PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   ma otvorite da vidite o čemu s radi:) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3895)

Kova 04.03.2003. 13:35

Hm... Ono sto si rekao Paske...

Stavio bi ja Enermax, ali kuciste ce biti TASK. Isto za pocetak ...

Sta fali TASK 3800 TMB ?! Ima problema s napajanjem?!
BTW ovo je 400W napajanje...

Hm...

Ok, mozda bi ja kupio i neko super mrak... kuciste, dizajn i sve.. da ima dobar protok zraka i ... , ali gdje, kako bez napajanja?!?!

Tu dolazi samo Antec, koji ima cijenu preveliku, s obzirom da nema napajanja.. a Enermax je skup.. (znam da je to kvalitetano, ali...).

Racunao sam sve...

Ispalo bi 7200 kn, a onda jos Vodeno i Enermax napajanje...

S obzirom da cu mozda i prodati cooler i napajanje, za nekih 250 kn... I to bi onda ispalo ... 8000 kn.

1800 XP + Tbred B
RAM CorsairXMS, DDR433, 256Mb,CMX256A-3500C2 * 2
EpoX 8rDa +
Cooler SPIRE, FalconRock II ili (VOLCANO 9 SocketA, AthXP, smart & silen)
IBM / Hitachi 80 GB, Deskstar 180GXP, 7200 RPM ATA/100
FIC 1stGraphics Radeon 9500, 128 MB DDR, AGP
Case Task Midi-Tower TK-3800TMB Saxon Black 400W (kasnije najverovatnije PSU Enermax EG301P-VE 300W Dual FAN, ATX)

2 * Case Fan

I jos External HDD USB (u kojem mi je IBM 40 GB, naravno novi, heheh jer stari geckrt... pa ovoga stedim u ladici.. )

MadBoY 04.03.2003. 15:54

Pa znaš li nekog iz neke staklare? Taj ti može besplatno nabaviti plexi pa napraviš sam svoje kućište:D. Ja tako imam ujaka i kad dođe sljedeća tura plexiglasa dobivam jednu tablu dimenzija 1x1m. Isto tako on mi sad buši blok za vodeno i bit će brzo gotovo. Tako da sam bakar, plexi, bušenje, hladnjak platio 0kn. jedino ću morati kupiti pumpu i crijevo. Tako ti je to kad imaš sreće;). Kad se već raspravlja o kućištima jesi lu dimenzije 50x50x25cm dobre.?

msvrtan 04.03.2003. 17:08

prvo ibm je prodao hdd diviziju hitachiju ne fujitsu-u.

na tomshardware ti je bio test napajanja i task je pokazao 100W manje nego deklariran...mislim da je 300W-tno davalo 206 ili 400w-tno 306W van...pa ti razmisli...

enermax kosta ali mislim da vrijedi...moja jedina velika zamjerka enermax-u je sto je kabel za napajanje maticne skoro metar dug (ne zezam).tako da mozes napajanje staviti u susjednu sobu..a to smeta u kucistu ma koliko god veliko kuciste imali!!

Elven 04.03.2003. 17:51

Citiraj:

Originally posted by msvrtan

Pa covjek je lijepo napiso da ce kupit IBM/Hitachi, a ako ja nisam negdj efulao, Fujitsu je spomenuo samo Paske i to da IBM ugradjuje Fujitsu u svoje kompove, bilo zbog cijene, bilo zbog kvalitete (brijem da je ovo prvo). Niko nije ni reko da je Fujitsu od IBMa

STRMX 04.03.2003. 22:39

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Pa znaš li nekog iz neke staklare? Taj ti može besplatno nabaviti plexi pa napraviš sam svoje kućište:D. Ja tako imam ujaka i kad dođe sljedeća tura plexiglasa dobivam jednu tablu dimenzija 1x1m. Isto tako on mi sad buši blok za vodeno i bit će brzo gotovo. Tako da sam bakar, plexi, bušenje, hladnjak platio 0kn. jedino ću morati kupiti pumpu i crijevo. Tako ti je to kad imaš sreće;). Kad se već raspravlja o kućištima jesi lu dimenzije 50x50x25cm dobre.?

ali mogu se kladit da nece izgledat blok kao doctor iceov:rambo:

MadBoY 04.03.2003. 23:32

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
ali mogu se kladit da nece izgledat blok kao doctor iceov:rambo:
Ni približno:( . A vjerujem da neće ni hladiti tako dobro. Ali poslužit će svrsi:)

Kova 05.03.2003. 15:37

Generally,one 512 MByte module will outperform two 256 MByte modules in a given motherboard.

