![]() |
Citiraj:
Evo ti primjer "odudaranja" sa nvidijine strane - gtx 970 - tdp 145w ako se ne varam, u gamingu troše po 180w, u stress testu potegnu i 220-230w |
Citiraj:
Imaš gubitak na PSU, i imaš potrošnju ostalih komponenti Dakle ako ti komp s dvije kartice vuče 420w iz zida skini 15% koliko gubiš na napajanju i oduzmi 40-50W na ostale komponente... Dođeš na cca 300-310w za dvije kartice |
Citiraj:
Citiraj:
dual mining msi rx480 gamingx 1140/2100@0.950V sapphire rx470 nitro 1140/1890@0.980V i7 860, 16gb rama, 2xmeh dska+1ssd+3x120mm vent +laptop asus g751 samo na punjenu baterije +monitor +switch +zvucnici jadni mali https://s29.postimg.org/3tmdl7mbn/IM...819_132419.jpg |
Citiraj:
|
I koja je sad prica sa vegama? Jel se isplati uzet Vegu 64 za 650 eur?
|
Naravno da ne
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako netko razmislja o obnovi cijele konfe isplati se eventualno uzeti onaj paket vega+ryzen+mbo, ili vega + monitor
Citiraj:
inace vrm na ovim amdovim vegama je brutalan, mozda cak i overkill pogotovo za V56(indentican V64) |
Citiraj:
|
Ma nista onda... cekat da padne cijena...
|
Zašto bi ju čekao? Cijena će vjerojatno samo rasti kad dođu AiB verzije + mineri = belaj... A sve radi srednje žalosti (V64)
Sad ti je u višem segmentu špica uzeti gtx 1080 za 500 i nešto eura... |
Ma ja to mjenjam bezveze... Nije da mi treba... 1080 sam imao i prodao vec i znam da mi ne treba pa ju necu ponovo kupovat...
|
Sa V64 ćeš dobiti performanse slične gtx 1080 (ako ne čak i malo manje u prosjeku), sa debelo većom potrošnjom i što je tragikomedija sa većom cijenom. Bolje onda gledaj 1080Ti
|
Citiraj:
A Vega 56 bi mogla biti dobar izbor ako bude jeftinija od 1070 v64 se čini promašajem... za sada ... i dalje mislim da će biti ubojica za majning kad se malo "poštela" |
|
sto s tice hasanja postao je bubba na temi v64 recenzije, pa ako je nekom promaklo
http://i.imgur.com/nh7Dz3q.png |
Strixica uglavnom ima još veću potrošnju (10%), ali i 11C manju temperaturu, boosta 50-70mhz bolje (stock vs stock) i dobije se cca 2-10% na performansama. Pun kurac je tiša
|
A stavio je i Krešo video gdje se vidi da majna ipak malo bolje nego što se tu priča (iako i dalje nedovoljno)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.reactiongifs.com/lol/illK6U.gif |
3-5% performansi se od Vege dobije HBM2 clockom sa 800 na 1000 (eventualno 1100)mhz bez da se potrošnja povećava jel hbm max troši 20W. yey free performance
|
Citiraj:
osim ak mjerim direkt potrosnju grafe na railovima, sto ne mogu poprilicno sam siguran kako dual mining ne trosi manje od gaminga |
pa majnanje je ono maltene 24/7 furmark.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Izgleda da onda ne kužiš baš majnanje |
Kod mene je eth rudarenje bilo cca. 90W a Witcher skoro 200W.. Doduse to je jasno jer se eth majna sa p. limitom na 60% a u Witcheru sam na 115%...
|
Potrošnja samo grafičke ili cijelog sistema kod igranja?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zavisi što se majna i kako podesiš karticu.
|
ma ja sam majnao prije 3g ili koliko već.
|
Citiraj:
|
ma tada je već bio diff skyhigh za kućnu konfu... 2 x 280x jelte.
|
Pogledao ja malo te vege pa narucio RX 580 haha... Hvala vegama kaj su dropale cijenu... za 320eur sa postarinom uzeo Red Devil 580 8gb... Mislim da je cijena vise nego povoljna za ulozeno dobiveno... Za jedno 2 tj cu uzet jos dvije pa se malo bacit u majnanje...
|
|
Citiraj:
|
Jebote, nemre čovjek pogledati neku drugu temu o GPU a da se ne spominje rudarenje :) evo, 3 strane postova u ovoj temi o rudarenju :/
@mob |
VEGArenje, da bude on topic :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16. |