![]() |
pa prodaje se na nacin da kupis novo racunalo i OEM windowse.
i jedino tako je legalno. |
e ovak, isto privatna firma manja..jedno racunalo cisto za racuno, upravo kupljen laptop sa original windowsima... i sad mi je pala jedna ideja na pamet.. Jel treba i office bit origigi ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kakvo je to racunalo koje sluzi za izdavanje racuna, a bas MORA imat microsoft office?
|
Ni meni to nije jasno. Kao da se račun ne može napisati u besplatnim Wordpadu, OpenOfficeu ili LibreOfficeu.
|
Citiraj:
|
Ma nije Office za izdavanje racuna nego ga zelim imat na kompjuteru, kaj komplicirate :D to koristi jedna osoba koja se ne zeli navikavat na ista drugo,eto tak .. i evo da preformuliram pitanje.. Uz windowse i sav drugi software mora biti legalan? Da li i druge programe gledaju, koji nisu vezani uz posao (photoshop,winrar,office..svejedno) ?
|
Citiraj:
A reci mu da za par tisuća kuna lako se navikne na nešto drugo. |
Pa nekak je logično da ukoliko koristiš komercijalan softver da ga i platiša ma bil on opensource ili vlasnički.
|
Citiraj:
S tim da je po meni MS Office Business 2010 CRO smiješno jeftin ako uzmem u obzir koliko živaca izgubim s LibreOffice, njegovim pretpotopnim sučeljem, sporosti pokretanja i genijalnim updateovima od 200MB koji se instaliraju 15 minuta :hitthewal: Naravno ako imaš 5, 10, ... računala i na jednom se zaista radi u Officu, a ostali služe za pregled, da ipak nema smisla davati 6-12k kn za licence office-a za baš sva računala. Lijepo učitaš Add/Remove programs i ideš redom listom, za sve što nemaš dokaz o kupljenoj licenci trebaš naći alternativu besplatnu za komercijalnu uporabu ili nabaviti licencu :). Zanimljivost je da je recimo jedan GIMP besplatan za sve, a ne postoji ni jedan vulgaris preglednik slika (kao npr. Acdsee, Faststone image viewer...) koji je besplatan za komercijalnu uporabu :D. Ali dobro, ako ne radiš u Win XP nego na nečem novijem, i onaj ugrađen u Windowse je čisto OK, a za sve prepravke postoje besplatni Paint.NET i GIMP. |
Znaci, moram posjetit add or remove i izbrisat office.. xD
Hvala Vam na odgovorima!! :chears: |
Jedna napomena za one koji žele kupiti Windows 8 - moguće je upgrade-ati sa Windows 8 consumer preview-a (koji je besplatan) na Windows 8 pro za 40$. Dakle, legalno i sve zajedno košta samo tih 40$.
|
Citiraj:
sad nisam siguran da neće BSA zbog toga pravit probleme, ja sam svoj radije formatirao, pa legalnu Vistu, a sve ostalo je free (OO, GraftSight, Bullzip) |
Razmisli da li vrijedi toliko novca potrošiti na originalne sisteme windows, kada postoji mnogo drugih open source i free operativnih sistema? Ako ti ne vodiš računa o finansijama u firmi, onda te nije ni briga :) Ali ako ti je stalo da uštedite - zašto ne pokušaš sa recimo Linux-om, ili, najsličnijim windowsu - ReactOS (open source windows clone).
Pozdrav :) |
Dečko, ne blonjaj. Kakav ReactOS, pa to je još u ranoj razvojnoj fazi:
Citiraj:
|
Citiraj:
koliko sam upoznat ovakna nadogradnja nije dozvoljena...ili se varam |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Objasniti ću situaciju pa molim odgovor ako je netko upoznat..
Starcima treba neko računalo povodom fiskalizacije pa sam im mislio prepustiti svoj laptop koji je dosao sa kljucem za windows vistu. Naljepnica se nalazi na poleđini laptopa ali je tijekom vremena izblijedila i pola šifre se ne vidi, kao ni o kojoj se verziji viste radi. Postoji li način da "dekriptiram" ključ, pozivom MS-u ili kako vec? Ako to uspijem; mogu li skinuti s neta odgovarajuću verziju viste i aktivirati ju te da sve skupa bude legalno i zadovoljavajuće za nadolazeće inspekcije? Hvala! |
Imaš brdo programa koji će ti reći Win ključ, a u Control Panelu vidiš koja je Vista u pitanju. Više od toga ti ne treba. Ako budeš radio reinstalaciju sistema, onda samo aktiviraš Vistu preko neta.
|
Nismo se rezumjeli dobro pa da pojasnim. Laptop je kupljen prije više godina i došao je sa predinstaliranom vistom i naljepnicom na poleđini. Vistu sam (naravski) odmah uklonio i instalirao XP, nakon njega 7 i trenutno 8. 8 je legalna kopija, aktivirana studentskim ključem i kao takva neprikladna za poslovno korištenje. Kako bi izbjegli dodatne troškove instalirao bih Vistu koja je legalno plaćena zajedno sa laptopom no problem je što ne mogu sa sigurnošću očitati cijeli aktivacijski kod (2-3 znaka su nečitljiva) sa naljepnice jer je izlizana. Isto tako ne znam više o kojoj se verziji Viste uopce radilo jer se i to obrisalo (buissines ili ultimate, home mislim da nije).
Nadam se da je sada jasnije.. P.S. Ne znam da li da otvorim novu temu ili može ostati i ovdje? |
Citiraj:
|
Radi se o Lenovo T400
type 2765-22G S/N L3-A7685 ako je od neke pomoći.. |
Citiraj:
http://img7.imageshack.us/img7/743/win1r.png http://img844.imageshack.us/img844/3166/win2x.png Za key nazovi microsoft hrvatska oni imaju u bazi po serijskom broju koji je cd key ili će ti dati zamjesnski |
Vec sam pisao na jednoj temi odgovor u ovakvom slucaju. Instaliraj odgovarajucu verziju Win, nazovi Microsoft hr i dobiti ces pomocu tel aktivacije key za vistu.
|
Hvala svima na pomoći!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09. |