PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 8.1 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252679)

Chuxonja 30.10.2014. 16:05

Trebo si samo zakvačit onaj Install alongside current OS i sve bi prošlo kak treba :P

WraGG 31.10.2014. 08:51

Trebaju mi dvije licence W8.1 pro x64. Koja mi je trenutno najpovoljnija opcija, a da bude 100% legalno?

Juice 31.10.2014. 14:19

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2684569)
Trebaju mi dvije licence W8.1 pro x64. Koja mi je trenutno najpovoljnija opcija, a da bude 100% legalno?

Jel trebaju za kućnu upotrebu ili poslovno?

WraGG 31.10.2014. 14:28

Citiraj:

Autor Juice (Post 2684702)
Jel trebaju za kućnu upotrebu ili poslovno?

Hajmo reci da je za kucnu upotrebu. Poslovno je, ali ne uzimaju se radi inspekcije, nego sto programer ne zeli staviti svoj software na nelicencirani win.

Juice 31.10.2014. 14:36

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2684707)
Hajmo reci da je za kucnu upotrebu. Poslovno je, ali ne uzimaju se radi inspekcije, nego sto programer ne zeli staviti svoj software na nelicencirani win.

Najjeftinije rješenje je nać studenta, registrirat se preko njega na Dreamspark.com i uzet ključeve :D

Što se dućana tiče, ne znam, pogledat na nabavi di ima najjeftinije ili preko nekog sitea uzet ključeve samo.

Shamanix 31.10.2014. 17:47

Imam problem s Win8.1... nekad mi se hard disk upali na 100% a nista na kompu ne radim... pokusavao sam gasit servise koje preporucuju na netu ali opet isto mi se desava... Ne mogu skontat u cemu je problem i to me pati uzasno.. ak netko zna rjesenje neka pomogne molim vas :)

EDIT: zanemarite, instalacija je bila pokidana, sad napravio novu instalaciju i cini mi se da sve radi kako treba... cudno..

Brko 04.11.2014. 16:28

Ako se ponovi, lijepo napravi sljedeće. Odi u services i disejblaj BITS. I sigurno ti se C disk neće zakucavati na 100%.

Željac 05.11.2014. 12:27

GRRRRR !!!

problemi po shutdownu !
dakle, izvrtio sam sve moguće, disejblao fast startup, disejblao hibernaciju...
prvi put kad je bio fast startup omogućen, usb power je bio tu itd. rekao bi- hibernacija. Ali se iz nje nikako i ničime nije moglo "probuditi".
Disejblao sam fast startup, kao ugasi se... (nema više blinkanja usb-a i šitova), ali mi se cpu fan još vrti i brijem da disk rošta. i to tako stoji. Do tog stanja dođe za klasično vrijeme gašenja, ali u tom stanju može stajati doživotno. Dok je tako, ne može se upaliti na ikoju tipku (pojedinačna- kratka na kućištu ili išta od input uređaja) i ne reagira dok ga prisilno ne ugasim na kućištu i opet upalim. Nema šta nisam probao, izluđuje me i proklinjem sve osim ubuntu-a. Tu sam u temi pročitao da je netko prešaltao diskove na druge portove na ploči ali mi nema smisla (trenutno su dva spojena na sataIII konektore, eventualno da ih probam na sata II zbaciti... ali nema mi smisla)
pomoć, jer ga odmjeravam (a to ni dobro)

:beer:

Vegetto 06.11.2014. 15:16

Citiraj:

Autor Shamanix (Post 2684790)
Imam problem s Win8.1... nekad mi se hard disk upali na 100% a nista na kompu ne radim... pokusavao sam gasit servise koje preporucuju na netu ali opet isto mi se desava... Ne mogu skontat u cemu je problem i to me pati uzasno.. ak netko zna rjesenje neka pomogne molim vas :)

EDIT: zanemarite, instalacija je bila pokidana, sad napravio novu instalaciju i cini mi se da sve radi kako treba... cudno..

my computer-> desni klik na c disk->properties
quota->quota settings/management
enable quota management
limit disk space na isto kolko RAM-a imas, i warning isto...

i to je to....
meni se sve stabiliziralo nakon toga
ja sam isto mislio da je radi instalacije, ali nije bilo!

HCS 06.11.2014. 22:58

Jel itko imao ovakvih problema? Ima li rjesenja bez da moram kompletan hard formatirat?

Željac 06.11.2014. 23:43

samo obriši taj disk na koji želiš instalirati, pa će ti dati.
to sam se i ja iscimao. prvo sam klikao po formatu, sve prođe oke, ali mi nije htio dalje (uz tu poruku).
samo na erase

ja i dalje nisam riješio ono svoje pitanje gore, pa ako ima itko kakvu ideju... slobodno !

HCS 07.11.2014. 00:01

Citiraj:

Autor Željac (Post 2687691)
samo obriši taj disk na koji želiš instalirati, pa će ti dati.
to sam se i ja iscimao. prvo sam klikao po formatu, sve prođe oke, ali mi nije htio dalje (uz tu poruku).
samo na erase

ja i dalje nisam riješio ono svoje pitanje gore, pa ako ima itko kakvu ideju... slobodno !

