PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   4 jezgre u 1 Conroe-u (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41679)

Jerry 25.06.2006. 16:46

Citiraj:

Autor Zvijerko
Al mene jako veseli OVO. Iako još uvijek nema informacija hoće li to moći i s.939 X2 procovi, ali nadam se da hoće :D

Koliko sam citao izgleda da ce Reverse HT raditi samo na procevima koji imaju virtualizaciju. Dakle nista od 939 proceva :fuming:

Zvijerko 25.06.2006. 18:02

Pročitaj malo bolje šta piše. SVI X2 procovi bi mogli s time raditi. Za AM2 je sigurno da će raditi, a za s.939 nije. Iako, ne vidim kakve veze to ima.

Uostalom, navodno bi trebao instalirati drivere za proc, koji bi radili nešto slično onome kod SLI-a

nicko 25.06.2006. 18:28

Citiraj:

Autor mat
oduvijek sam govorio da intel radi procesore.. ostali se zezaju...

govori i dalje, ali ne ovdje...

tko si ti da pljujes po bilo kojem procesoru?!?!

da znas samo malo koliko je truda, novaca i vremena ulozeno za razvoj obicnog ARM procesora, a ne x86 arhitekture, ne bi tako pricao...

zato:smoke:

Bubba 25.06.2006. 20:18

Citiraj:

Autor Hamm
IBM razvio čip koji radi na pola teraherca

Tako je, dobro ste pročitali: IBM-ov čip radi na pola teraherca, odnosno 500 GHz. Ovaj suludi radni takt rezultat je istraživanja krajnjih mogućnosti silicijsko-germanijskih čipova, a postignut je gotovo pri apsolutnoj nuli, na temperaturi od -268 stupnjeva Celzijusa

Problem je u tome sto je potrebno citati s razumijevanjem, sto mnogima, ukljucujuci i novinare koji prenose vijesti, ne ide. Posebno je interesantan dio s CNeta (a nisu ni ostali bolji) koji kaze: That's far faster than standard PC processors today, which range from 3.8GHz to 1.8GHz.. Svakome tko je procitao originalnu vijest i zna imalo o tranzistorima svjestan je nebitnosti ove vijesti i njene nepovezivosti s Pentijumom i Amedejom u kompijuterima. Ovakvi "rekordi" obarali su se i prije i sluze iskljucivo u znanstvene svrhe i vrlo cemo tesko vidjati procesore na parsto GHz s parsto milijuna tranzistora, pogotovo ne po "popularnim" cijenama.

LorD ClockaN 25.06.2006. 22:13

When it's done :D

Valjda će vrijedit šta kad stigne i unaše kompove, da nije opet neka blamaža

Hamm 25.06.2006. 22:17

Citiraj:

Autor Bubba
Problem je u tome sto je potrebno citati s razumijevanjem, sto mnogima, ukljucujuci i novinare koji prenose vijesti, ne ide. Posebno je interesantan dio s CNeta (a nisu ni ostali bolji) koji kaze: That's far faster than standard PC processors today, which range from 3.8GHz to 1.8GHz.. Svakome tko je procitao originalnu vijest i zna imalo o tranzistorima svjestan je nebitnosti ove vijesti i njene nepovezivosti s Pentijumom i Amedejom u kompijuterima. Ovakvi "rekordi" obarali su se i prije i sluze iskljucivo u znanstvene svrhe i vrlo cemo tesko vidjati procesore na parsto GHz s parsto milijuna tranzistora, pogotovo ne po "popularnim" cijenama.

ma samo sam htio ukazati kako se rade nepotrebne stvari...tipa ovaj proc s 4x jezgre...za ovak male home usere je to previse..i u potpunosti neiskoristivo...

Broken Arrow 25.06.2006. 22:32

ma hebe mi se kaj je neiskoristivo, ja bi to...: nuts :
sa ht-om to je 8 logičkih jezgri... :beer:

Bubba 25.06.2006. 22:37

Citiraj:

Autor Broken Arrow
ma hebe mi se kaj je neiskoristivo, ja bi to...: nuts :
sa ht-om to je 8 logičkih jezgri... :beer:

Zalosno je sto na takve korisnike vecinom i ciljaju, jer hej, mozes vrtiti cetri superpija odjednom, jelda?

