![]() |
Pa dobro hoce li neko vec jednom pogledati gornju sliku i reci da li to moze radit ili ne? Čekam odgovor vec par dana. A sta da sam drzao antenu na krovu i stajao na noznom palcu uz rub krova i cekao odgovor na pitanje?:D :D :D :D
P.S. Prije ngo sto mi kazete da je slika OUTDATED,pogledajte malo bolje jer sam malo editirao postojecu od BD-a za svoje potrebe. AKo sam povrijedio autorsko pravo dajem otkaz. |
to je po meni previše APova na premalo prostora i mogao bi dobiti veliki problem ukoliko svi stave "top" (velike i jake) antene .. mada bi radilo samo je pitanje kako ... ako nije velika udaljenost onda jednu veeeeeliku i jakuuu antenu a svi ostale to hvataju ...
|
Hvala na odgovoru. Znaci ipak,najbolje je sve probat pa vidit ,mozda postoji bolje rjesenje ali jos ne vidimo dobro:D :D :D :D
|
Citiraj:
Evo savjeta! |
Citiraj:
Evo savjeta!: cheers2 |
Evo savjeta!
|
Evo!
|
Evo ga!
|
ok...
može pomoć,
i ja bih (za sad) htio vezu sa susjedom udaljenim 350m nemamo optičku vidljivost - fali nam jedno 10 m visinske razlike jer nas dijeli zgrada ( ja 11 kat on 7 kat a između zgrada). Znači i mi bi mogli probati svaki s jednom WLAN karticom i svaki jednu kantetnu ili tvorničku antenu. |
evo kratko, imam AP u stanu spojen na vanjsku antenu i ima jedan mrezni izlaz. U stanu imam tri kompa, jer mogu na AP spojit neki switch od 4 ulaza i u njega kompove onda...Jel ce to radit?
btw..preko AP.a ide i internet...hvala |
Citiraj:
|
e sto se tice interneta, jel mogu svi istovremeno na net, ip nije staticki...
|
DA.
|
evo ekipa ima neka posebna ponuda na t-comovim stranicama za t-com adsl korisnike. davaju cijeli uredaj za 99kn. buduci da se ja bas nerazumijem, dali bi se on mogao iskoristiti kao Linksys WRT54G da prodem kojih 700kn jeftinije
Cijena s PDV-om 99kn Pristupna točka s ADSL modemom Gigaset SE515 dsl koji uključuje: - bežičnu pristupnu točku - router - ADSL modem |
Kolike su sanse da se bežično povežu Linux i XP, mislim da li bi mogli međjusobno komunicirati ?
P.S. Da ako potpišeš ugovor na 12mjeseci....... |
vec sam ga potpisao mislim mislim adsl usb sam korisnik znaci uredaj vrijedi isto kao onaj sto black preporucuje ?
|
Onaj SIEMENS i LinkSYS ti je uspoređivat kao recimo ...
Mercedes A 140 i recimo Mercedes E 320 ... a ako dodaš hacknuti FirmWare u LinkSYSa onda je ko A140 i entry model S klase :) Ima MasetrX oba na jednom mjestu pa ga PMaj da ti da točne upute kako da tog SIEMENSa donekle upristojiš i kako da si bar kakvu takvu sigurnost složiš (sve tamo stavi i ključ i MAC filtritranje) jel taj SIEMENS će ti svijtliti ko svjetionik sa svojim Connection point i cijeli Dubrovnik (ako sam dobro zapamtio) će surfat na tvoj račun ... |
neznaju ti ljudi ovdje koristit racunala. hvala black. potpisao sam danas stici ce mi uskoro. :D
|
Imam frenda oko 1.2 km udaljenog od sebe. Ista ulica smo, ali je moja kuća nešto više od njegova i samo je par kuća viših od moje između, tako da nam je put prilično čist. Jel bi se to moglo spojiti kakvom dish usmjerenom antenom?
disclaimer: nemojte uzimati da će se ovo sigurno raditi, pitam vishe hipotetski? |
Dvije kantene, ad-hoc i ne bi smjelo bit problema.
|
Citiraj:
Ako si u Zagrebu, s jedne strane nek je satkantena fi 90cm, ili s obje fi 60cm. |
A di to i po koliko mogu nabaviti?
@Trash: stoji, lokacija: Bjelovar |
|
pozdrav imam par pitnja posto bas nemam neka iskustva u vezi wlan-a.dakle ns je 3 prijatelja koji se htjeli povezat.ali ima problema dvoje smo na zracnoj udaljenosti od 50-100m a na visinskoj nekih 40tak m.treca osoba je na zracnoj udaljenosti cca4km i na visinskoj udaljenosti od max 50m.visinske su odaljenosti ood najvise tocke.znaci mi bi na najvisu tocku stavili sto vec ide neki ap il slicno a ostala dvojica bi imala vjerojatno vidljivo polje prema toj anteni.dali je to sve moguce i sto je potrebno.
puno hvala evo jedna skica kako to izgleda. sry na izradi. :( http://www.imagesforme.com/thumbs/9241untitled.JPG |
nece ti to radit tako ako mislite stavit omnicu gore na objekt 1 jer si preblizu i prenisko dok bi objekt 3 bio pokriven bez problema,u ovom slucaju bi bilo najbolje stavit antenu na objekt br.2 ako je ikako moguće i spustit utp do kompa,i onda bi objekt br.1 i 3 bili pokriveni bez problema s jednom omnicom
|
e u tom je problem sto mora biti na objektu 1.udaljenost je nekih 50-100m izmedju obj 1 i 2.a objekt 1 i 2 imaju LOS znaci ja iz objekta 2 vidim antenu na objektu 1.postoji li ikakav nacin da se to rjesi.jer ja sam na 4katu a antena ce bit na vrhu zgrade od 15 katova :(
|
postoji rjesenje ali ce trebati 2 ap-a,switch i dvije usmjerene antene sto vec bitno podize cijenu cijelog projekta
|
znaci trebat ce nam
korisnik na obj 1. AP,wireless karticu i jednu usmjerenu antenu -||- 2.AP,wireless kartica,usmjerena antena,switch -||- 3.wireless kartica sto ce jos biti potrebno i dali treba biti neka ultrahigh antena i AP ili moze nesto iz low budget proizvoda.. ;) |
pozdrav, zanimaju me neke sitnice pošto nisam nikada radio s wirelessom. Zelio bi se umrežiti s par prijatelja koji su u istoj zgradi kao i ja. Planiramo kupiti AP i imamo neku antenu koja ima pojačanje 9db. Dal bi sve funkcioniralo bez problema? Udaljenost od mene do prijatelja je negdje 25metara. On je na jednom kraju zgrade a ja na drugom, tako da ima puno zidova između.
|
paredni zidovi (tanka cigla) ili nosivi zidovi (armirani beton, debeli).
najbolje da probaš nać nekoga sa opremom pa da dođe do tebe i da isprobate... po meni bi trebalo raditi, jer ja na antenicu od linksysa pucam kroz 2 armirano betonske ploče i hvatam na laptopu odličan signal... ili kroz nosivi zid na nekih ~80m udaljenosti... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:19. |