PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

AndroiOs 14.09.2019. 18:38

Mislim da normalni korisnik mora puniti to čudo dva puta na dan...

Poslano sa mog GM1900 koristeći Tapatalk

mlajo 14.09.2019. 18:57

Čitajući komentare na našim i stranim portalima
o S10e , činjenica je jasna ko dan da su sjebali optimizaciju baterije na S10 općenito ,kako i zašto ovi volovi u Zamzungu to ne vide ili ne žele riješiti.
Evo suprotan primjer imam Samsung tab A6 2016 baterija od 7300 mah čudo od baterije koliko traje ,npr.tablet skroz isključen i upalim ga nakon 7 dana postotak pao za 1% , a i kad se upotrebljava dugo traje ,jedina mana tog tableta je loš odziv displaya.

locks 14.09.2019. 20:38

Citiraj:

Autor xulos (Post 3337731)
Imam s10e, nikad ga nisam dvaput napunio. Ti ako punis mobitel dvaput dnevno , nisi "normalan" korisnik telefona. Ili si snimatelj pa ne gasis kameru ili meljes/surfas/ instagramiras 12 sati dnevno a tad ti je najmanji problem baterija i s10e nije telefon za tebe. Jednostavno nije istina da se s10e mora puniti dvaput dnevno.

A ti si " normalan" i meni ćeš objasniti kako ja koristim mob 🤭 Nemam Instagram i ne jebu me previše društvene mreže.

I šta ja tebi moram objašnjavati kako koristim mob.
Ako sam "nenormalan" u korištenju, moj problem.
Činjenica je da sam ga ponekad punio i tri puta.
Kad su vrućine grije se pa i troši, stream ga ubija, stand by guta bateriju, AOD sam isključio, gledam F1,GP serije,torrenti,glazba na BT zvučnik....Jebiga koristim ga.

Zbog baterije sam ga i prodao 😬

JuiceBox 14.09.2019. 20:51

Prvo diši, i calm your tities, nisam rekao da si nenormalan mentalno, zato sam stavio i navodnike, ali evo,da ti dočaram, nisi prosjecan/average joe korisnik oliti si poweruser i ne skidas se s telefona. Jel ti srce na mjestu ili ces da ti posaljem razglednicu gdje drzim srce oblikovano prstima ?

Nemoras meni, objasnjavas forumu. Dakle takvih kao ti je koliko koji rade to sto ti radis na mobitelu ? Ja evo imam u tcomu pretplatu gdje sam stavio da mi YT/instagram/chrome ne trose mobile data,cakstovise kad idem na teren preko bt slusam setove na YT. Zdrobim od 12-20 gb mobilnog neta i jos nikad nisam punio s10e dvaput.

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3337734)

nemora :kafa:

DiRT 14.09.2019. 21:03

A gle, ja imam S10e već 3 mjeseca, kaj ga koristim za forume, insta, fb, tu i tam yt i ostalo (dopisivanje, muzika prek BT, update, promjena tema, ikona...), pazim na brightness, previše se brinem oko baterije, pogotovo ak moram bit vani negdje i slikat puno, pa mi realno ostane baterije za cijeli dan, jedino ak sam tipa na moru i moram po suncu hodat i slikat i snimat neš jer mi se eto naslikava, pa onda moram fkt pazit. Al ne volim gledat bateriju ispod 40-50% imam neku fobiju pa ga dopunim, najviše ga ostavim na ispod 20%, al to se rijetko desi. Ak baš oću ga ne koristit kak treba izdrži mi 2 dana bez problema. I ne nisam power user jer apsolutno sve gasim jer oću sve clean uvijek, jedino one štednje ne palim jer nisam takav manijak. Al da fali koja stotica mAh unutra, fali. Zato ja vidim puno ekipe uzima A seriju A40/A50/A70 i ok im je ja mislim, pogotovo ovi sa većim bat 4k mAh i veća, boli njih briga onda, oni ne brinu za te stvari, jedino ak su manijaci pa ne skidaju glavu s moba cijele dane i surfaju na 4G i ostalo. Gaming u korištenje ne ubrajam, to je posebna vrsta, mene to tak i onak ne zanima. Pa stara ima J6 2018 pa joj mob traje jedno 5+ dana sigurno i SOT debelo preko 7h, a ja na S10e uspijem dobit 4h ak se trudim trošit bateriju, a ak pazim 6h.

Dottore 14.09.2019. 21:08

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3337734)

Normalno je. Moj nećak puni 3-4 puta pa sad vidi.

JuiceBox 14.09.2019. 21:09

3-4 puta dnevno puni telefon ?

zvonac 14.09.2019. 21:17

Ma samsung sve kontra radi, mid segment mobitell imaju vece baterije a high segment jedva prosjecne (npr.10e, a ni desetka nije bog zna sto ak govorimo o baterijama).