Renesis 25.06.2006. 22:40

ja bi rađe da bolje iskoriste 2 jezgre...

Broken Arrow 25.06.2006. 22:54

Citiraj:

Autor Bubba
Zalosno je sto na takve korisnike vecinom i ciljaju, jer hej, mozes vrtiti cetri superpija odjednom, jelda?

ajde, nisam baš tako blesav da odma kupim to... ali ko bi reko ne da može ga dobiti za cijenu sličnu dvojezgrenim...

h3lld 26.06.2006. 00:21

cijena je izmedju 1000 i 1200USD najavljena... a kolika ce biti to samo mozemo spekulirati...

Sky 26.06.2006. 06:55

Citiraj:

Autor _Opteron_
mogu nabacat 16jezgri kad ih grafe jos uvjek pere u svemu ...pa cak i gf3 :)

Ovo mi je najbolji komentar...:clap:
O čemu ti ovdje pričaš, sinko?: bonker :

^SuperUnknown^ 26.06.2006. 11:56

Citiraj:

Autor Sky

I ja sam se zapitao, ali se nisam ni trudio pokusat shvatit :D

mat 27.06.2006. 17:04

Citiraj:

Autor nicko_029
govori i dalje, ali ne ovdje...

tko si ti da pljujes po bilo kojem procesoru?!?!

da znas samo malo koliko je truda, novaca i vremena ulozeno za razvoj obicnog ARM procesora, a ne x86 arhitekture, ne bi tako pricao...

zato:smoke:

gle ne pljujem po nijednom procu... ali intel iz dna duse cijenim. zasto? zato jer je skupa sa IBM-om i MS-om zapoceo PC revoluciju. moze tko god hoce pricati o prvom "osobnom racunalu" apple 1, o tome da "ako nebi oni, netko bi drugi" ali nije tako bilo! IBM je omogucio svakom peri pericu da radi komponente za PC-e, MS je omogucio djeci od 4 godine da uce pisat s "Ucilicom" a Intel je radio proceve dok nitko drugi nije znao prakticki o cemu oni pricaju. baci oko na povijest AMD-a. firma je bila sretna sto je dobila Intelovu pomoc u probijanju njihovog imena na trziste. a danas su im kao neki suparnik. anakin je pobjedio obi wana tek kad je ovaj ostario i nije bio aktivan jedi godinama. ako se to kada dogodi s intelom, priznati cu poraz. do tada, it's intel.
nisam po nikome pljuvao, oke?

edit: vidi ovo :P :) ;)

http://img502.imageshack.us/img502/6...mdintel7pq.jpg

nicko 27.06.2006. 17:13

sve u redu, znam ja dobro povijest, ali ne mozes reci da su sada intelovi procesori bolji, jer oni imaju tradiciju...intel je dobio konkurenta u amd-u i to je sada stvarnost. Tko zna sto ce biti za pola godine, tko ce koji procesor napravit, a danas (bas danas), objektivno gledajuci, amd ima bolje procesore (opet ovisi za sto ti treba, ali ja govorim za prosjecnog kucnog korisnika). Nemoj mislit da nisam objektivan, zato jer imam amd u sigu...bez brige, doma imam jos 3 intela...Kad dodje Conroe i kad ga testiraju na pc-exu ;) i usporede sa amd-om znat cemo tko je bolji : cheers2

joolka 27.06.2006. 17:54

Citiraj:

Autor Sky

...valjda je mislio na broj tranzistora unutar chipa ???

Sky 27.06.2006. 18:24

Nikad nećemo saznati...:D

joolka 27.06.2006. 19:22

..ah da..ljeto,banane i slicno... :D

SRV 27.06.2006. 19:42

I sta bi sa tog Anti-HT? Je li tko sta saznao? Ako ga ne bude, za s939, necu ni uzimat X2 prije AM2...

nicko 27.06.2006. 19:46

ne vjerujem da ce ga biti za s.939

buljo 27.06.2006. 20:50

Citiraj:

Autor joolka
..ah da..ljeto,banane i slicno... :D

I "veliki" adio: lol2 :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:54.