoj ti to ploči govoriš???
|
Ajmo Fenixe, ne mozemo cekati!
: goood : |
o da cekat cete...mogu samo reci da ide jako dobro...mnogo dobro...detaljan report veceras...sa svim benchevima
|
@mrki
pa na skoro svakoj ploči bar na svakoj asusovoj |
kuku
Evo montirao sam E6400 i DS4 gigabyte i 2*512 KMAX 800 i po mem testu dobih obje memorije pokvarene!Ovo je da se upucam iz zasjede!
|
a tvoj test je? Po ćemu to zaključuješ? daj ih prvo gumicom za olovku obriši po kontaktima.
|
Mem test 3.40 ...imao sam frku jednom prilikom instalacije widowsa reklo je da nemože kopirati jedan file kad sam kliknuo retry prošlo je i onda stalno šou,reinstaliram windose sad radi a kad sam testirao ram oba modula izbacuje crveno tj greške !
|
jesi ih obrisao gumicom....probaj pa javi rezultate...
BTW da nisu naklokani ili krive postavke, napon itd |
Ma takt sam stavio negdje na 700 i nešto a na single chanel i sad radi cpu je na 3GHz strava rastura ali neusudim se vaditi memorije da stavim na dual chanel!
|
zakaj se ne usudiš vadit RAM?
koji ti je takt sabirnice bio kad si vrtio memtest |
800 a sad još luđe odradio je 3DMar 2005 besprijekorno 4180 sa 6600gt
|
@mrki, probaj mijenjat meme po utorima za dc, to ponekad pali, ja sam imao sličan problem s geil value memom
@feniks, gdje si? čekamo... :D |
A s čim testirate ram?
http://img201.imageshack.us/my.php?i...titled1jc2.jpg |
OCCT, SuperPI 32M, Prime95, SP2004
Memtest samo kako bi vidjeli dal je ram ispravan ali onaj MemTest iz DOS-a što se pokreće a ne iz Win. u glavnom pogledaj OC teme pa ćeš vidit što koristimo. Daj baci sliku CPU-Z-a za memu i proc pa da vidimo koji setup koristiš (omjere i to) |
http://img201.imageshack.us/my.php?i...titled1fu1.gif
I ja koristim taj mem test iz dosa i pocrvene oba modula! |
a mogo si je još više smanjit : lol2 :
daj ovako http://img170.imageshack.us/img170/5...tledgp6.th.jpg |
***************ate ovo roka ko blesavo...cim atijeve ploce lupe na scenu, prelazim na intela :P
|
Sad više ništa neznam jedan test je odvrtilo do kraja kao da je ok ali u single chanelu u dualu se resetira komp!
|
hmm ako ti memtest u dosu baca crveno onda ti definitivno nesto nije u redu
|
misliš ram
|
Evo sad s posla malo detaljnije,na kraju sinoć sam pustio da odvrti memtest 3.2 i odradio je besprijekorno (čudno kako jednom nevalja drugi put valja):
No nije to sve čini mi se da me je zezao IDE kanal jer sam stavio neki Disk za backup od 40Gb i DVD-Rw na taj jedini IDE kabel (sredina slave disk-kraj master pržilica) pržilica je zujala ko luda i kad bi ugasio pc nije startao dok ne bi resetirao bios kad sam isključio HDD pc je startao!Čudno da li to može buniti memoriju (F3) bios je gore!Nisam imao vremena da probam dual chanel ostalo mi je u singlu! EVO nakon sat i pol u MEMTESTU nijednom nije pocrvenilo!: Machineg : Machineg : Machineg : axeman : : bonker : Dual PCI Express Graphics Slots Intel® P965 Express chipset supports dual PCI-E graphics slots enable multi-view outputs which ensure maximum graphics performance for next generation GPUs and games (ŠTA JE OVO) |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45146 |
Još nešto zašto mislite da brisanje kontakta gumicom pomaže?
|
Zato što znamo da pomaže jer minije to jednom pomoglo...vidiš ljudi obično vole dirat sve kaj sjaji pa ostave masne otiske ili se jednostavno stvori patina na kontaktima od stajanja (osim ako keks nije bio vakumiran)
Kad gumicom pređeš preko kontakata onda se to fino obriše (najbolja je ona plava tvrđa ali i obična je OK) Znalo se desit da mema pišti tj d se stroj neće bootat (POST-at) a nakon tretmana s gumicom sve bude OK. Daj ti još to malo prošeći po slotovima a ako neće u DC radit nosi u servis. Jesi kupio oba keksa u kit-u ili odvojeno. Ako si uzeo odvojeno jesu li isti čipovi gore? |
Odvojeno sam kupio , a ne diram kontakte prstima ni u ludilu!
Ovo je nešto čudno jer u jednom trenutku se ponašalo kao da je sve puklo a kasnije odradi i 3D Mark 2005 ko od šale a znam iz iskustva da ako ram nevalja nema šanse da 2005 odvrti do kraja! Gadno je ovo ,nova stvar je i ploča nema to puno ljudi u svijetu a kamo li kod nas kud da nosim u servis pa i ja radim u servisu godinama! Odnijet ću u ve-mil samo ako ja ustanovim što jer hmm... samo me frka da nije ploča! |
Gle meni se sa BH6 i UTT-om dešavalo isto... nema šanse da bi u MemTestu prošli bez barem 2-3 greške ali vrtili su Prime95 12+h
No odnesi ih pa vidi što bude. Ali jesu li moduli isti (isti čipovi) jer ako nisu isti a pojedinačno rade možda se međusobno kolju |
nisam sad doma da čekiram ali mislim da su isti , ovi u ve-milu mi jedino mogu dati sutra nove rame!
Ali on je meni bacao greške i u singlu keks po keks na obje a sad sve ok žena sluša muziku sa media playerom od jutros i sve je ok! (ja sam prije mem testa koristio neki simm tester isto u dosu bio je uvijek pouzdan on mi nije detektirao nikakvu grešku) |
Evo dođoh kući komp od jutros svira zvuk je puno bolji nego s mojom sound Blaster Audigy!
|
Stavio sam dual chanell i odmah memorija blokira čak crveni u memtestu dok je single sve ok?
Pa šta je ovo? |
Nesto se tu gadno kolje. Probaj nabaviti bilo koju drugu DDR2 memoriju u dual channel tek da vidis dal radi. Valjda imas novi bios.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:13. |