Rista 14.09.2019. 23:42

Torrenti na mobitelu i onda se uvrijedi da nije obican korisnik. Ne razumijem zasto itko tko visi toliko na mobitelu uopce uzima u obzir uredjaje sa baterijom tog kapaciteta.

Forace 15.09.2019. 00:33

Jeedna sitnica o baterijama: Note 9 koji zaista ima pozamašnu bateriju - inače potrošim cca 70 max 80%, brigness 20%, forumi, fb ....ALI ostane bilo šta tipa yt, karte ili slično u pozadini baterija pa - pa.

Tako da ako određene aplikacije ne spavaju drainaju bateriju bez problema čak dosta sustav i pita odnosno upozorava da nešto troši više bateriju al nekad mu promaknu aplikacije ....

Ovi šta punite više puta dnevno - šta troši, system, vaše aplikacije, screen ... bar imamo na samsungu solidan prikaz tko i šta te koliko troši .... mislim ja svaki put kad malo procuri gledam šta je potrošilo ....

JuiceBox 15.09.2019. 00:40

Citiraj:

Autor Rista (Post 3337787)
Torrenti na mobitelu i onda se uvrijedi da nije obican korisnik. Ne razumijem zasto itko tko visi toliko na mobitelu uopce uzima u obzir uredjaje sa baterijom tog kapaciteta.

Dbr je, vec sam mislio da samo ja vidim ovdje "problem ".

Nego, moze preporuka USB-C kabla provjerenog proizvodaca a da je barem 1.5 il i 2m ? :chears:

Sn4k3 15.09.2019. 00:56

Citiraj:

Autor xulos (Post 3337793)

Nego, moze preporuka USB-C kabla provjerenog proizvodaca a da je barem 1.5 il i 2m ? :chears:

Ugreen ili Baseus sa alije...

RaneZ 15.09.2019. 01:36

Ja sam naviknut 2 puta punit dnevno mob. Ako ne i 2x + power bank ;)
Od serije S5 je krenlo rapidno dolje. Sad sa S9 da ne pričam :goood:

Brko 15.09.2019. 01:40

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3337795)
Ugreen ili Baseus sa alije...

+1
Imam Baseus od 2 metra i jednako gung ho fast čarđa kao i ovi od metra. I još ima RGBT prsten na USB C konektoru :)

mlajo 15.09.2019. 02:50

Pa hebeš mobitel sa takvom baterijom ako se moram ustezati što i kako ću raditi sa njim ,OK zahebavam se ....

Dakle ovako unatoč očajnoj bateriji a gledajući sve ostalo na S10e što je inače vrhunsko isplati li se zažmiriti na tu popišanu bateriju pa ga kupiti za ono što meni treba a to je vrhunski zaslon ,kvalitetna video kamera,
You tube ,Iptv,
uostalom imam powerbank pa sam siguran za bateriju ha,ha,ha....
Ako ćemo pravo ne postoji mobitel koji je savršen svaki on ima svoje nedostatke
neki više neki manje pa i čak i oni najskuplji.
Dakle....

locks 15.09.2019. 18:54

Dakle, ovisi od tvog načina korištenja. Možda ti izdrži do navečer, ali ako koristiš sve što nudi, a nudi jako puno, punjenje dva puta u danu je izgledno.

Najveći potrošači su AOD, Exynos koji se grije kao mutav i naravno igre, koje opet čim je toplije dovode do pregrijavanja.
Slično je i sa streamovima,obično F1 ili GP1 gledam. Naravno grije se momački. Onda ga stavim na onaj ledeni uložak za prijenosne hladnjake i riješeno 😁
Strašan mob, ali baterija i punjenje minus....

FerrZG 16.09.2019. 00:58

Odvagni prioritete i kolika ti je tlaka koristiti powerbank svaki dan za dopunu mobitela.
Meni S10e nema teorije da izdrzi od jutra do spavanja bez dopune.. imam bezicni punjac doma/na poslu i bezicno punjenje na Samsungovom powerbanku da se dopuni dok je u torbi po potrebi, stoga me baterija ne zamara toliko vise.

Ne znam sta moras radit s njim da izdrzi cijeli dan ako ga zelis neometano koristit bez da razmisljas o bateriji i njenoj potrosnji. Baterija nije dobra na mobitelu, cucla puno previse dok se mob uopce ne koristi, to je cinjenica - previse se ljudi zali na nju da bi se objektivno mogla nazvati dobrom baterijom. Mobitel mimo baterije je odlican za te novce.

