![]() |
Citiraj:
Btw evo ocistio sam pridošlice, svašta gnjusno sam našao ispod i oko tipki ali sad je puno bolje, sad izgleda kao nešto na što mi nije bed staviti prste :roller: https://i.ibb.co/LggV3c7/IMG-20210928-141503.jpg Začudo nije bilo mumificiranih mrtvica od bureka i sličnih paleontoloških nalaza... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Logitech UltraX, u današnje vrijeme vec lagano postaje unicorn... Novih nema vec dugo, možda negdje old new stock ili rabljenu ako nabasaš. Ja danas naletio slučajno kada sam išao po miš, vidio da čovjeku stoji na nekim kutijama i skuplja prašinu, pa sam ispregovarao i nju usput :D
Definitivno top tipkovnica, ustekao sam si ju maloprije na pol cuke, cista uzivancija tipkati na nju. Baš kao što je Stef rekao, kao da tipkas na starim Thinkpadima :chears: E da i btw nemote ni pokušavati sa "nasljednicom" Logitech Ultra-Flat, tipkovnica je tesko smece... |
@stereotyp
Hm, da ti dl. samog file niže na stranici ... Da ne bude greške, izvadi Device / Hardware ID, zalijepi tu pa kasnije potražim(o) :kafa: EDIT: Možda bi bilo bolje ako možeš naći neku drugu ISA mrežnu jer mi se čini da je ova 10 MB (možda griješim), naravno da je 100 MB poželjno :) Još jedan "prijedlog": - sa alatima detektiraj koji IRQ i I/O adresu ima kartica - instaliraš generic NE2000 network card iz samih w98se - slično kako je ovdje opisano > https://techgenix.com/wxpne2k/ manualno uskladi IRQ i I/O adresu |
1 privitaka
DFI NF4 Ultra Infinity, socket 939
promijenjena 3 kondiča 1500uf on 10v (orginal 6,3v) hladnjak support promijenjen sa lan party kao i vent na chipsetu (žuto :)) diže uredno win 10 p.s. jedino je šugav stoch cpu hladnjak kojeg mijenjam sa nekim after party |
Citiraj:
Ako netko ima viška neku 10/100 PCI mreznu i da ima built-in win98 drivere, nek mi se javi na pm, dogovorit cemo nešto. |
je da ima 26 GB ali se obično nađe čuda kojih nema nigdje
https://driverpack.io/hr/info/driverpack-offline |
Citiraj:
|
Sa PCI karticama je već lakše, nebi trebalo biti problem naći neku RTL8139 baziranu,
za žuntu > https://www.driverguide.com/driver/d...iverid=1257847 |
Nice catch :) Gz !
|
Apsolutno sve je pogodak. Od kućišta, Plextora, ploče do grafe.
Na tu ploču bi trebalo ići više-manje sve osim Bartona, uključujući i Geode. Samo korektno napajanje fali. |
Sve je odlično očuvano, navodno stoji u podrumu 10-ak god. od kada se sin odselio...dobio ja i nešto vintage periferije, zvučnike a4tech, monitor Hyundai 15" crt, čak i printer (kaže čovjek:" Ma, nosi sve!"). :D
On je bio spreman i spustiti cijenu, no meni bilo žao pa sam mu platio odmah koliko je tražio...ostavio sam ga presretnog, ja isto presretan...win-win!:goood: Idem zaviriti u utrobu "malog": ovo je full aluminijsko kućište, SFF moglo bi se reći...ja mislio da se radi o nekom case-u sa CD-ovima (podrum , ne vidi se dobro), rekoh u sebi, ooo, nema veze možda ima koji floppy to će mi trebati, a i driveri na CD-u ako su tu, sjajno (od shieldova mislio da su ladice :D) E svašta...koji blesav dan :) |
Najs, i ovaj drugi komp je zgodan, kaj ima unutra ? :)
EDIT: Sad vidim da si jos u postupku autopsije, nwm cekam info :chears: Btw khm... ovajMS... Ne znam kako da ti kazem pa možda najbolje direktno, ja bi ti to toplo preporučio da to hitis van :D Fanless ili ne, od svih kompova koje sam dobio u zadnjih godinu 2 dobio sam 3 sa MS-ovim napajanjima, jedno je bilo skroz mrtvo, jedno je davalo divlja ocitanja na testeru a jedno se i zdimilo nakon sto sam ga prištekao na tester. Cisto onak, friendly warning ;) Meanwhile, s ozirom da znate da ja volim razne cudne gluposti, nisam imao srca za passati na ovo za 20 kuna :D ![]() ![]() Ipak, zašto ne imati pravu stvar umjesto jeftinog kineskog plasticnog KVM-a :D Posebno za takvu cifru... I još ovako krasno dimenzijski paše u buduci 3 in 1 ormar koji ce biti dom za sve te moje krasne desktope. Btw da nema tu neki "tit-admin" sa hrpom ps2 m/m kablova pri ruci za prodati ili pokloniti ? Po ducanima ima samo po 3m pa ako netko ima nekaj krace nek se javi. A mislim zapravo može i ako ima ovih od 3m, radije kupim tu od kolega nego da uzimam od ducana, to su ps2 produžnjaci a ne kremšnite da bi se pokvarili od stajanja :D Trebao bi bar 6 iako nebi bilo lose ni 8 ili 10 ako netko ima hrpetinu koju ne koristi :roller: |
Jesi ti siguran da je to fanless napajanje?
