PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   56K Modem i sporost.... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44127)

darQ 01.09.2006. 02:04

Citiraj:

Autor raf (Post 495121)
Kazem ne isplati im se spajati u selu jer ima premalo ljudi, opet zavisi koje selo koliko je daleko od grada, svemu i svacemu, ali neko malo selo nekoliko kilometara od grada sigurno nece radit jer im se NE ISPLATI. Em zato sto nema dovoljno ljudi, em zato sto im je premala zarada, kada budu neka sranja moraju slati tehničara do centrale tvom selu da provjeri sto vise kosta, itd.

Mislim ono, tebe ljuti to sto ti nenude adsl, a meni u centru zagreba jedini broadband je ADSL, nemogu uzeti ni kablovsku (ni DCM, ni global net), ni vodatelovu optiku, ni optimin adsl2+ (al dobro njega nude u nekolicini zgrada u Splitu).

Kuzis ja u centru metropole, nemam nista drugo osim t-coma, a objasnjenja od drugih gore navedenih trtki je ta da jednostavno nema dovoljne zainteresiranosti. I sada mi logicki reci ako nezele u centru ZG zasto bi u selu?

priče za malu djecu...
pa za koji qrac stavljat ljude na dsl kad se još sasvim pristojna lova na dail-upovima može utuć...
inače...vodovi se niš ne mjenjaju...sve ti ide preko istih kablova...sve što naprave u centrali je da onaj čiko zabode tvoje dvije parice u drugi slot i to je to :cool:

Flood 01.09.2006. 02:37

Citiraj:

Autor SRV (Post 492897)
Tocno znam o cemu se radi! Radi se o tome da su te spojili na PCM, odonsno PGS, to je uredjaj koji omogucuje da na jednoj parici budu 4-8 korisnika telefona, ono sto je problem sto je tada max. brzina za modem svega 33kbps, kao sto je kod tebe slucaj.
I sam sam bio spojen preko tog je**** PGS-a, dok nisam trazio ADSL, sad su me skinuli sa tog uredjaja i imam svoju paricu, brzina je 45-50kbps, dok cekam ADSL...
Dakle trazi da te skinu sa PCM-a, odnosno PGS-a.

Citiraj:

Autor darQ (Post 511175)
pa čovječe vam ti piše u čem je problem...
zov helpdesk u t-com-u i traž da te prespoje...

Moze biti,a i ne mora.Zasto?Ajd mi objasnite zbog cega se desava sljedeca situacija:ako koristim driver od XP-a brzina mi je oko 33Kbpr,stavim odgovarajuci driver i brzina se vraca na 46,6Kbpr kao sto je bila cijelo vrijeme prije nego sam stavio SP2.Sta se netko(t-com) urotio protiv mene,skenira me i mijenja moj parica status kako ja mijenjam drivere?

eXecutioner28 01.09.2006. 08:15

cek malo, inace idem preko CARNeta na net... znaci sad bih morao nazvati T-Com i njima reci da mi je brzina slaba? nema veze sto idem preko CARNeta?

darQ 01.09.2006. 19:08

Citiraj:

Autor flood (Post 511203)
Moze biti,a i ne mora.Zasto?Ajd mi objasnite zbog cega se desava sljedeca situacija:ako koristim driver od XP-a brzina mi je oko 33Kbpr,stavim odgovarajuci driver i brzina se vraca na 46,6Kbpr kao sto je bila cijelo vrijeme prije nego sam stavio SP2.Sta se netko(t-com) urotio protiv mene,skenira me i mijenja moj parica status kako ja mijenjam drivere?

ono kad napraviš dvoklik na vezu u system try-u...to ti piše kolka je bila trenutna brzina komunikacije kad si se spojio...to ti apsolutno ništ ne znači...
probaj nešt downloud-at...tam ti piše kolko ti je veza stvarno brza...
;)

darQ 01.09.2006. 19:09

Citiraj:

Autor eXecutioner28 (Post 511233)
cek malo, inace idem preko CARNeta na net... znaci sad bih morao nazvati T-Com i njima reci da mi je brzina slaba? nema veze sto idem preko CARNeta?

: lol2 :

pa nema carnet veze sa ožičenjima u centrali ;)

Flood 01.09.2006. 22:18

Citiraj:

Autor darQ (Post 511755)
ono kad napraviš dvoklik na vezu u system try-u...to ti piše kolka je bila trenutna brzina komunikacije kad si se spojio...to ti apsolutno ništ ne znači...

Ne,samo sta mi ovisi o brzini otvaranja stranica na netu,barem tako skuzavam prije nek napravim dvoklik......
Citiraj:

Autor darQ (Post 511755)
probaj nešt downloud-at...tam ti piše kolko ti je veza stvarno brza...
;)

Zanimljivo,a koliko je inace prosjecna brzina downloada na 56K modemu?56Kbps?Ajd reci kolika je bila tvoja brzina prije i poslije parica akcije,mozda ih zovnem?

darQ 01.09.2006. 22:26

prije neg što sam dobio dsl sam skido ~37 kbps
a kad su mi premjestili parice zbog dsl-a...sad mi ide oko ~46 kbps

znam o čem pričam ;)

Flood 01.09.2006. 22:32

Citiraj:

Autor darQ (Post 511906)

znam o čem pričam ;)

Zakon,za nepovjerovati,idem zvati pa javim...: cheers2

darQ 01.09.2006. 22:37

Citiraj:

Autor flood (Post 511910)
Zakon,za nepovjerovati,idem zvati pa javim...: cheers2

živio...
jav kak je to sve prošlo ;)

Red_Dragon 02.09.2006. 19:10

Citiraj:

Autor darQ (Post 511906)

znam o čem pričam ;)

Baš i ne vidim, hoćeš reći 3.7 kb/s i 4.6 kb/s

SRV 02.09.2006. 22:05

Frajer se grdno vara, nema teorije da ima sa 56k modemom toliki download, no way. Ja na ADSL-u imam oko 100-105 kb/s...

darQ 03.09.2006. 00:09

a znate na šta mislim :-)

Flood 04.09.2006. 20:12

Citiraj:

Autor darQ (Post 512714)
a znate na šta mislim :-)

Mozda na ovo:trikovima i magijom postigao sam to da mi je prosjecna brzina downloada na 56K modemu nevjerojatnih 1Mb/s;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:37.