Bono 16.09.2019. 06:43

Malo preuvelicavate, baterija bez problema izdrzi citav dan, obicno mi traje dan do dan i pol. Kad god mogu sam na wirelessu SOT je nekad i do 6.5 sati jedino zbog cega bi morao puniti bateriju dva putw dnevno su igre. Po meni baterija je solidna, ne moram paziti da izdrzi citav dan.
Jedino ne mogu vjerovati da uredno imam uvijek ispod 2gb slobodne radne memorije, da je 4gb bilo bi premalo.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk

coconut 16.09.2019. 07:38

Citiraj:

Autor Bono (Post 3337991)
Jedino ne mogu vjerovati da uredno imam uvijek ispod 2gb slobodne radne memorije, da je 4gb bilo bi premalo.

To ti je do Androida. Troši ga nemilice i nikad mu ga dosta. Da imaš 128Gb rama, on bi ti i dalje pokazivao da si ispod 2Gb.

xlr 16.09.2019. 08:38

I neka. Bilo bi dobro da android zna i moze iskoristiti i tih zadnjih 2GB, ali klinac. Mos ti filati aplikacije u memoriju, tih zadnjih par GB nikako popuniti. Bolje da app stoji preloadan u memoriji nego da ga svaki put loadira.

coconut 16.09.2019. 09:41

Mene je fasciniralo kako ke WM radio brzo na uređajima sa malo RAMa. I iOS je sličan tome. Novi iP ima 4Gb dok je danas teško naći droida sa manje od tih 4Gb.

Dottore 16.09.2019. 13:08

Samsung mobiteli - 2. dio

Citiraj:

Autor coconut (Post 3338020)
Mene je fasciniralo kako ke WM radio brzo na uređajima sa malo RAMa. I iOS je sličan tome. Novi iP ima 4Gb dok je danas teško naći droida sa manje od tih 4Gb.

I Pixeli uredno rade 4gb. To se zove optimizacija.
Po androidu razni proizvođači imaju svoje i ne trude optimizirati.

Отправлено через iPhone

rak21 16.09.2019. 13:25

Nema tu neke velike mudrosti i optimiziranja. Veća količina rama - više aplikacija se drži učitano..

Dottore 16.09.2019. 13:45

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3338063)
Nema tu neke velike mudrosti i optimiziranja. Veća količina rama - više aplikacija se drži učitano..

Mogu zamisliti. Ako gasiš appove onda nema smisla pored veće količine rama. Zar ne?

Отправлено через iPhone

xlr 16.09.2019. 13:52

Netko jos gasi appove i cisti ih iz memorije? Donut i Froyo nostalicari? Ajde dobro :D

rak21 16.09.2019. 15:01

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3338067)
Mogu zamisliti. Ako gasiš appove onda nema smisla pored veće količine rama. Zar ne?

Отправлено через iPhone

Ne gasim aplikacije skoro nikad (eventualno igru koja zauzima puno a ne namjeravam ju otvarati neko vrijeme). Reload aplikacija me živcira a dešava se često ako fali rama..

Ivo_Strojnica 16.09.2019. 17:14

Citiraj:

Autor xulos (Post 3337793)

Choetec.
imam ih 5 komada, svi odlični.

mlajo 17.09.2019. 16:07

U vezi S10e ako bih morao
a morao bih svaki dan 2 x puniti mobitel jer ga zato i imam da ga koristim maksimalno a ne da se "GNJURČIM"
sa njim
koliko bi njegova baterija dugo izdržala računajući njeno zagrijavanje samo tijekom svih tih punjenja strujom
što znači da bi ti bilo godišnje cca.700 punjenja ....
Hm.....

srale7 17.09.2019. 16:09

Citiraj:

Autor mlajo (Post 3338426)
a morao bih svaki dan 2 x puniti mobitel jer ga zato i imam da ga koristim maksimalno a ne da se "GNJURČIM"
sa njim
koliko bi njegova baterija dugo izdržala računajući njeno zagrijavanje samo tijekom svih tih punjenja strujom
Hm.....

Evo samo da provjerim sa kristalnom kuglom..

DiRT 17.09.2019. 19:07

S10e: AccuBattery, Design capacity 3000 mAh, Estimated capacity 3042 mAh. A realno je 3100 mAh kako tvrde, a app pokazuje 3k. Nisam namjerno htio mijenjat default vrijednost u programu. Sad imam 101% Health, tj na 64 sessions i 88 255 mAh punjenja, tj 3 mjeseca korištenja uređaja. Baterija drži cijeli dan, ma i dva, al opet kažem sve ovisi kako koristiš mob. Ak neko ne želi brinut za to il će kupit bolji mobitel, tj sa većom baterijom ili će ga punit 2 put da bude siguran da će gurat kroz cijeli dan, dan i pol.

mstaglicic 17.09.2019. 20:23

Galaxy S5, razbijen zaslon i nista se ne vidi. Ima li nacina za izvuci podatke ( poruke, slike, video itd ) bez popravka zaslona ?

