![]() |
CM i Termal(dr)tek ne mogu u istu rečenicu kad se priča o kvaliteti. Razmisli o Obsidianu 650D ili Graphiteu 600T jer je mala razlika u cijeni između njih i HAF-a, a odlična su kućišta.
|
Citiraj:
i zasto ne Thermaltek?? bas sam se nadao da ce me netko ohrabrit za njega |
Loše je kvalitete u odnosu na druge modele u istom cjenovnom rangu.
|
Citiraj:
|
Zašto MORA biti big tower? U kućištima koja sam naveo, hlađenje i kabel management su izvrsni, a stane brdo komponenti i nema problema sa velikim dimenzijama istih.
|
|
Sta je to covjece :D?
|
Za ljubitelje puževa. Možda ekskluziva za francuze? :D
|
Hm, inspiracija od Bowers & Wilkins:rolleyes:
|
Citiraj:
|
Točno. Od nečega se moralo krenuti:)
|
Ima li kakvih novih informacija o dobavljivosti Fractal Design kućišta kod nas? Konkretno, zanima me Arc. Ima li u Sloveniji negdje?
http://www.vortez.net/articles_pages...rc_review.html |
nema koliko znam. i ja trazim xl black pearl. nema ni u sloveniji ovog sto trazim. u švabiji nađem al nemam kako dofurat..
|
|
Citiraj:
|
jel ima itko ideju što bi moglo pošteno nasljediti stackera? meni jedno na pamet pada 650d ( nije toliko potrebno 11 slotova za diskove )
|
Citiraj:
|
mislim da nema koristi od tolikog kućišta osim ako vodu nemisliš stavljat unutra
|
Mislim da nema kućišta koje bi moglo naslijedit stackera u tom ajmo reć "cijenovnom rangu"..a što se tiče 800d, upravo tako..ne vrijedi uzimat takvo kućište ako nećeš unutra slagat vodeno...
|
potpis za gornja 2 posta, 700/800 Obsidiani su primarno vodena kućišta
za zrak je tu 600T/650D 650D je možda čak i najbolji MID tower danas - "covers all bases" kak Ameri vole reć :) |
Pa ako ćemo gledat isplativost kod nas u Hr tj. isti cjenovni rang..haf 932/X nemaju konkurencije što se tiče prozračnosti za te novce :)
|
Citiraj:
IMHO 2 najgadnija kućišta koje čovjek može kupiti. Neznam kako ih stavit u istu rečenicu sa stackerom. @Seth Zašto uopće mijenjat stackera? |
Nisu najgadnija... Antec Fleet-ovi drže suvereno tu titulu.:D
Ali dobro pitanje, zašto mijenjati Stackera? :) |
Ja neznam, ja sam htio razne "tverlvhandrede", pa Hafa 932, pa kemijanja, ali kad mi je pod ruku upao Stacker...to je bilo to. Svi apetiti, sva slina, sve se ugasilo, a ja sam bio zadovoljan. :D
Stacker FTW |
Upravo to. Stacker je Stacker (da se razumijemo, jedini pravi Stacker je prvi Stacker, STC001), ostalo su samo kućišta. :)
|
posto vecina vas kaze da je haf x ruzan okey nije lijep i dizajnom oku toliko ugodan kao npr 800D (makar meni 800d neizgleda bog zna sto) ali po pitanju prozracnosti i mogucnosti jedno od najboljih kucista. I tome 1000kn jeftiniji od 800D sa kojim se moze to kuciste usporedit. Meni su sa obzirom na staro kuciste pale temp osjetno i puno je kvalitetnije od thermaldreka kojeg sam imao. Jos bitna prednost stane XL maticna ploca. Kabliranje i skrivanje kablova je na istoj razini kao i corsarova kucista tako da nema ni jednog argumenta ako se ne gleda izgleda da je 800d bolji.
|
ovako...HAF mi izgled kao kućište za djecu od 10-12 godina...za nove antece da nepričam....to je moje mišljenje. Stackera (prvog) bi mjenjao jer jednostavno nema dovoljno propuha(ventovi od 8 i 9 cm nisu baš prikladni za to) a i mislim koristit sve ove nođe điđe miđe tipa usb 3.0 i to....uzmimo da taj stacker vrijedi 600/700 tako da bi išao za cca 500kn gore max..u toj skupini su corsair 650d i 600t, CM 690 II,LIAN LI Armorsuit PC-P50 i onaj novi Xigamtek Elysium koji još nije došao....bitno mi je da kućište nije premalo jel nevolim lomit prste kad stavljam nešto,robusnost,znači ispod 10kg nesmije bit i stranice se nesmije presavijat
|
Ne budi lud...
I ja sam imo istu shemu pa sam onda godinu dana trazio ponovo Stackera |
propuh mora bit veći u navedenim kućištima,zar ne?
|
HAF X kao funkcionalni koncept mi nije loš, ali ne mogu probaviti taj wannabe military izgled. Uspoređivati elegantne i jednostavne linije Obsidiana sa đinđasto-ćoškasto-ispupčeno-nabacanima linijama HAF X jednostavno zove da se na to odgovori urlikom "Hereza!" i pripremom omanje lomačice... :D
A što se tiče razlike u cijeni, ona iznosi 536 HRK (izvor: nabava.hr, najjeftiniji HAF X 1.369 HRK u Linksu, najjeftiniji 800D 1.905 HRK u hipermarketu) i mislim da je apsolutno opravdana. To je samo moje mišljenje i ne želim ga nikom nametati.:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |