PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   koji linux za slabu mašinu? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=143619)

brentaal 23.04.2009. 11:32

Citiraj:

Autor Mindless (Post 1328597)
da, a min config je 256MB RAM kojeg ja nemam.

Molim? Za što ti treba 256MB RAMa?

Citiraj:

Ništa ljudi, ovo je još jedan dokaz inferiornosti linuxa.

I lol'd.

Shadowww 23.04.2009. 15:20

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 1328441)
bash takva instant sranja dovode do neznanja/problema/pluvanja i sl.

potrudite se malo. procitajde dokumentaciju i nemojte samo c/p

Danijele, nemaju svi jednak interes/vrijeme na raspolaganju za čitanje kompletne dokumentacije. Niti svakoga zanima ta tematika.
Postoje ljudi koji žele da im neka stvar jednostavno radi, bez velikog filozofiranja i bez toga da oni sami shvaćaju kako to zapravo radi. I takav pristup moraš poštovat. OP-a sam shvatio kao jednog od takvih te shodno tome pružio adekvatno rješenje. Druga stvar je što se čak i to pokazalo kao prevelik napor za OP-a...

@OP: uTorrent ti preko wine-a radi bez problema i na linuxu, websučelje također.

danij3l 23.04.2009. 17:46

mislim da je on sam dokazao ovo sto sam ja rekao. tko nezeli nemora citati. meni to sve radi u 26 MB rama bez swapa.

hash 23.04.2009. 18:16

Citiraj:

da, a min config je 256MB RAM kojeg ja nemam.

Ništa ljudi, ovo je još jedan dokaz inferiornosti linuxa. Idem ja natrag na XP i utorrent WEBUI, pozdrav

jebiga, ak neces ucit neces nis novo ni naucit

tomek@vz 23.04.2009. 18:41

Citiraj:

Autor Shadowww (Post 1328854)
Danijele, nemaju svi jednak interes/vrijeme na raspolaganju za čitanje kompletne dokumentacije. Niti svakoga zanima ta tematika.
Postoje ljudi koji žele da im neka stvar jednostavno radi, bez velikog filozofiranja i bez toga da oni sami shvaćaju kako to zapravo radi. I takav pristup moraš poštovat. OP-a sam shvatio kao jednog od takvih te shodno tome pružio adekvatno rješenje. Druga stvar je što se čak i to pokazalo kao prevelik napor za OP-a...

@OP: uTorrent ti preko wine-a radi bez problema i na linuxu, websučelje također.

Točno,ali ako želiš nešto novo a nisi spreman to naučiti koristiti onda to nije problem u toj stvari već tebi. Nitko se nije rodio pametan i svi moramo učiti kako bismo išta znali.

drone 25.04.2009. 15:28

Moja kombinacija za vrlo stari stroj koji mi služi za skidanje torrenata je Vector linux + fluxbox (ako treba GUI) + rTorrent + NFS (ili Samba) da ostali u LAN-u mogu do skinutog. Nisam ništa naprednije radio.

Poruka svima koji nikad i nipošto ne žele čitati README i eventualno kuckati po conf ili rc ili sličnim datotekama kad trebaju nešto podesiti je: ostanite na windowsima. Nemojte prelaziti na linux. M$ vas treba i vi njega. Pa ako nešto ne radi pod win, a vi ne znate riješiti, odnesite komp u servis. Ili možda ipak... pročitajte, proguglajte. Ima i na ovom forumu dosta kvalitetnih savjeta koliko sam vidio. Ali treba čitati i proučavati.

dakt 04.05.2009. 10:47

Citiraj:

Autor Mindless (Post 1311884)
imam neku kantu celeron 700 i 128 rama na koju bih stavio neki linux i neki torent klijent koji ima web sučelje. Afaik ubuntu je pretezak za takav stroj zbog rama. Btw stroj mora vrtiti neki gui!

To je poprilicno mocna konfiguracija za vecinu GNU/Linux distribucija. U svakom slucaju Gentoo ti nudi 'from bottom to top' instalaciju, pa cupaj van iz kernela sve sto ti ne treba, te instalaciju samo najnuznijih user space aplikacija.
To ti je dobra prilika da nacuis sistem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42.