Beren?! Ovo je citat... iz specifikacija od Corsaira...

A ako znam engleski, tu pise da je jedan modul od 512 MB, bolji od 2 256 MB te iste.. ?!

Di je sada ono o dvokanalnom radu!? Zasto to oni neznaju :) ?

Beren 05.03.2003. 16:23

Ako imas standardnu plocu koja radi sa jednim memorijskim kanalom od 64 bita, da. Ali ti imas veseli nForce2 koja imati dva takva kanala, dakle 2 x 64 bita, pristupa im zasebno (treba mu dva sticka memorije) i na taj nacin postize "virtualni" 128 bitni memorijski pristup. Ovim se jelte poboljsavaju performanse zato sto je i "virtualnih" 128 bita bolje nego realnih 64. Jel sad jasnije??

Kova 05.03.2003. 16:35

Jeste, dabome... :))))

Hvala..

Odo ja po to !!! BYE

Paske 05.03.2003. 17:11

Citiraj:

Originally posted by msvrtan

Arghhh, bedak :D
Dubby me već ispravljal ne jedanput po tom pitanju :rolleyes:
Motaju mi se po glavi Fujitsu ljaptopi pa se*em okolo gluposti :rolleyes:

Inaće vidim da im niti monitori ne valjaju :D

Kova 06.03.2003. 01:07

Evo mozete mi slobodno pogledati SIGNATURE...

jos ga nisam clockao.. iskreno malo me bedira... slika nakon clockanja..

neznam jos postaviti memoriju.. no uz malu pomoc.. :)))

E da imam Enermax.. i ne vrti mi se straznji ventilator...

pise da ga kontrolira maticna, sta znaci da zato stoji ili ??!??!?!

marac 06.03.2003. 03:09

IBM Deskstar 180 GPX, 80 GB, 7200
IBM 40 GB, 7200

OVO ZNACI IMATI MUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kova 06.03.2003. 11:06

He he... pa ovaj od 40 GB, je novi, dobio kao garanciju od staroga... tako da mislim da ce i ovaj crknuti...

A sto se tice ovog od 80 GB .. hm, recimo da se nadam da ljudi znaju uciti na pogreskama... i da je to dobar disk...

msvrtan 07.03.2003. 00:01

Citiraj:

Originally posted by Kova
Evo mozete mi slobodno pogledati SIGNATURE...

jos ga nisam clockao.. iskreno malo me bedira... slika nakon clockanja..

neznam jos postaviti memoriju.. no uz malu pomoc.. :)))

E da imam Enermax.. i ne vrti mi se straznji ventilator...

pise da ga kontrolira maticna, sta znaci da zato stoji ili ??!??!?!

piknes kabel od venta u maticnu..tamo gdje ide i vent za cooler...(naravno ne u istu!!!) i kontroliras brzinu odostraga sa potenciometrom

Kova 07.03.2003. 12:45

Hvala, msvrtan.. Isao sam citati po papiraima od Enermaxa... i nasao sam to.. tako da sam to napravio vec...

Samo sto je fora da ja nisam vidio to cudo... :)))

Temp kucista mi je rasla ko ..., sada je sve 5... Jos da imam vodeno.. :))))

Imam malih problema s clockanjem..

Digne mi se sustav na 10 x 200, no ... ne do kraja.., neznam do kuda smijem dici napon proca.. a da li to uopce ima veze s procom.. sada mi radi kao sto pise u signaturu... :)))

msvrtan 07.03.2003. 19:12

Citiraj:

Hvala, msvrtan.. Isao sam citati po papiraima od Enermaxa... i nasao sam to.. tako da sam to napravio vec...

Digne mi se sustav na 10 x 200, no ... ne do kraja.., neznam do kuda smijem dici napon proca.. a da li to uopce ima veze s procom.. sada mi radi kao sto pise u signaturu... :)))

u hebate makine...sta smo 2000kn stresli za ram?...

napon bi ti trebao ici do 1.85v bez problema...dalje nemoj...a inace ovisi od ploce do ploce koliki fsb moze izdrzati a cak i iste ploce nemru svaka do istih fsb-ova..tak da ovisi od maticne do maticne (komada maticne do komada maticne)

STRMX 07.03.2003. 22:03

Citiraj:

pa svakako digni napon.
ako nisi probaj na 1.85
:beer:

Kova 11.03.2003. 21:49

Da, nisam stedio na memoriji ...

Digao sam napon... ALI TREBA MI VODENO!!! :))))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:32.