![]() |
Hm,kako to da je novi ROM veći od flasha u chipu?
Je li ti sigurno dobar prepoznao? Možda da pročitaš part number pa ga ručno odabereš |
Citiraj:
Je, dobro je sve, da sam izvukao factory.rom bio bi dobre velčine i mogao bi ga editirati. Ovo zadnje nisam skuzio, p/n mogu pročitat ali što znači ručno? Rom koji sam pokušao flashat je rom kojeg sam pokupio kad sam napravio backup prije flasha(winphlash ga sam spremi). |
Znači da pročitaš part number flash chipa na koji flashas i onda ručno odabereš njega u flashrom.
Nekada flashrom ne detektira dobar chip sam. Možda bi se taj backup onda mogao editirati pa odrezati dio koji služi za usb/cd flash. |
Točno taj je, SST25vf016b, čekirao sam prije brisanja, nebi niti obrisao da nije ok.
Tražio sam po netu, nigdje nisam našao 2048kb file, tako da nemam model po kojem mogu raditi. |
Imaš možda model number od T60?
Jesi ovo probao? https://github.com/antonizoon/archiv...risis-Recovery |
Citiraj:
Probao, nije mi uspjelo. Možda nisam dovoljno dugo čekao, a niti usb nije nešto posebno svijetlio. Pola dana sam se u komadu s time zezao. :D |
Ok,
jesi probao drugi USB slučajno ili koju kombinaciju keyeva? |
Naravno, 2 usb-a, 8gb i 1 gb, fn+r/b, win+r/b.
Svako drugo paljenje pusta beep zvukove a lampica na usb-u zasvijetli svakih 20-30 sekundi, kada ne pusti beep nema niti lampice na usb-u. To me i držalo da isprobavam usb-metodu, cak sam i cd spržio. Ništa. |
Ja sam jednu toshibu spasio preko usb floppya.
Preko usba nije islo. Floppy iz prve Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
Citiraj:
Nemam usb floppy, trenutno sam ostavio sve pospajano, mozda ulovim jos jedan dan za igrat se, ako ne, ide sve u koš da si počistim stol. :D |
Citiraj:
|
Imam ti ja programator i kvačicu za 8 pin eeprom (s kojom se vjerojatno nećeš usrečiti) pa ako ti treba pomoć javi se.
|
Eto, diglo se pol foruma za spasiti tog starčića :D
Zaslužio je da ga se osposobi. |
@halos
Nedaj se! Sent from my Nexus 6P |
:beer:
nema predaje Dobro, možda ima, fala @bertone(možda se javim) i @Zellenny(problema nemam sa tim dijelom posla, svejedno fala). Stisnuo sam fkt, sve što sam mogao, po bios mod forumima i thinkpad forumu se raspisao, nisam dobio nikakvu posebnu pomoć, htio sam to složiti kao showoff skilla i tvrdoglavosti, čak sam uzeo i Raspb Pi i to sve skupa, ali teško da ima smisla mučiti se jer mi taj factory.rom koji je izbrisan radi problem. Ploča je još uvijek rasčetvorena na stolu, ali u to T60 kučište ide T61 ploča(hvala @joezvjersky) u paru sa "UXGA" IPS Flexviewom i ostalim stvarčicama pa nisam toliko zbediran, ali ne mogu opisat koliko sam truda ispalio u to malo đubre :D i na sudo ovo ono, ludnica jbt. |
Eto, umjesto popravka bit će upgrade :D
|
@Halos
np, ako zatrebaš lupi PP i dalje se dogovorimo... floppy (i par disketa) mi je uvijek u ruksaku s laptopom (nikad ne znaš kad ti može zatrebati FDD :D) |
Može!
Jednom kad zatreba i budeš ju imao pri ruci bit ćeš definitivno heroj. :D |
Ohoho, domaći FrankenPad. Nisi ni ti lud :D :D :chears:
|
Citiraj:
http://i.imgur.com/pGlWiYSt.jpg (tek sastavljen) Za one koji ne prate, T60 kučište, T61 matična, T43p ekran. Edit: Ploča iz laptopa u naslovu je mrtva nepovratno. |
Znači, živ je ?
I sve štima obzirom na taj složenac ?? |
Živ ali sa drugom pločom sa ebaya, ova od T60 ide u onaj koš o kojem sam pričao :D.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:32. |