![]() |
Citiraj:
ms surface - nema ethernet port macbook air/pro - nema ethernet port hp elite - nema ethernet port lenovo thinkpad - nema ethernet port ne dolaze svi bez, nego svi iole moderni koji nisu cigle, koji valjaju i koje ljudi vole koristiti. a mrezasi koji to govore melju gluposti iz neznanja ili otpora modernom. na kraju krajeva, kako ces spojiti mobitel i/ili tablet nego na wifi? pa poslovnjaci su vise na takvim uredjajima nego na ciglama za stolom! |
Citiraj:
WLAN je samo "hendi", no ne baš i primaran Citiraj:
Znači, imamo potrebu za "serverom" (iliti picekom koji mora moži vrtiti neki WinServ OS readi AD-a), onda se malo dijele datoteke, pa neka aplikacija (još nisam vidio koja) s nekim za sada nedefiniranim zahtjevima i nešto sa strane mreže i tak... Pa onda se nadoda malo parmezana, kap bučinog ulja i tak.... |
Što ga vi zakomplicirate..stave se 2x2 diska u server, 2x2 raid 1..podaci se sinkaju na nas koji je kao backup i mirna Bosna..
|
Citiraj:
Sve je stvar definicije hoće li se nešto raditi po PS-u ili ne, posebno kad je poslovno okruženje u pitanju i gdje će se ići u kompromise. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.backblaze.com/backup-pricing.html |
Citiraj:
Meni treba server za neke aplikacije, ili meni treba mreža donekle da radi, ili meni trebaju na kraju komponente itd itd... U biti sretno ti bilo, pozdrav |
Citiraj:
još ako možeš objasniti zašto biznisaši imaju vga port pod normalno bilo bi super. živimo u hrvackoj i u hrvackoj je to standard, deal with it. lenovo nema lan? daj budi ozbiljniji čovječe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Gle ovako: da je ovo poslovno okruženje, ja bi te "napao" s tonom pitanja, doveo u pitanje budžet i promjene financiranja, išao u detalje sa zahtjevima za AD, aplikativni dio, file sharing, zahtjeve backupa (ne sinkronizacije), mrežne potrebe, sigurnosne potrebe i slično za tonu drugih stvari. Izvedba projekta i presales aktivnosti bi pojela bar pola budžeta. |
kojeg budžeta? 12k? :D
|
Citiraj:
Dam bi broj moba od jednog od najboljih mrežaša koje ja znam, ujedno i direktora moj firme, pa mu objasni svoju teoriju o WIFI-u, pa će ti opaliti šamarčinu preko mobitela... Ne pričam ja o direktorima i ostalim "ticketing" i "meeting" mrežašima, pričam o ljudima koji fakat rade stvari u produkciji, pričam o troubleshootingu, pričam o migracijama, pričam o slaganju mrežne infrastrukture za call centrove od 300-400 ljudi itd. Upravo pričam s ekipom u office-u, imamo 2 linuxaša, 2 windowsaša, 2 mrežaša i mladog juniora za windowse i više manje su se svi nasmijali kada sam rekao što si napisao. Ja zadnje 2 godine radim samo WIFI, to mi je primarni posao trenutno, postavljam WIFI po većim eventima i objektima, i mogu ti pričati danima o pouzdanosti WIFI-a. Tj. više o nepouzdanosti. Radim na macbooku pro, i prvo što smo uzeli u firmi su bili thunderbold na RJ45 adapteri ;) Kolege linuxaši bez toga ni ne žele raditi. Idi u ured gdje je 60-70 zaposelenih i složi im WIFI pa neka rade.. Možeš ti staviti isti broj AP-ova koliko i uređaja imaš, ali neće raditi kao bakar. Ovaj dio za mobitele neću ni spominjati. Šta ti misliš da ljudi rade? Igraju Angry Birds? |
Ja si brijem da gledamo stvari iz drugih perspektiva. Ivo iz vise marketing / sales firmica mi iz velikih produkcija. Male firme, ono management, ekonomija, premailavanje, word pisace masine, copywriting, sales, mila majka za takve djidje. Velike ozbiljne produkcije nece tako lako.
