PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   pregrijavanje procesora!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22058)

LAcy 21.06.2005. 00:28

A jebga, il' si prije imao srece pa si popunio tu rupu taman koliko treba ili nisi stegao toliko ili gremlini ili....

I hoces brusiti blok?

Ovo se i meni dogadjalo, zato sam skuzio da bi to moglo biti. Isto kad sam skinuo blok sam primijetio da su rubovi ostavili trag na bakru.

Citiraj:

Originally posted by masni
evo me...:smoke:

bakreni dio u stock kuleru je ispupčen 1mm (po slobodnoj procijeni:D) i manji je od kape na procesoru...

Lacy - tvoja teorija stoji...dokazano...

ali nije u tome problem...:rolleyes: problem je u tome što ja nikada prije nisam ovako nanosio pastu i stvar je šljakala dobro...i nakon slaganja kablova, treba 5 puta više paste...??

masni 21.06.2005. 00:32

Citiraj:

Originally posted by LAcy
A jebga, il' si prije imao srece pa si popunio tu rupu taman koliko treba ili nisi stegao toliko ili gremlini ili....

I hoces brusiti blok?

Ovo se i meni dogadjalo, zato sam skuzio da bi to moglo biti. Isto kad sam skinuo blok sam primijetio da su rubovi ostavili trag na bakru.

budem...budem ga dobro, dobro ispolirao pa cemo vidjeti...to bi onda trebalo biti to...:cool:

LAcy 21.06.2005. 00:34

Ma ne, NE polirati, trebas ga napraviti kao sto je na stock. Moras napraviti izboceni dio koji ce biti manji od heatspreadera, tako da ne dira rubove. E to ce biti malo teze, kad iskemijas javi kako si to napravio.

Citiraj:

budem...budem ga dobro, dobro ispolirao pa cemo vidjeti...to bi onda trebalo biti to...:cool:

Isus 21.06.2005. 03:00

rješenje se zove skidanje HS-a.

4444josip4444 21.06.2005. 07:34

isus ima pravo.... skini hs.... ja sam imao isti problem.... homemade blok veličine taman da stane u ležište P4 hladnjaka :).... kad sam ja govorio da proc nije ravan svi su mi govorili da sam lud.... trebalo je natrpat paste da sa strana curi.... skini hs, onda će sigurno dobro radit.... probaj pa javi....

CatKiller 21.06.2005. 10:54

Skidanje HSa na Prescottu = sigurna smrt procesora, tako da ne bih preporičio.. :)

Može se skinut na P4C ali na prescottu ni u ludilu jer je zaljepljen sa hmm "thermal epoxy" :beer:

masni 21.06.2005. 10:58

nema šanse da skidam hs sa proca...

1. moram ga jednom prodati:D
2. garancija
3. strah:smoke:
4. neznam i ne želim...

ovako je sasvim dobro...malo više termalne paste i stvar šljaka...

jebote, pa sad mi u full loadu ne prelazi 52-54 stupnja, a prije je išlo preko 58...:D

Renesis 21.06.2005. 11:17

1 privitaka
A polirat proc? Sumnjam da će on samo tako izgorit... Pa da će trebat garancija...

A i kad ga prodaješ lijepše izgleda :D

Nije problematično, vjerujem da su svi ovdje lappali hladnjake, isto tako središ i proc i gotovo...

LAcy 21.06.2005. 12:52

Znaci neces praviti izbocinu na vodenom bloku? :( sad moram sam kemijat'

Citiraj:

ovako je sasvim dobro...malo više termalne paste i stvar šljaka...

jebote, pa sad mi u full loadu ne prelazi 52-54 stupnja, a prije je išlo preko 58...:D

masni 21.06.2005. 15:57

Citiraj:

Originally posted by LAcy
Znaci neces praviti izbocinu na vodenom bloku? :( sad moram sam kemijat'
kada cu ići polirati blok, onda bi ga i mogao malo izbrusiti da dobijem malo ispupčenje kako ti kažeš...:D

misliš da bi mogao s tim dobiti koji stupanj niže tempertature...?? mislim, jel se isplati kemijati za par stupnjeva...??

renesis :

a sto se tiče proca, pa mogao i i njega malo...:D ova tvoja slikica fakat lijepo izgleda...:D

LAcy 21.06.2005. 17:02

Razmisljam da bi trebali kopirati stock, koliko je moguce. To ispupcenje ne mora biti kruznog oblika, moze i kvadratnog samo da je manje od kape na cpu i da upada unutar rubova. Problem je to napraviti dovoljno precizno i ravno.
Sad je "rupa" popunjena termalnom pastom koja ma koliko dobro vodila toplinu ipak nije tako dobra kao bakar.

Citiraj:

kada cu ići polirati blok, onda bi ga i mogao malo izbrusiti da dobijem malo ispupčenje kako ti kažeš...:D

misliš da bi mogao s tim dobiti koji stupanj niže tempertature...?? mislim, jel se isplati kemijati za par stupnjeva...??

renesis :

a sto se tiče proca, pa mogao i i njega malo...:D ova tvoja slikica fakat lijepo izgleda...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51.