PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   AutoCAD licence - gdje kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255955)

skitnica 24.01.2014. 13:21

Citiraj:

Autor blank... (Post 2534211)
Vjerovatno malo kome što znači. 100% korisnika ACADa s kojima sam pričao nisu čili ni za LISP, a kamoli vlxovi i dllovi :)

Culi su bar za acad.lsp :lol2:

antebr 24.01.2014. 13:22

Sve znam.
Geodetima će značit, a drugima čisto za informaciju da se nađe.

IvanVk 24.01.2014. 15:30

Citiraj:

Autor antebr (Post 2534192)
Evo male rekapitulacije programa šta sam jutros proba

Svaka čast, cijenim ljude entuzijaste koji rade konkretno a ne samo da "pričaju priču".
Šteta da nisi probao progeCAD pa postavio iskustvo, i on je Trial 30 dana.

Citiraj:

Autor blank
100% korisnika ACADa s kojima sam pričao nisu čili ni za LISP

Mislim da si malo pretjerao sa postotkom u globalu. No mišljenja sam da to nije ni važno prosječnom korisniku CAD programa. Njemu je važno da program radi ono što on treba i da zna za čega koja naredba služi tako da može svoje zadatke izvršavati prema zadanom cilju. Naravno da bi bilo poželjno da to zna ali ne i nužno.
Administratorima je važno da znaju što je Lisp (kao i programerima) jer oni taj Lisp trebaju instalirati ili isprogramirati.

blank... 24.01.2014. 16:20

Citiraj:

Autor IvanVk (Post 2534288)
Mislim da si malo pretjerao sa postotkom u globalu.

Nisam, evo još malo pa će biti 10 godina u struci, 3 firme i lepeza suradnika. Nitko nije čuo za lisp dok im nisam objasnio što je. Znači, govorim o ljudima u živo, ne na netu :)

antebr 24.01.2014. 17:15

Citiraj:

Autor IvanVk (Post 2534288)
Svaka čast, cijenim ljude entuzijaste koji rade konkretno a ne samo da "pričaju priču".
Šteta da nisi probao progeCAD pa postavio iskustvo, i on je Trial 30 dana.

Mislim da si malo pretjerao sa postotkom u globalu. No mišljenja sam da to nije ni važno prosječnom korisniku CAD programa. Njemu je važno da program radi ono što on treba i da zna za čega koja naredba služi tako da može svoje zadatke izvršavati prema zadanom cilju. Naravno da bi bilo poželjno da to zna ali ne i nužno.
Administratorima je važno da znaju što je Lisp (kao i programerima) jer oni taj Lisp trebaju instalirati ili isprogramirati.

Kao što sam rekao, u firmi imamo jednu licencu 2011 kupljenu na moj nagovor. Nije se pokazala kao dobra kupnja, jer kolega koji je radio na progecad-u vratija se na ACAD LT 2006.
Ja nisam radija sa progecad-om pa to nisu moji dojmovi.
Večeras kad stavim dite spavat instalirat ću progecad, probat ću ta 3 lispa koji su mi bitni.

Citiraj:

Autor blank... (Post 2534311)
Nisam, evo još malo pa će biti 10 godina u struci, 3 firme i lepeza suradnika. Nitko nije čuo za lisp dok im nisam objasnio što je. Znači, govorim o ljudima u živo, ne na netu :)

Ma ništa čudno, moje kolege koji nisu baš neki računalni entuzijasti o LISP-u nemaju pojma (pogotovo ljudi koji koriste LT i uopće nemaju mogućnost učitavanja lispa ili netloadanja fileova). Nije im nikad triba.

CADer 26.01.2014. 13:58

Citiraj:

Autor skitnica (Post 2534095)
Dosta je bitan nivo upotrebe softwarea.
Mislim da je za strojare Solidworks ili Catia, geometre MicroSurvey ili Carlson, elektricare Eplan ili cak Microsoft Visio, arhitekte Allplan, Archicad, Revit...

Sve te aplikacije imaju i jeftinije pandane i covjek samo treba znati tocno sto mu treba.
Ako netko stvarno ne moze bez AutoCAD-a, Microsoft Officea ili Photoshopa, eto mu tamo.

Slažem se s "klasifikacijom" ali velikoj većini (preko 90%) poslova kod nas ne zahtjeva niti 1/5 mogućnosti navedenih CADova pa je to onda ona priča da imaš Porschea s kojim ne ideš preko 40 km/h. Pogotovo vrijedi za Solid i Catiu; na stranu skupi Femap, patran, nastran... koji nemaju kvalitetne zamjene.

