![]() |
Citiraj:
|
e jelc vidim da si korisnik amd-a pa te necu puno spustat, al jasna je stvar ko kuca da je core arhitektura mala revolucija iliti evolucija za nas smrtnike sto se tice svih softverskih testova i zestokog overkloka.
Jasno ko dan al sam se ti drzi inace imo sam durona,bartona i venica :D, a prije toga intela |
Pih, kad netko napravi proc koji mi bude dva puta brže zakodirao dvije čuke videa a za istu ili sličnu cijenu onda možemo razgovarati...a ne o dva puta bržem SuperPi testiću:p
Račun je jednostavan-kad sam kupovao dvoglavi 3600+ platio sam ga 500-tinjak ćuna, najeftiniji 4300 je onda bio 1150:) Ploča, proc, mema-razlika je bila oko soma kuna ili malo više, dovoljno da ubodeš duplo jaču grafu i uživaš u igrama (i pobrišeš pod kaj se tiče perfomansi sa ponosnim vlasnikom Intela)...ili si ubodeš novo napajanje i harduljak...kaj god... SuperPi je SuperPi a soma kuna je nekaj sasvim drugo:D |
Citiraj:
Jest da je C2D prešišao AMD po performansama ali uglavnom se to kreće između 10 - 30 %. Ako pričaš o razlici u super pi i overclock potencijalu budi svjestan da me to najmanje zanima kod kupovine procesora, kao ni 98% IT populacije (koja ne kupuje računala da bi vrtila softwerske testove i klokala mašine :D) i prilično je neozbiljno uzimati to kao argument. Ako mi C2D ima 20% bolje performanse, a konkurentski AMD 50% nižu cijenu, moja računica je jasna :D Naravno, tu ne mislim na profesionalce koji žive od rada na računalu i trebaju brze mašine, ti ih svakako znaju iskoristiti. |
ma to sve stoji ali vecina populacije ovdje bas ne razmislja na taj nacin. zapravo, vecina uopce ne razmislja nego slusa par glasnijih kako lupetaju i na osnovu toga donose svoje odluke o kupovini tj zakljucuju sto to njima "treba".
iako u zadnje vrijeme vidjam svijetle primjere kako neki, prije zaludjeni clanovi, napisu neki bistar post o tome sto se isplati ili ne. ocito je da ljudi uce polako na svojim greskama :) |
ponavljam da se amd-oci neljute, ali c2d su daleko brzi nego amd, i ne jelc nemoze duplo brze kodirat video :D ali ipak puno brze...
Ajde znam da svako svoju kravu brani al realno c2d procesori su trenutno ngalsavam trenutno bolji i to je tocka. |
S obzirom da je ovo sve otišlo u "lagani OT" reću samo da ja neznam di vi vidite 50% veću cijenu,evo kak se kreću u vemilu cijene usporednih procesora
recimo AMD 4000+ X2 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1060008 I intel proc koji je i brži od 4000+X2 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1050012 Dakle cijene su tu negdje. A mislim da se nitko neće dvaput dvoumit koji od ta dva uzet;) Što je je,AMD je usro sa tim procesorima i sad se treba izvuči iz toga. Grafičke su im odlične i vjerovatno ću uvijeku ostat na ATI-ju i čipseti su im inovativni ali procesori su zasrani(tj. nemogu toliko parirat intelu) i to je to... IMHO:) |
Citiraj:
Citiraj:
Sad samo fino i polako objasni koji ti dio nije jasan:) |
Citiraj:
Ono što hoću reći da je prije AMD bio isplativ,ali sad više nije. |
Kakao ne kužiš Jelc, MORAŠ kupiti novi procesor kad god se pojavi novi/jači/brži. Jednostavno MORAŠ :D
Btw, ne vidim baš da 2160 "rastura" ovaj AMD-ov procesor: http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=A101125 u ovim testovima: http://www.digit-life.com/articles2/...160-page1.html |
Djeca se opet svadjaju i to na krivom podforumu. Di su ljudi sa kartonima i bananama sada.
Prepirke AMD/Intel i NVIDIA/ATi su glupost. Vjecito ce biti ljudi za jednu i drugu stranu. Iskreno svi smo mi razmazeni, pa cak i ja, i sve bi nas trebalo dobro namlatiti. Rjetki su oni koji se bave necim ozbiljnim da trebaju procesor od neznam ni ja kolko gigaherca i sa neznam koliko jezgri i sa cime sve ne. Ali ono to je sve zalog za buducnost. |
Citiraj:
Nema smisla:p Baš sam pričal sa frendom neki dan kak nas jebu sa divotama dvoglavih proceva već par godina a maltene ne postoji igra ili aplikacija koja ih zna iskoristiti:D Uz par časnih iznimaka. Par igara i nešto softa za ozbiljan rad. I CPU score u 3DMarku:) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
i to je na default taktu:) U svakom slučaju je bolji,20kn je razlika u parama nije 50% ko što su neki rekli:) Jelc@što se tiče Quada da se iskoristit,sam si i reko par aplikacija,a dvije meni bitne aplikacije su Photoshop i Premier,ta dva programa mogu radit sa više jezgara( meni dovoljno za kupnju Quad-a) Da sam htio komp za net,malo igranje,slušanje mjuze i obrađivanje nekog kućnog videa,možda bi i sastavio neko AMD-a ali samo ako bi mi se isplatilo tako da mi ostane više para u džepu a ako je neka sitna razlika uopće se ne bi dvoumio.IMHO A sad pobriši taj spam mislim da je svako reko što je mislio:) |
Citiraj:
Ono di je Intel isplativ uvijek i svaki put je kad se traži bijesan stroj za clockanje (jer ruku na srce to je u 99% slučajeva jedini argument kad se predlaže neka konfiguracija) i kad ljudi poput tebe (koji zarađuju Photoshopom, audio-video obradom i sl.) znaju da im je Intel daleko bolja i isplativa kupnja. S druge strane nekome ko tu i tam (za po doma) iskodira kakav HD film i prebaci koji GB slika, je čisto svejedno dal ima AMD ili Intel, jer ga ne pritišću rokovi, pa ga čisto zaboli dal mu Phenom 9500 kodira tri i pol sata ono kaj bi recimo jedan Q6600 kodiral tri sata i pet minut. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Za promjenu:) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Osobno uvijek branim stav da pc komponente prebrzo zastrjevaju i prebrzo gube na vrijednosti da bi se isplatilo ulagati u skupe procesore,ploče ili grafičke kartice.Kupi si poštenu periferiju,napajanje i kućište a "potrošni" materijal racionalno i prema potrebama.Nema tu zaloga za budućnost...
