![]() |
i grafa jer i ona dobiva struju preko molex-a tj 12v raila
|
Chieftec 350/360W je poznat po slabom 12V railu, koga god znam svi imaju istih problema (cast izuzecima), jedino oni sa duplim railom dobro rade a ta su rijetka.
|
410 i 420 W su najbolja Chieftecova napajanja, ispravite me, ak griješim.
|
Citiraj:
mini chieftec 360 čak malo i overvolta 12v rail... http://img376.imageshack.us/img376/7...t0053wm.th.jpg |
1 privitaka
Kolko vidim tebi sve malo overvolta al to nije lose tolko, probaj izmjerit multimetrom napone al vjerojatno da je neki bolji primjerak napajanja jel meni je uzasan pad napona bio na istom takom napajanju pogotovo na 12V railu.
|
evo izmjerio sam i kaže 12.14v na 12v railu...
|
nemožeš to mjerit multimetrom (pogotovo još ako imaš neki za 49,99kn!!)...stvar je u tome, kako matična ispravlja napone, jer dok uređaj nije priključen, uvijek su malo veći naponi, nego kad mjeriš na uređaju....
|
Citiraj:
Jesi mjerio pod opterecenjem? |
Citiraj:
Neznam, mora da bum kupil novo napajanje i to pretpostavljam LC od 550W. Znam da nije neka marka, al cuo sam dobre rijeci o njemu a nemam previse para (tocnije, nenam nis:D) |
ma nemoj LC....rađe uzmi fortrona od 350W, dobit ćeš više snage i sigurnosti (što je najvažnije).....ja sam prije imao LC od 400W, dosta je tiho naprema ostalim no-name napajanjima, ali slabo je sve u 16!!! pa meni je na stocku na 12V railu bila voltaža 11.36V....strašno....
@ ekipa: nemožete si uspoređivat napone s različitim matičnim pločama, jer neke undervoltaju, neke overvoltaju, nije sve ni do napajanja... |
Evo momci, nakon jedne digresije na napajanjima:D max ove moje memorije je 256Mhz 2,5-4-4-8 1T , Super PI 32mb stabilan
everest daje 3900 read sto je cist solidno a i glavno da mi proc radi 1:1 sa memom.. Pozdrav |
Citiraj:
Ne moraš otpajat uređaj,spojiš na slobodni molex,ja sam tak mjerio da vidim dal mi senzori dobro pokazuju. |
Citiraj:
i sve će ti bit jasno...da ne duljim :D |
Moje napajanje overvolta sve (MS Industrial ne znam model 400W)
|
Ja sam za potrebu testiranja stavio to napajanje na svoj komp kojem je proc dignut i kad je došo do Wina počeo tulit jer je napon na +12 V railu pao na 11.2 V. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:37. |