Ja bih prije rekao da je vent ucvikao pa je samo izvađen van :D |
@Alien: Ma apsolutno kolega, tester prvo, a potom i manualna provjera...ništa više ne palim na "majkemi" :nono:
Fora je PSU, ali mislim da će biti samo za ukras. A i grafa treba malo ljubavi prije paljenja . Uglavnom, autopsija ide dalje.... E, da, mislio sam nakon s754 ići na s370, ali izgleda da neće biti preskakanja razreda :D ... A ja sam opet na početku: tražim kućište za slot 1 ploču:hitthewal: @max: da, i to je opcija...sada kada to kažeš... matori, zapravo, i jeste bio malo sumnjiv:lol2: |
Citiraj:
Edit: A i guglo se slaže, na slikama taj model ima uvjek vent. A i nekak MS i "custom" mi ne idu baš u istu košaricu... |
Ja bih puknuo nutri neki hladniji T-bred B, da nije baš "gorući" Palomino (flashat BIOS prije!). Opcija je također Geode NX1750 s *bay-a. U tom slučaju je bilo koje hlađenje dovoljno, i imaš softverski promjenjiv multi. Grafu ispuhat, podmazat, re-paste-at. Generalno ... sve rastavit i ispuhat.
EDIT: Našao oglas. Pa i dosta je cijenio, s obzirom da se radi o "krami" :D. |
Citiraj:
Slazem se - isprobao sam nakon UltraX hrpu raznih modela i nijedna se ne moze mjeriti s tim cudom. Najblize mi je K740. |
Citiraj:
|
Citiraj:
I onda slučajno na rubu slike vidim dio, piše "Hercul...(nešto)" logo na poleđini grafe. To je to. Trk u auto. Sve drugo je bio bonus :D ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To je ovaj model. Malo mi je previše dalje kopati po malome, ići će to neki drugi dan, sada se vraćam na prvi komp srediti paste, prašinu, nauljiti vent, testirati napajanje (reda radi) itd. |
A kolko je bila "šteta" da sad ne tražim oglas ako se smije znati :D
|
Cijena grafe na *bay-u, kad je ultra povoljna :D. Držim fige da sve zbilja radi.
|
Ok, onda pretpostavljam da je nesto u rangu 20-25 "baksa", što je fakat super cijena samo za grafu a kamoli za jos 2 kucista u kompletu :D
Edit: Pa zgodan je i mali, a ako su specke istinite, ne pati od tipicnog SFF problema (tj. da ima samo PCI slotove za upiknuti nekaj extra). Najs :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Onako po slikama ni u ludilu ne bih dao te novce, bio Plextor ili ne :D "Dupe" me zaintrigiralo (čak sam pomislio da nije neki s370), a ostalo je sve teška slučajnost...Ma, cirkus :D |
Pa s obzirom na 2 kompletne konfe to bi bila onak nategnuta cifra ali i dalje po meni prolazno (pod uvjetom da si bas takve konfe htio).
Ali s obzirom na propheta... Kao što si i sam rekao "uzmi i trči u auto" :D |
Hehe, Sr Oliver scena 😂
Šteta da onaj malac ima tako stari hw / platformu. |
Baš:D
A za malca...pa u tome i jeste stvar :) Ima slobodan AGP 8x, plan je (ako radi) tutnuti nešto po preporuci našeg GPUrua overclock-a, i kreirati unikatnu dual boot xp/w98 SFF retro konficu. Da je jača, ne bi valjala :D Jedini mogući problemčić nazirem u vidu napajanja, jer ako ne valja...problemčić:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:45. |