I ovi jeftiniji klonovi i spominjani ProgeCAD imaju dodatke za specijalizirane poslove (iz iskustva, rijetko tko iskorištava i cijelu osnovnu bazu blokova), kompatibilan je sa svim poznatim. Uzevši u obzir cijenu, omjer cijena/dobiveno nije proporcionalan nego znatno povoljniji kod ovih jeftinijih. Open source CADove i CAMove nebi preporučio nikome nakon mature :)

antebr 27.01.2014. 09:55

Citiraj:

Autor CADer (Post 2535188)
Slažem se s "klasifikacijom" ali velikoj većini (preko 90%) poslova kod nas ne zahtjeva niti 1/5 mogućnosti navedenih CADova pa je to onda ona priča da imaš Porschea s kojim ne ideš preko 40 km/h. Pogotovo vrijedi za Solid i Catiu; na stranu skupi Femap, patran, nastran... koji nemaju kvalitetne zamjene.

I ovi jeftiniji klonovi i spominjani ProgeCAD imaju dodatke za specijalizirane poslove (iz iskustva, rijetko tko iskorištava i cijelu osnovnu bazu blokova), kompatibilan je sa svim poznatim. Uzevši u obzir cijenu, omjer cijena/dobiveno nije proporcionalan nego znatno povoljniji kod ovih jeftinijih. Open source CADove i CAMove nebi preporučio nikome nakon mature :)

Dodan i ProgeCAD u post na prvoj strani.

Problem 28.01.2014. 11:47

mi smo u firmi kupili progecad 2013 i zažalili smo lovu. Nekome tko brzo crta ubrzo ce shvatiti da nema (bar ja do sad nisam nasao) poštene zamjene autocad-u. Ja sam konstantno imao probleme sa osnapima i rušenjima. Malo se to popravilo s update-ovima al nije to to :)

@bubba - vidim da trebaš 5 licenci. Pa ako imaš tolko posla sigurno nije bed to isplatiti u mj. dana :D

edit: naletio sam na ovo. 100% free. Moglo bi biti dovoljno onima koji koriste osnovne komande :fiju:

edit 2: Ništa od babacad-a. To je nešto kao prealpha. Fali još brdo naredbi :)

hkatic 12.03.2014. 09:15

Pozdrav svima
Vrlo zanimljiva tema pa da i ja kažem koju :)
Ako koristite AutoCAD u punom potencijalu onda kvalitetne alternative nema i to je činjenica. No ako vam je potrebno bazno iscrtavanje nacrta onda možete koristiti bilo što iako i to nije neka sreća ako razmjenjujete dwg-ove sa suradnicima. Kopije AutoCAD-a jako "zagađuju" dwg tako zvanim DGN-ovima koji usporavaju i povećavaju veličinu samog filea.
A i u tom slučaju možete koristiti web based opciju cada AutoCAD WS i AutoCAD 360 https://client.autocad360.com/loginpage/ (nisu savršene ali rade na njima).

Isto tako mogu se složiti da AutoCAD je skup, međutim, činjenica je da ljudi kod nas koriste možda 30% mogućnosti i u tom pogledu to je bačen novac.
Nadalje, prva kupovina AutoCAD-a je velika investicija ali ako uzimate pretplatu imate pravo na home licence (što bi reklo da na 5 kupljenih licenci imate pravo na još 5 koje možete koristiti na kućnom računalu i na laptopima za teren), 25 gb prostora po licenci na Autodesk 360 servisu, upgrade na novu verziju kada izađe itd.

Još jednom bih napomenuo AutoCAD je skup ali ako koristite sve njegove prednosti i mogućnosti onda je stvarno isplativ.

pccad 17.03.2014. 11:14

autocad 2008 za 200 dolara

Što mislite o ovome?
http://htmemdtxvtamzxep.topsoftdeal....d-2008-32-bit/

Problem 17.03.2014. 11:19

Citiraj:

Autor pccad (Post 2563834)

zakaj 2008, kad za istu lovu ide 2014 :D

http://htmemdtxvtamzxep.topsoftdeal....t-2014-64-bit/

sumnjivo odlicna cijena :stoopid:

pccad 17.03.2014. 11:25

Citiraj:

Autor Problem (Post 2563838)
zakaj 2008, kad za istu lovu ide 2014 :D

http://htmemdtxvtamzxep.topsoftdeal....t-2014-64-bit/

sumnjivo odlicna cijena :stoopid:

da..kad bi tak bilo..kupio bi se 2014 :)

Problem 17.03.2014. 11:29

Citiraj:

Autor pccad (Post 2563840)
da..kad bi tak bilo..kupio bi se 2014 :)

posalji mail u autodesk i pitaj u cemu je kvakva. Vidim da na njihovoj stranici 2014LT košta 1000 USD

Lewis 17.03.2014. 11:32

Ma nema teorije, ono CS6 Masters paket sa 2599$ na 299$ :).

Cini mi se da to netko przi warez na DVDove i prodaje pa ljudi misle da je Legit jer ipak se prodaje i starnica izgelda ok/ozbiljno ;).

Problem 17.03.2014. 11:37

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2563849)
Ma nema teorije, ono CS6 Masters paket sa 2599$ na 299$ :).

Cini mi se da to netko przi warez na DVDove i prodaje pa ljudi misle da je Legit jer ipak se prodaje i starnica izgelda ok/ozbiljno ;).

svejedno bi trebalo poslati mail u autodesk, ak nikaj drugo da se stranica zatvori :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:44.