![]() |
Citiraj:
sa donje strane mobo je zahebano (da ne kažem skoro nemoguće) staviti te podloške a da se barem jedna ne makne ... stavi ih sa gornje strane pa vijak. |
Nisam ih stavio na kraju,
vratio odstojnik koji sam izvadio na pripadajuce mjesto i utegnio dobro, testirao, za sada radi sve ok, gasi se uredno i nakon sto je gejmao sat vremena. Maticna kupljena u protisa 11/2020, ako je 2 god, mozda posaljem na reklamaciju bude li se ponovilo. |
Hint: zalijepi izolirband s donje strane MBO na mjesta di srafi/odstojnici idu - probusis da mozes sraf zasrafit i to je to....radi provjereno :goood:
|
A koja je poanta u izoliranju distancera kada je taj isti ground spojen sa I/O limićem na isto kućište? :stoopid:
|
Citiraj:
Pojma nemam. Znam samo da kad sam god na starim kantama (s. 370 / AM3) primjetio "mod" gremlini su nestali i kante su se normalno ponasale. Dal se bez toga nesto dodirivalo sto nije smjelo? Neznam, mozda...al ono - ne kosta nist a mozda pomogne :chears: |
Poanta je da bude tih ludih / bizarnih slučajeva / kombinacija da te podloške riješe upravo situacije kakve kolega ima:
samostalno bezrazložno gašenje / resetiranje ... Sve te točke oko vijaka i to sa gornje i donje strane + I/O limić + još x točaka na mobo bi sve trebale biti spojene međusobno i jesu GND. E sad, ako pcb u mobo nije baš dobro izveden + neka se negdje pojavi kakav impuls (a trebao bi biti anuliran ako spoj preko GND dobar) eto ti čudnih događanja. Isto je i dosta često za USB na kućištu, samo tu češće bude razlog jeftinjak / šroteks kvaliteta cijelog tog kabelića i portova na drugom kraju (9-pn na strani prema mobo) .... veselje nastane onog momenta kada uštekavaš nešto (nebitno sad šta) ... Šta kaže kolega "mod" sa podloškama nekada pomogne. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08. |