Ma jok, ne zeli ni izbrisat, tj format napravit, isto baca neki error, uspio sam jedino deletat skroz particiju, ali onda ne zeli vise napravit novu :D Show samo tako, Windows 7 sve pici najnormalnije :stoopid:

dinos3 07.11.2014. 00:21

Citiraj:

Autor HCS (Post 2687699)
Ma jok, ne zeli ni izbrisat, tj format napravit, isto baca neki error, uspio sam jedino deletat skroz particiju, ali onda ne zeli vise napravit novu :D Show samo tako, Windows 7 sve pici najnormalnije :stoopid:

Mozda problem u CDu?

HCS 07.11.2014. 13:19

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2687708)
Mozda problem u CDu?

Sumnjam, napravio sam bootabilni USB za UEFI biose preko Rufusa, ista stvar. :nono:

tor 07.11.2014. 13:49

Citiraj:

Autor HCS (Post 2687677)
Jel itko imao ovakvih problema? Ima li rjesenja bez da moram kompletan hard formatirat?

sve ti piše, disk ti mora biti u gpt-u, da bi to išlo. Ili se oduefaj :D ili prebaci disk u gpt :)

Kako - ovako, ali to sve briše jel...

Malo o gpt-u:
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx

HCS 07.11.2014. 14:15

Citiraj:

Autor tor (Post 2687901)
sve ti piše, disk ti mora biti u gpt-u, da bi to išlo. Ili se oduefaj :D ili prebaci disk u gpt :)

Kako - ovako, ali to sve briše jel...

Malo o gpt-u:
http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx

Komplikacije nepotrebno :hitthewal: Nista, izgleda da ce bit sedmica jos ok neko vrijeme :D

Chuxonja 07.11.2014. 16:14

Citiraj:

Autor HCS (Post 2687886)
Sumnjam, napravio sam bootabilni USB za UEFI biose preko Rufusa, ista stvar. :nono:

Nemoj UEFI bootat i trebalo bi šljakat, ili ga napravi opet ali bez UEFIranja.

HCS 07.11.2014. 21:29

Citiraj:

Autor Chuxonja (Post 2687969)
Nemoj UEFI bootat i trebalo bi šljakat, ili ga napravi opet ali bez UEFIranja.

Yep, tnx, tak sam napravio, disejblao uefi dvdv boot i proslo je bez problema.

syss 27.11.2014. 16:19

osim što nemam riječi mržnje za opisati win 8.1 skupa sa uefi kombinacijom, upravo sam naletio na pravi biser - http://www.mobileworxs.com/2014/08/2...-professional/

ne znam ni da počnem koliko nam je to sada problema napravilo... pričamo (za krajnjeg korisnika) o jako skupom tabletu.

GoGzS 27.11.2014. 17:54

Citiraj:

Autor syss (Post 2696876)
osim što nemam riječi mržnje za opisati win 8.1 skupa sa uefi kombinacijom, upravo sam naletio na pravi biser - http://www.mobileworxs.com/2014/08/2...-professional/

ne znam ni da počnem koliko nam je to sada problema napravilo... pričamo (za krajnjeg korisnika) o jako skupom tabletu.

Ne kužim u čemu je točno problem? OS je bukvalno $0 od cijene tableta. Šta nedostaje, Hyper-V? Windows domena, company policy? Pa toga nikad nije bilo na ičemu ispod professional, a tad su verzije ispod professional koštale... instaliraj Windows 8.1 Pro/Enterprise i gotovo...

Pretpostavljam da se nebi ljutio da je tablet došao sa FreeDOS i da si otpočetka morao instalirat svoje Windowse?

spawn 27.11.2014. 22:59

Ne kuzim ovo u vezi Win 8.1 with bing. Imao tu verziju na kingsing tabletu i radio je normalno. I browseri i aplikacije nisu morale ici preko appstorea sve je sljakao kao na normalnom 8.1

nathan.fake 28.11.2014. 08:31

Taj Win8.1 with Bing se ne razlikuje po nicemu bitnom od obicnih "core" Win8.1...

jedina je razlika sto IE i Bing moraju tvornicki bit podeseni kao default (tj OEM ih ne smije mjenjat)... korisnik naravno smije/moze mjenjat i instalirat sto hoce ;)

obicno dolaze s predinstaliranim Office 365 trial (neki dodju s Office 365 licencom na god dana)...

Ovo za nadogradnju sa Win8.1 with Bing na Win8.1 Pro nisam siguran jel moze ili ne, provjerim sljedeci put kad budem imo neki laptop sa Win8.1 with Bing u rukama :)

Win8.1 with Bing se ne moze kupit u trgovini, dostupan je samo OEM-u... za tablete diagonale ekrana ispod 9" licenca je besplatna, za ove iznad i laptope je neka simbolicna cifra (nigdje se ne navodi tocna cijena)...

syss 28.11.2014. 12:28

problem je što to nije 8.1 koji se može apgrejdati na pro/ent nego with bing koji se ne može na ništa apgrejdati.

naravno da nam treba minimalno domena pa onda nadalje jer ne pričam o jednom tabletu.

isto tako x86 image se ne može koristiti na x64 stroju jer je uefi drugačiji... maestralno.