|
Citiraj:
kakve veze sad ima vga? jer i njega iole moderniji laptopi nemaju vec godinama. sto ces s njim, spojiti los monitor ili projektor? to sto smo u hrvatskoj ne znaci da moramo po definiciji biti zaostali u glavama. barem bi ocekivao na forumu PC entuzijasta da primjenjuju novo i bolje. ps. ne, nema. govorimo o thinkpad ultrabooku. |
Možeš mi objasniti kako je to bolje u nekon pro okruženju?
|
Može lock..jer ovo više nije tema..
|
Citiraj:
kakva je to komunikacija, kakvi su to kompleksi vise vrijednosti nevjerojatno, kakva namjerna intelektualna izoliranost od svijeta. zato nista i ne funkcionira u drzavi, svi ste veliki strucnjaci, a gotovo nigdje ne radi wifi, a i obicna mreza gdje god dodjem je groblje. good job:goood: |
Citiraj:
Ne znam ni za jednog takvog korisnika, o igrama da ne govorimo u ozbiljnom okruženju. WLAN jest plan, ali kompleksan plan, target millennialsi, security još problematičan. |
Citiraj:
ja se slazem da nije trivijalno, no realnost je da ljudi koriste nativno bezicne uredjaje i sad ces ti kao podrska poslovanju njima to braniti i onemogucavati? sigurnost je samo izlika za nesigurne aplikacije, a ne mreze. |
Citiraj:
WLAN kod svih postoji, ali je daleko od bitne secure infrastrukture. |
Citiraj:
Ja još nisam vidio neki dock za poslovne laptope koji nema ethernet port. |
Citiraj:
|
Citiraj:
sto se tice sigurnosti, aplikacije se dizajniraju da budu sigurne i preko nesigurne mreze, u odnosu na legacy koje nisu sigurne pa zahtijevaju kakti "sigurne" mreze. |
Citiraj:
jasno da se koristi jos stara krama, no to ne znaci da zbog VGA porta moras kupovati kramu od laptopa. na kraju krajeva, cemu uopce kablovinje ako postoji chromecast i slicni uredjaji za 300kn? :dajpivu: |
Citiraj:
Isto tako i Audi i nuklerane elektrane (one posebno ne). O restrikcijama pristupa preko xG / LTE da ne govorim, na stranu i MDM i biometrija i ostalo. |
Ma shvatite, inzinjeri nece koristiti fancy gadgete. Koristiti ce ih management i ostala vojska podrske managementu. Inzinjerija / operativa sigurno nece klikati po svom telefonu ili tabletu. Pricate o kompletno razlicitim tipovima korisnika.
Oil, gas, power gdje je core svega inzinjerija / operativa ce imati iskljucivo bakar a onda u HQ zgradi wifi jer se u HQ uglavnom maila, tipka i koristi sistemima za podrsku. Operativa na terenu (osim logistike npr) vidi wifi samo u nekim common area prostorima / salama. @Old Iggy Ako je netko jako paranoican onda na WiFi -ju otvori jedino internet tocnije VPN s kojim ide na svoj korporativni VPN par sala dalje. |
naprosto nije tocno, dajte prestanite govoriti o necemu kao da je zapisano u kamenu. svijet se mijenja, uvijek se mijenjao i mijenjat ce se.
operativci i inzenjeri u nuklearkama i naftnim postrojenjima idu okolo s ipadima na kojem su aplikacije za nadzor/inspekcije, odrzavanje itd. sjedio sam s ljudima iz te industrije i slusao, gledao sto koriste i sto namjeravaju dalje. druga stvar, nedavno je google objavio kako su u potpunosti prestali koristiti VPN https://www.blog.google/topics/googl...-and-go-cloud/ ok, oni su 10ak godina ispred vecine, no s cloud aplikacijama i prijenosnim uredjajima se ovo vec odavno odvija... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:07. |