PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   MikroTik SXT 5hnd - iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=243795)

makii 15.10.2015. 07:55

Pa ja trenutno imam RB SXT 5nD r2 koji mi je spojen na IP kameru sa kojeg šaljem snimak u kancelariju gdje se nalazi RB OmniTIK U-5HnD koji je spojen na NVR, oni su bežično spojeni, i to sve dobro radi jer ima optička vidljivost. Međutim ja sam sad htjela da imam i treću tačku (između ove dvije) za slučaj kada između ove dvije tačke nema optičke vidljivosti, i sad trebam podesiti te antene.

Perestrojka 15.10.2015. 08:21

Stavi Omnitik na sredisnju tocku, te se spoji iz kancelarije sa SXT-5nD u klijent modu na taj omnitik.

Znaci ovako:

[Kamera] ---LAN kabel--- [SXT-5nD - Klijent mod] )))WiFi))))) { Omnitik - AP mod } (((WiFi(((( [SXT-5nD - Klijent mod] ---LAN kabel--- [Kancelarija NVR]

Matta 15.10.2015. 08:24

Citiraj:

Autor makii (Post 2840576)
Pa ja trenutno imam RB SXT 5nD r2 koji mi je spojen na IP kameru sa kojeg šaljem snimak u kancelariju gdje se nalazi RB OmniTIK U-5HnD koji je spojen na NVR, oni su bežično spojeni, i to sve dobro radi jer ima optička vidljivost. Međutim ja sam sad htjela da imam i treću tačku (između ove dvije) za slučaj kada između ove dvije tačke nema optičke vidljivosti, i sad trebam podesiti te antene.

Rješenje je ili da dokupis level 4 licencu za postojeci SXT-5hnd ili da kupis novi koji je vec predvidjen za AP mod (SXTG-5HnD).

Citiraj:

Autor Perestrojka (Post 2840584)
Stavi Omnitik na sredisnju tocku, te se spoji iz kancelarije sa SXT-5nD u klijent modu na taj omnitik. Takodjer kameru spoji drugim SXT-5nD na Omnitik u klijent modu ukoliko je udaljenost velika i defaultna antena s kamere nece biti dovoljna za kvalitetan link / kamera ima LAN port preko kojeg mozes povezat SXT-5nD sa njom.

Znaci ovako:

[Kamera] ---LAN kabel--- [SXT-5nD - Klijent mod] )))WiFi))))) { Omnitik - AP mod } (((WiFi(((( [SXT-5nD - Klijent mod] ---LAN kabel--- [Kancelarija] -

Mislim da ne moze micati omnitik sa postojece pozicije radi ostalih kamera koje se na Omnitik spajaju trenutno.

Perestrojka 15.10.2015. 08:29

Citiraj:

Autor Matta (Post 2840587)
Mislim da ne moze micati omnitik sa postojece pozicije radi ostalih kamera koje se na Omnitik spajaju trenutno.

E yebat ga onda :D - Kupovina L4 licence bi bila najbezbolnije rijesenje, naravno u slucaju da je ovaj scenarij u igri koji si naveo.

makii 15.10.2015. 09:10

U pravu je Matta, trenutno se na Omnitik spajaju i druge kamere. Ništa onda, ili licenca ili novi da uzmem :( hvala vama u svakom slučaju :)

A mogu li na to mjesto stavit još jedan Omnitik, ali i da mi u kancelariji ostane onaj prvobitni?

makii 04.03.2016. 08:03

Da li je moguće da ja analogni HD snimač spojim na ovu SXT wifi antenu pa da sa nje šaljem signal na udaljenu lokaciju (postoji optička vidljivost) na kojoj će se nalaziti OmniTIK U-5HnD i onda na monitor sliku staviti?

back2quick 04.03.2016. 08:33

da vidimo? enkapsulacija RGB signala u 802.11 frameove? pitaj ferengije

Matta 04.03.2016. 15:42

Citiraj:

Autor makii (Post 2898842)
Da li je moguće da ja analogni HD snimač spojim na ovu SXT wifi antenu pa da sa nje šaljem signal na udaljenu lokaciju (postoji optička vidljivost) na kojoj će se nalaziti OmniTIK U-5HnD i onda na monitor sliku staviti?

I to je moguce (pomocu Analog to IP Video Encodera) ali totalno neisplativo. Lakse je promijeniti kameru/kamere u IP nego se upustati u takve pothvate.

makii 04.03.2016. 15:51

Citiraj:

Autor Matta (Post 2899069)
I to je moguce (pomocu Analog to IP Video Encodera) ali totalno neisplativo. Lakse je promijeniti kameru/kamere u IP nego se upustati u takve pothvate.

E baš ti hvala na odgovoru :D dan si mi popravio :D

Kruno M 21.03.2016. 15:27

Citiraj:

Autor makii (Post 2840604)
U pravu je Matta, trenutno se na Omnitik spajaju i druge kamere. Ništa onda, ili licenca ili novi da uzmem :( hvala vama u svakom slučaju :)

A mogu li na to mjesto stavit još jedan Omnitik, ali i da mi u kancelariji ostane onaj prvobitni?

Koliko kamera imaš spojenih na jedan Omnitik? I kakvih, koliko MP-a?

Da li bih ja mogao 5-7 (2 MP) kamera mogao pogoniti preko toga?

makii 21.03.2016. 16:20

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 2905865)
Koliko kamera imaš spojenih na jedan Omnitik? I kakvih, koliko MP-a?

Da li bih ja mogao 5-7 (2 MP) kamera mogao pogoniti preko toga?

Ja sam koristila Dahua kamere, IPC-HFW2200R-Z, 2MP. A koristila sam samo 2 kamere, jer sam ja to sve testirala, tj učila se. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:16.