The Man 28.11.2014. 13:01

Napravio sam image sistemske particije laptopa na kojoj je bio predinstaliran Windows 8.1 da bi instalirao Windows 7 i sada su particije druge veličine, odnosno ova da Windows 7 je puno veća. Ako vratim image hoće li on sjesti u tu veću particiju od Windows 7 koju bi zbrisao ili formatirao, a ako ne što će se desiti s ostalim particijama.

Također, image sam stavio na Storage particiju od 700GB jer mi ga nije htio snimiti na USB 3.0 flash drive od 64GB (NTFS) pa me zanima, ako je sada manualno prekopiram na flash drive, da li ću je moći "povući" s njega ili ću je morat stavit na eksterni disk?

Help a brother out. Ne želim izgubiti cijeli dan na drndanje oko laptopa ako baš nije nužno.

catroot 29.11.2014. 11:20

Jel zna tko kako zamijeniti dll file na windows 8 u system32 mapi. Trebao bi zamijeniti samo jednu dll datoteku, al neide, stalno izbacuje you need permission to perform this action, pokušavao sam promijeniti postavke u security tabu i opet neće. http://tinypic.com/view.php?pic=2nh0qc7&s=8

edit: riješenje, kopirati d3d11.dll and dxgi.dll iz system32 u mapu igre.

sharavanja 01.12.2014. 12:34

Imam problem s Win 8.1 pro. Instalirao sam ga i sve okej radi, osim što mi prostor na disku misteriozno nestaje. Imam jednu C particiju i na nju sam instalirao Winse i nakon instalacije, bez ikakvih dodatnih aplikacija ili nekih datoteka, mi je bilo zauzeto nekih 70 i kusur GB prostora? Ajde ok, mislim si, imam dovoljno, ako i uzima toliko instalacija nije problem, ali mi sad svako malo misteriozno nestaje prostor, a ništa nemam na disku!?! Tipa jučer sam imao 610 GB slobodno, jutros uključim laptop imam 609 GB slobodno?? Jel nešto zblesavilo totalno, ima li kakvo objašnjenje za ovo? Unaprijed hvala

dinos3 01.12.2014. 16:15

Citiraj:

Autor sharavanja (Post 2698341)
Imam problem s Win 8.1 pro. Instalirao sam ga i sve okej radi, osim što mi prostor na disku misteriozno nestaje. Imam jednu C particiju i na nju sam instalirao Winse i nakon instalacije, bez ikakvih dodatnih aplikacija ili nekih datoteka, mi je bilo zauzeto nekih 70 i kusur GB prostora? Ajde ok, mislim si, imam dovoljno, ako i uzima toliko instalacija nije problem, ali mi sad svako malo misteriozno nestaje prostor, a ništa nemam na disku!?! Tipa jučer sam imao 610 GB slobodno, jutros uključim laptop imam 609 GB slobodno?? Jel nešto zblesavilo totalno, ima li kakvo objašnjenje za ovo? Unaprijed hvala

Skini WinDirStat i analiziraj si disk, da vidis sta ti ga to pretrpava...

webstartm 01.12.2014. 16:23

Citiraj:

Autor sharavanja (Post 2698341)

Vidi jel automatski backup ukljucen,negdi u control panelu,nezz sad napamet

sharavanja 02.12.2014. 11:39

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2698451)
Skini WinDirStat i analiziraj si disk, da vidis sta ti ga to pretrpava...

Hvala :-) Skinuo sam i Windows.old folder bio skoro 60 giga haha. To sam pobrisao, ali čini mi se da još nešto guši disk, što kaže kolega iznad možda neki back up ili nešto, moram to provjeriti :-) Hvala ;-)

Poggiali 14.12.2014. 22:00

Problem sa WIFI na 8.1

Dakle, laptop je noviji , lenovo g710, windows 8.1 64bit.
Prvo sam mislio da je problem u routeru, pa sam mjenjao one kanale rucno, ali koji god da stavim problem je isti, takodjer, probao se spajat na drugi router, isti problem.
Radi se o tome da kod paljenja laptopa automatski se spoji na wifi, ali uskoro pocne trzati prekidati, skype se se svakih 2-3 sec odspaja, otvorim browser, otvori sajt na sekundu, a onda dalje nece, i tako zasteka sve dok ne odem da ugasim wifi, ponovo upalim, povezem se i onda radi, nekad taj proces ponovim i 2 -3 puta, ali svaki put kod prvog spajanja, kad se jednom spoji onda radi bez greske sve do gasenja laptopa. Nemam nikakav firewall ni antivirus. Povremeno skeniram samo malwarebytesom. Koristim Ccleaner i wise registry.
Da li ima netko sa slicnim problemom, kak da to rijesim ? :/
TNX

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:45.