![]() |
Stane li Noctua u Antec 300? Po ovom vidim nekako jedva stane.
|
ako stane u fractal 3000 koji je tu po dimenzijama , mislim da ide bez problema i u anteca :)
http://www.pohrani.com/t/2W/Nj/2biMgLaL/dsc0071.jpg http://www.pohrani.com/t/3R/jc/431XNiH4/dsc0072.jpg |
Može se zatvoriti bočna stranica kućišta?
|
naravno da može :)
i još ima kojih par mm lufta , a antec je još 5mm širi. http://www.pohrani.com/t/2r/Zx/3UYNOc0C/dsc0002.jpg |
To sam htio znat. :) Hvala! :chears:
|
Jel se isplati čekati 4 dana i ugraditi onda D14. Ili staviti odma stock na 2500k. Pa onda za 4 dana skidati i stviti D14? :D
haha |
A da ti netko grune ban pa da se onda nasmijes ? Ha?
|
Ispričavam se... Malo sam pretjerao.
|
"Valjam se po podu smijući" smajl! :D
Da li je Noctua bolja od H50 corsaira? U nekim testovima Noctua dere za 10 °C, a u drugima gubi za par stupnjeva...pa ako ima neko stručniji od mene... |
Nisam strucniji ali je bolja pri vecim voltazama jer se kolicina vode u h50 dosta zagrije a mali radijator nije dovoljan i vent ne stigne ohladiti tekucinu u sistemu ( ne opcenito da ne stigne jel bi se proc poceo pregrijavati :D ) nego ne stigne da bi parirao D14
Citiraj:
|
Koliko sam vidio da bolji je - D14. H100 je bolji.
Mislim ako se dobro sjećam da je sa H70. Koliko sam vidio D14 je tiši ali puno veći. Znači ako ti je veličina problem (case) onda H70. Google. |
Kako može biti tiši sa svoja dva venta, o čemu pričaš?
valjda misliš hladniji... uglavnom, kao što rekoh, GOOGLE svašta kaže, tako da volim pitati ljude sa iskustvom. Jer, ako nisi znao, svatko svoga konja hvali, a pogotovo ako je plaćen za to. Google.... ne budi naivan. |
Koliko košta Noctua pasta i kako/gdje se kupuje? Isto gdje i Noctua preko Osrića?
|
koliko vidim ,samo opirić ih prodaje,ali računaj još nekih cca 35kn dostave na cijenu.
|
Sad sam vidio da Portio i Links imaju NH-D14.
U Portiu košta 524,30 kn, što je malo jeftinije od Opirića (561,74 kn), a u Linksu košta velikih 749 kn. :eek: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=NH-D14 |
Inače, imali su "malu" grešku na webu od Linksa a samim time i na webu od Portia...ne radi se o NH-D14, nego o NH-D14 SE2011 namjenjen isključivo intelovom socketu 2011, tj. dobije se samo mounting kit za 2011 socket. Inače radi se o istom hladnjaku samo što ima PWM ventove i dolazi s 2011 mounting kitom, to je jedina razlika...zašto je Noctua izbacivala model samo za 2011 kad je taj isti mounting dostupan (besplatan) i kompatabilan i na orginalnom NH-D14..nema pojma...
|
ja recimo nemam 2011 kit ... a par mj star cooler.
|
A nije ti neki problem ako imaš račun, javi im se, poslikaj i poslat će ti.
|
a znaš kak mi treba taj kit :)
2011 ploču bum vidio eventualno na slici ili u izlogu negdje.. :D za s1155 mi dosta, za koju godinu, ak idem na novo, dajem vodenom šansu |
Citiraj:
To je moj čovjek :goood: |
OfT:
hehe, pa čuj svašta sam imao,jedino ne vodeno. i to nebum uzimal ova "gotova" riješenja nego sve zasebno. volim se malo "patiti" i slagati ,čisti fetiš i gušt :D , i veselje naravno, kad pošteno uštimaš sve. al to je za neku drugu temu :) |
Evo da malo pohvalim noctua support:
Sinoć oko 1 ujutro poslao mail da mi treba AMD mounting kit budući da sam naručio SE2011 (to jedino imali u Opriću trenutno, pošiljka D14 im dolazi sljedeći tjedan al meni se baš nije čekalo hehe, isto tako imam pohvale za njih al to ide u odgovarajuću temu)...ujutro u 09:22 odgovor: Citiraj:
|
Da stvarno su za pohvalu.Šteta što NH-D14 ne dolazi sa PWM ventom.
|
Pa SE2011 dolazi s PWM ventovim, i onda možeš od njih zatražit odgovarajući kit jer se2011 dolazi samo s 2011 mounting kitom..ovisno koji ti treba, amd ili intel.
|
zasto mulci ne stave sve kitove unutra dok dode 2011 kod nas jos ce trebat 6mj sigurno
|
Pa kupiš si običnu verziju, ne 2011. Trebalo bi biti jednostavno, sam je stvar što se kod nas ista nemože kupiti.
|
Citiraj:
|
pa to tesko bilo u onoliku kutijetinu ubacit 3 lima po 3mm debljine i par sarafa....
sto se tice coolera po mom misljenju 3 puta bolji od nekih kvazi vodenih hladenja. Imao sam pravo vodeno u kucistu do nedavno i izvadio sam ga van jer ovo je jednako dobro ko i vodeno a malo toga ima da se pokvari tj eventualno vent da stane... a kod vodenog moze otic pumpa sto mi je i otisla zamalo crijevo puklo radi pumpe i tak... (voda kod proca je dosla do 95 stupnjeva uzas....) |
Hehe..ma hladnjak je stvarno zvijer u svakom smislu...ja sam oduševljen s njim, prije njegao imao V8 i na par dana H100...i stvarno ova dva se doimaju kao igračke...jedino mi je smiješno, imam SE2011 verziju i Phenoma 955 na 4 Ghz, se2011 dolazi s PWM ventovima...imam namješteno da se ventovi vrte na 800-900 rpma, a BIOS pwm namješten da održava 45 stupnjeva (najniža postavka )...smiješna stvar u ovom svemu je što temp nikad ne prođe 40 stupnjeva...40 maksimalno s ventovima na 860 rpma (prosjek)...tako da mi je taj pwm trenutno beskoristan :D...da ne govorim da ona mrcina od 140mm mi usput hladi i chipset koji ne prelazi 35 stupnjeva, prije je redovito prelazio 40...
|
Da, ova 14-ica dobro dođe, ja je spustim skroz do baze hladnjaka pa mi usput i hladi regulaciju na ploči...
"skyman", šta je, vidim da kupuješ Noctua ventove? Zarazio se, ha?!!:lol2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:16. |