Ati freak 17.09.2019. 20:31

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 3338489)
Galaxy S5, razbijen zaslon i nista se ne vidi. Ima li nacina za izvuci podatke ( poruke, slike, video itd ) bez popravka zaslona ?

Slike i video mislim da ne bi trebao biti problem?

pyro 17.09.2019. 21:11

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 3338489)

jesi čuo za MyPhoneExplorer?
prvo što mi pada napamet je da probaš sa ispravnim mobitelom spojit telefon i pristupit podacima, osnovne postavke i klikovi oko spajanja. da vidiš/naučiš postupak spajanja..
i onda to napraviš sa S5 sa razbijenim displejom...
trebo bi imat pristup porukama, tel.imeniku, datotekama na memoriji telefona i sd kartici.. bilješke itd.
ne znam više, nisam par godina koristio aplikaciju.

Brko 17.09.2019. 21:18

Ma ništa. Isto tako nedavno sam imo Moto G4. Sve i jedan recovery iziskuje USB Debugging koji ako nije bio uključen prije sjebavanja moba - doviđenja.

schetz 17.09.2019. 21:30

Srećom to mi je iz xy razloga uvijek uključeno. Zatreba, pa zaboravim ugasiti. Ne vidim neke loše posljedice, pa možda nije zgoreg uključiti odmah i ciao, zlu ne trebalo.

Bono 17.09.2019. 23:47

Citiraj:

Autor mlajo (Post 3338426)

sa njim

Hm.....

Sa 700 punjenja godisnje ces u godinu i pol unistiti bateriju.
Evo bas sam gledao znaci od jutra do sada SOT 2.5 sata, sat i pol razgovora surfanje i minimalno na wifu i ostalo je jos 40% baterije. A za power usere je bolje da nadu nesto jace, po meni baterija je ok.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

pci_e3x 18.09.2019. 01:13

Bas razmisljam o S10e i citam komentare kako je baterija losa.
No, bacim oko na gsmarena i vidim da po njihovom endurance ratingu ima 1h manje nego moj trenutni mob (nokia 5). Taj njihov endurance rating me nikada nije iznevjerio (khm, z3 compact - 3+ dana s mojim koristenjem), pa me sad muci da li uzest mob ili ne.
S nokiom izvucem citav dan, cak i kad mi je baterija ~35%. Jer stvarno malo koristim mob (<1h SOT dnevno rekao bih). Jedino kad idem negdje dalje onda volim da bude bar 70ak %.

koliko dugo Samsung obecava azuriranja za mob (OS & security)?

IHrvojeI 18.09.2019. 09:26

Pozdrav, jeli ovo normalno, u smislu možda je greška jer je samo jedno punjenje? Kako god da bilo od početka ljeta battery life mi se drastično pogoršao - na kraju dana (oko 22:00)bi mi znalo ostat cca 30% dok sada ga totalno ubijem. S9 je u pitanju, star cca 1 i polhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dc69ef49a9.jpg

zvonac 18.09.2019. 09:28

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3338559)
Bas razmisljam o S10e i citam komentare kako je baterija losa.
No, bacim oko na gsmarena i vidim da po njihovom endurance ratingu ima 1h manje nego moj trenutni mob (nokia 5). Taj njihov endurance rating me nikada nije iznevjerio (khm, z3 compact - 3+ dana s mojim koristenjem), pa me sad muci da li uzest mob ili ne.
S nokiom izvucem citav dan, cak i kad mi je baterija ~35%. Jer stvarno malo koristim mob (<1h SOT dnevno rekao bih). Jedino kad idem negdje dalje onda volim da bude bar 70ak %.

koliko dugo Samsung obecava azuriranja za mob (OS & security)?

Na stranu to sto je baterija takva kakva je, ima tu drugih stvari a vezano za bateriju, sam OS, a Samsung ne stoji dobro po tom pitanju bar ne u ucinkovitom iskoristavanju baterije, drugim rijecima, odredjeni procesi trose bateriju, a nepoznanica je i dana danas, sto to tocno, odnosno cak se i zna, al ocito samsung nema to volje rijesit.

Samsung jos ne zna kako iz malog kapaciteta izvuc puno, unatoc malom proiz.procesu, stedljivijem ekranu a i samom OSu (pravi primjeri nek budu, HTC, Sony i ostatak drustva).

Samsung bi svoju rastrosnost trebao kompenzirat u vidu, stavljanjem vecih baterija u flagsipe a i to im nejde za rukom, neg stavljaju vece baterije u mid.segment smartfona, a flagsipi o tome mogu samo sanjat, bar dok je samsung u pitanju, e da postoji iznimka a to je Note serija, ipak imaju nesto vece baterije.

xlr 18.09.2019. 09:30

Hrvoje, daj mu priliku tjedan dana pa vidi, ali po mom iskustvu s tom aplikacijom to je otprilike to +- 100mAh ako bude kakve vece promjene.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01.