|
Citiraj:
Možda malo više odriješim kesu kad dođe 45nm Phenom bez L3 cache-a |
dođem ovdje pogledati kaj se priča o novom atiju, a ono...... i još k tome jeltz najglasniji...ttt
|
Citiraj:
|
Yes, malo se zabrazdilo, ali nema teških riječi. nema gospona Gordona i svi u miru iznose svoje stavove :D
I ja sam se došao ovdje informirati o ati 4800 seriji, ali sam brzo zaboravio zbog čega sam došao :D |
+
Citiraj:
Naravno, pa oduvijek se vode debate na tu temu, ali i tu treba pažljivo. Evo pazi recimo moj kolega s posla svake dvije godine kupi grafičku za cca 500kn i što on ima od toga?! Ako se igra na taj način, onda treba dobro znati što se kupuje i ako se radi o čitavoj mašini treba biti umjetnik u pronalasku najboljeg kompromisnog rješenja. Iako opet, izuzev graf. kartica, mnoge važne komponente nisu nikad bile jeftinije, posebno ako je gledati per MB, GB ili periferija gdje printeri i skeneri od 500 kn nadmašuju one od prije nekoliko godina koji su koštali pet puta više, pa se taj segment može dobiti za vrlo razumne novce, a onda ostaje ta nesretna grafička kartica i dvojba ili trojba, da li učiniti kao moj kolega, da li učiniti kao mi mnogi ovdje i kupiti nešto tipa "druga odozgo" ili nešto između, gdje ovo zadnje može zadati dosta muke:) |
Citiraj:
Većina ljudi kad kupuje komp dolazi sa: "Dajte da ima četverojezgreni proc i 9800gts, a ostalo uvali što imaš, da bude do 6000." Dobar monitor, tipkovnica, miš, zvučnici traju i preko 5 godina. Isto se ne može reći za, najbolji primjer, grafičke. Problem je jedino da (ovo je trend posebno u zadnje vrijeme) ako nemaš grafičku iz top 30%, dakle obično preko 1500 kn, ne možeš igrati nove naslove na svim detaljima sa pristojnim fps-om (50-60) Tako da tvrdnja generalno stoji. Bolje je sada kupiti 3870 po 950 kn, nego 9800gtx/3870x2 po 2500, jer će ionako za manje od 6 mjeseci te kartice doći 950 kn. Isto tako će tada (vrlo vjerojatno) biti isplativije kupiti 4850/9800gtx nego 4870/x2. A ionako igre koje su vrijedne spomena izlaze rjeđe nego jednom u 6 mjeseci. |
Citiraj:
|
Citiraj:
tek sad imamo ovu situaciju iako se i trziste malo zakompliciralo pa imamo high/high end, low/high end, high/mid end.........mislim ne zna se tko pije a tko placa no tako je kako je. no jasna je samo cinjenica da ni ovaj low-high i high-mid nisu nikada bili jeftiniji. sad jebga, druga je stvar sto je nama to sve jos uvijek preskupo i sto bi bilo idealno da za nekih 500kn max mozemo dobiti grafu s kojom mozemo sve igrati.....cek, sta i ja lupetam. pa moguce je i to. bemti bas si me zbunio, potpuno sam zanemario da si prije godinu-dvije za 500kn mogao kupiti grafu za word/excel a danas dobijes grafu s kojom mozes valjda sve igrati na nekoj nizoj rezi. to sto su se svi ponovili u neke ogromne monitore pa im 1024 vise nije dosta ni u ludilu....e to je druga stvar. |
Da, dobro kažeš Greg. Ja sam imao 6600GT, platio sam je oko 1500 kn, ali ni ona nije bila onda što je 3870 danas, barem razred ispod, svakako da tu govorimo o nekih 500 kn razlike u korist današnjih kartica, slažem se. Trenutno sam nešto u hdd-ima i ostalom, pa se više osvrćem na takve stvari.
Ovo što kažeš za rezoluciju...kosa mi se diže na glavi kad čujem klince "igram na bijednih 1600X...". Al eto, neka uživaju, a ja se sjećam vremena kada smo išli nas nekoliko u Austriju svaki po 4MB RAM-a za sebe, a 1MB RAM-a je bio 100DEM:) |
Cini mi se zanimljiva ova nova serija,iako vise nisam "u toku",al stic cu ja to :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:24. |